Ετικέτες

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

11 Σεπτεμβρίου 2001: Το τέλος των ατομικών δικαιωμάτων…


des5
Μετάφραση-επιμέλεια: Αλέξανδρος Στεργιόπουλος

Η 14η επέτειος της 11/9 δεν βρίσκει τον κόσμο πιο ασφαλή. Ούτε και τις ΗΠΑ φυσικά. Το σαρωτικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους ακόμη πληγώνει την υπερδύναμη. Και μαζί τον υπόλοιπο κόσμο. Η παρουσία οργανώσεων που μάχονται τη Δύση και η ανάπτυξη του τυφλού εξτρεμισμoύ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην επόμενη μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Με αφορμή αυτήν, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση σε Αφγανιστάν, Ιράκ. Σήμερα, το ISIS είναι το νέο «κακό παιδί» που δημιούργησαν.

Μαύρη επέτειος: 14 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου



ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ
Πάνε κιόλας 14 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν απανωτά -δίχως προηγούμενο- τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Αμερικής παρέσυραν σε έναν φρικτό θάνατο 3.000 ανθρώπους και άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη.
Μαύρη επέτειος: 14 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου
Σήμερα είναι ημέρα μνήμης της αποφράδας 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όταν δυο αεροσκάφη έπεσαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Ν. Υόρκη.
Όλος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα, τους Δίδυμους Πύργους στο Μανχάταν να καταρρέουν σαν χάρτινοι. Ακολούθησαν άλλα δυο χτυπήματα. Ένα αεροσκάφος έπεσε στο Πεντάγωνο, στην Ουάσινγκτον και ένα άλλο συνετρίβη σε χωράφι στην Πενσιλβάνια.
Χρόνια μετά, παραμένουν πολλά ερωτηματικά για το ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα και οι θεωρίες συνωμοσίας που αμφισβητούν την επίσημη εκδοχή των γεγονότων, αναδεικνύοντας τα σκοτεινά σημεία, παραμένουν.

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.



mixaloliakos-600x329Σε συνέντευξή του προχθές στο κανάλι BLUE SKY και στον Γ. Τράγκα,  ο Γενικός Γραμματέας της ΧΑ κ. Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως είναι δύσκολο να βγούμε τώρα πλέον από το ευρώ. Ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την υπάρχουσα κατάσταση και ότι εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι σκληρή διαπραγμάτευση.

Δηλαδή ό,τι ακριβώς μας έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015.

Δίωξη κατά του Χ.Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του αδικοχαμένου Β.Γιακουμάκη


“ΚΑΝΟΝΙΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σύμφωνα με το epirusgate,αλλά και το epiruspost.gr ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσμα της προανάκρισης είναι η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κρητικού πρώην βουλευτή.

Τα Σκόπια εξετάζουν την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με Ελλάδα

Τα Σκόπια εξετάζουν την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με Ελλάδα

11/9/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις

poposki


Τα Σκόπια εξετάζουν την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορά τους,  όπως αυτό της Ουγγαρίας,  για να σταματήσει η αυξανόμενη διέλευση προσφύγων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι σε συνέντευξή του στην ουγγρική εβδομαδιαία  οικονομική «Φιγκουέλο».
Στη συνέντευξή του, δήλωσε ότι η πΓΔΜ θα πρέπει ενδεχομένως να δημιουργήσει ‘κάποιο είδος φυσικής άμυνας’ αν και δεν θα αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση.
«Αν πάρουμε στα σοβαρά, ό, τι η Ευρώπη ζητά από εμάς,  και πρέπει αυτό να το κάνουμε, τότε δύο λύσεις υπάρχουν ή στρατιώτες στα σύνορα ή φράχτης, ή ένας συνδυασμός και των δύο», δήλωσε ο Ποπόσκι.

Οι καταδίκες της Χρυσής Αυγής…


xrisi-avgi-mixaloliakos
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανάμεσα στα μέλη των ταγμάτων εφόδου.
Με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά και πάλι σήμερα μετά την καλοκαιρινή διακοπή, η «Εφ.Συν.» θυμίζει 20 καταδικαστικές αποφάσεις που είναι ενδεικτικές για τον εγκληματικό τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης από το 1987 μέχρι την άσκηση ποινικής δίωξής της.

Ξένια Καλογεροπούλου 1938 –

     

Ξένια Καλογεροπούλου Η Ξένια Καλογεροπούλου γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1938 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με έναν γαλλικό θίασο, παίζοντας Μολιέρο. Στην Ελλάδα πρωτόπαιξε το 1958 και σε μικρό χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της εποχής.
Πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ως Νίνα στον «Γλάρο» του Τσέχωφ, ως Πόρσια στον «Έμπορο της Βενετίας» και Ολίβια στη «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, ως Μιραντολίνα στη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι, ως Σόνια στους «Τελευταίους» του Γκόρκι, ως Εσμέ στην «Άποψη της Έιμι» του Ντ. Χέαρ. Από το 1965 ως το 1975 συγκρότησε θίασο με τον Γιάννη Φέρτη, με τον οποίο υπήρξαν ζευγάρι για ένα διάστημα, ενώ το 1984 ίδρυσε το Θέατρο Πόρτα.

Παναγιώτης Κανελλόπουλος 1902 – 1986


Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Πνευματική και πολιτική προσωπικότητα, που σημάδεψε τον 20ο αιώνα στη χώρα μας. Διατέλεσε πρωθυπουργός για σύντομο χρονικό διάστημα (συνολικά σαράντα ημέρες σε δύο περιόδους), ενώ κορυφαία πνευματική του κατάθεση θεωρείται η πολύτομη, αλλά ημιτελής «Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος».
Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Δεκεμβρίου 1902 και ήταν γιος του φαρμακοποιού Κανέλλου Κανελλόπουλου και της Αμαλίας Γούναρη, αδελφής του πρωθυπουργού Δημήτριου Γούναρη. Από μικρό παιδί έδειξε τις πνευματικές του ανησυχίες. Σε ηλικία 12 ετών γοητεύτηκε από τη φιλοσοφία και σε ηλικία 14 ετών διάβαζε Νίτσε από το πρωτότυπο και μετέφραζε έργα γάλλων ποιητών. Τα μαθήματα του σχολείου ελάχιστα συγκινούσαν τον νεαρό Αχαιό, που με δυσκολία περνούσε τις τάξεις.

11η Σεπτεμβρίου 2001



11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.
Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Η Αμερική παραδίδεται στον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Δεν είναι μόνο η αμερικανοί πολίτες που δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που συνέβη, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους, που πραγματοποιεί επίσκεψη σε σχολείο της Φλόριντα, πληροφορείται τα γεγονότα από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και αμέσως κάνει την πρώτη του ανακοίνωση: «Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 11 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1611
Επαναστάτες με επικεφαλής τον μητροπολίτη Διονύσιο Β’ καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα. Οι Οθωμανοί αντεπιτίθενται, συλλαμβάνουν τον Διονύσιο, τον οποίο γδέρνουν ζωντανό στην κεντρική πλατεία της πόλης και καταργούν τα προνόμια που είχε παραχωρήσει το 1430 ο Σινάν πασάς.
1789
Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.