Ετικέτες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κατά της επέμβασης στη Συρία το 68% των Γάλλων.



undefined
Στην ερώτηση «θα ήσασταν υπέρ, ή κατά μίας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία;» το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι αντίθετοι σε μία τέτοια δράση, έναντι 45% στις 29 Αυγούστου. Αυτοί που τάσσονται υπέρ μίας επίθεσης στη Συρία αντιστοιχούν μόλις στο 36%, έναντι 55% στις 29 Αυγούστου.

Ο Ομπάμα ζήτησε μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο.

Ο Ομπάμα ζήτησε μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι το σχέδιο των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένο.






Η Συρία «δεν είναι το Ιράκ. Δεν είναι το Αφγανιστάν», υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με επικεφαλής του Κογκρέσου στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει την στρατιωτική δράση κατά της Συρίας σε απάντηση για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
Ο Ομπάμα ζήτησε μια άμεση ψηφοφορία στο Κογκρέσο και επανέλαβε ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένη σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
«Το σημαντικό στοιχείο στο οποίο θέλω να δώσω έμφαση είναι ότι το στρατιωτικό σχέδιο που έχει αναπτυχθεί από το μεικτό γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων είναι αρμόζον. Είναι περιορισμένο. Δεν εμπλέκει χερσαία στρατεύματα. Δεν είναι το Ιράκ. Δεν είναι το Αφγανιστάν», σημείωσε.
Ο πρόεδρος εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει υπέρ της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στην Συρία και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρους αντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ», επανέλαβε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ…ΔΕΘ 2012 ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ.


Η κατηφόρα της χώρας δεν έχει προηγούμενο.
Η ανάσχεση της ύφεσης με την εφαρμογή της σημερινής δολοφονικής πολιτικής μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο στα αυτιά των πολιτών μιας κοινωνίας καταρρακωμένης, τρομαγμένης, τρομοκρατημένης.
Τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας έχουν σκοτωθεί από τα Μνημόνια.
Σήμερα, στη ΔΕΘ, θα μιλήσει ένας ακόμη προσκυνημένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ερωτήσεις δε θα δεχτεί από τα γιουσουφάκια, συγνώμη τους δημοσιογράφους, μη γίνει και καμιά μαλακία και ρωτήσει κανένας κάτι που δε θα πρέπει…

UPDATE – Greco-Armenian Response to possible U.S. Military action against Syria


HALC and ANCA rise to the cause in the Levant
FOR IMMEDIATE RELEASE— September 6, 2013
In recent days, both the Hellenic American Leadership Council and the Armenian National Committee of America have released action alerts urging their members to contact Congress concerning possible U.S. military strikes against Syria.
In a sample letter provided by HALC, members are urged to remind Congress, “ Since the outbreak of the civil war in Syria, religious minorities have not only come under increasing attacks by Islamic fundamentalist rebels, but also have been caught in the crossfire of the opposing factions. As you well know, on April 22, 2013, the United States Commission on International Religious Freedom released a report entitled Protecting and Promoting Religious Freedom in Syria. Religious minorities, including the Christian population, have been targeted for extinction in an attempt to create an Islamic State in Syria and to impose Sharia Law as the law of the land.”
Both Action Alerts can be seen here:
http://action.hellenicleaders.com/p/dia/action3/common/public/?action_KEY=6995
http://www.anca.org/press_releases/press_releases.php?prid=2307
Just following the release of the ANCA’s alert, known friend of both Greek and Armenian communities, Rep. Michael Grimm withdrew his support for U.S. strikes against Syria as seen in his press release below. In closing, Grimm states, “I have heard from many constituents who strongly oppose unilateral action at a time when we have so many needs here at home. Thus, after much thought, deliberation and prayer, I am no longer convinced that a U.S. strike on Syria will yield a benefit to the United States that will not be greatly outweighed by the extreme cost of war.”

