Ετικέτες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Ο κορυφαίος των Ελληνων, ο ελευθερωτής του ανθρώπου.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Ο κορυφαίος των Ελληνων, ο ελευθερωτής του ανθρώπου.


ΠΥΘΑΓΟΡΑΣΤο κείμενο παρακάτω είναι σύνθεση δύο άρθρων που αναφέρονται στον Πυθαγόρα, το έργο του, την επιστημονική του κατάρτιση καθώς επίσης και την λαμπρότητα του πνεύματος του, αποδεικνύοντας πόσο διαχρονικός μπορεί να είναι ένας Ελληνικός νους που διακατέχεται από μία ενάρετη ψυχή.

Μια ζεστή γωνιά για τη νύχτα…


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και προσφορά χώρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε στη συμπρωτεύουσα το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο Υπνωτήριο Αστέγων με 74 κρεβάτια


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου
Σημ.Αμετανόητου: Ετσι, έτσι,να είμαστε φιλάνθρωποι…να έχουμε κάτι να πούμε στον Αγιο Πέτρο…και τα ΕΣΠΑ της Ευρώπης πάνε ρολόϊ…μία φίλη λογίστρια που εργάζεται σε μία τέτοια μπαρούφα,εχτές-προχτές,μου είπε ότι οι Νορβηγοί δεν έχουν τι να κάνουν τα “πλεονάσματα”… κι αρχίζουν και αυτοί τις φιλανθρωπίες…!!! και τους περιμένουν εδώ στο Ελαδιστάν…με ανοιχτές αγκάλες… !!! Καπιταλισμός του 21ου αιώνα…ανανεωμένη βερσιόν…!

Αποκάλυψη – σοκ για τους αγνοούμενους της Κύπρου.


Όσο το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, όσο ο δολοφόνος απολαμβάνει την λεία του, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Παρά μόνο επανάληψη της φρίκης.

«Η διαφθορά πλήττει τους πιο φτωχούς»







Το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία θεωρούνται οι πλέον διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, ενώ η Δανία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι λιγότερο διεφθαρμένες, σύμφωνα με τον ετήσιο Δείκτη Αντίληψης για την Διαφθορά (Corruption Perceptions Index, CPI) της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, που δημοσιεύεται σήμερα.

Συνεχίζει να ισχύει η σύλληψη έναντι υποψίας στον νόμο περί αντιτρομοκρατίας σε UK




Σύμφωνα με τα δημοσίευματα, ο νόμος περί αντιτρομοκρατίας σε UK δίνει το δικαίωμα στις Αρχές να προσαγάγουν και να συλλαμβάνουν έναντι υποψίας πράξης τρομοκρατίας , πολίτη αλλά και αλλοδαπό σε Βρεττανικό έδαφος , για τουλάχιστον 72 ώρες ( με δυνατότητα επέκτασης αν θεωρηθεί πως προκύπτουν και άλλες ενδείξεις). 

Στο Μπρίσμπεϊν η επόμενη σύνοδος των G20






Η Αυστραλία ανέλαβε την προεδρία της G20, της συνόδου κορυφής των ισχυρότερων κρατών ή οικονομιών του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2014, στο Μπρίσμπεϊν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, η Αυστραλία κατά την προεδρία της θα επιδιώξει φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πόλεμος μεταξύ οίκων αξιολόγησης και Ε.Ε. συνεχίζεται.


03.12.2013

Η Ε.Ε. απειλεί με ποινές και διοικητικές κυρώσεις τους οίκους αξιολόγησεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την ολική απαλοιφη τους απο τα οικονομικά πεπραγμένα της Ένωσης.

Η μεγάλη πρόκληση για το καρτέλ του πετρελαίου


 
 
 
 
 
 
1 Vote

OPEC

των Ajay Makan και Neil Hume
Η σχιστολιθική επανάσταση των ΗΠΑ και η χαλάρωση των κυρώσεων στο Ιράν αλλάζουν δραστικά τη δομή της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου. Και ο ΟPEC χάνει τη δυνατότητα αυξομείωσης της παραγωγής και χειραγώγησης των τιμών.

ΓΚΙΚΑ ΜΑΝΑΛΗ, ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???ΤΙ Σ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΣ???


