Ετικέτες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς

Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς

27/1/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 16 εμφανίσεις

Οι φετινές τελετές γίνονται δυστυχώς στην σκιά της ουκρανικής κρίσης και δίχως την παρουσία Πούτιν παρά το γεγονός ότι το κολαστήριο είχε απελευθερώσει ο Κόκκινος Στρατός.
Ποτέ ξανά: Η Ευρώπη τιμά την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς
(
Άουσβιτς
Επιζώντες του Ολοκαυτώματος και ηγέτες χωρών της Ευρώπης θα βρεθούν στις τελετές μνήνης στο ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς για την 70ή επέτειο απελευθέρωσής του.
Οι φετινές τελετές γίνονται δυστυχώς στην σκιά της ουκρανικής κρίσης: Με φόντο την ψυχρότητα στις σχέσεις της Μόσχας με την ΕΕ, και ιδιαίτερα την σκληρότερη στάση ανατολικών χωρών όπως η Πολωνία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι απών -απουσία αρκετά άβολη, δεδομένου του ότι ο Κόκκινος Στρατός είχε απελευθερώσει το κολαστήριο.

Μεταξύ των ηγετών που θα παραστούν είναι οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπως και ο γάλλος πρόεδρος. Στις τελετές θα υπάρξει πάντως ρωσική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον προσωπάρχη του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ.
Η Μόσχα είχε αναφέρει πως ο Πούτιν δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση από την Πολωνία για τις τελετές της Τρίτης. Η Βαρσοβία είχε περιοριστεί στο ότι συνήθως δεν στέλνονται επίσημες προσκλήσεις για τις ετήσιες τελετές.
Στο στρατόπεδο του Άουσβιτς μπήκε στις 27 Ιανουαρίου του 1945 το 322 τάγμα πεζικού του Κόκκινου Στρατού, προελαύνοντας από τα ανατολικά. Η ναζιστική διοίκηση είχε προσπαθήσει να «εκκενώσει» το κολαστήριο τις προηγούμενες δέκα ημέρες -είτε εκτελώντας τους κρατουμένους είτε βγάζοντάς τους σε πορείες που τους οδήγησαν στο θάνατο.
Η κατάσταση όσων είχαν μείνει πίσω ήταν τέτοια που περίπου οι μισοί από αυτούς πέθαναν παρά την ιατρική φροντίδα που τους παρασχέθηκε μετά την απελευθέρωσή τους. Με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού, ο έξω κόσμος θα άρχιζε να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συνέβαινε στα ναζιστικά κολαστήρια.
(File: Poland Auschwitz Anniversary.JPEG-0b6a3.jpg )
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου