Τα φασιστάκια της Ισπανίας βγήκαν στους δρόμους για την επέτειο του θανάτου του Φράνκο (βίντεο, φωτό)
Περίπου 300 ακροδεξιοί ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Orient στο κέντρο της Μαδρίτης την Κυριακή για να τιμήσουν την 39η επέτειο από το θάνατο του φασίστα δικτάτορα και ηγέτη του κόμματος «Φάλαγγα» Φρανσίσκο Φράνκο. Ο στρατηγός πέθανε στις 20 Νοεμβρίου 1975.

SPAIN-ANNIVERSARY-FRANCO
Οργανωμένη από διάφορα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα και εθνικιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Nudo Patriota Espanol, Movimiento Catolico Espanol και Patriotas, η εκδήλωση σηματοδότησε επίσης την επέτειο του θανάτου του Χοσέ Πρίμο ντε Ριβέρα, ιδρυτή της Falange Espanola που εκτελέστηκε από την ισπανική δημοκρατική κυβέρνηση στις 20 Νοεμβρίου, 1936. Η Falange Espanola, που δημιουργήθηκε το 1933, ήταν ένα εθνικιστικό κόμμα εμπνευσμένο από τον ιταλικό φασισμό.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αξιωματούχοι από τα διάφορα μέρη έδωσαν ομιλίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, στοχεύοντας την άνοδο των αριστερών Podemos ως αιτία ανησυχίας. Σβάστικες και άλλοι φασιστικοί συμβολισμοί ήταν σε πρώτο πλάνο, συμπεριλαμβανομένου ενός συμμετέχοντα να ανεμίζει τη σημαία της Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες είχαν αφίσες που έγραφαν μηνύματα απορριπτικά για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και υποτιμητικά για τον ηγέτη της, Artur Mas.
SPAIN-ANNIVERSARY-FRANCO
Μια μέρα πριν, το Σάββατο, εκατοντάδες αντιφασιστικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης μπροστά από μια πορεία φασιστών. Οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές μετακινήθηκαν από την Plaza de Espana, στην Plaza de Moncloa στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας κομμουνιστικές σημαίες, πανό που έγραφαν: «Κάτω από ένα μέτωπο: ενωμένοι, οργανωμένοι και αγωνιστικοί», φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.