Δήθεν Τηλεόραση
4,500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ…
Αυτές είναι δουλειές.
4,500 χιλιάρικα για να ανοίξεις πόρτες.
Ερωτήσεις στον κύριο Μάναλη Γκίκα:

  • Με ποιον τρόπο λάβατε τις προσφορές των εταιριών κ. Μάναλη? Ανοίξατε τον κατάλογο και διαλέξατε στην τύχη?
  • Πόσες πόρτες αφορούν τα δημόσια 4,500 ευρώ που ο Καραγεώργος νομίμως θα παντελονιάσει?
  • Αν ήταν δικό σας το μαγαζί κ. Μάναλη και έπρεπε να ανοίξετε τον ίδιο αριθμό πορτών, τα ίδια θα πληρώνατε κ. Μάναλη, 4,500 ευρώ σε κλειδαρά???
  • Πόσος χρόνος απαιτείται για το άνοιγμα των εν λόγω κλειδαριών? Δηλαδή, τα 4,500 ευρώ σε πόσες εργατοώρες μοιράζονται??? Πόσα ακριβώς άτομα θα αναλάβουν την εργασία?
  • Για ποιον λόγο κλείσατε την ΕΡΤ?

Δεκεμβριανά: 3-12-1944, η αρχή του 2ου γύρου του εμφυλίου πολέμου.

Δεκεμβριανά: 3-12-1944, η αρχή του 2ου γύρου του εμφυλίου πολέμου.

Γύρω στις 11 παρά τέταρτο  το πρωί, το πρώτο κύμα διαδηλωτών, από την πλευρά του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου και την Πλατεία Συντάγματος, έφτασε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διευθύνσεως, στη γωνία Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο σημείο αυτό δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα του κλίματος που υπέφωσκε από καιρό. Οι διαδηλωτές του ΕΑΜ βρήκαν μπροστά τους, τους αστυφύλακες, που στα μάτια τους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «φασίστες» αποφασισμένοι να φράξουν την ειρηνική πορεία του λαού... Το γεγονός ότι η ηγεσία των επαίρετο για τη βαθύτατη δικτύωση του ΕΑΜ μέσα στις τάξεις της Αστυνομίας, δεν ήταν κάτι που μπορούσε να δράσει ανασταλτικώς. Την ώρα εκείνη το πρώτο κύμα, η πρωτοπορεία του συλλαλητηρίου, ήταν μεθυσμένο από τον ενθουσιασμό της νέας αυτής επιβλητικής εκδηλώσεως του λαού. Το ΕΑΜ και το ΚΚΕ είχαν και πάλι κατισχύσει στους δρόμους της Αθήνας και οι απέναντι τους αστυφύλακες του Παπανδρέου δεν μπορούσαν πια να εφαρμόσουν την απαγόρευση...

Η Επιστήμη της Πληροφορίας και η ενότητα της γνώσης

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠάνος Α. Λιγομενίδης,ακαδημαϊκός.- Διάλεξη στην Ακαδημία Αθηνών
1.  Καθημερινότητα και γνώση
2.   Η επιστήμη της πληροφορίας: Η γοητεία του Ιωνικού διαφωτισμού
             
3.   Η δυνατότητα διάκρισης : Αναγνώριση και Ταυτότητα
4.   Συλλογικότητα και εγκλειδωμένη[1] ολιστική συμπεριφορά.
5.   Επιστήμη της πολύ-εγκλειδωμένης πληθυσμιακής συμπεριφοράς
6.   Πολυπλοκότητα
7.   Δίκτυα
8.   Η εφαρμογή της ενότητας της γνώσης
9.   Επιστήμη, και Κοινωνία
10. Ο Ιωνικός Διαφωτισμός και η Ανάδυση της Επιστημονικής Σκέψης
11. Υπάρχουν όρια στην επιστημονική γνώση;
12. Παιδεία
1.  Καθημερινότητα και γνώση

