Ετικέτες

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Θράκη: Κι άλλη απόδειξη της… «γερμανικής φιλίας»

Η γνωστή και μη εξαιρετέα για την όχι και τόσο «φιλελληνική» δράση της στη Θράκη, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, συμμετείχε ως προσκεκλημένη του ιδρύματος «The German Marshall Fund» στο φόρουμ των Βρυξελλών που διοργανώθηκε στις 14 με 18 Μαρτίου 2013, εκδίδοντας μάλιστα και Δελτίο Τύπου:
«Η Δεξαμενή Σκέψης The German Marshall Fund στα πλαίσια του καθιερωμένου Φόρουμ Βρυξελλών διοργάνωσε στις 14 με 18 Μαρτίου 2013 σειρά συναντήσεων στις οποίες συμμετείχε από την Ελλάδα η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή σημαντικών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και Αμερική.

Η Τουρκία ζητάει από την Αλβανία «να ξαναγράψει» την ιστορία της

File:BarletiSkanderbeg.jpg

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Αλβανία το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης προς τις αρχές της Πρίστινας και των Τιράνων για την αφαίρεση, από τα βιβλία της ιστορίας, των κεφαλαίων όπου περιγράφονται «αρνητικά γεγονότα» – κατά την τουρκική πλευρά – την περίοδο της κατοχής από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ρήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

 

 «Η μόρφωση χωρίς το ήθος είναι ανάπηρη.»
 «Πείρα είναι κυρίως το όνομα που δίνουν οι άνθρωποι στα λάθη τους.»
 «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος.»

Τσεχοσλοβακία 1938, Κύπρος 2013

undefined

Του Μάριου Ευρυβιάδη*
Όχι, η Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει στόχο τη συρρίκνωση του «υπερτροφικού», όπως μας λένε, χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου. Ούτε στόχος της είναι ο εξορθολογισμός των δύο μεγάλων τραπεζών του τόπου. Στόχος της είναι η εκ των πραγμάτων κατάλυση του κυπριακού κράτους.
Αν δεχθούμε αυτή την παραδοχή όλα όσα συνέβησαν πρόσφατα και όλα όσα κατά καιρούς προηγήθηκαν, μπορούν να ερμηνευθούν με μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας.

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου

undefined
Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων γλυπτών του Μουσείου. (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου).

Την Κυριακή 27 Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατέλαβαν την Αθήνα. Την επομένη, νωρίς το πρωί, οι Γερμανοί αξιωματικοί που ανέβηκαν με φόρα τα μαρμάρινα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι παραλάμβαναν ένα κτίριο άδειο. Δεν βρήκαν πουθενά ούτε ίχνος από τα χιλιάδες πολύτιμα εκθέματα που κοσμούσαν το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας τα προηγούμενα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του. Αντί για αγάλματα, στέκονταν μπροστά τους παγωμένοι και ανέκφραστοι οι λιγοστοί αρχαιολόγοι και οι φύλακες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα. Στις επίμονες ερωτήσεις τους, εκείνοι απάντησαν σιβυλλικά, ότι τα αρχαία είναι εκεί όπου όλοι γνωρίζουν, κάτω από τη γη. Και είναι αλήθεια ότι τα αρχαία είχαν μόλις επιστρέψει ξανά στο χώμα, δηλαδή στη μοναδική κιβωτό του κόσμου στην οποία θα μπορούσαν να παραμείνουν ασφαλή.

Λατρεία με τα... όπλα είχε το “κτήνος” που σκότωσε τα 20 παιδιά στο Νιούταουν

undefined
Ο ένοπλος, ο οποίος σκότωσε 27 ανθρώπους, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σε επίθεση σε δημοτικό σχολείο στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, είχε στην κατοχή του πολλά περισσότερα όπλα από εκείνα που χρησιμοποίησε στο μακελειό, όπως επίσης και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, όπως προκύπτει από τεκμήρια που κατατέθηκαν στο δικαστήριο σήμερα.

