Ετικέτες

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η τελευταία και άγνωστη λειτουργία στην Αγία Σοφία το 1919

Ενεργώντας υπό τη γαλλική προτροπή ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τα ταραγµένα χρόνια λίγο µετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσµίου Πολέµου, στις αρχές του 1919, αποφασίζει να συµµετάσχει σε µια παράτολµη ενέργεια αποστολής στη µεσηµβρινή Ρωσία (Ουκρανία) ελληνικών στρατευµάτων προκειµένου να συµβάλουν στην καταστολή της επανάστασης των µπολσεβίκων. Η αποστολή αυτή θα σηµειώσει παταγώδη αποτυχία. Η επιλογή αυτή του Βενιζέλου είχε συνδυαστεί µε τις εθνικές µας διεκδικήσεις στην Ανατολική Θράκη και τη Μικρά Ασία, επιλογές που δεν ευοδώθηκαν, ύστερα µάλιστα και από τη µικρασιατική καταστροφή που ακολούθησε! Τελικά οι συνολικές απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώµατος στη µεσηµβρινή Ρωσία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυµατίες.

Βιβλίο του Μπαλτάκου παρουσίασε ο Ντερμπεντέρης!…




Στην παρουσίαση και η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΦΩΤΟ Ντοκουμέντο…
***
σημ.Αμετανόητου: Προσωπικά λυπάμαι πολύ για την Λιάνα για αυτή τη φωτογραφία.Δεν το γνώριζα και βέβαια ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την εκτιμούσα ΠΟΛΥ και για την “πάρτη της”…γράψαμε πολλά κάπου αλλού…όταν έτρωγε κάτι χαστούκια…Η Κανέλλη και σαν παλιά δημοσιογράφος… ΟΦΕΙΛΕ να ξέρει ΠΟΙΟΣ είναι και τί πρεσβεύει ο Μπαλτάκος…
Εύχομαι να μην είναι φωτομοντάζ (πρέπει, μάλλον, να τραβήχτηκε το 2006) και να την πάτησα και εγώ…

Πάνος Καμμένος: “Η συνομιλία του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός”! Μόνο και μόνο για όσα λέει ο “ψεκασμένος” (έτσι τον έλεγαν ειρωνικά τα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για ΤΤ, cds κ.α.π.)… αν υπήρχε έντιμος εισαγγελέας θα έστελνε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κυβέρνηση στις φυλακές!



Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάριο Αραβαντινό, από την ιστοσελίδα “Το Κουτί της Πανδώρας”.
Μιλήσατε για συνταγματική εκτροπή και ζητήσατε την παραίτηση της κυβέρνησης. Θεωρείτε ότι η ευθύνη είναι συνολική;Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν κινείτο από μόνος του. Κινείτο με πλήρη γνώση του Πρωθυπουργού, για τις ενέργειες τις οποίες έκανε. Αυτό φαίνεται και από την… πορεία των υποθέσεων. Όχι μόνον από την πορεία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, αλλά από την πορεία μια σειράς υποθέσεων, από την οποία βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Το παράδειγμα των Σκουριών όπου είδαμε τον σύμβουλο Τύπου του Πρωθυπουργού, τον κ. Μουρούτη να κάνει tweet λέγοντας: «Δεν θα παρέμβει κάποιος εισαγγελέας για τις δηλώσεις Καμμένου;». Να σας θυμίσω ότι οι «δηλώσεις» μου, ήταν μια προσωπική συνομιλία που είχα με μητέρες παιδιών από τη Χαλκιδική που έπιναν νερό με αρσενικό επί ενάμισι μήνα. Χρησιμοποίησαν μια λέξη που είπα, τη λέξη «λιντσάρισμα» και μετά το tweet του κ. Μουρούτη ο εισαγγελέας Μαδεμλής, παλιός ΟΝΝΕΔίτης τον οποίο γνώριζα από την εποχή που ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε ποινική δίωξη. Άρθηκε η ασυλία μου από τη Βουλή και η υπόθεση χρεώθηκε στον ίδιο εισαγγελέα. Έκανα αίτηση εξαίρεσης διότι ήταν ο ίδιος εισαγγελέας που ζήτησε να γίνει η προκαταρκτική, αλλά δεν εξαιρέθηκε κατά παράβαση κάθε αρχής δικονομίας. Εν συνεχεία έκανα αίτημα ολικής ακυρότητας της διαδικασίας. Η υπόθεση χρεώθηκε ξανά στον ίδιο εισαγγελέα.

Η διόλου τυχαία συνάντηση δεξιότερα της Δεξιάς



baltakos4_414x290
Του Γιάννη Νικολόπουλου
Διαβάζοντας την ανακοίνωση του πρώην, πλέον, γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, διαπιστώνει κανείς ότι είναι πιο αποκαλυπτικά όσα υπονοεί και δεν λέει, παρά όσα περιγράφει και συμπεριλαμβάνει στην ανακοίνωσή του
Ο Μπαλτάκος, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει λόγο για σειρά συναντήσεων με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συναντήσεις τις οποίες αποδίδει στην… τυχαία γειτνίαση του εντός του Κοινοβουλίου γραφείου του με εκείνο της Χρυσής Αυγής. Μοναδικό μέλημα του Μπαλτάκου στην επίμαχη συνάντηση, που έγινε μετά την προσωρινή κράτηση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού, και πάντα κατά τα λεγόμενά του, ήταν η προσωπική του απαλλαγή από τις πιέσεις ότι αποτελεί μέρος μιας συνωμοσίας κατά της ναζιστικής οργάνωσης. Ο Μπαλτάκος «είχε την ευκαιρία» να τα ξαναπεί, τουλάχιστον μια φορά ακόμη με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ποινικά υπόλογο, Κασιδιάρη «και με άλλους – και μάλιστα ενώπιον πολλών μαρτύρων». Μάλιστα, ο Μπαλτάκος κάνει την παρατήρηση ότι αυτή τη συνάντηση «φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής». Τέλος, ο πρώην γενικός γραμματέας παραιτείται «λόγω του θορύβου και από προσωπική ευθιξία, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση».

Oδηγός Διαπλοκής (Baltakian Hustle)…





Η πινελιά που είναι όλα τα λεφτά είναι ότι ο Μπαλτάκος μιλάει χαμηλόφωνα, σχεδόν ψιθυριστά, τηρεί τους συνωμοτικούς κανόνες, φτάνει να κάνει μέχρι και την κίνηση του τηλεφώνου των υπουργών προς τους δικαστές με το χέρι, για να μην το πει με λόγια.
Ατελείωτο ρισπέκτ.

Ωρα και για το «διαζύγιο» Υπερδνειστερίας – Μολδαβίας



TASS_2892196_468
 Ο πρόεδρος της μη αναγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, Γεβγκένι Σεβτσούκ, μίλησε για τα προβλήματα που προκαλεί στη Δημοκρατία η κρίση στην Ουκρανία. Σημείωσε δε, ότι, μετά την Κριμαία έχει έλθει και η ώρα της Υπερδνειστερίας.
Vzglyad: Το περασμένο σαββατοκύριακο ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα επέστησε την προσοχή του προέδρου των ΗΠΑ στον «ουσιαστικό εξωτερικό αποκλεισμό» της Υπερδνειστερίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό «οδηγεί σε επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους της περιοχής, εμποδίζει τη μετακίνησή τους, τη φυσιολογική εμπορική και οικονομική δραστηριότητα». Η Μολδαβική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας έχει αποκλειστεί από την πλευρά της Ουκρανίας;