«Το Αριστοτελικό “δυνάμει” στην σύγχρονη φυσική»


meta-copyΠάνος Α. Λιγομενίδης, ακαδημαϊκός
Ομιλία κατά την Αγόρευση μου ως Επίτιμου Μέλους του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Τμήμα Φιλοσοφίας, ΑΠΘ
1.       Η επιστήμη και η τεχνολογία διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής και την υπαρξιακή νοοτροπία της ανθρώπινης κοινωνίας
2.       Ο μεταφυσικός χαρακτήρας της επιστημονικής γνώσης
3.       Η νευτώνεια «θρησκεία»
4.       Η επιστημονική έρευνα των πληθυσμιακών συμπεριφορών: Πολυπλοκότητα και Δικτύωση
5.         Η πρόταση του Heisenberg για την Αριστοτελική έννοια της «εν δυνάμει» κατάστασης της φύσης
6.         Η «ελάχιστη παρουσία» της δυνάμει επιρρέπειας της φύσης
7.         Ο ρόλος και οι επιλογές του παρεμβατικού ανθρώπου

Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας


Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας
Υπογράφτηκε πριν από λίγα λεπτά, η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, Ελλάδος και Ρωσίας, από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού.

E OXI KAI O BOΡΙΔΗΣ…..ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ….ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ….


Μάκης Βορίδης: Από την ΕΠΕΝ στο Μαξίμου

Μάκης Βορίδης: Από την ΕΠΕΝ στο Μαξίμου

Όνειρα θερινής νυκτός, μέσα στο καταχείμωνο, φέρεται να κάνει ο κ. Μάκης Βορίδης.
Ενώ έχει εισχωρήσει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τα μυαλά του «έχουν πολύ αέρα» και δήθεν θα παίξει ρόλο.

Οι ντόπιοι υποβολείς της τρόικας

cebcceb5ceb4ceb4ceb4του Δημήτρη Μακροδημόπουλου.-
Η απάντηση του Όλι Ρεν σε επερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή επανέφερε στο προσκήνιο τα ταξικό ζήτημα στη χώρα μας το οποίο οξύνεται λόγω της κρίσης. Γιαυτό προσπαθούν οι κυβερνώντες να το επικαλύψουν με συνεχείς αναφορές στη «σωτηρία της πατρίδας» σε μια προσπάθεια να ομαδοποιήσουν τον άνεργο και τον εργάτη με τον βιομήχανο και τον μικρομεσαίο με τον καταθέτη της λίστας Λαγκάρντ. «Οι εργοδότες σας ζητάνε τα μέτρα» απάντησε ο Όλι Ρεν αναφερόμενος στην αξίωση της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Δεν πρόκειται ασφαλώς για κάτι πρωτάκουστο. Πριν τρία χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του, διερωτήθηκε για την πηγή των πληροφοριών της τρόικας που σχετίζονται με λεπτομέρειες και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τις οποίες είναι αδύνατο να γνωρίζουν οι εκπρόσωποί της. Πώς γνώριζαν π.χ. τη μετενέργεια;

Επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο του Γιόσεφ Σουμπέτερ “Καπιταλισμός, Σοσιαλισμός και Δημοκρατία”



 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΣουμπέτερΗ θέση που θα προσπαθήσω να αποδείξω ισχυρίζεται ότι η πραγματική και η μελλοντική επίδοση του καπιταλιστικού συστήματος διαψεύδει την ιδέα περί κατάρρευσης του υπό το βάρος της οικονομικής αποτυχίας ‘ απεναντίας, ακριβώς λόγω της επιτυχίας του το καπιταλιστικό σύστημα υπονομεύει τους κοινωνικούς θεσμούς που το προστατεύουν, δημιουργώντας “αναπόφευκτα” τις συνθήκες εξαιτίας των οποίων θα εξαφανιστεί και οι οποίες αναδεικνύουν ως μοναδικό του κληρονόμο το σοσιαλισμό…

Η γερμανική κυβέρνηση-ελέφαντας


Δύο γερμανοί οικονομολόγοι μιλούν για την κυβερνητική συμφωνία
Η γερμανική κυβέρνηση-ελέφαντας
Η Ανγκελα Μέρκελ (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) με τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
         
Είναι κυβέρνηση-ελέφαντας. Εχοντας πίσω του το 80% του συνόλου των βουλευτών, ο «μεγάλος συνασπισμός» Χριστιανοδημοκρατών -Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο δεν είναι απλώς υπερμεγέθης, αλλά και «παχύδερμος», αν κρίνει κανείς από τον υπεροπτικό τρόπο με τον οποίο  ήδη μεταχειρίζεται τα δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, την Αριστερά (Die Linke) και τους Πράσινους.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΧΑΜΕΝΑ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, 6 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ 1500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΙΑ «ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ!




