Ετικέτες

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ευρω-Ισλάμ, ή εξισλαμισμός της Ευρώπης;


Ευρω-Ισλάμ, ή εξισλαμισμός της Ευρώπης;
Οι εικόνες μασκοφόρων αποκεφαλιστών εν ονόματι του Ισλάμ, με ευρωπαϊκή προέλευση, οι οποίοι εξανίστανται αντιδυτικώς όπισθεν δυτικών ομήρων και με αντίληψη ισλαμικώς μεσσιανική άρχισαν να γίνονται εσχάτως μόνιμο φαινόμενο τηλεοπτικής και διαδικτυακής βοράς προς κατανάλωση.
Το φαινόμενο αυτό έφερε στην επιφάνεια το θέμα της ισλαμικής παρουσίας στην Ευρώπη, το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν περιορισμένο σε ακαδημαϊκές συζητήσεις. Μέσα από το θέμα αυτό προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα. Τι κάνει μέρος των μουσουλμάνων της Ευρώπης να εχθρεύεται τόσο πολύ τις δυτικές χώρες αλλά και τον πολιτισμό των κοινωνιών μέσα στις οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν;

Ισότητα των δύο φύλων; Φτου κακά για τον Ερντογάν, αφού είναι «αντίθετη στους νόμους της φύσης»!


Ισότητα των δύο φύλων; Φτου κακά για τον Ερντογάν, αφού είναι «αντίθετη στους νόμους της φύσης»!
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι από τη φύση τους οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες και επέκρινε ανοικτά τις φεμινίστριες, κατηγορώντας τις ότι είναι αντίθετες στη μητρότητα. «Η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες στην κοινωνία: τη μητρότητα», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε ένα συνέδριο για τη δικαιοσύνη και τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη, ενώπιον ενός κοινού μεγάλο μέρος του οποίου αποτελούνταν από γυναίκες.

Μαρία Λαιμού: H Ελληνίδα για την οποία παραληρούν οι Βρετανοί -«Η απόλυτη γυναίκα» κατά την Telegraph


maria-laimos-mouki-mou-708
ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΙΝΙΜΑΛ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ
Είναι ιδιοκτήτρια της διάσημης μπουτίκ «Mouki Mou», στο δυτικό Λονδίνο, και μία εκ των ιδρυτών της εταιρείας RainbowWave που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας. Ο λόγος για τη Μαρία Λαιμού, που θεωρείται ένα από τα fashion icons της Μεγάλης Βρετανίας.
Η βρετανική εφημερίδα Telegraph δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται μαζί της, αλλά σίγουρα είναι από εκείνες τις φορές που μας κάνουν ως Ελληνες να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια. Τίτλος του άρθρου-αφιερώματος στην Ελληνίδα που διαπρέπει στο Λονδίνο είναι «Μαρία Λαιμού: Η απόλυτη γυναίκα».

Ζητούν από τους διευθυντές σχολείων να «δώσουν» στην αστυνομία ονόματα μαθητών


Ζητούν από τους διευθυντές σχολείων να «δώσουν» στην αστυνομία ονόματα μαθητών
Σάλος επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εκπαιδευτική κοινότητα Ηρακλείου, από πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι έχει δοθεί από τα κεντρικά, προφορική εντολή στους διευθυντές σχολείων να κατονομάσουν τουςμαθητές που κάνουν κατάληψη.

Who Will Replace Vladimir Putin in 2018?


23-11-14



Although more than four years remain until the next presidential election, the ground is already taking shape and the first noises have been made about who might enter the 2018 race.

But President Vladimir Putin will almost certainly win re-election if he decides that he wants to stay put, his popularity sealed by the Kremlin stoking public fears that a change in power could bring back the instability that rocked the country during the decade before Putin was first elected in 2000, analysts said.

Τhe devil you know : τεκταινόμενα σε ΗΠΑ και σχέση με Ελλάδα



Φωτογραφία από politico.com: Jeb Bush, right, introduces Barack Obama in Miami.


