Ετικέτες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΡΤΟ»


H προσφυγιά της Δραπετσώνας ​στη θεατρική σκηνή
“ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΡΤΟ” είναι ένα θεατρικό έργο που έγραψε ο Θωμάς Σίδερης και αναφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος του στους πρόσφυγες της Δραπετσώνας και στα Βούρλα.
Η ηρωΐδα του έργου, η Λέλα, παρμένη από ένα ποίημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη, μέσα από μια σπαραχτική αφήγηση θυμάται όλα όσα προηγήθηκαν της Καταστροφής αλλά και τον αφανισμό που ακολούθησε. Θυμάται τους ανθρώπους που έμειναν πίσω, που σφαγιάστηκαν, που οδηγήθηκαν στα αναγκαστικά τάγματα εργασίας.
Μήνες αργότερα, στη Δραπετσώνα και στα Βούρλα, αποκλεισμένη στον διαβόητο οίκο ανοχής του Μεσοπολέμου, θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπες πρόσφυγες και να ενώσει τα κοφτερά κομμάτια της μνήμης της. Θα γνωρίσει τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Ανέστο Δελιά, θα ανοίξει την αγκαλιά της στον Πανάγο και στον θετό γιο του, τον Βαγγελάκη, θα κλάψει τον θάνατο της Αντριάνας, μιας προσφυγοπούλας που κουβάλησε μέσα της μέχρι το τέλος τον ξεριζωμό.
Η καρδιά της όμως και το μυαλό της είναι πίσω στο Χαλκά Μπουνάρ. Εκεί που γνώρισε τον Αναστάση, έναν δεκαεννιάχρονο φαντάρο που ζούσε σε ένα απομονωμένο χωριό και ξαφνικά τον κάλεσαν να πολεμήσει στο Μικρασιατικό Μέτωπο. Στην παραλία της Σμύρνης πια, μόνη ανάμεσα σε μιλιούνια απελπισμένους ανθρώπους, θα προσπαθήσει να μάθει τι απέγινε εκείνος ο φαντάρος.
Ένα συγκλονιστικό έργο που δε θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Στο ρόλο της Λέλας, η γνωστή από την τηλεοπτική σειρά “Καφέ της Χαράς” αλλά και από άλλες τηλεοπτικές και θεατρικές εμφανίσεις της, Ευτυχία Φαναριώτη. Στο ρόλο του Αναστάση, ο ανερχόμενος ηθοποιός Βασίλης Ζώης. Στο ρόλο της περιβόητης Ντουντούς, της μεγαλοτσατσάς των Βούλρων, ακούγεται η σπουδαία ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα.
Το βίντεο της παράστασης έφτιαξε ο βραβευμένος κινηματογραφικός σκηνοθέτης Κώστας Χαραλάμπους, ενώ τους φωτισμούς έκανε ο προερχόμενος από τον κινηματογράφο Νίκος Κανέλλος.
Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια ανήκουν στον Σάββα Πασχαλίδη. Το κοστούμι της πρωταγωνίστριας έραψε η δραπετσωνίτισσα Δέσποινα Τσιρίδη – Βορδώνη.
“ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΠΙΡΤΟ” ​ρίχνει αυλαία σήμερα το βράδυ στις ​7​.​30​στο L.A. THΕATER, Κων/πολεως 82 και Ιερά Οδός, στο Γκάζι – πολύ κοντά στη στάση του μετρό στον Κεραμεικό.

Από την Σπυράκη στον Κατρούγκαλο, δηλαδή απο την αθλιότητα στην αξιοπρέπεια.


Χαοτική διαφορά.
Η κυρία Σπυράκη, συνέχισε να πληρώνεται ως ευρωβουλευτης ενώ «εργαζόταν» ως κομματική εκπρόσωπος στην Ελλάδα.
Ο Κατρούγκαλος παραιτήθηκε από το πενταετές βόλεμα και την σιγουριά της Ευρωβουλής για να αναλάβει ένα απο τα πιο δύσκολα Υπουργεία. Χωρις να ξέρει εαν αυριο θα ειναι υπουργος.
Η στάση του σημερα στο Mega μονο αισιοδοξία μπορει να προκαλέσει. Προανήγγειλε αυτά που θα έκανε η οποιαδήποτε σοβαρή αστική κυβέρνηση.
Θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;
Ναι, θα απολυθούν όλοι αυτοί που βρίσκονται στο πειθαρχικό αλλά τους κάλυπταν Μητσοτακηδες.
Θα επαναπροσληφθούν απολυμένοι;
Ναι, θα επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες, διότι απλούστατα τα σχολεια δεν μπορει να ειναι ξέφραγα αμπέλια.
Θα ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ;
Ναι, ως τηλεοραση ανοιχτή στην κοινωνία και οχι ως σφηκοφωλιά βολέματος κομματόσκυλων.
Τόσο απλά.
Ποιος είπαμε οτι ειναι ο «μπολσεβίκος»;

