Ετικέτες

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Οι βραζιλιάνες από μόνες τους αποτελούν ένα πολύ καλό λόγο για να πάει κάποιος στο Καρναβάλι του Σάο Πάολο (φωτογραφίες)


Οι βραζιλιάνες από μόνες τους αποτελούν ένα πολύ καλό λόγο για να πάει κάποιος στο Καρναβάλι του Σάο Πάολο (φωτογραφίες)
Αν δεν έχετε πάει ποτέ στο καρναβάλι του Σάο Πάολο της Βραζιλίας τότε βάλτε το στην λίστα σας. Όπως θα δείτε και παρακάτω στο συγκεκριμένο κάνουν την παρουσία τους αισθητή μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο.

1983 – Ο Πυρηνικός όλεθρος που απετράπη την τελευταία στιγμή!


nuclear
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα
Λίγες στιγμές στην ιστορία έχουν προκαλέσει μεγαλύτερο τρόμο, σε όσους γνώριζαν, από εκείνο το δεκαήμερο 2-12 Νοεμβρίου του 1983, όταν η ανθρωπότητα βρέθηκε στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου.
Όλα ξεκίνησαν από μια άσκηση με την ονομασία «Able Archer 83», το σενάριο της οποία προέβλεπε την μετάπτωση μιας συμβατικής σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και αυτών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, σε πυρηνική. Τέτοιες ασκήσεις εκτελέστηκαν, εκατοντάδες, και από τις δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Άρα δεν υπήρχε τίποτα που να προδικάζει πως κάτι θα μπορούσε να πάει άσχημα.

Ουκρανία: Ο Έλληνας «Δήμαρχος» της Ντεμπάλτσεβο


ελληνας δημαρχοςΟ 40χρονος ομογενής οπλαρχηγός των ρωσόφωνων ανταρτών Αλεξάντρ Αφέντικοφ, πρώην επικεφαλής της στρατονομίας της Μακέγεφκα, προαστίου της πρωτεύουσας της περιφέρειας Ντονιέτσκ, διορίστηκε χθες Δήμαρχος της πόλης του Ντεμπάλτσεβο, ο “κλοιός” γύρω από την οποία βρέθηκε να απασχολεί έντονα τις διαβουλεύσεις του κουαρτέτου των ηγετών Πούτιν-Μέρκελ-Ολάντ-Ποροσένκο.

Ο διορισμός έγινε με «διάταγμα” του επικεφαλής της λεγόμενης ΛΔ του Ντονιέτσκ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, ο οποίος μάλιστα είχε τραυματιστεί ελαφρά κατά το “σφίξιμο του κλοιού” γύρω από την πόλη, που υποχρέωσε μεγάλος μέρος των πιστών στο Κίεβο δυνάμεων να το εγκαταλείψουν μαζικά και να παραδώσουν τον έλεγχό του στα χέρια των ρωσόφωνων ανταρτών.

Παρουσιάστηκε το ιρανικό μαχητικό αεροσκάφος Saeqeh-2


Παρουσιάστηκε το ιρανικό μαχητικό αεροσκάφος Saeqeh-2
Παρουσιάστηκε το ιρανικό μαχητικό αεροσκάφος Saeqeh-2
Το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας παρουσίασε το νέο ιρανικό μαχητικό και εκπαιδευτικό υπερηχητικό αεροσκάφος Saeqeh-2 (Thunderbolt-2) που κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου από το Ιράν και είναι επίσης γνωστό ως «Ιρανικό F-18».

Τι κρύβεται πίσω από την αδιαλλαξία Μέρκελ- Σόϊμπλε…

 


Ανεξαρτήτως από την έκβαση της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup της Παρασκευής, όπου μάχη αναμένεται να είναι σκληρή, η διαφαινόμενη αμφισβήτηση των επιλογών του Βερολίνου από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων στην Ευρώπη, θεωρείται ως επιτυχία του πρωθυπουργού  Αλ. Τσίπρα και, κυρίως, δικαίωση της στρατηγικής του για την οικοδόμηση ενός μετώπου όλων των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων που αντιμάχονται τη λιτότητα.

Ο  Τσίπρας διείδε έγκαιρα και επένδυσε σ΄ αυτό, οικοδομώντας τις αναγκαίες συμμαχίες – αρχικά με κινήματα και αργότερα και με κυβερνήσεις -, ότι ο μονόδρομος της λιτότητας τον οποίο έχουν επιβάλει οι Μέρκελ και Σόϊμπλε, μπορεί να εξυπηρετεί μεσοπρόθεσμα τα συμφέροντα της Γερμανίας σε οικονομικό επίπεδο και να επιβεβαιώνει τον πολιτικό της ηγεμονισμό στην ευρωζώνη, αλλά αποτελεί μία καταστροφική νεοφιλελεύθερη επιλογή την οποία έχουν αρχίσει να αντιμάχονται ευρύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις- από τα κινήματα των Podemos στην Ισπανία και την Πορτογαλία που καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις ως τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Υψηλά ποσοστά φτώχειας στην πλούσια Γερμανία


ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Πολύ ανησυχητικές τάσεις καταγράφει το ετήσιο δελτίο του Ινστιτούτου Paritaetische Wohlfartsverband για τη φτώχεια στη Γερμανία. H μελέτη δείχνει άνοδο της φτώχειας, παρά το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται και η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
«Ποτέ στο παρλθόν δεν είχαμε τόσο υψηλά επίπεδα φτώχειας και τόσο μεγάλες τοπικές διαφοροποιήσεις όσο σήμερα», είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ούλριχ Σνάιντερ, στην παρουσίαση της έρευνας στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το περιοδικό «Spiegel».

Εορτάζοντες την 20ην του μηνός Φεβρουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΛΕΩΝ επίσκοπος Κατάνης


Εορτάζοντες την  20ην του μηνός Φεβρουαρίου – Ο ΟΣΙΟΣ ΛΕΩΝ επίσκοπος Κατάνης
Ο ΟΣΙΟΣ ΛΕΩΝ επίσκοπος Κατάνης
Έζησε στα χρόνια 836-912 και ή καταγωγή του ήταν από τη Ραβέννα της Ιταλίας. ΟΙ γονείς του εναρμόνιζαν κατά τον καλύτερο τρόπο ευγένεια και ευσέβεια. Θεωρούσαν καλή αποκατάσταση των παιδιών τους την καλή ανατροφή τους και τη διάπλαση τους με φόβο Θεού. Ο,τι δηλαδή λέει ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής: «Εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου»1, πού σημαίνει, να ανατρέφετε τα παιδιά σας επιμελώς, με παιδαγωγία και νουθεσία, σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου. Μ” αυτή την ανατροφή, λοιπόν, μεγάλωσε και ο Λέων. Παρακολούθησε μεγάλες σπουδές και έγινε άριστος επιστήμονας. Όμως, με τις χριστιανικές βάσεις πού είχε πάρει από τους γονείς του, κατάφερε και διέφυγε τους καπνούς της υπερηφάνειας, με ταπεινό και αγαθό φρόνημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φλεγόμενος να υπηρετήσει με αφοσίωση την Εκκλησία, αποφάσισε να Ίερωθεί. Πέρασε άπ” όλους τους βαθμούς της ίερωσύνης, εκτελώντας άριστα τα καθήκοντα του. ΟΙ μεγάλες του αρετές ανέδειξαν το Λέοντα επίσκοπο Κατάνης στη Σικελία. Στη διακονία του αυτή εργάστηκε με όλη του την ψυχή, διδάσκοντας και φροντίζοντας για τις ψυχές και τα σώματα των φτωχών και ορφανών. Μάλιστα, είχε και το χάρισμα να θαυματουργεί. Πέθανε ειρηνικά και το τίμιο λείψανο του ενταφιάσθηκε στο ναό της Άγιας Λουκίας, πού ο ίδιος είχε κτίσει. 1. Προς Έφεσίους στ” 4.
Ο ΟΣΙΟΣ ΛΕΩΝ επίσκοπος Κατάνης

Τι ζητάει η Γερμανία από την Ελλάδα για συμφωνία: Οι 3 + 1 ξεκάθαρες απαιτήσεις


bundestag-708_1Οι απαιτήσεις της γερμανικής πλευράς που συνοδεύουν το αυστηρό «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατυπώθηκαν ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group και συμπυκνώνονται σε τρεις καθαρές φράσεις.
Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στην προπαρασκευαστική συνάντηση είναι καταπέλτης και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι
  • Η ελληνική επιστολή δεν είναι «καθόλου ξεκάθαρη», δεν περιέχει σαφή δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος
  • Αποτυγχάνει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα ελληνικά μέτρα.
  • Είναι «εντελώς ασαφές» το πώς η κυβέρνηση της Ελλάδος «θα αποκληρώσει τις υποχρεώσεις της»
  • Δεν συμβαδίζει με τη θέση που εξέφρασε το Eurogroup κατά την τελευταία συνεδρίασή του. «Αποτελεί περισσότερο ένα «Δούρειο Ίππο», που έχει σαν στόχο να λάβει χρηματοδότηση-«γέφυρα» και στην ουσία να τερματίσει το παρόν πρόγραμμα. Σε αυτή τη βάση, δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε μια ανακοίνωση για το Eurogroup της Παρασκευής».
Το γερμανικό κείμενο, μάλιστα, καταλήγει υπό μορφήν τελεσιγράφου με το Βερολίνο να απαιτεί ξεκάθαρη και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα.
Ουσιαστικά η Γερμανία ζητάει το αίτημα να εμπεριέχει τρεις συγκεκριμένες φράσεις και μια επιπλέον δέσμευση:

Δεν είναι ένα απλό ξύλινο κουτί, μόλις το δείτε θα πάθετε πλάκα

Δεν είναι ένα απλό ξύλινο κουτί, μόλις το δείτε θα πάθετε πλάκα


Τα οικονομικά και μικρά σπίτια κάνουν θραύση το τελευταίο διάστημα και ονομάζεται “Tiny House”.

Οι αρκετές καινοτομίες που έχουν όπως κρυφά δωμάτια, κρυφοί τοίχοι και διάφορα άλλα τέτοια μεγαλώνουν τον χώρο και κάνουν αυτά τα λίγα τετραγωνικά σπιτιού να αυξάνονται και γιαυτό έχουν γίνει ανάρπαστα και μοδάτα.

Γκάφα για γέλια και για… κλάματα! Της έδωσαν χαρτονόμισμα των… 30 ευρώ (;) και του έδωσε και ρέστα!



Πάντως, ο άντρας ήταν αρκετά ευσυνείδητος, όπως αποδείχθηκε, καθώς το ίδιο βράδυ εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό

Το απίστευτο μάλιστα είναι ότι η ταμίας μπερδεύτηκε από την όψη του που είναι ίδια με αυτή ενός χαρτονομίσματος των 20 ευρώ και όχι μόνο το πήρε, αλλά του έδωσε και ρέστα!

Όμως, η ταμίας υποψιάστηκε κάτι καθώς η συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου ήταν ύποπτη, όμως είδε το χαρτονόμισμα όταν ήταν πια πολύ αργά και ο άντρας είχε φύγει με το ποδήλατό του.

Κερτ Κομπέιν 1967 – 1994


Κερτ Κομπέιν
Ιδρυτής του συγκροτήματος Nirvana και χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της μουσικής Grunge, που συνδυάζει το πανκ και το χέβι-μέταλ. Έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 27 ετών.
O Κερτ Ντόναλντ Κομπέιν (Kurt Donald Cobain) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Ο χωρισμός των γονιών του στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων επέφερε δραματικές αλλαγές στον ψυχισμό του. Το ζωηρό και χαρωπό παιδί κλείστηκε στον εαυτό του και η μουσική ήταν μια διέξοδος. Στα δεκατέσσερά του άρχισε να μαθαίνει ακόρντα των AC/DC και Cars στην ηλεκτρική κιθάρα που του χάρισε ο θείος του. Πολύ γρήγορα αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μουσικός και φόρτωσε τα μαθήματα στον κόκκορα.
Η επιτυχία δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα του Κερτ Κομπέιν. Με το συγκρότημά του «Nirvana» βρέθηκε στην πρωτοπορία του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στις αρχές της δεκαετίας του '90. Δημιούργησε ένα σκληρό, αλλά μελωδικό στυλ, που είχε απήχηση στη νεολαία της εποχής, την περίφημη «Generation X». Το 1991 οι πωλήσεις του άλμπουμ «Nevermind», που περιείχε τον ύμνο του συγκροτήματος «Smells like Teen Spirit», ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Χάντερ Τόμσον 1937 – 2005