Του Χρ. ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Είναι μάλλον μια συνηθισμένη «ιστορία», από τις εκατοντάδες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και αδιαφορίας και ανικανότητας των κρατικών λειτουργών, κραιπάλης και αλόγιστης σπατάλης του Δημοσίου χρήματος. Αυτές οι «ιστορίες» είναι που αποδόμησαν την συνοχή της κρατικής μηχανής και ανέδειξαν σε καθεστώς την αδιαφάνεια, ενώ διέφθειραν «μέχρι μυελού οστέων» τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές, κομματικούς, κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Η ιστορία μας χωρίς κομματικά «ψιμύθια»
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το Πολεμικό Ναυτικό, είχε εισηγηθεί στην Πολιτική ηγεσία, να ενισχυθεί η δύναμη του με τέσσερα καινούργια υποβρύχια και να εκσυγχρονιστούν τρία παλιά, ώστε να καλύψει επαρκώς τις επιχειρησιακές του ανάγκες. Η Κυβέρνηση (Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος) έκανε δεκτό το αίτημα των Ναυάρχων.

Η γλυπτική τέχνη και το αίτημα της ελληνικότητας


undefined
της Κλεοπάτρας Χατζηλία,
Ιστορικού Πολιτισμού 
Η απελευθέρωση της χώρας και η δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους ήταν απόρροια της ανάμειξης των τριών «προστάτιδων δυνάμεων», του φιλελληνισμού και του Αγώνα ολόκληρου του Ελληνισμού. Στο πολιτικό προσκήνιο, μετά την σύντομη διακυβέρνηση της χώρας από τον Καποδίστρια, επιβλήθηκε από το εξωτερικό ως πολιτειακό σύστημα η βασιλεία  υπό τον Όθωνα,  δευτερότοκο γιο του βασιλιά της Βαυαρίας, Λουδοβίκου του Ά.

Η βασιλεία του Όθωνα υπήρξε κρίσιμη περίοδος για την μετάβαση της νεοελληνικής κοινωνίας από την κατάσταση της δουλείας και του πολέμου, σε οργανωμένη κοινωνική ζωή. Συνεπώς επιτελέστηκαν αλλαγές σε θεσμικό, κοινωνικό, ιδεολογικό – πολιτιστικό[1] και  οικονομικό επίπεδο όπως άνοδος του εμπορίου[2] η οποία διαμόρφωσε μια αστική τάξη κατά τα δυτικά πρότυπα.[3]

O Mάνος Χατζιδάκις για τα Δεκεμβριανά (3 Δεκεμβρίου 1944)





1
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ΄44 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…Οι Γερμανοί έφυγαν νικημένοι αλλά οι μισοί Έλληνες πολεμάνε με τους άλλους μισούς…μόνο που οι μισοί Έλληνες έχουν αρχηγό τον Βρεττανό Στρατηγό Σκόμπυ…Λένε πως όταν οι ηττημένοι θρηνούν και κηδεύουν τους νεκρούς τους οι νικητές γράφουν την Ιστορία…
….ας δούμε πως έγραψε την Ιστορία των ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ένας που βρέθηκε στην πλευρά των νικητών…” Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση των κομμουνιστών(…)Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που βλέπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα από σφαίρες που ρίξαν δοσίλογοι και φασίστες φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης.Και όλα αυτά τα ελληνικά αποβράσματα με την επίσημη στήριξη του νεαρού τότε κράτους είχανε έναν εχθρό:την ψυχή των παιδιών της γαλαρίας.Εκατομμύρια ελληνικά παιδιά που πίστεψαν στην απελευθέρωση αλλά βρέθηκαν ευθύς αμέσως απέναντι στον ίδιο χωροφύλακα, στον ίδιο δικαστή, στα ίδια ανάλγητα πρόσωπα που αντιμετώπιζαν πριν λίγο κιόλας χρόνο, όταν ακόμα υπήρχαν Γερμανοί. Ξανάρθαν τα φαντάσματα κι άρχισαν να πλαστογραφούν την Ελληνική Ιστορία.Και τα παιδιά που πολέμησαν κι ονειρεύτηκαν γίνανε παιδιά της γαλαρίας,όσα δεν διώχτηκαν και δεν εξαφανίστηκαν στις φυλακές και στα ξερονήσια του Αιγαίου.Και θέλησαν πρίν αποκλειστούν στην γαλαρία τους, να διαμαρτυρηθούν κραυγάζοντας για τελευταία φορά…Κι ύστερα να σωπάσουν-σαράντα χρόνια τώρα(σαράντα χρόνια τα περιέχω μέσα μου και τα δουλεύω για να πώ κάποια φορά)…”.
Μάνος Χατζηδάκις “Τα παιδιά της γαλαρίας”-ο τίτλος από την ομώνυμη ταινία του Καρνέ-από το βιβλίο “Ο καθρέφτης και το μαχαίρι”.
Θέμης Χαρίσης
“Σημ, Απέρ,Γαλάζ.”
τα Δεκεμβριανά ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου 1944 με την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που βάφτηκε στο αίμα και τελείωσαν τυπικά με την Συμφωνία της Βάρκιζας στις 12 Φεβρουαρίου 1945 με τον αφοπλισμό του Ε.Λ.Α.Σ. ηταν το προανάκρουσμα του εμφυλίου πολέμου που άρχισε έναν χρόνο αργότερα.
Αναδημοσίευση από www.kar.org.gr