Καταργείται η Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού από το ΥΠΑΑΤ!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 7, 2013
Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγχωνεύονται-διαλύονται και 30 χρόνια κόπων τινάζονται στον αέρα, όπως τονίζουν η ΒΙΟΖΩ και το ΗΛΕΣΙΟΝ.
Αποστολή της Τράπεζας Γενετικού Υλικού (Τ.Γ.Υ.) ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών.
Στην Ελλάδα, ως τράπεζες γενετικού υλικού φυτών λειτουργούν συλλογές σπόρων σε κάθε Γεωπονική Πανεπιστημιακή Σχολή, καθώς κι οι τράπεζες σπόρων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», του Δικτύου για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και της ΜΚΟ «Πελίτι».
Η πρώτη και μεγαλύτερη στην Ελλάδα τράπεζα είναι αυτή του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στα ταμεία της οποίας είναι «κατατεθειμένα» 14.500 διαφορετικά είδη σπόρων.

Ευρασιατική Ένωση: Αρμενία και Γεωργία στη ρωσική πόρτα!



20130907-112914.jpgΠροχωρά το σχέδιο άτυπης ανασύστασης του χώρου που καταλάμβανε η πρώην Σοβιετική Ένωση με τις τελευταίες μέρες να έχουν διαφύγει της προσοχής πολλών αναλυτών, λόγω της κατάστασης στη Συρία, που δικαίως απορροφά τη μεγαλύτερη προσοχή, δυο εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για τις ισορροπίες στο Καύκασο, αλλά και σε οόκληρη στην Ευρασία.
Του Μιχαήλ Βασιλείου

Putin: Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία σε περίπτωση επίθεσης



undefined
Η Ρωσία θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων στη Συρία και θα τη βοηθήσει σε περίπτωση επίθεσης δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama.
Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως παραμένει πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά στη Δαμασκό ήταν προβοκάτσια από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.

Φυσική και σχέσεις: Πώς μας επηρεάζουν οι νόμοι της;

Φυσική και σχέσεις: Πώς μας επηρεάζουν οι νόμοι της;

του Δημήτρη Γεωργιακώδη*


Αναλογιστήκατε ποτέ ότι ο Νόμος της Κίνησης του Νεύτωνα πιθανώς να συνδέεται με τον τρόπο προώθησης των νέων μέτρων ή ότι η Εντροπία θα μπορούσε να εξηγήσει τα προβλήματα σε έναν γάμο ή μια σχέση; Σας έχει ποτέ περάσει από το μυαλό ότι η καλή ή κακή ψυχολογία μπορεί να ερμηνευτεί από την Αμοιβαία Επαγωγή; Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές με εργαλείο τη φυσική, οι ομοιότητες όμως της συγκεκριμένης επιστήμης με την πραγματικότητα, είναι εντυπωσιακές!

ΓΚΡΑΒΙΌΛΑ – G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!


undefined
Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική.

To Spiegel καταγγέλλει ότι το κόμμα του Ρέσλερ έχει στενή σχέση με την παιδοφιλία


Nέες αποκαλύψεις για ανοχή προς την παιδοφιλία εκθέτουν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (FDP) λίγο πριν τις εκλογές. Το FDP ισχυρίζεται ότι ουδέποτε στήριξε την παιδοφιλία, ωστόσο υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel», τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν πόσο ανεκτικό υπήρξε στο παρελθόν το κόμμα με παιδόφιλους ακτιβιστές.

Το Νοέμβριο του 1982 το FDP που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην κυβέρνηση, διοργάνωσε ένα πάρτι για να γιορτάσει το τέλος συνεδρίου του.

Η πρόσκληση, η οποία υποσχόταν «συζήτηση και χορό», στάλθηκε όχι μόνο σε μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο αλλά και σε επιλεγμένους ομοφυλόφιλους, λεσβίες και παιδόφιλους. Στην πρόσκληση αναγραφόταν ρητά ότι το κόμμα καλωσόριζε «λεσβίες και φιλελεύθερους, κουτσομπόληδες και αδερφές, κοσμικούς και παιδεραστές».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η τοπική κομματική ομάδα για την υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας. Η πρόσκληση, την οποία υπέγραψε και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του FDP, στάλθηκε σε τουλάχιστον 26 κομματικούς λειτουργούς, κανένας από τους οποίους δεν έφερε αντίρρηση.