Χάντερ Τόμσον
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και καλτ φυσιογνωμία, που αναδύθηκε από την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960. Γράφοντας σε πρώτο πρόσωπο, θεωρείται ο εισηγητής της gonzo δημοσιογραφίας, ενός στυλ γραφής που παντρεύει τη δημοσιογραφία με το μυθιστόρημα, μέσα από την υποκειμενική ματιά του γράφοντος. Ο δημοσιογράφος δεν προσποιείται τον αντικειμενικό. Ζει τα γεγονότα για να γράψει τις εμπειρίες του.
Ο Χάντερ Τόμσον (Hunter Thompson) γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1937 σε μια μεσοαστική οικογένεια στο Λιούισβιλ του Κεντάκι. Η πρώτη σκληρή εμπειρία της ζωής του ήλθε προτού κλείσει τα 18 του, όταν φυλακίσθηκε ως συνεργός σε ληστεία. Ένα χρόνο αργότερα αλλάζει κατεύθυνση και κατατάσσεται στην Αεροπορία. Απασχολείται ως αθλητικός συντάκτης και σπουδάζει δημοσιογραφία στο Κολούμπια.

Φώτης Πολυμέρης 1920 – 2013




Φώτης Πολυμέρης









     Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του «ελαφρού τραγουδιού».
Ο Φώτης Παλημέρης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 20 Φεβρουαρίου 1920. Το μουσικό ταλέντο του ξεχώρισε από πολύ νωρίς σε διαγωνισμούς τραγουδιού, ενώ ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1935.

Το Μανιφέστο του Φουτουρισμού



Η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Φουτουρισμού, ενός καλλιτεχνικού κινήματος, που εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ιταλία και ταυτίστηκε πολιτικά με τον Φασισμό.
Δημιουργός του, ο Ιταλός ποιητής και εκδότης Φίλιπο Τομάσο Μαρινέτι (1876-1944), ο οποίος πρωτοδημοσίευσε το «Μανιφέστο του Φουτουρισμού» στην εφημερίδα Γκατζέτα Ντελ’ Εμίλια της Μπολόνια στις 5 Φεβρουαρίου 1909. Το ίδιο κείμενο αναδημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1909 στη μεγάλη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό, οπότε έγινε παγκοσμίως γνωστό.

Η Ναυμαχία της Πάτρας



Στις αρχές του 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος με αρχηγούς τον αντιναύαρχο Καρά Πεπέ Αλή και τον αιγύπτιο υποναύαρχο Ισμαήλ Γιβραλτάρ βγήκε από τον Ελλήσποντο με διαταγή να πλεύσει προς την Πάτρα, προκειμένου να ανεφοδιάσει τους πολιορκούμενους από τους έλληνες επαναστάτες, Τούρκους. Στο κατόπι του βρέθηκε στόλος 63 ελληνικών πλοίων από τα Ψαρά, την Ύδρα και τις Σπέτσες με αρχηγούς τον Νικολή Αποστόλη, τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Γκίκα Τσούπα.
Στις 15 Φεβρουαρίου ο τουρκικός στόλος ναυλόχησε στο λιμάνι της Πάτρας, λόγω κακοκαιρίας. Ο Ανδρέας Μιαούλης, που είχε αναλάβει τη διοίκηση της ελληνικής αρμάδας, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για επίθεση.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά



Η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και την κινέζικη διασπορά. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το 2015 γιορτάζεται στις 19 Φεβρουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Τράγου ή το έτος 4713 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.).
Ο θρύλος αναφέρει ότι στα παλιά χρόνια, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή του (Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο,Τράγος,  Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι) και ο Βούδας ονόμασε κάθε χρόνο με το όνομα ενός από τα ζώα. Έτσι, κάθε 12 χρόνια ένα από αυτά τα ζώα έχει την τιμητική του. Ο Βούδας έκανε γνωστό ότι κάθε άνθρωπος που θα γεννηθεί στο έτος ενός από τα 12 ζώα θα έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του ζώου. Για παράδειγμα, όσα παιδιά γεννηθούν στο Έτος του Τράγου θα είναι στη ζωή τους μετριοπαθή, ευγενικά, δημοφιλή, αξιόπιστα, αλλά και «αλλεργικά» στις αλλαγές.

Βαρόμετρο βλασφημίας στην Τουρκία – Θυσιάζοντας την ελευθερία του λόγου


Βαρόμετρο βλασφημίας στην Τουρκία – Θυσιάζοντας την ελευθερία του λόγου
Στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, παρέλασε ανάμεσα σε άλλους ηγέτες του κόσμου στο Παρίσι για να τιμήσει αυτούς που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Νέο ξέσπασμα Κρούγκμαν: «Η πολιτική της Γερμανίας είναι υπέρ του Grexit και άρα υπέρ της Χρυσής Αυγής»


Νέο ξέσπασμα Κρούγκμαν: «Η πολιτική της Γερμανίας είναι υπέρ του Grexit και άρα υπέρ της Χρυσής Αυγής»
O νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, μέσω του blog του, δίνει τη δική του εκδοχή για την άρνηση της Γερμανίας να δεχθεί το αίτημα της Ελλάδας, κατηγορώντας το Βερολίνο για πολιτική που είναι υπέρ ενός Grexit.
Αναλυτικά: Η Γερμανία λέει «όχι» στο ελληνικό αίτημα. Για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για στροφή και συνθηκολόγηση της Ελλάδας είναι λανθασμένες.

Είναι η Γεωπολιτική ηλίθιε…



Geopolitics Vs Economy
O γεωπολιτικός παράγοντας στην ελληνική κρίση
Δύο παράγοντες επηρεάζουν καθοριστικά σήμερα το μέλλον της Ελλάδας. Η Οικονομία και η Γεωπολιτική.
Αν με βάση αυστηρά οικονομικούς όρους η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει ή να αποβληθεί από την Ευρωζώνη, με βάση όμως γεωπολιτικούς όρους πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει σ’ αυτή. Μπορεί η Οικονομία να συνηγορεί σήμερα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Γεωπολιτική εντούτοις καθιστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχεδόν απαγορευτικό για τα συμφέροντα ολόκληρης της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας.
Χαμένοι επί χρόνια μέσα στις στατιστικές του τρόμου, που προβλέπουν συνεχή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, δημοσιονομικό εκτροχιασμό και μη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, τείνουμε να βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας αυστηρά με οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς όρους, ξεχνώντας τις εξίσου καθοριστικές γεωπολιτικές παραμέτρους. Με βάση λοιπόν τα γεωπολιτικά δεδομένα μια Grexit,δηλαδή μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα ήταν πραγματικός γεωπολιτικός εφιάλτης!
Αυτό φαίνεται πως γίνεται κατανοητό πρωτίστως από τους άσπονδους φίλους μας και εταίρους, τους Γερμανούς, που απομακρύνουν τελευταία από τον άμεσο ορίζοντα των σχεδιασμών τους το αποτρόπαιο ενδεχόμενο μιας Grexit.

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης



Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.
Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/196#ixzz3SFJmWcdy

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 20 Φεβρουαρίου



μ. Χ.
1822

Η Ναυμαχία των Πατρών. Ελληνικός στόλος, υπό τονΑνδρέα Μιαούλη, στον οποίο μετέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16 ψαριανά πλοία, καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.
1877

Το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων» κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.

La conjoncture mondiale 2015: le risque dune conflagration « nucléaire » pointe de nouveau à l’horizon




Bombes atomiques
Au cours des dernières décennies une guerre économique mondialisée sévit en affaiblissant, blessant et faisant souffrir lhumanité et son environnement. Les maîtres de ce monde la qualifient plutôt de crise économique due à des facteurs conjoncturels. Elle est, dans les faits, structurelle,  programmée et conduite par le biais des firmes multinationales et des gouvernements collaborateurs. Dans ce contexte, les acteurs du contrôle et du maintien de lhégémonie de léconomie capitaliste qui mènent cette guerre sont regroupés autour de trois composantes principales : Les organisations politico-économiques mondiales, les forces de sécurité et les gouvernements nationaux.