Πατησίων (ιστορική αναδρομή στην Αθήνα μας)



patision 100 xronia prin ertΓράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Απο τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας η οδός Πατησίων. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μείζονα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν ανεξάλειπτα την πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας μας. Ενώ παράλληλα στις καθέτους της και στον ευρύτερο χώρο που περικλέινει, οικοδομήθηκαν μερικά απο τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης. Η πατησίων αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ομόνοιας με τα Πατήσια. Στον χώρο της προυπήρχε αγροτικός δρόμος που οδηγούσε στην Πάρνηθα. Η χωροταξική διαμόρφωση της οδού ξεκίνησε το 1841 και βασίζονταν στο προυπάρχον ίχνος του αγροτικού δρόμου. Στην οδό πραγματοποιήθηκαν την εποχή εκείνη και πολλές δενδροφυτεύσεις με την μέριμνα της βασίλισσας Όλγας, παρόλο το πράσινο που περιστοίχιζε ένθεν και ένθεν την οδό. Με την πάροδο του χρόνου έλαβαν χώρα αρκετές προεκτάσεις στο Σχέδιο Πόλεως της Αθήνας, που εμπλούτισαν χωροταξικά την οδό με μεγαλύτερα τμήματα και νεόδμητες κατοικίες. Την δεκαετία του 1870 τα Πατήσια που μέχρι τότε αποτελούσαν μικρό χωριό, ενσωματώθηκαν σαν προάστιο της πόλης, διστάμενο σε Άνω και Κάτω Πατήσια. Κομβικό ορόσημο στην ιστορία της οδού το 1946, οπότε και μετονομάστηκε απο Πατησίων σε 28-ης Οκτωβρίου, προφανώς για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της απελευθέρωσης.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει τους Μύθους του Αισώπου


Από 4 έως 8 Δεκεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει τους Μύθους του Αισώπου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και αποδοχή του έργου από μικρούς και μεγάλους, η Στέγη επαναλαμβάνει τους ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ του Δημήτρη Παπαδημητρίου – που πρωτοπαρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2013 – σε μια εβδομάδα παραστάσεων που απευθύνονται σε κοινό όλων των ηλικιών.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ……ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ……ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ.
”Η ελπίδα είναι το μόνο καλό που είναι κοινό σε όλουs τουs ανθρώπουs.Κι εκείνοι ακόμη που δεν έχουν τίποτε,την κατέχουν”
Θαλής Μιλήσιος.
Γράφει ο  Στγος (ε.α.) Κων-νος Ζιαζιάς*
                 Επίτιμος Α/ΓΕΣ
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ένα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα καθώς και ορισμένα εγχώρια ΜΜΕ εκμαύλισαν το πνεύμα και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού.Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι,εμπνευστές και καθοδηγητές μιας αμοραλιστικής κοινωνίας.Αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία των συνανθρώπων μας όπου η μίζα,η απάτη,η φοροκλοπή,η ρεμούλα,αρπαχτή, είναι συνώνυμα της μαγκιάς.Μιας ”μαγκιάς” που την είδαμε να επικρατεί τα τελευταία και μέσα στη Βουλή,δημιουργώντας αλγεινότατη εντύπωση στο λαό μας.
Είχε βέβαια προηγηθεί εδώ και χρόνια η πνευματική ηθική,κοινωνική,πολιτική και πολιτιστική παρακμή,την οποία άπαντες βλέπουμε αλλά,ουδείς αντιδρούσε διότι όλοι,ζούσαμε στην εικονική πραγματικότητα,στην ατομική και κρατική αλαζονεία και στην εφήμερη ευδαιμονία μας.

