Ετικέτες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΕΓΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Τουρκία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τους Patriot από την Γκαζίαντεπ
 

http://videolar.sondakika.com/920/abd-gaziantep-teki-patriotlari-tasimaya-basladi-7760889_KJ_09102015_1504_sd.mp4


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον οποίο είχαν ανακοινώσει, προχώρησαν σήμερα στην απόσυρση των συστημάτων αεράμυναςPatriot από την περιοχή της Γκαζίαντεπ.

ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ -2 (Μικρή συλλογή άρθρων)



Α)Ενδείξεις για αρχαίες λίμνες στον Άρη που κάποτε φιλοξενούσαν ζωή

Πρόσφατη ανακοίνωση θέλει τα νερά που φαίνεται να κυλάνε τα καλοκαίρια στον’Αρη, να είναι αρχαίες λίμνες που διήρκεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεπώς μπορεί να είχαν φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με δεδομένα που δίνουν τα επιστημονικά όργανά του ρόβερ “Curiosity” της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στον ‘Αρη. Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι κάποτε υπήρχαν τρεχούμενα νερά στον «κόκκινο» πλανήτη.
Οι παρατηρήσεις του “Curiosity” στον μεγάλο αρειανό κρατήρα Γκέιλ, όπου από τον Αύγουστο του 2012 συνεχίζει να περιφέρεται κάνοντας μελέτες, αποκαλύπτουν ότι κάποτε (πιθανώς πριν από 3,8 έως 3,3 δισεκατομμύρια χρόνια) υπήρχε εκεί μια μεγάλη λίμνη άγνωστου βάθους, η οποία κράτησε το νερό της για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.
Οι λίμνες αυτού του είδους φαίνεται περιοδικά να ξεραίνονταν και μετά να ξαναγέμιζαν με νερό. Ακόμα και όταν ο κύκλος αυτός σταματούσε οριστικά, στο υπέδαφος έμεναν αποθέματα νερού για ακόμη περισσότερο χρόνο.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-22 (ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ),( Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! O απόρρητος χάρτης του Πουτιν – Έτσι θα αποτελειώσει τον Ερντογάν…(χάρτης)
erntogan poutin

Η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία…

Λόγω του πρόσφατου επεισοδίου με τα αεροσκάφη και την κλιμάκωση οι Τούρκοι κινδυνέυουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Πόσο μπορούν οι Τούρκοι να τραβήξουν το σκοινί με τους Ρώσους; Λογικά θα μάθουμε πολύ σύντομα…

Ζίζεκ: “To όνομα του εχθρού σήμερα δεν είναι καπιταλισμός ή αυτοκρατορία. Είναι δημοκρατία” |

Ζίζεκ: “To όνομα του εχθρού σήμερα δεν είναι καπιταλισμός ή αυτοκρατορία. Είναι δημοκρατία” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο ακόμα
Έχουμε το δικαίωμα να δίνουμε μάχες απέναντι σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Είχαμε θέσει αυτή την ερώτηση στον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Catastroika.
Η απάντησή του αφορούσε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο στην Ελλάδα και ενδεχομένως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αποφασίσαμε όμως να την αναρτήσουμε και πάλι θέλοντας να εξετάσουμε την αντοχή της στο χρόνο και τον πολιτικό χώρο.
Ένα επικίνδυνο αλλά και συναρπαστικό παιχνίδι στοχασμού με αυτό που ο ίδιος αποκαλεί φετιχισμό της δημοκρατίας.
Λέει μεταξύ άλλων: “O Mπαντιού στο απόγειο της προκλητικότητάς του είπε: “To όνομα του εχθρού σήμερα δεν είναι καπιταλισμός ή αυτοκρατορία. Είναι δημοκρατία”.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Πικετί: Μόνο με κούρεμα χρέους μπορεί να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα


Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποδώσει καρπούς μόνον εάν οι χώρες της ευρωζώνης αποδεχτούν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Λουβένης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα De Tijd, σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Πικετί φοβάται ότι θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας», σύμφωνα με τον Γάλλο οικονομολόγο η Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πετύχει τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει.