Η αντιπρόεδρος του FDP και νυν υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας Σαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ δηλώνει βέβαιη ότι πρόκειται περί λάθους. «Το FDP δεν έχει ασχοληθεί με την παιδοφιλία. Ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Die Welt».

Ωστόσο, έγγραφα από αρχεία σχετικά με το FDP αποδεικνύουν ότι το φιλελεύθερο κόμμα ανεχόταν και στήριζε συνειδητά τις απόψεις των παιδόφιλων στις αρχές του '80. Πηγή Το Βήμα



Πηγή : iefimerida.gr

Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση τόνου σε κονσέρβα λόγω υπέρβασης των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.

ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ.Η συγκλονιστική έρευνα που πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας


Μουσουλμανική Αδελφότητα, Σαρία και ΤζιχάντΜια πρώτη προσέγγιση για τη δράση της οργάνωσης,
την πολιτική της ισχύ και την παγκόσμια ατζέντα
Για τον απληροφόρητο αναγνώστη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ο Ιερός Πόλεμος (Τζιχάντ) και η Σαρία –έγιναν ευρέως γνωστές τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την ευκαιρία των γεγονότων της Συρίας και της ανατροπής της κυβερνήσεως Μόρσι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου– ήταν, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, έννοιες που αφορούσαν στο Ιράν, στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η ημερομηνία λήξης, η ημερομηνία κατανάλωσης των τροφίμων, η ασφάλεια τους και οι αλλοιώσεις τους.


undefined
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος,
Ασφάλεια τροφίμου είναι ευρύτερη έννοια που προσδιορίζει κατάσταση του τροφίμου που δεν προκαλεί βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του καταναλωτή.

Tέρμα οι σκύλοι – Τα νέα “λαγωνικά” της αστυνομίας είναι οι αρουραίοι



Συνήθως οι «ποντικοί» είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς των καλύτερων… πελατών της αστυνομίας.
Τώρα όμως οι αρχές, τουλάχιστον στην Ολλανδία, βρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στα τρωκτικά. Οι σκύλοι πλέον είναι ξεπερασμένοι, αφού τα νέα «λαγωνικά» είναι οι αρουραίοι.
Η ολλανδική αστυνομία στρατολόγησε δέκα καφέ εκπροσώπους του είδους, οι οποίοι θα βοηθούν τους ειδικούς της σήμανσης να εντοπίζουν τα υπολείμματα πυρίτιδας.
Οι αρουραίοι έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης και επιπλέον, στοιχίζουν φτηνότερα και εκπαιδεύονται ευκολότερα από τους σκύλους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Εντ Κρασέφσκι.
«Αν έχουμε κάποιον ύποπτο, ο ειδικός της σήμανσης θα συλλέξει τα υπολείμματα από τα χέρια του και τα ποντίκια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα αποφανθούν αν προέρχονται από κάποιο όπλο», εξήγησε.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο αστυνομικός θα τοποθετεί το δείγμα σε μία από τις τρύπες ενός κουτιού. Εφόσον ο τετράποδος συνεργάτης του επιλέξει τη σωστή τρύπα, οι ειδικοί θα στέλνουν το δείγμα για περαιτέρω αναλύσεις στο εργαστήριο.
Οι αρουραίοι χρησιμοποιούνται ήδη σε ορισμένες χώρες για να εντοπίζουν με την όσφρησή τους τις νάρκες.
Πηγή :  briefingnews.gr

Πέθανε ο σωματοφύλακας του Χίτλερ, ο τελευταίος εν ζωή μάρτυρας του θανάτου του – Τι έλεγε για εκείνον



Πέθανε ο σωματοφύλακας του Χίτλερ, ο τελευταίος εν ζωή μάρτυρας του θανάτου του
Ηταν ο τελευταίος εν ζωή αυτόπτης μάρτυρας των έσχατων ωρών του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Ρόχους Μις, ο σωματοφύλακας του Γερμανού δικτάτορα, άφησε την τελευταία του πνοή στα 96 του χρόνια. Ως το τέλος όμως ήταν περήφανος για το γεγονός ότι εκείνος φρόντιζε την ασφάλεια του Χίτλερ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Το Ιράν απειλεί τον Ομπάμα: Αν επιτεθείς στη Συρία θα βιάσουμε την κόρη σου


undefined
Σοκ προκαλεί η απειλή Ιρανός πρώην αξιωματούχου κατά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία τότε θα υπάρξουν μαζικές απαγωγές Αμερικανών υπηκόων καθώς και θα βιαστεί και δολοφονηθεί μια από τις δύο κόρες του προέδρου Ομπάμα.
Οι πρωτοφανείς απειλές που εκτοξεύει το Ιράν κατά της Ουάσινγκτον, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κογκρέσο για τη συριακή κρίση έρχονται από τον Αλιρέζα Φοργκάνι, πρώην κυβερνήτης της νότιας επαρχίας του Ιράν, Kις και αναλυτής, με ειδίκευση σε θέματα στρατηγικής, στο επιτελείο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν.

Η ρωσική αλαζονεία, η Ολλανδία και το πρωτογενές πλεόνασμα


Κρίνοντας από τη συμπεριφορά του Ρώσου προέδρου απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς επίσης από κάποιες άλλες λεπτομέρειες έχουμε την άποψη ότι, αφενός μεν ο κ.Putin επιδιώκει την ανάδειξη του σε έναν νέο «πλανητάρχη», διαδεχόμενος στη φαντασία του τις Η.Π.Α. και τον κ.Obama, αφετέρου ότι ξεπέρασε τα όρια.

Όσο αδύναμες και αν είναι οι Η.Π.Α., σαν αποτέλεσμα των τεραστίων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (τα σημαντικότερα είναι ίσως η δραματική αύξηση των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων, ο φόβος να σπάσει η φούσκα των παραγώγων, η οποία υπολογίζεται στα 440 τρις $, καθώς επίσης η υπερχρέωση), συνεχίζουν να είναι μία στρατιωτική και χρηματοπιστωτική δύναμη, κατά πολύ ανώτερη από το αμέσως επόμενο κράτος.

Ανακοίνωση του Γενικού Αρχηγείου των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) του Δυτικού Κουρδιστάν – Ροζάβα


undefined
Η επανάσταση της 19ης Ιουλίου 2012, σηματοδότησε την έναρξη τού καθορισμού ενός νέου προσδιορισμού των Κούρδων στο Δυτικό Κουρδιστάν προς την οικοδόμηση μιας ελεύθερης κοινωνίας με την ελεύθερη θέληση του λαού , μέσω των επιχειρήσεων της απελευθέρωσης οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σε όλο την επαναστατικό Δυτικό Κουρδιστάν .
Η έναρξη αυτής της ιστορικής περιόδου αντιπροσωπεύει μια λαμπρή ευκαιρία για να ενεργοποιηθεί η αντίσταση που βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες, την κουρδική ταυτότητα και την προετοιμασία , την οργάνωση και την υλοποίηση των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας και το YPG ως άμεση ανάγκη για την προστασία της ζωής των πολιτών και της γης τους και να αναπτύξουν τις αξίες αυτής της νέας κοινωνίας.
Ο λαός μας έχει απαντήσει σε αυτή την επαναστατική αναγέννηση στο Δυτικό Κουρδιστάν με πλήρη επίγνωση των ιστορικών εμπειριών μας και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων , χωρίς διάκριση των εθνικών , θρησκευτικών , δογματικών ή ιδεολογικών διαφορών.

Η πιο βάρβαρη πράξη στην ιστορία του ΟΗΕ: Σεπτεμβριανά, η δεύτερη ΄Αλωση της Πόλης από μία προβοκάτσια!


Με πρόσχημα την έκρηξη βόμβας που έβαλαν οι ίδιοι στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, οι Τούρκοι κατέστρεψαν  με τον πιο βάρβαρο τρόπο τον ελληνισμό της Πόλης τον Σεπτέμβριο του 1955
Του Τάσου Κ. Κοντογινανίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το ρολόι έδειχνε 6 μ.μ. της 6-9-1955, όταν ξαφνικά από τους γύρω δρόμους άρχισαν να καταφθάνουν με μεταφορικά μέσα φοιτητές, πολίτες και… αστυνομικοί με πολιτικά. Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί έκτακτο παράρτημα της εφημερίδας «Ισταμπούλ Εξπρές» που γίνεται ανάρπαστο από τους συγκεντρωμένους, λόγω της εντυπωσιακής πρωτοσέλιδης είδησης: «Κατέστρεψαν το σπίτι του πατέρα μας με βόμβα». Τον οκτάστηλο τίτλο της εφημερίδας συνόδευε κείμενο που περιέγραφε τη… φανταστική καταστροφή του σπιτιού όπου δήθεν  γεννήθηκε ο Κεμάλ και στεγάζει το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης… ( Ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά…)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ


-Σεπτέμβρης του ’55, Κωσταντινούπολη: Η κεμαλική Νύχτα των Κρυστάλλων

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΩΝ SS ΈΣΦΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΟΝΑΖΙ.
Αυτά που δεν διδάχθηκαν ποτε στα σχολεία μην και ξυπνήσουν οι ραγιάδες και χαθούν οι γερμανόδουλοι…

Στο δισέλιδο των ιστορικών σελίδων της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” της 1ης Σεπτεμβρίου 2013, υπήρχε αφιέρωμα για τα Σεπτεμβριανά του 1955 με τη συμβολή του Νίκου Ουζούνογλου, καθηγητή στο ΕΜΠ και προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών. Το αφιέρωμα παρατίθεται στη συνέχεια όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο enet.gr
6 12
  • Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ 1955
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ: Το μεγάλο πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη
  • Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ*
  • «Τα γεγονότα της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου υπήρξαν μια μεγαλειώδης (muhtesem) επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου που είχε απόλυτη επιτυχία»
  • ΣΑΜΠΡΙ ΓΙΡΜΙΜΠΕΣΟΓΛΟΥ
    (Τούρκος στρατηγός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Tempo», τεύχος 9, 15 Ιουνίου 1991, σελ. 24)

Στο μυαλό της Ρεπούση



ΡΕΠΟΥΣΗ
Γράφει ο Αμετανόητος
Ως γνωστόν η κα Ρεπούση «ξαναχτύπησε».Τα ΜΜΕ έφριξαν, το ραδιόφωνο κάηκε και το διαδίκτυο στην Ελλάδα χτύπησε 1δις αναρτήσεις για την Ρεπούση.
Και τι είπε η κοπέλα μας ?
Να μην διδάσκονται θρησκευτικά. Φρίκαραν όλοι και όρμηξαν να τη φάνε. Πάλι.
Σταθείτε. Αυτό που είπε, έχει πολλές αναγνώσεις. Σκεφτείτε λίγο…
Πρώτον στο σχολείο δεν θα χρειάζονται καθηγητές Θρησκευτικών, άρα επιχειρούμε μείωση προσωπικού στο Υπουργείο Παιδείας και συνεπώς εναρμονιζόμαστε απόλυτα με το πνεύμα των μνημονίων. Ο καλός νεοφιλελεύθερος.

Έθνος, κράτος, «έθνος- κράτος» και Αριστερά


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Μια συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει από τη ζωή και σπάει αλλοτινές «βεβαιότητες»