Από τη μελαχρινή, όμορφη και σέξι Όλγα, στη μελαχρινή, όμορφη και σικ Έλενα… (φωτογραφίες)


Από τη μελαχρινή, όμορφη και σέξι Όλγα, στη μελαχρινή, όμορφη και σικ Έλενα… (φωτογραφίες)
Ο τουρισμός θα έχει νέα εκπρόσωπο από δω και πέρα σε πολιτικό επίπεδο, καθώς την Όλγα Κεφαλογιάννη διαδέχεται η Έλενα Κουντουρά. Ελληνική ομορφιά η μία, ελληνική ομορφιά και η άλλη! Τουλάχιστον έμεινε σε όμορφα χέρια το πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό.

Γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε λάθος στο θέμα της ορκωμοσίας.

newego_LARGE_t_1101_54456599_type12713Μου έκανε εντύπωση και μου προκάλεσε φόβο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν ορκίστηκε πρωθυπουργός με θρησκευτικό όρκο.
Σε επίπεδο κυβερνητικής εξουσίας, ορισμένα πράγματα γίνονται για να σταθεί δυνατή η λειτουργία της κοινωνίας ως οργανωμένης οντοτητας, δηλαδή κράτους. Και ένα κράτος έχει θεσμούς που το αναπαράγουν . Διαφορετικά διαλύεται.
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, λέγεται, πως ασπάσθηκε το χριστιανισμό. Αλλά, διοικούσε έναν λαό με μουσουλμανική πίστη και του ήταν αδιανόητο να επιδείξει την πραγματική του. Θα τον κρεμούσαν.
Οι ηγέτες δεν είναι τα καθημερινά φυσικά πρόσωπα. Στέκονται πάνω από την καθημερινότητα και σέβονται τους θεσμούς των κοινωνιών και των κρατών που διοικούν.
Ας μη νομίσει κανείς ότι τα γράφω αυτά επειδή έχω κάποια σχέση με τη θρησκεία.
Τη βιώνω ως αναγκαία αίσθηση, ή ακόμη και ως ψευδαίσθηση.

Για το 6,3% της Χρυσής Αυγής: φόβος ή αποφασιστικότητα;

 



Κάποιες πρώτες σκέψεις μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 25ης Ιανουαρίου 2015:
Μόνο ανησυχία και αηδία προκαλούν τα ποσοστά του δολοφονικού νεοναζιστικού μορφώματος. Τα οποία, αν και έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με το 2012, μαζί με την όλη δυναμική του, οι εκλογικοί συσχετισμοί το καθιστούν τρίτο κόμμα (με μικρή διαφορά από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα).

Η Τουρκία καλεί το Facebook να απαγορεύσει… προσβλητικές αναρτήσεις για τον Μωάμεθ!


Η Τουρκία καλεί το Facebook να απαγορεύσει… προσβλητικές αναρτήσεις για τον Μωάμεθ!
Ο Zuckerberg έχει ήδη αφαιρέσει 1.893 δημοσιοποιήσεις μετά από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης!
Δικαστήριο της Τουρκίας εξέδωσε διαταγή χτες, σύμφωνα με την οποία καλεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook να απαγορεύσει αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που προσβάλλουν τον Μωάμεθ. Πριν από μερικές ημέρες είχε προηγηθεί άλλο δικαστικό φιρμάνι τουρκικού δικαστηρίου που είχε απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν το εξώφυλλο του σατυρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», στο οποίο απεικονιζόταν το περίφημο πλέον σκίτσο του προφήτη των μουσουλμάνων.