Είναι γνωστό στον κάθε Έλληνα ποιος τον έφερε σε αυτό το ζοφερό κλίμα.Την “καρέκλα της εξουσίας”,σε όλα τα επίπεδα,τα χρόνια της μεταπολίτευσης,κατέλαβαν ως επί το πλείστον άνθρωποι άσκοπα,χωρίς γνώση,χωρίς εμπειρίες,χωρίς να αποδείξουν τα προσόντα τους σε κανέναν,δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους,δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία αλλά ”γεννήθηκαν” και ”ανδρώθηκαν” από τους κομματικούς σωλήνες.

Εκστρατεία για να μην γίνει η Αγιά Σοφιά Τζαμί


Έντονες αντιδράσεις, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέτ Αρίντς, για μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε μουσουλμανικό τέμενος.
Ο κ. Αρίντς κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο χώρο του μουσείου, στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι υπήρξε μια περίοδος όπου τα τεμένη μετατρέπονταν σε μουσεία «αλλά τώρα η Τουρκία είναι μια διαφορετική χώρα», και πρόσθεσε ότι «η Αγία Σοφία είναι θλιμμένη σήμερα, αλλά με την θέληση του θεού θα χαμογελάσει ξανά».

Η Ελλάδα του Μνημονίου με… αριθμούς!


undefined
Υπό το φάσμα της φτώχειας ζει ένας στους πέντε Έλληνες σύμφωνα με σοκαριστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα των μνημονίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα 2008-2012 καταγράφεται “βουτιά” 32% στις δαπάνες των νοικοκυριών, αλλά και στροφή στα άκρως απαραίτητα, με μετατόπιση από “πολυτέλειες” όπως για ξενοδοχεία, καφενεία, εστιατόρια κ.α. σε ανάγκες όπως η διατροφή και η στέγαση.
Αναλυτικά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην “Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2012″ έχουν ως εξής:

Ο Κόσμος στα επόμενα χρόνια όπως τον σχεδιάζουν οι Αμερικανοί


Η κοινή έκθεση «Στρατηγικές Τάσεις 2030» των 16 υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που παραδόθηκε στον πρόεδρο Ομπάμα, συνοψίζει στις 166 σελίδες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και στις 59 απόρρητες που διάβασαν μόνο τα στελέχη της κυβέρνησης, τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα διακυβέρνηση καθώς και τις και τις προτεραιότητες της με ορίζοντα δεκαετίας, και προβλέπει ριζικές οικονομικές και πολιτικές αλλαγές με ταχύτητα άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία. Καταρχήν προσδιορίζονται 4 πληγές του Φαραώ που θα περιορίσουν την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού στα επόμενα 18 χρόνια. Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ, Οι ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ, Οι ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ.

Μελέτη: Το εμφιαλωμένο νερό εισάγει στο σώμα μας 24000 χημικές ουσίες!!!


1η Δεκεμβρίου 2013 - Αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής ​​των καταναλωτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ένα πλαστικό δοχείο αναγράφει ότι είναι άνευ BPA, δεν περιλαμβάνει και δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα από τη Γερμανία δείχνει ότι υπάρχουν περισσότερες από 24.000 τέτοιες χημικές ουσίες σε κάθε μπουκάλι νερού, αρκετές από αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ορμονικών διαταραχών.

«Βρωμάει» μεγάλη οικονομική κομπίνα με τα αγάλματα των Σκοπίων


«Σκοτεινές οι διαδικασίες του στησίματος των αγαλμάτων του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου» αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα Ούτρινσκι σε κύριο άρθρο της.

