Ετικέτες

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Το νερό που πίνουμε είναι αρχαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα!

Το νερό που πίνουμε είναι αρχαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα!

28/9/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 14 εμφανίσεις

Απρόσμενη όσο και εντυπωσιακή ανακάλυψη για την «καταγωγή» του νερού. Νέα δεδομένα για την ύπαρξη ζωής στο Σύμπαν
Το νερό που πίνουμε είναι αρχαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα!Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Οπως φαίνεται το νερό που πίνουμε προέρχεται από κοσμικές δομές που προυπήρχαν του ηλιακού μας συστήματος
Μίσιγκαν
Ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στη Γη και πέρα από αυτήν, είναι αρχαιότερο από τον Ήλιο, καθώς προϋπήρχε της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το μισό νερό που βρίσκεται στο ποτήρι μας, είναι πιο παλιό και από το άστρο μας. Η εκτίμηση αυτή ενισχύει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στον γαλαξία μας, καθώς φαίνεται πως το νερό είναι πιο διαδεδομένο στα πλανητικά συστήματα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.Η ανάλυση

Ο ηλικιακός χάρτης της Ελλάδας -Οι πιο γερασμένοι και οι νεότεροι δήμοι της χώρας

Ο ηλικιακός χάρτης της Ελλάδας -Οι πιο γερασμένοι και οι νεότεροι δήμοι της χώρα

Τα ορεινά χωριά της Ηπείρου και οι περιοχές της Θεσσαλίας έχουν τους πιο «γερασμένους» δήμους, σύμφωνα με τον ηλικιακό χάρτη της Ελλάδας που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας.

«Πρωταθλητής» στους γηραιότερους είναι ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, με μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων τους τα 57,9 χρόνια, ενώ στον αντίποδα ο νεαρότερος δήμος είναι εκείνος της Φυλής, με μέσο όρο 35,5 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Εθνος».Ο πιο νεανικός πληθυσμός εντοπίζεται σε περιοχές που έχουν μεγάλη παρουσία Ρομά, φοιτητών αλλά και πόλεις που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία, ενώ τα ορεινά χωριά της Ηπείρου και οι περιοχές της Θεσσαλίας αποκαλύπτουν την εγκατάλειψη της περιφέρειας από τους νέους.Από τις εκπλήξεις που προκύπτουν από τα στοιχεία είναι και ο δήμος Παλλήνης. Το 2001 ήταν ένας από τους πιο γερασμένους δήμους της χώρας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, αλλά σήμερα είναι ο ένατος πιο «νεανικός», με μέσο όρο 37,2 χρόνια. Η εντελώς αντίθετη εικόνα υπάρχει στην Κίμωλο. Από τους 650 μόνιμους κατοίκους, μόνο 46 είναι από 5 έως 18 ετών και ο δήμος είναι ο δεύτερος πιο γερασμένος στην Ελλάδα.

Πώς η πορεία για τις κλιματολογικές αλλαγές έγινε καμπάνια δημοσίων σχέσεων…

 

BlackCat
BlackCat
Χιλιάδες άνθρωποι στην 6η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη διαδηλώνουν για τις κλιματολογικές αλλαγές (από τον ιστοτοπο της nydailynews.com)
του Αρούν Γκούπτα
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Ποτέ δεν έχω πάει σε διαδήλωση που διαφημίστηκε στο Μετρό της Νέας Υόρκης, που σύμφωνα με μια πηγή έχει ξοδέψει 220 000 δολλάρια σε αφίσες που καλούν τους τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ να κατεβούν στην πορεία για να σώσουν τον πλανήτη και που ισχυρίζεται, ότι μπορείς να αλλάξεις την παγκόσμια ιστορία μέσα σε ένα απόγευμα, αφού πρώτα φας το πρωινό σου αργά το πρωί κι έχεις ήδη βγάλει το σκύλο για βόλτα.
Καλως ήρθατε στην πορεία για την κλιματολογική αλλαγή, που διοργανώθηκε για την Κυριακή, 21 Σεπτεμβριου στην Νέα Υόρκη, 2 μέρες πριν τη συνάντηση των αρχηγών των κρατών στη ‘Συνοδο για το Κλίμα’ των Ηνωμένων Έθνών. Οι διοργανωτές την πλασάρουν ως τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ γι’ αυτό το θέμα, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις ανα τον κόσμο. Η εφημερίδα ‘The Nation’, περιγράφει τις προετοιμασίες ως ανοιχτές προς όλους για συμμετοχή, κάτι που θυμίζει το είδος διοργάνωσης του κινηματος Occupy Wall Street. Ένα ηγετικό μέλος της οργάνωσης 350.org, μιας εκ των οργανώσεων που αποτελούν τον πυρήνα της διαμαρτυρίας αυτής, εξήγησε ‘Ο καθένας μπορεί να συμβάλει, πολλές από τις διαδυκτιακές μας επικοινωνίες διευθύνονται από εθελοντές που συντονίζουν εκατοντάδες άλλους εθελοντές’.