Προετοιμάζουν και τέταρτο μνημόνιο για μετά το 2018

Του Μισέλ Βαντερόπουλου
Βρυξέλλες
Συνέχιση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και μετά το 2018 με ένα νέο μνημόνιο και χωρίς ουσιαστική μείωση του χρέους προβλέπουν ανώτατοι αξιωματούχοι και αναλυτές στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν έκπληκτοι για την τόσο γρήγορη αναδίπλωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας τον Αύγουστο – καθώς περίμεναν πολύ πιο χρονοβόρες και σκληρές διαπραγματεύσεις – ενώ καθησυχάζουν τους ξένους «επενδυτές» για την εφαρμογή των μέτρων λέγοντας ότι τουλάχιστον 30 τοποτηρητές της ΕΕ έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά των υπουργείων και του κρατικού μηχανισμού.
Οι βασικότεροι υπεύθυνοι της ΕΕ για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα – ο Ντεκλάν Κοστέλο διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Οικονομίας της Κομισιόν και ο Ρολφ Στράουχ μέλος του ΔΣ του ΕΜΣ – ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για μέλλον της χώρας στις 6 Οκτώβρη σε εκδήλωση του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ και πολυεθνικές, Think Tank CEPS στις Βρυξέλλες, συνοδεία του πρώην υπουργού οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Το drone στόχος των βολών Patriot της κοινής άσκησης ΗΠΑ – Γερμανίας στο Π.Β.Κ. βρέθηκε στη Χρυσή Ακτή!

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία προχώρησαν στην απόσυρση των πυραυλικών τους συστημάτων από τα νότια σύνορα της Τουρκίας και ήρθαν στην Κρήτη.
Την προηγούμενη Πέμπτη οι ΗΠΑ μαζί με τη Γερμανία συμμετείχαν σε βολές πυραύλων Patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
H άσκηση με την ονομασία “Rapid Arrow” έδωσε την ευκαιρία στους στρατιώτες να συμμετέχουν στη ρήψη 30 πυραύλων Patriot στο Κρητικό πέλαγος. Οι πύραυλοι είχαν ως στόχο στρατιωτικού τύπου drone αεροπλανάκια με την επωνυμία Cassidian της εταιρείας Airbus Space and Defence τα οποία έπρεπε να πετύχουν.
webeuro-male_0
Είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε βολές πυραύλων Patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης, το μόνο σημείο στην Ευρώπη όπου επιτρέπεται η ρήψη πυραύλων.
Ως εδώ η είδηση αν και πολύ σημαντική είναι γνωστή. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι, όπως αποκλειστικά μετέφερε η ιστοσελίδα flashnews.gr,  ένα από τα αεροπλανάκια drone που αποτελούν στόχο των πυραύλων ξεβράστηκε στις ακτές της Χρυσής Ακτής. Μάλιστα το αεροπλανάκι βρήκαν λουόμενοι στην παραλία προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Απασφάλισε ο Πούτιν και Κτυπά σε Όλα τα Μέτωπα – Θερμοβαρικές Κεφαλές στην Ουκρανία


Ρωσικές Θερμοβαρικές Κεφαλές στην Ουκρανία
ALERT…
Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στη Συρία, η Ρωσία αναπτύσσει θερμοβαρικές κεφαλές στην Ουκρανία… Πρόκειται για το αυτοκινούμενο TOS-1 Buratino, στρατιωτικό σύστημα που κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά.
Το Buratino διαθέτει θερμοβαρικές κεφαλές που εξαπλώνουν ένα εύφλεκτο υγρό γύρω από ένα στόχο και το οποίο στη συνέχεια αναφλέγεται.. Μπορεί να καταστρέψει πολλά οικοδομικά τετράγωνα με ένα μόλις κτύπημα, προκαλώντας ζημιά αδιακρίτως.

hellasforce.com

Σαν σήμερα δολοφόνησαν τον Τσε Γκεβάρα


che-guevara-cigar- (3)netakias

ο εγκληματίας πολέμου Νίκολαους “Κλάους” Μπάρμπι (Nikolaus „Klaus“ Barbie, 1913-1991) λεγόμενος και ως “χασάπης της Λυών”
– λόγω των φρικτών εγκλημάτων που διέταξε στη γαλλική πόλη –

μια εικοσαετία και πλέον μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου
ειχε στρατολογηθεί από τη CIA στο κυνήγι του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία….

How Obama Lost Afghanistan

  • The Taliban seems to have correctly assessed the lack of resolve of the current U.S. leadership and have evidently decided to go for all of Afghanistan.
  • What is visible to everyone except Obama is that this "weak" Putin continues to outflank the U.S. in Ukraine, Crimea and now Syria. The U.S. Commander-in-Chief has failed to show the fortitude required from the leader of the free world.
  • President Obama reportedly offered to strong-arm India into making concessions on Kashmir. According to Pakistan's former Ambassador to the U.S., Obama secretly wrote to Pakistan's President in 2009, sympathizing with Pakistan's stand on Kashmir, and apparently offering to tell India that "the old ways of doing business are no longer acceptable."
  • The results of a Taliban reconquest of Afghanistan would be even more disastrous than its previous reign of terror. The Taliban would not only resume sending trained jihadists across Pakistan's border to wage war on "infidels" in India, they would also carry out their declared objective of global jihad against the West.
  • With Europe's borders now wide open, the West is more vulnerable than ever.

Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Σε 15 χρόνια μπορεί να χρειαστεί παρέμβαση το χρέος

Με βόμβα θα μπορούσε να συγκριθεί η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το χρέος στο Reuters. Ούτε λίγο ούτε πολύ έκλεισε τνην υπόθεση «χρέος» μεταφέροντάς τη με οικονομετχινικούς όρους και μελέτες μετά 15 χρόνια!
«Υπάρχει ευρεία κατανόηση για την μέθοδο που πρέπει να διαλέξουμε, και αυτή αφορά την εξέταση των ετήσιων αναγκών του χρέους» είπε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή στο Reuters.
«Φαίνεται να υπάρχει, επίσης, μια ευρεία αποδοχή ότι ένα καλό ύψος για το όριο θα ήταν να τεθεί στο 15% του ΑΕΠ το μέγιστο» συμπλήρωσε.
"Sponsored links"
«Και τρίτον, και σε αυτό εργαζόμαστε με τη Κομισιόν και το ΔΝΤ, ότι θα πρέπει να έχουμε μια κοινή βάση για τα σενάρια εφαρμογής (σ.σ. της ελάφρυνσης του χρέους): ποιες είναι πραγματικές προσμονές σε ένα κανονικό σενάριο; Ή διαφορετικά σε ένα αντίθετο σενάριο όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πληθωρισμό; κ.ο.κ.» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
«Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν “κορυφές” στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα – είναι πολύ μακριά» εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το πρακτορείο επισημαίνει πως αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι άποψη του ΔΝΤ είναι ότι ενώ το να τεθεί το όριο του ύψους της εξυπηρέτησης του χρέους σε ετήσια βάση στο 15% του ΑΕΠ ήταν μια σταθερά που έχει λειτουργήσει για τις περισσότερες οικονομίες, η Ελλάδα ίσως να χρειαστεί πιο γενναιόδωρους όρους με τα ετήσια κόστη να περιορίζονται στο 10% του ΑΕΠ.
«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το ΔΝΤ πάντα εργάζεται με τη λογική του 15% αλλά αν αυτοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι πολύ υψηλό ποσοστό για την Ελλάδα τότε αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους» δήλωσε στο Reuters οΝτάισελμπλουμ για το συγεκριμένο θέμα.
newpost.gr

Γιατί η κρίση του 2008 δεν οδήγησε τις ΗΠΑ στο… 1930


Βρίσκομαι μόλις στη μέση των απομνημονευμάτων του Μπεν Μπερνάνκι (σ.σ. πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας από το 2006 έως το 2014), αλλά θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου όσον αφορά στο κεντρικό θέμα του βιβλίου, όχι για να ασκήσω κριτική στον ίδιο ή στο έργο του, αλλά για να προκαλέσω συζήτηση σχετικά με τα διδάγματα που θα έπρεπε να πάρουμε από την κρίση του 2008.
Βασική θέση του Μπερνάνκι είναι ότι το οικονομικό σοκ του 2008 ήταν τόσο άσχημο ώστε θα μπορούσε να οδηγήσει σε κανονική επανάληψη της Μεγάλης Υφεσης. Ο λόγος που δεν συνέβη αυτό, υποστηρίζει ο Μπερνάνκι, είναι ότι στη δεκαετία του 1930 οι κεντρικοί τραπεζίτες παρέμειναν άπραγοι όσο κατέρρεε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ αυτή τη φορά κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουν τη λειτουργία των αγορών. Πρέπει να πιστέψουμε αυτό τον ισχυρισμό; Σίγουρα μπορεί να γίνει πιστευτός και συμφωνώ με τον Μπερνάνκι ότι ορθώς χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του. Δεν παίζεις παιχνίδια σε τέτοιες εποχές. Δεν έχω πειστεί όμως ότι η ουσιαστικά διαφορά μεταξύ του 2008 και του 1930-31 ήταν η δράση που ανέλαβε η κεντρική τράπεζα ή οι οικονομικές διασώσεις. Αληθεύει ότι στη δεκαετία του ’30 είχαμε μεγάλη αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Typhoon, Su-35 and the Peshmerga: Hush-Kit meets the Royal United Services Institute’s Justin Bronk