24.11.2014



Προ 6 ετών σε ένα κείμενο μου είχα υποστηρίξει τότε, πώς η νέα κυβέρνηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Μ. Ομπάμα θα επιφέρει τεράστια προβλήματα σε όλες τις χώρες και τις περιοχές του πλανήτη καθώς είχε το κλασσικό σύνδρομο του "μεταρρυθμιστή".
Εκείνου, δηλαδή, που έρχεται με ρομαντική ιδεολογία να αλλάξει την χώρα του (και κατά επέκταση ως υπερδύναμη τον πλανήτη) μεταδίδοντας, έτσι, αέρα "αλλαγής" (σ.σ. σας θυμίζει κάτι; ) σε όλες τις ΗΠΑ, δίδοντας περισσότερο βάρος σε ανθρώπινα δικαιώματα, υγεία, παιδεία και μείωση των "βίαιων" ικανοτήτων της χώρας του απέναντι σε τρίτους.


Στην πορεία, φυσικά, ο "μεταρρυθμιστής" όπως κάθε ρομαντικός που προσγειώνεται ανώμαλα, βρέθηκε απέναντι σε ομάδες συμφερόντων και εξουσία,ς όπως είναι αυτή των πετρελαίων, της φαρμακοβιομηχανίας, των όπλων, των Καθολικών, των Σιωνιστών κτλ. Έτσι, άρχισε τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς (σ.σ. σας θυμίζει πάλι κάτι από Ελλάδα άραγε; ).

O Ομπάμα ψηφίζει Χίλαρι για τον Λευκό Οίκο


24-11-14
Οι Δημοκρατικοί περιμένουν να δουν εάν η Χίλαρι Κλίντον θα θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις επόμενες εκλογές για τον Λευκό Οίκο, και φαίνεται ότι ο κύβος ρίπτεται με τον Μπαράκ Ομπάμα: Η Κλίντον «θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος» είπε, δίνοντας την υψηλότερη ψήφο από τις τάξεις του κόμματος στην πρώην ΥΠΕΞ. 

Αποκλειστικό: ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Αυστραλία και η Ελλάδα.. με ανοχή ή υπερ Ναζιστικής ιδεολογίας σε OHE.




Και όμως είναι αλήθεια... 



Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστρία, Αυστραλία, Γερμανία και πολλές χώρες ακόμα ,ναι, και η Ελλάδα της Χρυσής Αυγής, ψηφίσαν στις 21.11.2014 τελικά ΟΧΙ ή ΑΠΩΝ, στην πρόταση στην ολομέλεια του ΟΗΕ σχετικά με το θέμα του Ναζισμού και σχετικών διατάξεων που προκύπτουν από αυτό το ψήφισμα. Το κείμενο του ψηφίσματος θα το βρείτε εδώ...
(http://www.mediafire.com/view/94n40m3x00dr355/N1460426.pdf )

Η μεγάλη πορεία προς την αταξική δημοκρατία


lambosΚοινοτισμός και Λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα. Ο Κώδικας Ποσειδώνας

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
“Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ριζοσπαστικός. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φτάνει ώς τις ρίζες και η ρίζα είναι ο Άνθρωπος”.
Έριχ Φρομ
«Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας,
ακόμα κι όταν βέλαζε ‘αριστερά’».
Γκράφιτι στους δρόμους της Βάρκιζας
Στις πρωτόγονες κοινότητες ο ιδιωτικός και ο δημόσιος χώρος ήταν σχεδόν ταυτόσημες έννοιες και καταστάσεις, και συνεπώς τα μέλη τους ήταν όλα προσωπικώς παρόντα και δρώντα, αφού συμμετείχαν ισότιμα και ενεργά με τις σκέψεις, τις προτάσεις, αλλά και με τις αντιρρήσεις τους σε όλες τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και φυσικά με την προσωπική συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην καλύτερη δυνατή υλοποίησή τους. Η κοινότητα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα μέλη της στο ενιαίο δικό της κοινοτικό γίγνεσθαι, απέκλειε τον απομονωτισμό, τον ατομισμό και την ιδιώτευση και κατά συνέπεια τον στείρο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα την ταύτιση των μελών της με την ίδια τη συνολική κοινότητα, η οποία με τον τρόπο αυτό δεν εξασφάλιζε μόνο την καλύτερη δυνατή ατομική και συλλογική-κοινοτική επιβίωση, αλλά πρόσφερε ισχυρό αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης, προϋποθέσεις αναγκαίες για κάθε ατομική και συλλογική δημιουργική πρωτοβουλία.