FREE photo hosting by Fih.grΤον τελευταίο καιρό ξυπνάει στο εσωτερικό της Αριστεράς η συζήτηση γύρω απ’ το έθνος. Υπάρχει και μια συζήτηση μέσα στη συζήτηση, σύμφωνα με την οποία το ανασκάλεμα αποδίνεται σε διαφορετικούς λόγους: από ψηφοθηρία και συστημική στροφή τμήματος της Αριστεράς, μέχρι σταυροφορία της αστικής προπαγάνδας και συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. Το άρθρο συντάσσεται με την άποψη ότι η συζήτηση για το έθνος ανοίγει για τους ίδιους λόγους που η Αριστερά κερδίζει δύναμη στην ελληνική κοινωνία – κι ένας βασικός λόγος γι’ αυτό είναι η αποκάλυψη της πραγματικής εξάρτησης της χώρας απ’ τους λογής «εταίρους», «δανειστές» και κάθε άλλης ποικιλίας κεφαλαιοκράτες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Και το πιο σημαντικό μ’ αυτό το φανέρωμα είναι ότι δεν έγινε απ’ την Αριστερά –όχι όσο και όπως θα έπρεπε– αλλά απ’ την ίδια τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι συζητούν, πια, στην καθημερινότητά τους για την εξάρτηση της χώρας – σίγουρα με διαφορετικούς τρόπους, σίγουρα με αντιφατικές ιδεολογικές και άλλες καταβολές/αναφορές. Αλλά με το κέντρισμα ερχόμενο απ’ το εξόφθαλμο γεγονός ότι οι μεγάλοι καρχαρίες βγαίνουν απ’ το βυθό, να κυνηγήσουν στον αφρό, που μέχρι χτες έμοιαζε ασφαλής.

O Μικρούλης μας και η ……Σοφία!


 
 
 
 
 
 
3 Votes

Μάθετε για τον Παραμυθητή
(Ανάλαφρο διήγημα ,για χαλάρωση )
 ”Γράφει ο Λεωνίδας”
Ο κατάμαυρος όγκος της Οίτης ορθονώταν εμπρός μας .Η νύχτα είχε φέρει ένα δροσερό αεράκι ,απαλύνοντας λίγο την ζέστη της Ιουλιάτικης μέρας .Είχαμε κάτσει όλη η οικογένεια στον εξώστη με μέτωπο το βουνό κι απολαμβάναμε το μαγευτικό θέαμα χαλαρώνοντας .Πίσω το δάσος που ακολουθούσε τον Σπερχειό στο αιώνιο διάβα του και ο κάμπος της Τραχίνας .Το φεγγάρι πήγαινε,όπου να ναι, να κουρνιάσει λες στην αγκαλιά του βουνού .Σε λίγο θα άγγιζε την κορυφογραμμή του και θα χανόταν πίσω του .Το θέαμα φάνταζε εξωτικό ,σχεδόν απόκοσμο .Ο περίεργος ορεινός όγκος μπροστά μας έδειχνε ξαπλωμένος γίγαντας ,με την μια κορφή του δεξιά προς την Υπάτη σαν το κεφάλι και αριστερά προς το Καλλίδρομο μακρυά να αχνοφαίνεται μια άλλη κορφή μικρότερη σαν τις πατούσες του .Μπροστά μας το σώμα του μια συνεχής κορυφογραμμή χιλιομέτρων . Πάνω και πίσω απ  αυτήν το οροπέδιο με την σύγχρονη ονομασία «θέση Λούκα».Το βουνό με τα περισσότερα νερά στην Ευρώπη .Παντού πηγές

Η μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας και άλλες τέτοιες βλακείες



 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΑΛΦΑΒΗΤΟ
Ένα καινούργιο παραμύθι κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό Διαδίκτυο, ένα κείμενο που διατείνεται ότι “Μιλώντας ελληνικά διατυπώνουμε μαθηματικές εξισώσεις” και  έχει ήδη διαγράψει εντυπωσιακή πορεία, αφού έφτασε να δημοσιευτεί σε προβεβλημένους ιστότοπους σαν το “σκανδαλοθηρικό” παράρτημα του yahoo.gr (το οποίο βέβαια έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει απίστευτες μπαρούφες περί γλώσσας), ή τον γνωστό κυπριακό ιστότοπο CyToday. Κάποιοι φίλοι, και όχι ένας ή δύο, μου ζήτησαν να το σχολιάσω, κι έτσι προέκυψε το σημερινό άρθρο

Συνεργασία των πολεμικών αεροποριών Ελλάδας και Κατάρ



1256179-thumb-medium
Αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, προκειμένου να προετοιμάσουν κοινή εκπαίδευση των δύο αεροποριών.