Zeltweg, Austria, Airpower 2011 Airshow. Eurofighter from Austria, Germany and, for the first time in public, Saudi Arabia, were the highlights of the show.
Copyright: Eurofighter – Katsuhiko Tokunaga
Justin Bronk is a Research Analyst of Military Sciences at Royal United Services Institute. He recently released a fascinating report on the Typhoon fighter sponsored by Eurofighter. Hush-Kit grilled him on Typhoon and the biggest questions in the sphere of military aviation.
In your recent study of Typhoon, you note that the aircraft is second only to the F-22 in the air superiority role. Considering the virtually identical airframe performance of Rafale, its superior maturity, sensor fusion and electronic warfare abilities, how do you justify this?
The Typhoon has a significantly better thrust-to-weight ratio than Rafale as well as a larger radar which for a given M-Scan or AESA gives superior performance in the air superiority role. It also can operate higher and faster than Rafale (above 60,000ft) which lends itself uniquely well to cooperating with the US F-22. Rafale is, of course, a more mature mutli-role platform and also has the edge in terms of instantaneous roll-rate changes, especially at higher all-up weights. Essentially, Rafale has the aerodynamic airframe edge, Typhoon has the edge in engine tech and radar potential. Typhoon also incorporates a two-way datalink capability for Meteor which Rafale does not.

Αντώνης Παπαδόπουλος 1932 – 1983



Αντώνης Παπαδόπουλος

Χαρακτηριστική “φιγούρα” του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου. Διακρίθηκε κυρίως σε δευτερεύοντες κωμικούς ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον αφελή, τον γκρινιάρη και τον παραπονεμένο.
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου του 1932 και μεγάλωσε στην περιοχή Βουλγάρικη Εκκλησιά (γνωστή σήμερα ως Βαρδάρης). Καταγόταν από οικογένεια «μπουλουξήδων». Οι γονείς του, Φωφώ και Γιώργος Παπαδόπουλος, είχαν περιοδεύουσα σκηνή με την επωνυμία Άρμα Θέσπιδος και περιφέρονταν για πολλά χρόνια στην επαρχία. Τα παιδιά τους ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση… Ο Αντώνης ανέβηκε στη σκηνή σε ηλικία μόλις πέντε ετών!

Γιουσέφ Λατίφ 1920 – 2013

Γιουσέφ Λατίφ
Σπουδαίος αμερικανός τζαζίστας, γνωστός για την ευφάνταστη μίξη της τζαζ με την ανατολίτικη μουσική. Έπαιζε πλήθος πνευστών και διακρινόταν για την υψηλή μόρφωση και πνευματικότητά του. Ο χαρακτηρισμός «φιλόσοφος του αυτοσχεδιασμού», που του αποδιδόταν, δεν ήταν σχήμα λόγου.
Ο Γουίλιαμ Εμάνουελ Χάντλστον, όπως ήταν το πρώτο του όνομα, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1920 στην Τσατανούγκα του Τενεσί. Μετά από πολλές μετακινήσεις, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε το 1925 στο Ντιτρόιτ, όπου ο πατέρας του άλλαξε το οικογενειακό επίθετο σε Έβανς.
Από τα εφηβικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με σημαντικούς μουσικούς της πόλης, όπως τον βιμπραφωνίστα Μιλτ Τζάκσον, τον ντράμερ Έλβιν Τζόουνς και τον κιθαρίστα Κένι Μπαρέλ, από τους οποίους έμαθε τα μυστικά της τζαζ. Με την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο το 1938 ήταν πλέον ένας ολοκληρωμένος σαξοφωνίστας και ξεκίνησε αμέσως να δουλεύει επαγγελματικά σε ορχήστρες σουίνγκ.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 9 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
π. Χ.
325
Ο Νέαρχος, αρχηγός του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καταπλέει στη Σαγγάδα των Ινδιών και τη μετονομάζει σε Λιμένα Αλεξάνδρου.
μ. Χ.

