Ετικέτες

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Απαντώντας στους Μάρτυρες του Ιεχωβα

Πριν λίγες μέρες είχα πάει για τρέξιμο με έναν φίλο για προπόνηση και καθώς τελείωσαν οι αντοχές μου πήρα τον δρόμο του γυρισμού. Περπατώντας βιαστικά προς το σπίτι, καθώς υπήρχαν εκκρεμότητες που έπρεπε να τελειώσω, με σταματάνε κάποιες κυρίες προσφέροντάς μου ένα φυλλάδιο με τη γνωστή εικονολογία των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Εδώ πρέπει να σημειώσω 2 πράγματα:
1ον Μόλις πρόσφατα είχα κάνει μια μικρή παρουσίαση σε φίλους μου πάνω στο τι πιστεύουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά.
2ον Σπάνια έχω χρόνο για κάποιον που με σταματάει στον δρόμο, συνήθως υπολογίζω στον χρόνο μου μόνο τη μεταφορά μου από ένα σημείο σε ένα άλλο, παρά τα απρόοπτα. Αυτό με κάνει βιαστικό, επιπόλαιο και πιο πολύ Φαρισαίο παρά καλό Σαμαρείτη.

«Οι κόσμοι» του Καντ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα άρθρο που μου είχε αφιερώσει ο «Παππούς», ο κ. Σπύρος Πορτινός.

Ο άνθρωπος κινείται στο χώρο ενός υπαρκτού (αισθητού) κόσμου, αλλά συγχρόνως και παράλληλα «μετέχει» και ενός άλλου κόσμου (νοητού), εκείνου της αιωνιότητος.

Ζει το σήμερα αλλά παράλληλα προσβλέπει εις την αιωνιότητα σαν μέλλον, έστω και αν αυτό το μέλλον ταυτίζεται με το αύριο. Ένα αύριο που με βεβαιότητα ξέρει πως θα το ζήσει ο άνθρωπος. Το «αρκετόν το κακόν» του Κυρίου, δίνει ακριβώς αυτή τη διάσταση των δύο κόσμων του Καντ. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για θεώρηση του χθες, αλλά για μνήμη του παρελθόντος. Το σήμερα είναι η πρώτη σελίδα της Γένεσης μιας αιωνιότητας. Κάτι που σημαίνει ότι ο άνθρωπος «υπήρχε» σαν σχεδιασμός προ Δημιουργίας και ότι αποτελεί έκφραση προυπάρχουσας της δημιουργίας του, βούλησης.

Göbekli Tepe


From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Göbekli Tepe
structures A - D
Göbekli Tepe is located in Turkey
Shown within Turkey
Location northeast of Şanlıurfa
Region Southeastern Anatolia Region, Turkey
Coordinates 37°13′23″N 38°55′21″ECoordinates: 37°13′23″N 38°55′21″E
Type Sanctuary
History
Periods pre-pottery Neolithic A–B
Site notes
Condition well preserved
Website references:[1] Megalithic Portal

Ο αρχαιότερος ναός του κόσμου, το αρχαιότερο μνημείο της ανθρωπότητας, ηλικίας 11000 ετών




Kαι ο Πούτιν στο δόγμα Bush Jr. για την Ουκρανία — ” You are either with us, or against us”



26.11.2013.
Σύμφωνα με την παρακάτω πηγή, η Ρωσία έθεσε άμεσο τελεσίγραφο στην Ουκρανική κυβέρνηση για το θέμα σχέσεων της με την Ε.Ε. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin,  ουσιαστικά απειλεί την Ουκρανία με κυρώσεις (κυρίως στο ενεργειακό όπου και παλαιότερα είχε συμβεί το ίδιο) αν συνεχίσει να “λοξοκοιτάει” προς την Ε.Ε.

ΣΙΜΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ??? ΙΣΡΑΗΛ: ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 450 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΕΡΓΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ…

Βαρέθηκα να κάνω εισαγωγές στις αναρτήσεις που αφορούν δαπάνες.
Εκεί στου Μαξίμου δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Ξοδεύουν τα δανεικά ακριβά ευρώ των ταμείων μας λες και δεν είμαστε σε χρεοκοπία.
Παρατηρήσεις για το ταξίδι του ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη στο Ισραήλ:
  • Η απόφαση αφορά ταξίδι στις 6-7 Οκτωβρίου 2013 και ανέβηκε προς δημοσίευση στη διαύγεια 7 εβδομάδες αργότερα, μόλις χθες (ημερομηνία ανάρτησης 25/11/2013).
  • Ο Ανδρέας Κατσανιώτης ως κομματική κοκόνα δε μπορεί να μείνει σε φθηνό ξενοδοχείο παρά μόνο σε υπερλούξ. Την πρώτη μέρα το δημόσιο θα ξοδέψει 460 ολόκληρα ευρώ για μια μόνο νύχτα και τη δεύτερη μέρα ο ελεεινός κομματοτσομπάνος θα κοιμηθεί σε ξονοδοχείο 275 ευρώ τη νύχτα. 
  • Ο Σίμος, ως τελικός υπογράφων, δεν έχει καμία υπηρεσιακή κύρωση όταν υπογράφει δαπάνη 7 εβδομάδες μετά την πραγματοποίησή της? Πληρώθηκε αυτή η δαπάνη?