Τα ανθρωποειδή τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας

Τα ανθρωποειδή τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας

Posted by olympia spyr στο Σεπτεμβρίου 27, 2014
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Πολλοί, διαβάζοντας την Ελληνική Μυθολογία, σπεύδουν να δικαιολογήσουν την υπερβολική εξυπνάδα του Έλληνα συνδέοντάς την με …άλλους γαλαξίες! —Κι όμως!… Ουδείς μέχρι τώρα διείδε τις προφητικές διαστάσεις των κειμένων ενός Ομήρου ή ενός Ησιόδου, που προετοίμαζαν τον άνθρωπο για το τι θα συμβεί στο μέλλον!.. Διάφοροι 
μάντεις και οιωνοσκόποι, πυθίες και σίβυλλες, χρησμοδότες και χρησμοδότριες, ιερείς ναών και ιέρειες, προφήτες και προφήτισσες, σηματοδότησαν μία εποχή που είχε μεν αρχή, αλλά δεν έχει τέλος!..
ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να πω ότι, μέχρι τώρα, οσάκις εδιάβαζα κείμενα της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, αισθανόμουν λίγο αμήχανα διότι οι υπερβολές των προγόνων μας, ιδίως του Ομήρου με τα Έπη του (Ιλιάδα και Οδύσσεια) και του Ησιόδου με την Κοσμογονία του, μου έδιδαν την αίσθηση ενός ανθρώπου που, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι, δεν μπορούσε να δεχθεί στα σοβαρά εκείνα τα κείμενα που αναφέρονταν σε Γοργόνες και Άρπυιες, Σκύλλες και Χάρυβδες, Κένταυρους και Σφίγγες, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, Μέδουσες και «Χρυσόμαλλα Δέρατα», Κέρβερους και Λωτοφάγους, Στυμφαλίδες Όρνιθες και Μινώταυρους, Χίμαιρες και Κίρκες κι ό,τι δήποτε άλλο περίεργο μπορούσαν να καταγράψουν οι ευφάνταστοι πρόγονοί μας μέσα στα εκπληκτικά κείμενά τους. Ακόμη περισσότερο δεν μπορούσα να δεχθώ όλα εκείνα τα κείμενα πού αναφέρονταν σε Κρόνους και Ρέες, Τιτανομαχίες και Γιγαντομαχίες, μεταμορφώσεις θεών σε ταύρους, όπως στην αρπαγή της Ευρώπης, Φαέθοντες και Σίσυφους, Μαινάδες και Σατύρους.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαριθμήσω εδώ όλα εκείνα τα περίεργα μυθολογικά όντα, που μνημονεύουν στα έργα τους πολλοί αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς. Είναι ίσως μία ευκαιρία για μία ειδική διδακτορική διατριβή φοιτητού ή για ένα ακόμη βιβλίο του γράφοντος στο μέλλον.

Έμπολα: Η Κούβα στέλνει ιατρικό προσωπικό και οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα…

 

a1sx2_Thumbnail2_ebola-2_post_detail_web.PNGAds by HQ-Video-Pro-1.8
Dave Lindorff
Πώς ανταποκρίθηκαν κάποια κράτη σε μια παγκόσμια απειλή για την υγεία; Η Κούβα έστειλε ιατρικό προσωπικό στις περιοχές που επιδεινώνεται η κρίση του Έμπολα ενώ οι ΗΠΑ έστειλαν 3000 στρατιώτες.
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα στο BBC και στο Reuters, μάθαμε ότι η κυβέρνηση της Κούβας, η οποία διαχειρίζεται ένα μικρό κράτος, 11 εκατομμυρίων ανθρώπων – με μια προβληματική οικονομία, με έναν εθνικό προϋπολογισμό 50 δισεκατομμύρια δολάρια, Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 121 δις ευρώ και κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις πάνω από $ 10.000 –  έστειλε 165 άτομα, ιατρικό προσωπικό, στην Αφρική σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες του ιού Έμπολα, ενώ οι ΗΠΑ – το πλουσιότερο έθνος στον κόσμο, με πληθυσμό κοντά στα 320 εκατομμύρια, εθνικό προϋπολογισμό 3.770 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, ΑΕΠ των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων  και κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από $ 53.000 – στέλνει 3000στρατιώτες για να “πολεμήσουν” την επιδημία του ιού Έμπολα.

Οι όμορφες Κόρες του Τύμβου της Αμφίπολης


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Έχω πολλές ιδέες για διάφορα σχέδια γύρω από τον Τύμβο της Αμφίπολης. Δεν τα προλαβαίνω όλα, για αυτό, όσα μπορέσω. Προς το παρόν, έχω αφήσει για λίγο στην άκρη τα «δικά» μου έργα. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Επιπλέον, έχω και την εμπειρία από την πρώτη δημοσίευση των σχεδίων μου, ώστε να προσέχω τι ακριβώς υπογράφω, διότι η αλήθεια των στοιχείων που είχα παραθέσει, ήταν αυτή που με προφύλαξε από τα διάφορα «βέλη» των λίγων επικριτών μου.