Όμηρος: Τα ερωτικά της Ιλιάδας και της Οδύσσειας


.
Ερωτήσεις- Απαντήσεις
.
1) πόσες γυναίκες μπορούσε να έχει ένας άνδρας;
Όσες ήθελε και όσες άντεχε η τσέπη του
.
2) δούλες ή ελεύθερες ;
Μία, η επίσημη (=μνηστή, κουριδίη άλοχος) νόμιμη σύζυγος, ήταν ελεύθερη (από γονείς ελεύθερους ή έστω μόνο τον πατέρα)
Οι υπόλοιπες θεωρούνται σκλάβες, ιδοκτησία του αφέντη- άνδρα και εν δυνάμει απλά «άλοχοι». (ανεξάρτητα από την προ σκλαβιάς θέση. Ο χοιροβοσκός(=συφορβός)
λ.χ Εύμαιος ήταν βασιλόπουλο, η Κασσάνδρα, μάντις, αντικείμενο πόθου του θεού Απόλλωνα, κόρη του Πριάμου, σέρνεται δούλη πλέον και ερωμένη του Αγαμέμνονα κλπ)

Η φωτογραφία του Πλούτωνα

Αριστερά είναι η καλύτερη φωτογραφία του Πλούτωνα που είχαμε μέχρι τις 08/07/2015 και δεξιά η νέα φωτογραφία που έστειλε στη Γη το διαστημικό σκάφος 6 μέρες!
Αριστερά είναι η καλύτερη φωτογραφία του Πλούτωνα που είχαμε μέχρι τις 08/07/2015 και δεξιά η νέα φωτογραφία που έστειλε στη Γη το διαστημικό σκάφος 6 μέρες!
Στο φως για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια φέρνει τα μυστικά του Πλούτωνα το σκάφος New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) της NASA, το οποίο χθες και σήμερα πραγματοποιεί ένα ιστορικό πέρασμα από τον πλανήτη-νάνο, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

Δείτε την πρώτη γυναίκα χειριστή Apache στην Ελλάδα


272393-e0Μια αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού με «βαρύ» επώνυμο, είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής στα ελικόπτερα Apache, στην Ελλάδα.

Σβετλάνα Αλεξίεβιτς


Σβετλάνα Αλεξίεβιτς Λευκορωσίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, η οποία θα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2015, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών.
Η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς (Svetlana Alexievich) γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1948 στο Ιβάνο - Φράνκιφσκ της Δυτικής Ουκρανίας, από πατέρα Λευκορώσο και μητέρα Ουκρανή. Μεγάλωσε στη Λευκορωσία και μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, παράλληλα με τις σπουδές της στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Μινσκ. Στην πορεία του χρόνου, η Αλεξίεβιτς έγραψε διηγήματα, θεατρικά έργα και σενάρια για ντοκιμαντέρ. Το κύριο έργο της, όμως, είναι τα βιβλία μαρτυριών, που προσδίδουν νέα διάσταση στο γραμματολογικό είδος της λεγόμενης τεκμηριωτικής πεζογραφίας.

Τζον Λένον 1940 – 1980


Τζον Λένον
Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles.
Ο Τζον Ουίνστον Λένον (John Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Γουίνστον Τσόρτσιλ.
Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-13 (ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ Η.Π.Α.))( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Russia’s First Week in Waging a “Real” War on Terror. 112 Targets Struck. ISIS Forces Retreating


 
Reuters
In over a year of Washington’s phony war on ISIS, they’re stronger with more territory than when US bombing began – targeting Syrian and Iraqi infrastructure, not terrorist forces or facilities.
On September 30, things changed markedly. Washington wants no interference in its policies. Putin’s intervention leveled the playing field.
ISIS forces are panicking, retreating, hiding in residential areas and mosques, using area residents as human shields – knowing Russia won’t attack noncombatants or civilian infrastructure, Deputy Defense Minister Anatoly Antonov explained, citing video evidence.