«Οι δημόσιες συμβάσεις των ακριβών μνημείων είναι τα πιο αξιόλογα δείγματα των παράνομων, σκοτεινών και τυχαίων διαδικασιών», σημειώνει η αρθρογράφος Δέσποινα Τραΐκοβα-Ντίμοβα.

Τα πιο ακριβά μνημεία στο έργο «Σκόπια 2014», ο ιππέας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το συγκρότημα του Φίλιππου του Β΄, είναι τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα της παρανομίας, της ισοπέδωσης των διαδικασιών και της διαφθοράς, όπως επισημαίνουν οι ελεγκτές των συμβάσεων των έργων, Ντράγκαν Μαλινόφσκι και Σλαντιάνα Τάσεβα, οι οποίοι ερεύνησαν τις δημόσιες συμβάσεις των μνημείων.

Γερμανία, η αναβίωση του εθνικοσοσιαλισμού

Angela merkel
Ο φιλελευθερισμός, ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικά από τη Βρετανία, δεν ευδοκίμησε σχεδόν ποτέ στη Γερμανία – στην οποία η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια, προηγούνται της προθυμίας ανάληψης επιχειρηματικού ή άλλου ρίσκου.

Όπως φαίνεται, οι Γερμανοί Πολίτες έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της ελεύθερης  αγοράς – η οποία θεωρείται μεν ως παραγωγική, αλλά υπεύθυνη για τις συνεχώς αυξανόμενες αδικίες στη χώρα.

Why The US Is Walking Away From The Middle East


 2011_11_28_05_20_48__72c4d1bc8e054a24b51492ad0944a258
Politicians and pundits from Riyadh to Washington have castigated recent American foreign policy in the Middle East for being unfocused, misguided or harmful to national interests.
Contrary to these accusations however, the Obama policy is none of the above: It is a pragmatic approach that takes into account a progressive decline in the political and economic importance of the Middle East.
This policy change is currently making headlines in Syria where the United States, despite accusations of hypocrisy and strategic blundering, remains skittish about engaging in a conflict that is drawing in almost every other regional player, many of whom are long time American allies.
This policy change is also reflected in other recent developments in the region, such as Turkey’s courting of CPMIEC, a Chinese weapons manufacturer under US sanction, Saudi Arabia’s de-coupling from America’s intelligence networks and renewed dialogue with Iran. These diplomatic changes already reflect a very different Middle East than the one most politicians acknowledge.
Furthermore, there is a simple explanation for this shift: The region no longer warrants the same level of attention that it did when it was a nexus of global conflict during the Cold War and the two decades that followed, when Middle Eastern oil’s role in the global energy market allowed it to hold the world economy hostage.

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ…


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Εσείς, το 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι που (σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ) είστε απλήρωτοι από έναν έως και 12 μήνες,
εσείς, το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που ζείτε σε συνθήκες ανέχειας και κατάθλιψης,
εσείς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) ζείτε κάτω από το όριο της φτώχειας,
εσείς, το 68% των Ελλήνων που (σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν) διαθέτετε εισόδημα κάτω από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας,
καθώς και όλοι εσείς οι υπόλοιποι που δεν συμπεριλαμβάνεστε σε καμία στατιστική της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού, κάντε… υπομονή. Οσονούπω έρχεται η «ανάπτυξη»! Και μόλις έρθει η «ανάπτυξη», μόλις αυξηθεί ο «εθνικός πλούτος», τότε η «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» θα προχωρήσει σε «δίκαιη κατανομή» και όλοι θα λάβουν το αντίδωρο για τις θυσίες που κατέβαλαν στο βωμό της εξόδου από την κρίση.
Αυτό το παραμυθάκι, που ακούγεται ήδη πριν από το Καστελόριζο, όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε  την απόβαση της τρόικας στην Ελλάδα, επανέρχεται με δριμύτητα κάθε φορά που ο ελληνικός λαός καλείται να επωμιστεί τα όλο και πιο δυσβάσταχτα (και πάντα «τελευταία») νέα μέτρα.
Η αλήθεια είναι… ελαφρώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν μόνο την ύφεση. Πληρώνουν και την… «ανάπτυξη». Δεν πληρώνουν μόνο τα ελλείμματα. Πληρώνουν και τα… πλεονάσματα.
Μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι πλήρωναν την «ανάπτυξη» από τη θέση της «γενιάς των 700 ευρώ». Τώρα, την «ανάπτυξη», όποτε έρθει, θα την πληρώσουν από τη θέση της «γενιάς των 400 ευρώ»  και έχοντας ως σημείο αναφοράς τα συντρίμμια από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα ερείπια που έχουν σωρευτεί στο νεκροταφείο των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Κεντρί μέλισσας: Όπλο ενάντια σε AIDS και καρκίνο;