Ιδού η νέα κυβέρνηση


wpid-20150127011022.jpg

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρσιμός: Υπουργός Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά

Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης
Αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης
Αναπληρώτρια Νάντια Βαλαβάνη
αναπληρωτής Κώστας Μάρδας
Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός Γιάννης Λαφαζάνης
αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης
αναπληρωτής Βαγγέλης Αποστόλου
υφυπουργός Γιάννης Σγουρίδης

Η “χαμένη γενιά” συναντά τη γενιά G


Η “χαμένη γενιά” συναντά τη γενιά G
Η “χαμένη γενιά” των Ελλήνων, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον Άνχελ Γκουρία, συνδέεται απόλυτα με το πρόσφατο αφιέρωμα του Guardian για τη χώρα μας.
Η γενιά G, όπως την αποκαλεί η εφημερίδα, περιλαμβάνει κατά λέξη, “νέους, ταλαντούχους, Έλληνες με εξαιρετικό μυαλό”. Πρόκειται για μια γενιά, αξιοποιήσιμη ή επιβεβαιωμένα “χαμένη”;

«Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του»! Άρθρο – βόμβα του Greg Palast υπερ της Ελλάδας..


Οι Ελληνικές Εκλογές και η Ευρωπαϊκή Nήσος των Λεπρών
Οι ελληνικές εκλογές, λόγω της δυνητικής σημασίας τους για την εύθραυστη ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, έδωσαν μια χωρίς προηγούμενο διεθνή προβολή στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και αποκάλυψαν ένα ευρύτατο κύμα συμπάθειας και συνηγορίας για τον δυναστευόμενο ελληνικό λαό. Το συναίσθημα αυτό – για την ύπαρξη του οποίου ήσαν ανύποπτοι οι εντεταλμένοι εθνικοί «δέκτες»- δεν είναι προφανώς άμικτο και της υποβόσκουσας αντιπάθειας για την «τιμωρό» Δύναμη, που θεωρείται η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για το ελληνικό πάθος. Εντυπωσιακός αριθμός άρθρων καί εγκρίτων οργάνων του διεθνούς Τύπου –εκτός του Γερμανικού- υπερασπίσθηκαν τις ελληνικές θέσεις, συχνά χωρίς επιφύλαξη.
Ως δείγμα μαχητικής υπεράσπισης της Ελλάδας, αλλά και για την αποκάλυψη που περιέχει με την προσωπική εξομολόγηση του γεννήτορα του ευρώ, τού Αμερικανού καθηγητή Robert Mundell, εμπνευστή του Θατσερισμού και των Ρηγκανόμικς, παραθέτουμε το άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Greg Palast, δημοσιευμένο την παραμονή των εκλογών.
Εισαγωγή/Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Όταν ο Θεοδωράκης αντίκρισε την κορυφή



Ο Μίκης Θεοδωράκης αφηγείται: «Βρίσκομαι το φθινόπωρο του 1964 στις Σέρρες για συναυλία. Οι φαντάροι ουρά μπροστά στο θέατρο, δεν έχουν λεφτά για εισιτήριο».

Ταρζάν


Το τεύχος Οκτωβρίου 1912 του περιοδικού All Story
Το τεύχος Οκτωβρίου 1912 του περιοδικού All Story






Μυθιστορηματικός ήρωας, που γεννήθηκε από τη πέννα του αμερικανού συγγραφέα Έντγκαρ Λι Μπάροους (1875 - 1950). Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1912 στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού All Story, αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον κινηματογράφο και τον ολυμπιονίκη της κολύμβησης Τζόνι Βαϊσμίλερ, που τον ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη.
Σύμφωνα με τον Μπάροους, ο Ταρζάν ήταν γιος του βρετανού λόρδου και της λαίδης Γκρέιστοκ, που αιχμαλωτίστηκαν από πειρατές σ' ένα ταξίδι τους στη Δυτική Αφρική. Οι γονείς του πέθαναν όταν ήταν μωρό και την ανατροφή του ανέλαβαν οι Μανγκάνι, μια φυλή γοριλλών. Του έδωσαν το όνομα Ταρζάν, που στη γλώσσα τους σημαίνει λευκός άνθρωπος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τζον Κλέιτον, λόρδος του Γκρέιστοκ.

Η ιστορία του ηλεκτρικού λαμπτήρα




Η ανακάλυψη του λαμπτήρα πυρακτώσεως συνήθως αποδίδεται στον Τόμας Έντισον, ο οποίος έλαβε και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 27 Ιανουαρίου του 1880. Ωστόσο, οι προσπάθειες για την υλοποίηση αυτής της ιδέας είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα και από διάφορους ερευνητές.
Τα πρώτα αξιόλογα πειράματα έγιναν στη δεκαετία του 1860 από τον άγγλο φυσικό και χημικό Τζόζεφ Σουάν, ο οποίος επεδίωξε να κατασκευάσει λάμπες με νήμα άνθρακα, αλλά η επιτυχία είχε μικτή διάρκεια, αφού έπειτα από μερικά λεπτά το νήμα καταστρεφόταν. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, αποφάσισε να επαναλάβει τα πειράματά του, αξιοποιώντας μία νέα εφεύρεση, την αντλία υψηλού κενού. Ο Σουάν παρουσίασε την ηλεκτρική του λάμπα το 1879, αλλά διαπίστωσε ότι είχε αργήσει λίγο...

Χοροί για τη χοροεσπερίδα των αρχιτεκτόνων











Σύνθεση του Γιόχαν Στράους υιού (1825-1899) σε ρυθμό βαλς. Ο πρωτότυπος τίτλος του έργου στα γερμανικά είναι «Architecten-Ball Tänze» και φέρει τον αριθμό 36 στην εργογραφία του βιεννέζου συνθέτη.
Ο Γενάρης του 1847 ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός για την οικογένεια των Στράους, εν όψει των επικείμενων καρναβαλικών εκδηλώσεων. Οι χοροί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στη Βιέννη και οι παραγγελίες για μουσικές συνθέσεις έπεφταν βροχή. Ο πατέρας Γιόχαν Στράους ετοίμασε επτά έργα και ο υιός Γιόχαν Στράους πέντε. Ο πατέρας Στράους είχε αναλάβει τη διασκέδαση της υψηλής κοινωνίας της Βιέννης, ενώ ο υιός, που έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, συνέθετε για  εκδηλώσεις, που λάμβαναν χώρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας των Αψβούργων.

Πιτ Σίγκερ 1919 – 2014


Πιτ Σίγκερ
Αμερικανός τραγουδοποιός, εμβληματική μορφή της φολκ μουσικής και του τραγουδιού διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεγάλες του επιτυχίες υπήρξαν τα τραγούδια «If I Had a Hammer», «Where Have All the Flowers Gone» και «Turn! Turn! Turn!», ενώ συνέβαλε στην καθιέρωση του σπιρίτσουαλ «We Shall Overcome» ως του ύμνου της αμερικανικής Αριστεράς και των κινημάτων διαμαρτυρίας.
Ο Πίτερ Σίγκερ (Peter Seeger) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1919 στη Νέα Υόρκη, από μουσική οικογένεια, η οποία του έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μουσική. Το 1937 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά το εγκατέλειψε μετά από λίγους μήνες για να ταξιδέψει και να γνωρίσει την Αμερική. Στα ταξίδια του ανακάλυψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες του απλού Αμερικανού και τα εξέφρασε με το μπάντζο του, παίζοντας σε απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ 1756 – 1791


Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
Από τους κορυφαίους συνθέτες όλων των εποχών, τα έργα του οποίου αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου κάθε ορχήστρας που σέβεται τον εαυτό της.
Το πλήρες όνομά του είναι Γιοχάνες Κρισόστομους Βολφγκάνγκους Τεόφιλους (Αμαντέους) Μότσαρτ [Wolfgang Amadeus Mozart] και γεννήθηκε την 8η πρωινή της 27ης Ιανουαρίου 1756 στο Ζάλτσμπουργκ, τμήμα τότε της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους και νυν της Αυστρίας. Ήταν γιος του συνθέτη Λεοπόλδου Μότσαρτ και της Άννας Μαρίας Περτλ.