Η αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του ενόπλου Άνταμ Λάνζα, όπου ζούσε με τη μητέρα του Νάνσι, την οποία επίσης σκότωσε, αποκάλυψε επίσης και κάρτες μελών στα ονόματα και των δύο στην Εθνική Ένωση Όπλων (NRA).

Αυτό είναι το οπλοστάσιο οπαδών της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στο Βόλο

Posted: 28 Mar 2013 09:51 AM PDT
undefined
Για εμπρησμό της Τράπεζας Κύπρου

Σιδερογροθιές, ρόπαλα, απομιμήσεις όπλων, κουκούλες, αλλά και φυλλάδια ναζιστικού περιεχομένου, μπλούζες και κασκόλ της Χρυσής Αυγής βρήκε η αστυνομία στα σπίτια των τριών νεαρών που συνέλαβε στον Βόλο με την κατηγορία για εμπρησμό υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Το πρωί της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Συνέλαβαν τρεις Ελληνες ηλικίας 21, 23 και 17 ετών οι οποίοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιους μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ, σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου προκαλώντας την ολοσχερή καταστροφή του.

Χωρίσατε και "σύντομα" προχώρησε παρακάτω. Στην επόμενη-

Posted: 28 Mar 2013 04:57 PM PDT
undefined
 Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό;

Life is a bitch!!! Ωραίος τρόπος να ξεκινήσεις ένα άρθρο θα μου πεις, αλλά ποιο άλλο μότο θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα το θέμα; Χωρισμός! Λες και δεν είναι επώδυνος από μόνος του, έρχεται το - μέχρι πριν λίγο καιρό - ταίρι σου και σε αποτελειώνει. Πώς; Προχωράει, συνεχίζει, ξεκολλάει από τη μιζέρια μιας σχέσης που τελείωσε! Λίγο μόνο διάστημα από τη μέρα που είπατε αντίο, εκείνος γνωρίζει, κάνει σεξ, "τα φτιάχνει", "νταραβερίζεται" με μια άλλη γυναίκα.

Τα μυστικά της πιο νόστιμης μακαρονάδας...

undefined
Μακαρόνια με κιμά! Ένα πιάτο αρκετά συνηθισμένο που συχνά μπαίνει στο τραπέζι μας. Είναι όμως απλό ή μήπως υπάρχουν κάποια μικρά "μυστικά" που μπορούν να το κάνουν ακόμα πιο νόστιμο. Μερικά tips από έναν σεφ νομίζω θα σε βοηθήσουν ώστε να φτιάξεις την πιο γευστική μακαρονάδα!

undefined

Μέτρησε τα λαχανικά σου: To μυστικό είναι να υπολογίσεις για 1 κιλό κιμά, περίπου το 1/3 της σάλτσας σου να είναι λαχανικά. Εκτός από κρεμμυδάκι φυσικά βάλε πράσο, σέλινο, σκόρδο, καρότο ή ό, τι άλλο ταιριάζει στους... γευστικούς σου κάλυκες.

Η Ουάσινγκτον βάζει στο κορεατικό παιγνίδι τα βομβαρδιστικά B-2

Posted: 28 Mar 2013 02:19 AM PDT
Δύο βομβαρδιστικά B-2, βασικά στοιχεία της αμερικανικής πυρηνικής αποτρεπτικής δύναμης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική αποστολή σήμερα, Πέμπτη, στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, εν μέσω ρητορικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ μετά τη νέα δέσμη κυρώσεων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαντώντας στη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας της 12ης Φεβρουαρίου.