 
 
 
 
 
 
Rate This


Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η τοξίνη «μελιττίνη» που ανιχνεύεται στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να καταστρέψει τον HIV χωρίς να βλάψει τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημά τους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός τζελ που μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού HIV.
Όπως εξηγούν, η μελιττίνη καταστρέφει κακοήθη κύτταρα και ορισμένους ιούς. Τελευταία, βρέθηκε ότι η τοξίνη αυτή καταστρέφει το εξωτερικό περίβλημα του HIV, αλλά και άλλων ιών, «σαν να ανοίγει κανείς τρύπες σε ένα σακί». Η χορήγηση μελιττίνης σε αρκετά μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά σημαντική βλάβη σε τέτοιους ιούς.

Η Ρητορεία των Δημαγωγών (Θουκυδίδη ιστορία)


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Thucydides  IMG_4547  IMG_4549
Όταν, μετά την κατάπνιξη της αποστασίας των Μυτιληναίων, η αθηναϊκή εκκλησία του δήμου αποφάσισε τη θανάτωση όλων των ανδρών και το πούλημα των γυναικόπαιδων στα σκλαβοπάζαρα, ήταν διάχυτη μέσα στην πόλη η μεταμέλεια των Αθηναίων, αφού η ποινή δεν αφορούσε μόνο τους ενόχους, αλλά τη συνολική καταστροφή του νησιού. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Μυτιληναίους πρέσβεις, την επόμενη μέρα, να ζητήσουν και να πετύχουν την επανεξέταση του θέματος σε μια νέα λαϊκή συνέλευση.

Η κακή τύχη της επαγγελματικής εκπαίδευσης



Του  Δρ  Γεωργίου Βούτσινου[1]

Επίτιμου Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου


Πρόσφατα ψηφίστηκε ο Νόμος (Ν4186/ΦΕΚ Α193/17-9-2013) που αφορά στη Γενική και Επαγγελματική δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Θα περίμενε κανείς ο Νόμος να είναι προϊόν ενδελεχούς διαλόγου, να βελτιώνει τον προηγούμενο και να είναι εναρμονισμένος με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Αντί όμως ενός εποικοδομητικού και διαρκούς διαλόγου για τα πραγματικά εκπαιδευτικά προβλήματα, τελευταία, η συζήτηση περί την εκπαίδευση εξαντλείται  στην βουλιμία των δανειστών για  διαθεσιμότητα και απολύσεις άλλοτε εκπαιδευτικών, άλλοτε  διοικητικών υπαλλήλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλοτε σχολικών φυλάκων.

Στο πειθαρχικό στέλνει τον Πελεγρίνη ο Αρβανιτόπουλος





ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Την παραπομπή του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόση Πελεγρίνη στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Την πληροφορία μετέδωσε πριν από λίγο ο Alpha.

Ανιχνεύσεις.blog

Τη Μαρία Κάλλας τιμά σήμερα η Google


Τη Μαρία Κάλλας τιμά σήμερα η Google
Στην ελληνίδα ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, με αφορμή την 90ή επέτειο από τη γέννησή της.
Η Μαρία Κάλλας (Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου 1923 και πέθανε στο Παρίσι στις 16 Σεπτεμβρίου 1977. Η Κάλλας υπήρξε κορυφαία υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας.Λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα η Κάλλας, εξ αιτίας της υποβάθμισής της στη Λυρική Σκηνή και εν μέσω της πολεμικής των συναδέλφων της που την κατηγορούσαν για συνεργασία με τους κατακτητές, αποφασίζει να επιστρέψει στις Η.Π.Α. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα εισιτήριά της δίνει μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στην Αθήνα. Το Σεπτέμβριο του 1945 βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ξεκινά την προσπάθεια για ανεύρεση εργασίας αρχικά στη Μητροπολιτική Όπερα, δεν καταφέρνει όμως να υπογράψει συμβόλαιο.