Ετικέτες

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

«ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΕΘΑΙΝΩ, ΗΛΙΘΙΕ!»





ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ…!!!
Υποκλίνομαι ταπεινά.
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Προχτές συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την αιχμαλωσία και την δολοφονία του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία. Εκείνος στον οποίο ανατέθηκε να τον εκτελέσει ήταν ο υπαξιωματικός Μάριο Τεράν.
Ο Μάριο Τεράν, ο δολοφόνος του Τσε, το 2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση από Κουβανούς γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της «Επιχείρησης Θαύμα» και προσφέρουν – δωρεάν – τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ο Τεράν έπασχε από καταρράκτη. Οι επεμβάσεις καταρράκτη δεν είναι και τόσο απλό πράγμα για τους φτωχούς ανθρώπους στη Λατινική Αμερική.
Ο γιος του Τεράν, το 2007, στην συμπλήρωση 40 χρόνων από την δολοφονία του Τσε, έστειλε  σε εφημερίδα της Βολιβίας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους Κουβανούς γιατρούς που αποκατέστησαν την όραση του πατέρα του. Του δολοφόνου, δηλαδή, του (και) γιατρού Τσε Γκεβάρα…
«Θυμηθείτε αυτό το όνομα – Μάριο Τεράν – ένας άνδρας που εκπαιδεύτηκε για να σκοτώσει μπορεί και πάλι να βλέπει χάρη στους γιατρούς που ακολουθούν τις ιδέες του θύματός του», ήταν το ρεπορτάζ με το οποίο κατέγραψε την είδηση η εφημερίδα «Γκράνμα» της Κούβας.

Κοινωνικός Δαρβινισμός!


ELT200712072122000526800Ο Κοινωνικός Δαρβινισμός αναφέρεται στην τάση να θεωρούνται οι επιστημονικές θεωρίες του Καρόλου Δαρβίνου περί φυσικής επιλογής και επιβίωσης του καταλληλότερου εφαρμόσιμες στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Επηρεασμένοι από τα γραπτά του Δαρβίνου για τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις που ωθούν την εξέλιξη και τη συνέχεια στη φύση και συγκεκριμένα στα έμβια όντα, οι θεωρητικοί του Κοινωνικού Δαρβινισμού πιστεύουν ότι με παρόμοιο τρόπο συγκροτείται και εξελίσσεται η κοινωνική ζωή. Ο όρος Κοινωνικός Δαρβινισμός εισήχθη στο κοινωνικό και πολιτικό ευρωπαϊκό προσκήνιο το 1877 όπως προέκυψε από ιδέες του Τόμας Μάλθους, του Χέρμπερτ Σπένσερ και του Φράνσις Γκάλτον. Αν και δεν είναι όλοι μεταγενέστεροι του Δαρβίνου, πολλές από τις απόψεις τους παραπέμπουν προφανώς σε μια κοινωνική διάσταση και εφαρμογή δαρβινιστικών θεωριών περί της εξέλιξης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η θεωρία διαδόθηκε το 1944 από τον ιστορικό Richard Hofstadter.

ΣΙΜΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΤΕ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΞΟΔΕΨΕ 200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ???

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...


Στις 9 Οκτωβρίου 2013 το επίσημο κανάλι προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του Προβόπουλου για το πότε θα έρθει η ανάπτυξη
Ο γνωστός και ως "ο παντός καιρού και πάσης...Κυβέρνησης", στις μέρες του οποίου έχουμε ουκ ολίγα σκάνδαλα- που χωρίς αυτόν στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας των Ροθτσάϊλντ, συγνώμη, της Ελλάδος, δε θα μπορούσαν να εκτελεστούν- συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό λέγοντας τεράστιες μπαρούφες.
Ποια τεράστια σκάνδαλα έτρεξαν επί θητείας Γιώργου Προβόπουλου?

Η αναδίπλωση των ΗΠΑ και η πολιτική του στοχευόμενου.







Από το 1991 και μετά , εμφανίστηκε το δυναμικό των ΗΠΑ, με αφορμή τον πόλεμο Ιράκ-Κουβέιτ , διαμορφώνοντας επί μια 20ετια σχεδόν την εικόνα , σε μια κατάσταση επιβολής της τάξης ως πλανητική αστυνομική δύναμη. Σε σημεία μάλιστα κατάφερε να υποσκελίσει κάθε άλλη δυναμική , ακόμα και αυτή των Εθνών , αντικαθιστώντας τους κυανόκρανους με τους US Marines.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει στο Αφγανιστάν



Μερική συμφωνία Ουάσινγκτον-Καμπούλ
Πυροβολισμοί με τουλάχιστον έναν αμερικανό στρατιώτη νεκρό
Τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιώτης είναι νεκρός ύστερα από πυροβολισμούς στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα Ουάσινγκτον και Καμπούλ κατέληξαν σε μια μερική συμφωνία για την παρουσία αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μετά το 2014. Ομως τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα μετά την αποτυχία των ΗΠΑ σε Ιρακ και Αφγανιστάν.
Φωτογραφία: ReutersΦωτογραφία: Reuters Ένας Αφγανός που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού πυροβόλησε την Κυριακή εναντίον αμερικανών στρατιωτών στα ανατολικά της χώρας, σκοτώνοντας έναν εξ αυτών, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και η ISAF.

Η Ελλάδα που “τρώει τα παιδιά της”: Γιατί δεν πήρε ο Νίκος Καζαντζάκης το βραβείο Νόμπελ.




