Ετικέτες

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-1913 ζωντανεύουν μέσα από το πολεμικό ημερολόγιο του δεκανέα Κωνσταντίνου Λινάρδου


Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012


undefined
Ιδιαίτερη θέση στην αποτύπωση της ιστορικής πραγματικότητας μιας εποχής κατέχουν τα πολεμικά ημερολόγια, τόσο γιατί σκιαγραφούν την καθημερινότητα του καιρού τους με παραστατικότητα και αμεσότητα, όσο επειδή σε αυτά η υποκειμενικότητα των συγγραφέων τους συνήθως περιορίζεται στην απλή καταγραφή των γεγονότων , χωρίς να υπεισέρχεται σε κριτική ανάλυση των γεγονότων. Την δεκαετία του 1910 ο Κωνσταντίνος Λινάρδος ( δάσκαλος από τα Λουσικά Νομού Αχαίας) κλήθηκε τρεις φορές από την Πατρίδα να την υπηρετήσει και σε όλες τις κλήσεις ανταποκρίθηκε με συνέπεια. Ο ίδιος (και λόγω επαγγέλματος) θεώρησε χρήσιμο να καταγράψει όλα όσα βίωσε σε ένα πολεμικό ημερολόγιο εκατόν ογδόντα δύο σελίδων.

Μάνα Ελλάδα, Παναγιά.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2012
Άλλη για την Μεγάλη Μητέρα και άλλοι για πιλάφια και ουρί. Άνισος αγώνας.

ΥΨΩΜΑ 731 : ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ( 9-3-1941 ).

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2012
731YPSOMA.jpg
Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών. Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει κανένας οργανισμός… Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική δύναμη και νίκησαν ….
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 : Ηχηρό «ΟΧΙ» βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός δια μέσω του στόματος του τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Τότε λοιπόν, με το χαμόγελο στα χείλη, οι μεραρχίες της μικρής μας Ελλάδας αντιτάχθηκαν απέναντι στις μεραρχίες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με άφθαστο ηρωισμό και μαχητικότητα. Ψυχή εναντίον πυρός και σιδήρου. Μια άνιση αριθμητική μάχη. Οι ελπίδες λίγες για τους λίγους και πολλές για τους πολλούς. Η ψυχή όμως των Ελλήνων μαχητών μίλησε και το ηθικό εκτοξεύτηκε μετά τις πρώτες νίκες.

Μαρτυρίες απο αγωνιστές

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2012
Ο 103 χρόνος Αριστείδης Κασσαρας και ο 93χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης…
Ήταν ντυμένοι στρατιώτες στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο.
Η ανεπίσημη αφήγηση τους μιλάει στην καρδιά
ο 103 χρόνος Αριστείδης Κασάρας και ο 92χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης θυμούνται την Ιταλική επίθεση που εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου
Θυμούνται την σάλπιγγα που έδινε τό σύνθημα τής μάχης ως ένα προσκλητήριο στόν υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία.
Διηγούνται στιγμές απο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου, την αναχώρηση του τάγματος απο το Μεσολόγγι , την μεταφορά με το τρένο στο Αγρίνιο, την παρέλαση στο Κέντρο της πόλης και την προώθηση τους Ελληνοαλβανικό Μέτωπο.
Αριθμητικώς, υστερούσαν πολύ έναντι των Ιταλών, αλλά η δύναμη της θέλησης και αγάπης για την πατρίδα αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματική

Και ο Ρέσλερ «βαποράκι» της Teva, εις βάρος της υγείας μας!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Οκτωβρίου 27, 2012
Και ο Ρέσλερ «βαποράκι» της Teva, εις βάρος της υγείας μας!
Τέλη 2010 – Αρχές 2011. Ο όμιλος Ratiopharm καταρρέει…
Ο ιδιοκτήτης της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας αυτοκτονεί. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου η Ratiopharm περνά στα χέρια του παγκόσμιου κολοσσού των πάμφθηνων ανώνυμων γενόσημων, Teva.