Υποθάλαμος: Το «κλειδί» που ρυθμίζει τη γήρανση



undefined
Ερευνητές καθυστέρησαν τα δεινά της γήρανσης σε ποντίκια ενεργοποιώντας ένα γονίδιο στη συγκεκριμένη περιοχή
Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τον ρόλο του εγκεφάλου στη διαδικασία της γήρανσης. Στην τελευταία μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, οι ερευνητές κατάφεραν να καθυστερήσουν τα δεινά της γήρανσης ενεργοποιώντας ένα γονίδιο στον υποθάλαμο του εγκεφάλου.

O ύπνος μας βοηθάει να σκεφτόμαστε καλύτερα



Ο ύπνος αναπληρώνει ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Συγκεκριμένα ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ουϊσκώνσιν ανακάλυψε σε μελέτη που έγινε σε ποντίκια , ότι ο ύπνος διεγείρει την παραγωγή των κυττάρων που δημιουργούν την μυελίνη, μια ουσία που προστατεύει και περιβάλλει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και η οποία καταστρέφεται προοδευτικά στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Νέο Λύκειο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φροντιστηρίων-του Χρήστου Κάτσικα


Οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αντί να περιορίσουν ή και να εξαλείψουν την παραπαιδεία, θα οδηγήσουν τους μαθητές (όπως γίνεται σε όλες τις μεταρρυθμίσεις εδώ και δεκαετίες) με μαθηματική ακρίβεια στις αίθουσες των φροντιστηρίων

Γερμανικά ΜΜΕ: Kρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο



Σύμφωνα με ανάλυση της διαδικτυακής πλατφόρμας οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ συνδέεται με την ζωτική ανάγκη και τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ να εξασφαλίσει την ενεργειακή της τροφοδοσία και επάρκεια.Το δημοσίευμα επισημαίνει σχετικά: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι’ αυτό το σκοπό έναν αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας.

Ερμηνεύστε τα σήματα κινδύνου που στέλνει το σώμα



Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά τα σήματα που εκπέμπει το σώμα δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε αφού προειδοποιούν για πιθανή εκδήλωση προβλημάτων υγείας.
Στο χέρι μας είναι να τα αποκωδικοποιήσουμε και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.
Tο έμφραγμα περνά… απ΄ το σαγόνι
Ένα από τα πιο περίεργα προειδοποιητικά συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο σαγόνι ο οποίος προηγείται του καρδιακού επεισοδίου. Όπως εξηγούν οι καρδιολόγοι, ο πόνος στο σαγόνι είναι ανακλαστικός από το στήθος και μπορεί επίσης, να εξαπλωθεί ακόμη και στην πλάτη ή τους βραχίονες. Μη διστάσετε να πάρετε μια ασπιρίνη και να απευθυνθείτε σε γιατρό.
Aδύνατο να σηκωθώ από το κρεβάτι

Και η Ιάπωνία αναπτύσσει πλέον στρατιωτικές επιθετικές δυνάμεις.





05.09.2013.
Απο τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία είχε συνθηκολογήσει για δέσμευση απουσίας στρατιωτικών επιθετικών δυνάμεων έτσι ώστε να γίνει και αποδεκτή η μετέπειτα προστασία των ΗΠΑ.

Σήμερα πλέον η Ιαπωνία, έχοντας ήδη βρεθεί σε θέση διαφωνίας με εδαφικό φόντο, απέναντι στην Κίνα, στην Β.Κορέα αλλά και στην Ρωσία, η διευκόλυνση των ΗΠΑ στην αθέτηση πλέον της συμφωνίας και στον σχηματισμό ηγετικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή δείχνει πως τα πράγματα φουντώνουν και στον Ειρηνικό ωκεανό.

Και η Κίνα στην περιοχή της Συρίας.