Κράτος-πειρατής η Τουρκία: Δέσμευσε παράνομα θαλάσσιες περιοχές στην Κύπρο


Θα πραγματοποιήσει σε αυτές σεισμογραφικές έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων 
undefined
Χασαπόπουλος Νίκος
Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα δεσμεύοντας θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνονται στα κυπριακή ύδατα προκειμένου να πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων. Τις έρευνες θα διεξάγει του σεισμογραφικό τουρκικό σκάφος (το οποίο εγκαινίασε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν) Barbaros Hayrettin Pasa από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2013.

Αρχαίος ιός των Νεάντερταλ εντοπίζεται στο DNA



Πέρυσι οι επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίους ιούς ενσωματωμένους μέσα στο γονιδίωμα των Νεάντερταλ και των Ντενίσοβαν. Τώρα, ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς έκανε το επόμενο βήμα και εντόπισε αυτούς τους ιούς των Νεάντερταλ να «κρύβονται» μέσα στο DNA των σύγχρονων ανθρώπων, αν και είναι άγνωστο ακόμα αν μπορούν να προξενήσουν κάποια ασθένεια.

Ανακαλύφθηκε η πραγματική τοποθεσία των «Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας»



Είναι το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, για το οποίο η τοποθεσία εδώ και αιώνες παρέμενε αόριστη.
Τώρα, όμως, μία καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, πιστεύει ότι έχει λύσει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του κόσμου με τον εντοπισμό του ακριβές σημείου το οποίο οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας κάποτε στόλιζαν.

Βασιλική …σεναριολογία!


20131125-095639.jpgΓράφει η Θάλεια Χούντα
Η ¨λαοπρόβλητη¨ κυβέρνηση μας έχει καταλάβει απολύτως, ότι είναι κοντά το τέλος της και μετέρχεται κάθε τεχνάσματος, που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αφού έχει επιστρατεύσει τον φόβο, τον εκβιασμό, την … καλοσύνη και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική οργή εναντίον της, θυμήθηκε τώρα και την Βασιλική οικογένεια!
Είχαμε δύο κρούσματα, που αξίζει να τα δούμε προσεκτικά. Το πρώτο, ο Κωνσταντίνος με συνέντευξή του βάλλει κατά του φαινομένου της βίας και ζητά να τεθούν εκτός Βουλής τα σχετικά κόμματα που την στηρίζουν. Η συνέντευξη δόθηκε σε εφημερίδα του Ψυχάρη!

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (15/12/1967)

Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα πέντε χρόνια από το πραξικόπημα, ή αντιπραξικόπημα, όπως θέλετε πέστε το, του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου, κατά της Απριλιανής Δικτατορίας. Δέκα μήνες , μετά την εγκαθίδρυσή της, υποτίθεται, ότι τον έπιασε “βασιλικός” πόνος για τα βάσανα και την κατάντια του λαού “Του”!
Ενός λαού που τον κληρονόμησε από τον πατέρα του, τον παππού του και τον προπάππο του – σόι πάει το βασίλειο – λες και ήταν ιδιόκτητο κοπάδι προβάτων που πάει από παππού σʼ εγγονό.
Τώρα θυμήθηκε ότι “το εθνικόν συμφέρον απαιτεί την εκ μέρους μου εκδήλωσιν πρωτοβουλίας δια να αποτρέψω τας καταστρεπτικάς συνεπείας εκ της παρατάσεως της παρούσης ανωμάλου καταστάσεως…”.

Καρικατούρες δικτατόρων




καρικατούρες δικτάτορες

Η γελοιοποίηση των πιο αιμοσταγών δικτατόρων αποσκοπεί συχνά στο να αποκρύψει τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που τους έφεραν στην εξουσία

Συγνώμη αλλά δεν θέλω να γίνω αυτοκράτορας – δεν είναι η δουλειά μου. Δεν θέλω να κυβερνήσω ή να κατακτήσω κανέναν.
Ο Μεγάλος Δικτάτορας