Ετικέτες

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οι καταστροφές αρχαίων γεμίζoυν τα ταμεία του ISIS




Οι άνδρες του Ισλαμικού κράτους συνεχίζουν να κατακτούν την μία περιοχή μετά την άλλη, με την ιστορική συριακή πόλη Παλμύρα να πέφτει στα χέρια του ISIS αυτή την εβδομάδα.

Η Παλμύρα είναι μία πόλη στρατηγικής σημμασίας, αφού σύμφωνα με την Wall Street Journal αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ της πρωτεύουσας Δαμασκό, της πόλης Χομς και της Ντέιρ αλ-Ζορ, της μεγαλύτερης πόλης στην ανατολική Συρία.

Μόσχα: «Οι ΗΠΑ καταδιώκουν Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο»






Προειδοποίηση προς τους πολίτες της χώρας που ταξιδεύουν στο εξωτερικό εξέδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, που, όπως αναφέρεται, καταδιώκουν Ρώσους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον για απαγωγές Ρώσων πολιτών, κάνοντας αναφορά σε περιπτώσεις όπως αυτή του Βλαντιμίρ Ντρίνκμαν που εκδόθηκε από την Ολλανδία στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

Η Ελλάδα μας αφορά όλους


Της Sahra Wagenknecht*

Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται η Ελλάδα από τους έχοντες την εξουσίας ως ένα εργαστήριο πειραμάτων. Εξετάζεται σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς σε μια δημοκρατική χώρα να μειώσει μισθούς και συντάξεις, να καταργήσει θέσεις εργασίας και να καταστρέψει κοινωνικές δομές. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος είναι καταστροφικά. Παραπάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι, περίπου ένα πέμπτο δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει το σπίτι του, το ρεύμα και τα βασικά είδη διατροφής. Ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει πλέον ασφάλιση υγείας. Το συνολικό σύστημα υγείας έχει καταρρακωθεί, καθώς ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό απολύονται μαζικά και τα νοσοκομεία κλείνουν. 

Η αποκάλυψη του εγκλήματος: Η μαυρη συνεδρίαση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2010


«Μα θα τους κάνουμε Αργεντινή»! Είπε ο επιτετραμμένος της …Αργεντινής στο ΔΝΤ αντιδρώντας στο σχέδιο Παπανδρέου – Στρως Καν! Δεν ειναι δυνατόν να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση του χρέους πριν εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο.
Η απάντηση των «εταίρων», Γερμανων, Γάλλων και Ολλανδών, συνιστά την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος έθνους, στην σύγχρονη οικονομία.
Για να κάμψουν τις αντιδράσεις, «διαβεβαίωσαν» ότι οι τράπεζες τους, θα διακρατήσουν το χρέος και δεν θα το ξεφορτωθούν!
Τι έκαναν στην συνέχεια; Άρχισαν να ξεφορτώνουν ασύστολα τα Ελληνικά ομόλογα που διακρατούσαν, τα ομόλογα της μίζας και της κερδοσκοπίας, που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δανείσουν την Ελλάδα για να αποπληρώσει τις συμβάσεις της Siemens και των εξοπλιστικών σε Γερμανικές και Γαλλικές εταιρειες! Με την συνέργεια της συμμορίας του μνημονίου, τα ομολογα αγοράστηκαν από Ελληνικες τραπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Κυπριακές τράπεζες αλλά και μικρομολογιούχους μετά από «συστάσεις» των συστημικών τραπεζών!