05.09.2013

Θα επαναλάβουμε κάτι που λέμε συχνά.. ΕΝΕΡΓΕΙΑ.. η Κίνα είναι σε μια κατάσταση που χρειάζεται πολύ μεγάλη παροχή ενέργειας κάθε είδους. Πετρέλαιο , Αέριο κτλ.

Οι πράξεις που γίνονται στην περιοχή δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στην Κίνα που πλέον όλο και περισσότερο θα εξαρτάται στην παροχή ενεργειακών πόρων απο την Ρωσία, κάτι που δεν θα βοηθήσει καθόλου στις δικές της βλέψεις για άνοδο σε ισχυρή περιφερειακή δύναμη του Ειρηνικού.

Πληροφορίες, Υποκλοπές, Κρυπτογράφηση.. πολεμικό πεδίο του 21° αιώνα.


Είναι γνωστό ακόμα και στον πιο αδαή πως ενα απο τα σημαντικότερα επιτεύγματα της σημερινής εποχής είναι η δυνατότητα της απομακρυσμένης επικοινωνίας με άριστη ποιότητα και σε πραγματικό χρόνο ομιλίας. Internet,  δίκτυα τηλεφωνίας, βιντεοκλήσεις κοκ…

Ζητούν να αφαιρεθεί το Νόμπελ από τον Ομπάμα οι Ρώσοι…



Posted: 05 Sep 2013 12:16 PM PDT

05.09.13
Εκστρατεία για την αφαίρεση του Νόμπελ Ειρήνης από τον Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, θα ξεκινήσουν οι Ρώσοι Κομμουνιστές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας και αναπληρωτή πρόεδρο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) Ιβάν Μελνικόφ.

«Μου φαίνεται παράλογη η δήλωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η κατάσταση στη Συρία είναι απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα οι ενέργειες των ΗΠΑ είναι η απειλή», παρατήρησε ο  Μελνικόφ.
«Πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για την αφαίρεση από τον Μπαράκ Ομπάμα του βραβείου Νόμπελ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Δούμας την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στη Αγία Πετρούπολη για τη Σύνοδο των G20 .
O Mπαράκ Ομπάμα είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, για τις εκκλήσεις του να μειωθούν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων και το έργο του υπέρ της προώθησης της συνεργασίας των λαών.

Πηγή:iefimerida.gr

Η «παρεξηγημένη» αλλά πολύτιμη σαρδέλα


Απαραίτητη και ευεργετική η κατανάλωσή της

Το ψάρι ήταν ανέκαθεν βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Από τα αρχαία χρόνια, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες καθώς και κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, οι Έλληνες αγαπούσαν την κατανάλωση ψαριών. Την εποχή της Ιλιάδας ήταν φαγητό των φτωχών, ενώ στην κλασική εποχή μετατράπηκε σε φαγητό πολυτελείας. Η σαρδέλα, ακόμα και εκείνη την περίοδο, ανήκε στην κατηγορία των οικονομικών ψαριών. Η παραδοσιακή λοιπόν, ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη από πιάτα και εδέσματα που ως κύριο συστατικό τους έχουν τη σαρδέλα. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται όμως να έχει παραμεληθεί από την ελληνίδα νοικοκυρά.
Η έλλειψη χρόνου, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού, οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης ψαριού και αναπόφευκτα και σαρδέλας. Άλλωστε, το μαγείρεμα του ψαριού, ίσως σε πολλές νοικοκυρές φαντάζει δυσκολότερο, ενώ η γεύση του είναι αποκρουστική σε πολλούς.

Οι Ελληνες Εβραίοι ξεσπούν: Η Χρυσή Αυγή μας μισεί- Μετά τους μετανάστες είμαστε οι επόμενοι

Σε ρεπορτάζ του αμερικανικού National Public Radio, μιλούν αρκετά μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα. Ανάμεσα τους και ένας πρώην αντάρτης της Εθνικής Αντίστασης ο 94χρονος Μόις Γιουσουρούμ, ο οποίος στα μάτια της Χρυσής Αυγής βλέπει το ναζιστικό καθεστώς εναντίον του οποίου πολέμησε.