Ψευδοκράτος στην Ε.Ε. από το «παράθυρο»


amina752
Θύελλα ξεσήκωσε στην Κύπρο η αποδοχή των τουρκικών συνδέσμων αξιωματικών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ομοσπονδιών Στρατιωτικών EUROMIL (European Organization of Military Associations), κάτι που βάζει από το «παράθυρο» και τους αξιωματικούς του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τους Συνδέσμους Κυπρίων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Αποστράτων προστέθηκε και αυτή της ελληνικής Ανεξάρτητης Ενώσεως Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) που συμπαρατάχθηκε μαζί τους.Ως πρώτο αποτέλεσμα αναφέρεται η αντίδραση του Βέλγου προέδρου της EUROMIL Emmanuel Jacob, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι στον τουρκικό σύνδεσμο εδόθη καθεστώς παρατηρητού, που δεν προεξοφλεί ότι μετά δύο χρόνια θα γίνει πλήρες μέλος.

Η φόρμουλα του Λονδίνου για ξεπάγωμα δύο τουρκικών κεφαλαίων



Την υπέβαλε γραπτώς προς την Ιταλική Προεδρία

Βρυξέλλες: Φόρμουλα για «συμφωνία και διαβίβαση των κριτηρίων ανοίγματος» δύο τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, «το συντομότερο δυνατόν» υπέβαλε το Λονδίνο προς την Ιταλική Προεδρία, αξιώνοντας όπως περιληφθεί στα Συμπεράσματα του επόμενου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, τον προσεχή Δεκέμβριο. Το βρετανικό λεκτικό, το οποίο εξασφάλισε ο «Φ», αναφέρει επακριβώς: «Το μομέντουμ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων πρέπει να διατηρηθεί προς όφελος και των δύο πλευρών, διασφαλίζοντας ότι η Ε.Ε. παραμένει κριτήριο για μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.
Είναι προς όφελος τόσο της Τουρκίας, όσο και της Ε.Ε. όπως τα κριτήρια (benchmarks) ανοίγματος του κεφαλαίου 23 (σ.σ. Θεμελιώδη Δικαιώματα) και του κεφαλαίου 24 (Δικαιοσύνη) συμφωνηθούν και διαβιβασθούν προς την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τον διάλογο της Ε.Ε. με την Τουρκία σε πεδία αμοιβαίων ζωτικών συμφερόντων».
Η Βρετανία αξιώνει ουσιαστικά το ξεμπλοκάρισμα των εν λόγω δύο κεφαλαίων και εμφανίζεται προκλητικά αδιάφορη, έναντι των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας:

Γερμανία: Ακουαρέλα που ζωγράφισε ο Χίτλερ πουλήθηκε για 130.000 ευρώ



Μια ακουαρέλα που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ το 1914 πωλήθηκε €130.000 σε μια δημοπρασία στη Νυρεμβέργη σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος που τη διοργάνωσε.
Ο αγοραστής είναι ένας ιδιώτης από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος ήταν παρών στην πώληση, δήλωσε η Κάτριν Βάιντλερ, η επικεφαλής του οίκου δημοπρασιών που προχώρησε στην πώληση. Η ίδια διευκρίνισε πως υποβλήθηκαν συνολικά δώδεκα προσφορές από επίδοξους αγοραστές στην Ασία και στην Αμερική.

Τουρκικό σχέδιο για την κατασκευή ατομικής βόμβας!


Τουρκικό σχέδιο για την κατασκευή ατομικής βόμβας!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 η έγκριτη γερμανική εφημερίδα DIE WELT δημοσίευσε εκτενές άρθρο με τίτλο «Εργάζεται η Τουρκία μυστικά για την κατασκευή ατομικής βόμβας;» Το σχετικό δημοσίευμα είναι σοβαρότατο και επιστημονικά ακριβές με αναφορές στη γερμανική κρατική υπηρεσία πληροφοριών και επιπλέον φέρει την έγκυρη υπογραφή του Hans Ruhle, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.
Η απάντηση που δίνει το δημοσίευμα στο ερώτημα της επικεφαλίδας του είναι τεκμηριωμένα καταφατική. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε εντολή του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν το 2010 για «μυστική δημιουργία εγκαταστάσεων εμπλουτισμού Ουρανίου», σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η δημοσίευση έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη, η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με τα παρόμοια κρίσιμα πυρηνικά θέματα του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Συρίας και του Ισραήλ.