Τζουζέπε Βέρντι 1813 – 1901


Τζουζέπε Βέρντι
Ιταλός μουσουργός, από τους κορυφαίους συνθέτες στον χώρο της όπερας, την οποία ανέδειξε σε κύριο είδος δημοσίου θεάματος στην Ιταλία του 19ου αιώνα. Μερικά από τα πλέον δημοφιλή κομμάτια του, όπως η άρια La donna è mobile (Ριγολέτος), το χορωδιακό Va, pensiero (Ναμπούκο), το ντουέτο Libiamo ne' lieti calici (Λα Τραβιάτα) και το εμβατήριο Marcia Trionfale (Aida), από καιρό έχουν ξεφύγει από τον στενό χώρο της όπερας και συγκινούν ευρύτερα ακροατήρια.
Ο Τζουζέπε Φορτουνίνο Φραντσέσκο Βέρντι (Giuseppe Fortunino Francesco Verdi), γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1813 στο Ρόνκολε (σήμερα Ρόνκολε Βέρντι), ένα χωριό κοντά στο Μπουσέτο, στο Δουκάτο της Πάρμας, που τότε ανήκε στην Πρώτη Γαλλική Αυτοκρατορία. Ο πατέρας του, Κάρλο Τζουζέπε Βέρντι, ήταν ιδιοκτήτης πανδοχείου, αγράμματος, αλλά και πολύ φτωχός για να δώσει στον γιο του πλήρη μόρφωση. Η μητέρα του, Λουίτζα Ουτίνι, ήταν επίσης αγράμματη και προτού παντρευτεί τον Κάρλο ασχολούταν με το γνέσιμο μαλλιού. Το αγόρι, όμως, έδειξε από νωρίς το μουσικό τάλαντο του και τράβηξε την προσοχή του Αντόνιο Μπαρέτσι, ενός πλούσιου εμπόρου από το Μπουσέτο και ερασιτέχνη μουσικού, που τον ενθάρρυνε και τον βοήθησε στις σπουδές του. Ο Βέρντι αντέγραφε και αντικαθιστούσε τον οργανίστα, ενώ παράλληλα άρχισε να συνθέτει κομμάτια για την τοπική φιλαρμονική και την εκκλησία.

Η Μάχη του Καματερού

Η Μάχη του Καματερού


Πολεμική σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων στο Καματερό Αττικής (27 Ιανουαρίου 1827), κατά την τελευταία φάση της Ελληνικής Επανάστασης, όταν ο Μεχμέτ Ρεσίτ Κιουταχής πολιορκούσε την Ακρόπολη. Λάθη τακτικής οδήγησαν σε ήττα των ελληνικών δυνάμεων.
Στα τέλη του 1826 η κατάσταση των ηρωικών υπερασπιστών της Ακρόπολης ήταν απελπιστική. Οι βομβαρδισμοί και οι αρρώστιες μείωναν όλο και περισσότερο τον αριθμό τους. Η κυβέρνηση, συνειδητοποιώντας ότι αν πέσει η Ακρόπολη η επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα θα καταρρεύσει, ενίσχυσε το στρατόπεδο της Ελευσίνας, για να μπορέσει με κινήσεις αντιπερισπασμού να λύσει την πολιορκία της Ακρόπολης.

Οδηγίες προς πολιτευομένους...




Περίανδρος
Περίανδρος

[Ο Περίανδρος, ο τύραννος της Κορίνθου] έστειλε κάποτε στον Θρασύβουλο [τύραννος της Μιλήτου] ένα κήρυκά του και γύρευε να μάθει με ποια πολιτική θα διαχειριζόταν ασφαλέστατα τα πράγματα της πόλης και κάλλιστα θα τη διαφέντευε.
Ο Θρασύβουλος, λοιπόν, έβγαλε τον απεσταλμένο του Περιάνδρου έξω από την πόλη, τον έμπασε σ' ένα χωράφι σπαρμένο και μαζί του περνούσε ανάμεσα από τα στάχυα, ρωτώντας κι εξετάζοντας τον κήρυκα εξαρχής ποιος λόγος τον έφερε από την Κόρινθο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε, κάθε φορά που έβλεπε ένα στάχυ να ξεπερνά τα αλλά, και αποκεφαλίζοντάς το το έριχνε χάμω, ώσπου μ’ αυτό τον τρόπο κατέστρεψε τα πιο ψηλά και τα πιο ωραία στάχυα του χωραφιού. Κι αφού πέρασε από άκρου σ' άκρο το χωράφι, δίχως να δώσει καμία άλλη συμβουλή, στέλνει πίσω τον κήρυκα.