Erdoğan’s Graying, More Kurdish Turkey



Γενναίος Κολοκοτρώνης 1805 – 1868


Γενναίος Κολοκοτρώνης
  
Αγωνιστής του '21 και πολιτικός. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 26 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου του 1862.
Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης γεννήθηκε το 1805 στη Ζάκυνθο και ήταν δευτερότοκος γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Κατερίνας Καρούσου. Το προσωνύμιο «Γενναίος», με το οποίο είναι γνωστός, του δόθηκε από τους συναγωνιστές του, λόγω της γενναιότητας που επεδείκνυε στα πεδία των μαχών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Τομά Πικετί*: Διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα γερμανικά πρότυπα


Πρόταση κατά τη βράβευσή του Τομά Πικετί: Διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα γερμανικά πρότυπα
Αλέξανδρος Καψύλης
Τη λύση του προβλήματος με το ελληνικό χρέος κατά τα γερμανικά πρότυπα πρότεινε την Τετάρτη ο Τομά Πικετί, ενώπιον μάλιστα γερμανικού κοινού - ο διάσημος γάλλος συγγραφέας μίλησε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, όπου μετέβη για να παραλάβει από το δήμαρχο του Αμβούργου και ηγετικό στέλεχος του SPD Όλαφ Σολτς το εφετινό Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου που απονέμει το Ίδρυμα Friedrich Ebert.

«Δύο ευρωπαϊκές χώρες είχαν κατά το παρελθόν χρέη υψηλότερα από αυτά που βαραίνουν σήμερα την Ελλάδα», είπε ο συγγραφέας του ευπώλητου «Το Κεφάλαιο τον 21ο Αιώνα»: «Η Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα, μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους, και η Γερμανία μετά το 1945. Και οι δύο χώρες είχαν δημόσιο χρέος που έφθανε το 200% ως ποσοστό του ΑΕΠ…».

Το σχέδιο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται!


globinfo freexchange
Ο γνωστός δημοσιογράφος, Paul Mason, του Βρετανικού channel4, επιβεβαίωσε στο άρθρο του
Why Greece’s Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal, το σχέδιο που προωθείται από το χρηματοπιστωτικό λόμπι για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Σε ένα σενάριο σύμφωνα με την ευρωζώνη, το αναμενόμενο τέλος είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης κρατά την υπόσχεσή του να μην υπογράψει με όρους παράδοσης και παραιτείται. Σχηματίζεται μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμαχεί τώρα με το Ποτάμι και την σιωπηλή υποστήριξη της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τους όρους που επιβάλουν οι δανειστές και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει για να ολοκληρώσει τη μετάλλαξη του σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Secret Bank of England taskforce investigates financial fallout of Brexit

Secret Bank of England taskforce investigates financial fallout of Brexit
News of undercover project emerges after Bank staff accidentally email details to the Guardian including PR notes on how to deny its existence
A Bank of England taskforce is researching the possible financial shocks of an EU exit
A secret Bank of England taskforce is researching the possible financial shocks of the UK’s exit from the EU. Photograph: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images
Phillip Inman Economics correspondent


Bank of England officials are secretly researching the financial shocks that could hit Britain if there is a vote to leave the European Union in the forthcoming referendum.
The Bank blew its cover on Friday when it accidentally emailed details of the project – including how the bank intended to fend off any inquiries about its work – direct to the Guardian.
According to the confidential email, the press and most staff in Threadneedle Street must be kept in the dark about the work underway, which has been dubbed Project Bookend.

Η ιστορία της Eurovision




  





Το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι ετήσιος θεσμός στο χώρο της μουσικής, που διοργανώνει η E.B.U. (European Broadcasting Union). Γιουροβίζιον (Eurovision) είναι το δίκτυο δορυφόρων και επίγειων σταθμών, που μεταφέρει το σήμα της E.B.U. σε περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά.
Η E.B.U. έχει ως μέλη της τις δημόσιες τηλεοράσεις των χωρών της Ευρώπης, αλλά και χωρών της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (Ισραήλ, Λίβανος, Συρία, Αίγυπτος, Λιβύη, Αλγερία και Τυνησία). Από τις μη ευρωπαϊκές χώρες, μόνο το Ισραήλ έχει τακτικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, ενώ στο παρελθόν έχει λάβει μέρος και το Μαρόκο. Οι υπόλοιπες χώρες, που τυγχάνει να είναι αραβικές, δεν συμμετέχουν εξαιτίας της παρουσία του Ισραήλ.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 23 Μαΐου