Ο Ρίχτερ που ισοπέδωσε την Ιστορία!


 rixter444
Ματαιώθηκε τελικά, έπειτα από σειρά σφοδρών αντιδράσεων -τις οποίες η «δημοκρατία» πρώτη επεσήμανε-, η προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη αγόρευση του Γερμανού καθηγητή Ιστορίας και συγγραφέα Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αφορμή για τη ματαίωση στάθηκε η ειρηνική συγκέντρωση δεκάδων Κρητών στον χώρο του Ωδείου Ρεθύμνου, που ακολούθησε τις επιστολές προς τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος του επιτίμου του ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ρεθύμνης, καθώς και του Παραρτήματος Ρεθύμνης της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού. Σε όλες τις επιστολές τονίστηκαν οι προκλητικές ιστορικές ανακρίβειες που συναντώνται στο βιβλίο του Γερμανού ιστορικού «Operation Merkur: Die Eroberung der Insel Kreta im Mai 1941», το οποίο στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τον -τουλάχιστον παραπλανητικό και αόριστο- τίτλο «Η Μάχη της Κρήτης».

Πυρηνικό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου άνοιξε στην Αλβανία




Ένα γιγάντιο πυρηνικό καταφύγιο που κατασκευάστηκε για την κυβέρνηση Χότζα τη δεκαετία του 1970 άνοιξε για το κοινό λίγο έξω από τα Τίρανα. Θαμμένο σε βάθος 100 μέτρων, έχει 106 δωμάτια μοιρασμένα σε πέντε ορόφους.

«Ανοίξαμε σήμερα έναν θησαυρό της συλλογικής μνήμης που μας παρουσιάζει χιλιάδες κομμάτια των θλιβερών γεγονότων και της ζωής υπό τον κομουνισμό» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στα εγκαίνια του Σαββάτου.

Αισιοδοξία Πούτιν για την οικονομία της Ρωσίας παρά τις κυρώσεις


ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε έντονα τις «αδικαιολόγητες» κυρώσεις που έχουν επιβάλει κράτη της Δύσης σε βάρος της χώρας του σήμερα, κρίνοντας πάντως ότι δεν θα εμποδίσουν τη Ρωσία να γίνει μια μεγαλύτερη οικονομική δύναμη.
Μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο VTB Russia Calling, ο Πούτιν είπε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει μια ανεξάρτητη και ισχυρή οικονομία, με υγιές ισοζύγιο και χωρίς την ανάγκη να περιορίζει τις κινήσεις κεφαλαίων.
«Θέλουμε αληθινά μια χώρα που είναι ισχυρή, ευημερούσα, ελεύθερη και ανοικτή στον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν στο κοινό επιχειρηματιών στο συνέδριο αυτό.

O ΉΡΩΑΣ ΝΙΚΌΛΑΣ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΝΤΆΚΩΜΟ


«Blood swept lands and seas of red which commemorates the Centenary of the 1st world War – 880, 246 ceramic hand made poppies in their memories…”
ChuRedΑιματοβαμμένα χώματα και κόκκινες θάλασσες συμβόλιζαν οι 880, 246 χειροποίητες κεραμικές παπαρούνες, μία παπαρούνα για κάθε ένα Βρετανό που θυσιάστηκε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, και που τοποθετήθηκαν γύρο από το Πύργο του Λονδίνου (Tower of London). Με τον πρωτοφανή αυτό και αξιέπαινο τρόπο η Βρετανία πρωτοστάτησε στην ιστορική θύμηση όλων των Βρετανών και μελών της Κοινοπολιτείας (και πρώην αποικιών) που πολέμησαν μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα, περιλαμβανομένων και Κυπρίων, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τότε.

Vingt-six vérités sur le groupe État islamique (EI) que Obama veut vous cacher



La guerre menée par les États-Unis contre le groupe armé État islamique est un grand mensonge.
Pourchasser les « terroristes islamiques » et mener une guerre préventive dans le monde entier pour « protéger la patrie étasunienne » sont des concepts utilisés pour justifier un programme militaire.

Τα φασιστάκια της Ισπανίας βγήκαν στους δρόμους για την επέτειο του θανάτου του Φράνκο

 

Τα φασιστάκια της Ισπανίας βγήκαν στους δρόμους για την επέτειο του θανάτου του Φράνκο (βίντεο, φωτό)
Περίπου 300 ακροδεξιοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Orient στο κέντρο της Μαδρίτης την Κυριακή για να τιμήσουν την 39η επέτειο από το θάνατο του φασίστα δικτάτορα και ηγέτη του κόμματος «Φάλαγγα» Φρανσίσκο Φράνκο. Ο στρατηγός πέθανε στις 20 Νοεμβρίου 1975.