Η συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του Γένους

ypsilantis
Στους Μικρασιάτες οφείλεται η επιτυχία της πρώτης προσπάθειας για δημιουργία ακομμάτιστου εθνικού στρατιωτικού σχηματισμού
ΤΟΥ ΤΑΚΗ Α. ΣΑΛΚΙΤΖΟΓΛΟΥ*
Η ιστοριογραφία της Επανάστασης του ’21 σχεδόν αγνοεί τη συμμετοχή των Μικρασιατών στον Αγώνα του Γένους. Αλλά η Ελληνική Επανάσταση δεν ήταν τοπικό ιστορικό γεγονός, πελοποννησιακό, ρουμελιώτικο ή νησιώτικο.
Ηταν ξεσηκωμός πανελλήνιος, στον οποίο μετείχαν όλοι οι Ελληνες, προσφέροντας ό,τι μπορούσε ο καθένας, ο κάθε τόπος, ο κάθε Ρωμιός της υπόλοιπης Ελλάδας ή της Διασποράς. Συμμετείχαν οι Επτανήσιοι, οι Θρακομακεδόνες, οι Κρητικοί, οι Δωδεκανήσιοι, οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Κύπριοι, ακόμη και Ελληνες της Κορσικής.

Ο ρωσικός στόλος επιστρέφει στους Ωκεανούς

Βασίλιν Κάσιν  
Η Ρωσία προετοιμάζει συστηματικά την επιστροφή της, και τη ναυτική παρουσία της σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη και μήκη της υφηλίου και τους Ωκεανούς. Εννοείται, βεβαίως, και στη Μεσόγειο. 

Ο όρος «Δεύτερος Κόσμος» δεν είναι μια αυστηρά καθορισμένη έννοια. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και πολιτισμούς, σήμαινε διαφορετικά πράγματα. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη «μεσαία τάξη» των κρατών της υφηλίου. Τις χώρες της ομάδας BRIC και τις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες που δεν ανήκουν ούτε στα πλουσιότερα αλλά ούτε και στα φτωχότερα κράτη του πλανήτη.

"Ολες οι αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν παγκόσμιες οικονομικές φιλοδοξίες, χτίζουν τους δικούς τους στόλους ανοιχτής θάλασσας. Σήμερα, εκτός από την Κίνα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η δεύτερη ναυτική υπερδύναμη στον κόσμο, παρόμοια προγράμματα υλοποιούνται από την Ινδία, που προωθεί το σχέδιο της δημιουργίας ενός εκστρατευτικού στόλου που να μπορεί να επιχειρήσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, τη Νότια Κορέα, η οποία σχεδιάζει να έναν ωκεάνιο στόλο μέχρι το 2020 και τη Βραζιλία."

Ο Πόντος το βασίλειο των Αμαζόνων

Οι Αμαζόνες ήταν πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας με υπερφυσικές δυνάμεις. Το βασίλειό τους βρίσκονταν στις βορειοανατολικές ακτές του Εύξεινου Πόντου.
amazones_172583517.jpg
Μυθικός λαός κυνηγών και πολεμιστριών που κατάγονταν από τον θεό του πολέμου, Άρη, και τη νύμφη Αρμονία, ή κατά άλλη εκδοχή τη θεά Αθηνά. Το όνομά τους προέρχεται κατά μία εκδοχή από το στερητικό άλφα και τη λέξη μαζός που σημαίνει στήθος, επειδή ακρωτηρίαζαν ή συνέθλιβαν το δεξί στήθος των κοριτσιών τους για να διευκολύνουν το χειρισμό του τόξου. Αυτό όμως δεν είναι και τόσο σίγουρο επειδή η εξήγηση αυτή απαντάται στην ύστερη αρχαιότητα.

Βρετανία: Κανένα δικαίωμα στον ορυκτό πλούτο της Κύπρου

 
Τη διατήρηση του δικαιώματος της βρετανικής Κυβέρνησης να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα των βάσεων στην Κύπρο στα 12 ναυτικά μίλια, επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Διευκρίνισε επίσης ότι η Βρετανία δεν έχει δικαιώματα επί του ορυκτού πλούτου στα ανοιχτά των κυπριακών ακτών παρά τη λειτουργία των βάσεων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sigmalive