Αυτοί ειναι οι πιλότοι μας που έπεσαν στην Ισπανία…



Μέγιστη απώλεια για την πατριδα…
Σμηναγός (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459, εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16
Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμο με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος με βαρύ οπλισμό.



drone

  Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας,Γιούρι Μπορίσοφ,ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ««η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος με βαρύ οπλισμό»».

  Ο Γιούρι Μπορίσοφ  παράλληλα δεν προσδιόρισε τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην συνέντευξη που παραχώρησε  στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό RSN.

Φιλο-μουσουλμάνοι «ακτιβιστές» εισέβαλαν στη δημοτική συνέλευση της Νέας Υόρκης! (βίντεο)


Φιλο-μουσουλμάνοι «ακτιβιστές» εισέβαλαν στη δημοτική συνέλευση της Νέας Υόρκης! (βίντεο)
Σήκωσαν σημαία της Παλαιστίνης και κατήγγειλαν την επέτειο μνήμης για το Άουσβιτζ!
Η νέα πραγματικότητα που διαμορφωνόταν τα τελευταία χρόνια στην Δύση παίρνει τώρα σάρκα και οστά, με τους χαϊδεμένους μουσουλμάνους να θέτουν τους δικούς τους κανόνες και να επιβάλλουν τα δικά τους θέλω στις δυτικές κοινωνίες που τους ευεργετούσαν και συνεχίζουν να τους ευεργετούν.

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος



Η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Ιανουάριο του 2004 (Ν.3218/04 και Π.Δ. 31/05) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να εξαρθεί ο ηρωισμός των χριστιανών Ελλήνων, που με κίνδυνο της ζωής τους στην κατεχόμενη Ελλάδα, έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο.

Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς

Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς

27/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 16 εμφανίσεις

Οι φετινές τελετές γίνονται δυστυχώς στην σκιά της ουκρανικής κρίσης και δίχως την παρουσία Πούτιν παρά το γεγονός ότι το κολαστήριο είχε απελευθερώσει ο Κόκκινος Στρατός.
Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς
(
Άουσβιτς
Επιζώντες του Ολοκαυτώματος και ηγέτες χωρών της Ευρώπης θα βρεθούν στις τελετές μνήνης στο ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς για την 70ή επέτειο απελευθέρωσής του.
Οι φετινές τελετές γίνονται δυστυχώς στην σκιά της ουκρανικής κρίσης: Με φόντο την ψυχρότητα στις σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ, και ιδιαίτερα την σκληρότερη στάση ανατολικών χωρών όπως η Πολωνία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι απών -απουσία αρκετά άβολη, δεδομένου του ότι ο Κόκκινος Στρατός είχε απελευθερώσει το κολαστήριο.

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εορτάζοντες την 27ην του μηνός Ιανουαρίου – ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Εορτάζοντες την  27ην του μηνός  Ιανουαρίου – ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Είναι γνωστός ο μαρτυρικός θάνατος του μεγάλου διδασκάλου της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Από το ένα μέρος οι σκοτεινοί και μοχθηροί επίσκοποι πού δεν άντεχαν την υπεροχή και τη δόξα του, από το άλλο οι αυλικές ραδιουργίες και εμπάθειες με πρωταγωνίστρια τη βασίλισσα Ευδοξία, | επέφεραν τελικά την εξορία του. Κατά τη διάρκεια δε αυτής, οι εχθροί του πήραν όλα τα ωμά μέτρα για να πολλαπλασιάσουν τίς θλίψεις του. Τελικά, μ” αυτό το σκληρό τρόπο επέφεραν το θάνατο του. Ετάφη σε μια εκκλησία του χωριού Κόμανα της Καππαδοκίας. Το λείψανο του έμεινε τριάντα ολόκληρα χρόνια εκεί, οπού ήταν και ο τελικός τόπος της εξορίας και υπέφερε τόσες δοκιμασίες. Άλλα «πάσα παιδεία προς μεν το παρόν ου δοκεί χαράς είναι, αλλά λύπης, ύστερον δε καρπόν ειρηνικόν τοις δι αυτής γεγυμνασμένοις άποδίδωσι δικαιοσύνης»1. Κάθε, δηλαδή, δοκιμασία προς το παρόν δε φαίνεται πρόξενος χαράς, αλλά λύπης. Ύστερα, όμως, ανταμείβει εκείνους πού δοκιμάστηκαν, με καρπό ειρηνικό, πού είναι δικαιοσύνη και αγιότητα. Πράγματι, έτσι έγινε και με τον Ιωάννη το Χρυσόστομο. Στίς 27 Ιανουαρίου 438, όταν Πατριάρχης ήταν ο μαθητής του Πρόκλος και αυτοκράτωρ ο Θεοδόσιος ο Β”, μεταφέρεται με συγκινητική πομπή το λείψανο του στην Κων/πολη. Τίθεται στο νάο των Αγίων Αποστόλων και ο πολυπληθής λαός, έξαλλος από χαρά, φώναζε: «απόλαβε τον θρόνον σου, Αγιε!». 1. Προς Εβραίους, ιβ” 11.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ… Η μυθική Σχερία – Η Νήσος των Ναυσίκλυτων Φαιάκων


ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ… Η μυθική Σχερία – Η Νήσος των Ναυσίκλυτων Φαιάκων
Στην Ελληνική μυθολογία οι Φαίακες (Φαίηκες στην ιωνική διάλεκτο, π.χ. στον Όμηρο, Φαίαξ ή Φαίηξ στον ενικό αριθμό) ήταν ένας λαός γνωστός ιδιαίτερα από τον Όμηρο για τη ναυτοσύνη του («ναυσικλυτοί»). Οι Φαίακες ήταν οι αγαπημένοι των θεών και φίλοι των ανθρώπων. Αναφέρεται ότι αρχικώς κατοικούσαν στην απομακρυσμένη Υπέρεια, στα πέρατα του κόσμου. Ως συγγενείς των θεών, αποκαλούνταν «αγχίθεοι», όπως οι Κύκλωπες και οι Γίγαντες.

Ερήμωσε η Νέα Υόρκη λόγω της χιονοθύελλας


χιονοθυελλαΗ χειμερινή καταιγίδα κατάφερε το «ακατόρθωτο»…Άδειασε τη Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ, σχεδόν έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό, οι κουρτίνες πεσμένες στα θέατρα του Μπροντγουέι και οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης άδειοι χωρίς αυτοκίνητα. Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της «άφιξης» της μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τις αρχές ως μια από τις σοβαρότερες που έχουν πλήξει τη Νέα Υόρκη οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών και στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 23:00 τοπική (0600 της Τρίτης ώρας Ελλάδας).

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Άγνωστα στοιχεία και στατιστικές


Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Άγνωστα στοιχεία και στατιστικές
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
O B’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η αιματηρότερη σύγκρουση που διεξήχθη επί Γης (2)B’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η αιματηρότερη σύγκρουση που διεξήχθη επί Γης και έχει αναλυθεί πολλάκις. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν ορισμένα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο αυτό που προκαλούν προβληματισμό.

ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ!


Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως οι αθλιότητες Σαμαρά ειναι τα καπρίτσια ενός κακομαθημενου. Μέγα λάθος!
Αυτές οι πράξεις που ντροπιάζουν την αστική παράταξη, είναι μέρος ενος μεθοδευμενου σχεδίου άμυνας. Προσωπικής άμυνας του στενού περιβάλλοντος, που δεν εχει καμμιά σχέση με την παράταξη.
Άμυνα σε τι; Μα στις διώξεις που έρχονται τωρα που θα ανοίξουν τα σεντούκια και η μπόχα θα πνίξει όλη την χωρα.
Ο Σαμαρας θα μιλήσει για «ρεβανσισμό» προσπαθώντας να συμπαρασύρει ολόκληρη την παράταξη σε άμυνα του. Προτιμά να ρίξει την χωρα σε εμφύλιο, παρά να οδηγηθούν οι δικοί του στην δικαιοσυνη.
Εδω θα πρεπει να προσέξει η νέα κυβερνηση και να μην δώσει τις αφορμές στους θεομπαίχτες αλλά να τιμωρήσει θεσμικά, σκληρά και αποφασιστικά όσους ενεπλακησαν σε σκάνδαλα. Μην κάνουν βημα πισω, μην την πατήσουν οπως ο Κωστας Καραμανλης το 2004. Θα έχουν την τύχη του.
Όσο για την παράταξη; Πρεπει τωρα να εξοβελίσει την ρετσινιά Σαμαρά απο πανω της.