μ. Χ.
1453
Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

O »Iμπεριαλισμός» του Λένιν: 3 Κρίσιμα Ερωτήματα-Προβλήματα…

 

Σύμφωνα με τον Λένιν, τη περίοδο από τον ισπανοαμερικανικό πόλεμο (1898) μέχρι το 1916 που γράφει ο Λένιν, εμφανίζεται μια πληθώρα έργων (Κάουτσκυ, Χίλφερντινγκ, Χόμπσον κ.α) για την περιγραφή της κεφαλαιοκρατίας της εποχής που περιστρέφεται γύρω από την έννοια του ιμπεριαλισμού. Αφού μνημονεύει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη σχετική βιβλιογραφία, γράφει ο Λένιν:

Σκούζουν οι Τούρκοι Χειριστές των F-4 γιατί τα F-16 τους πήραν τα σκαλπ


veteranos.grΜια παραλλαγή του γάτος γα@εί ,γάτος σκούζει απο την ανάποδη έζησαν οι Τούρκοι πιλότοι και διαμαρτύρονται γιατί Ελληνικά μαχητικά F-16 τους ¨Locκαρισαν «και τους πήραν από πίσω στο κυνήγι !
Συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου ανήμερα της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που οι Τούρκοι χλευάζουν και δεν την αναγνωρίζουν ,αν και οι ίδιοι εορτάζουν την ημέρα της Νεολαίας ή κάτι τέτοιο μια θρησκευτική εορτή ,διαμαρτυρήθηκαν γιατί λέει Ελληνικά Μαχητικά πέταξαν την μεγάλη αυτή ημέρα για το Τουρκικό Έθνος !
Δηλαδή διαμαρτυρήθηκαν γιατί Ελληνικά μαχητικά δεν τήρησαν το Μνημόνιο (Γιλμάζ Παπούλια ) που τηρεί μόνο η Ελλάδα και θα ήθελαν να προβαίνουν σε παραβιάσεις και Παραβάσεις του Ελληνικού FIR και λόγω της ημέρας τα Ελληνικά μαχητικά να μην πετάνε και να μην τους αναχαιτίζουν !
Μόνο που δεν τους έκαναν την χάρη και τα Ελληνικά μαχητικά τους είχαν στο (Lock & Kill )για πάνω απο 2 λεπτά ενώ δεν γλύτωσε ούτε το ένα F-16 που ήρθε για βοήθειά τους απο το Dalaman !

Ο δήμιος των 9 αγωνιστών της ΕΟΚΑ Χάρρυ Άλλεν και τι μας άφησε πίσω…


Τα αντικείμενα θα πάνε στους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59
Harry Allen & others
Relaxed: Harry Allen, centre, in Cyprus, where he was commissioned to execute anti-British militants Ο Χάρρυ Άλλεν στη μέση, σε φωτογραφία στην Κύπρο (Από το δημοσίευμα της Ντέιλι Μέιλ)
Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον ΄Αγγλο συλλέκτη που αγόρασε τα αντικείμενα του δήμιου των 9 απαγχονισθέντων Ελληνοκυπρίων ηρώων της ΕΟΚΑ 1955-59, Χάρρυ Άλλεν, που βγήκαν στη δημοπρασία στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα, δέχθηκε να μας τα μεταπουλήσει, με το αζημίωτο βέβαια. Καταρχήν όμως να αναφέρω ότι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον εκδότη της εφημερίδας Τα Νέα στο Λονδίνο κ. Λούη Βρακά, ο οποίος ήταν και ο μόνος που είχε δει το δημοσίευμα για την δημοπρασία των αντικειμένων αυτών στην ηλεκτρονική έκδοση της Ντέιλι Μέιλ 12 Μαίου 2015, και με ενημέρωσε με αποτέλεσμα να επιληφθούμε του θέματος. (http://www.tanea-london.net/NowNews/TANEA-editions_files/TANEA2164-150515.pdf σελ. 1, 2, και 23).