Ο Νίκος Καζαντζάκης, την εποχή της διεκδίκησης του Νόμπελ
*
του Πάτροκλου Σταύρου
Η ιστορία της διεκδίκησης, της αναμενόμενης οριστικής θετικής απόφασης και τελικά της ματαίωσης της απονομής του Βραβείου Νομπέλ στον Νίκο Καζαντζάκη κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια.Θεωρώ ότι το είχαμε μέσα στα χέρια μας. Και το σκοτώσαμε. Ολα αυτά τα χρόνια, 1946-1957, η Ελλάς όχι μόνο κυνηγούσε τον Καζαντζάκη να μην πάρει το Νομπέλ, αλλά σε αντιπερισπασμό προέβαλλε άλλο συγγραφέα… αξιότερό του. Και απαξίωνε τον άξιο. Ουσιαστικά τον εξέβαλε από τον προθάλαμο της βράβευσης.

«Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ Μιχαλολιάκου για να ξεχυθούμε»


13/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 72 εμφανίσεις
«Περιμένουμε το σάλπισμα του Φύρερ Μιχαλολιάκου για να ξεχυθούμε»
Διεθνές προσκλητήριο από τη Χρυσή Αυγή
Μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων από τη Γερμανία, αλλά και τη Ρουμανία,  την Ιταλία, τη Σουηδία και από άλλες χώρες συμμετείχαν στις φιέστες της Χρυσής  Αυγής, σύμφωνα με στοιχεία από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Κηλαηδόνης: Δεν θέλω το “Πρώτο Θέμα” να χρησιμοποιεί τη μουσική μου!


Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Οκτωβρίου 13, 2013
θεμα“Το ‘Πρώτο Θέμα’ δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα” μας λέει ορθά – κοφτά ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. “Θύμα” της εφημερίδας έπεσε ο ίδιος ο συνθέτης αυτή τη φορά, ο οποίος παρά τη ρητή απαγόρευσή του, έκπληκτος άκουσε το γνωστό μουσικό θέμα του τραγουδιού του “Μικρός Ήρωας” να χρησιμοποιείται στο τηλεοπτικό σποτ που διαφημίζει την προσφορά των τευχών του γνωστού ιστορικού περιοδικού με τον ομώνυμο τίτλο.

«Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε νεκροταφείο»


Στους 50 οι νεκροί από το νέο ναυάγιο νότια της Σικελίας

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα πλεούμενο που μετέφερε τουλάχιστον 250 επίδοξους μετανάστες ναυάγησε την Παρασκευή στην κεντρική Μεσόγειο, νότια της Σικελίας, σε περιοχή που ανήκει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας.

Ο ρόλος του διευθυντή της ΜΙΤ στη χάραξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής


O Hakan Fidan στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος Barack Obama στην τουρκική αντιπροσωπεία στο Λευκό Οίκο το περασμένο Μάιο.
O Hakan Fidan στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος Barack Obama στην τουρκική αντιπροσωπεία στο Λευκό Οίκο το περασμένο Μάιο.
Στο ρόλο του επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fikan στις εξελίξεις στη Συρία και τις σχέσεις της ΜΙΤ με αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καθεστώτος Assad, αναφέρεται εκτενής ανταπόκριση των Adam Entous και Joe Parkinson. Η ανταπόκριση δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, με τίτλο «Turkey’s Spymaster Plots Own Course on Syria» (σελ. Α1).

Το Ισραήλ, οι Άραβες και η Ελλάδα

2/10/13


Απόστολος Αποστολόπουλος
Τα δεινά των λαών που βρέθηκαν υπό τον Οθωμανικό ζυγό συνεχίζονται έως σήμερα, σχεδόν δυο αιώνες μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα Βαλκάνια ηρέμησαν μόνο μετά τον Πόλεμο επειδή έγιναν τμήμα της Σοβιετικής επικράτειας. 
Η Μ. Ανατολή παραμένει φλεγόμενη περιοχή διότι οι προσπάθειες απεξάρτησης από τις ξένες Δυνάμεις έμειναν ημιτελείς ενώ, μεταπολεμικά, καμία Μεγάλη Δύναμη δεν σταθεροποίησε, όπως στα Βαλκάνια, την κυρίαρχη θέση της.

Ο Α΄ εμφύλιος πόλεμος κατά την Ελληνική επανάσταση (1823-1824)


undefined
Νικήτας Σταματελόπουλος
Η Β' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ (ΜΑΡΤΙΟΣ 1823) – ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΞΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ
Μετά την συντριβή του Δράμαλη στα τέλη του 1822, το γόητρο της Κυβέρνησης που είχε σχηματιστεί από την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και ελεγχόταν από τους Πελοποννήσιους προκρίτους που δεν συμμετείχαν στην Πελοποννησιακά Γερουσία, καταβαραθρώθηκε επειδή κατέφυγε πανικόβλητη στα πλοία όταν φάνηκε ο κίνδυνος του πολυάριθμου προελαύνοντα εχθρού, χωρίς να κάνει τίποτε για να αντιμετωπίσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Σε εκείνη την ιστορική συγκυρία οι οπλαρχηγοί (Κολοκοτρωνης, Πλαπούτας, Νικήτας Σταματελόπουλος, Τσόκρης κτλ) μαζί με τον Υψηλάντη και την Πελοποννησιακή Γερουσία[1], επειδή είχαν πρωτοστατήσει στην συντριβή του μεγάλου Τουρκικού Σώματος και στην σωτηρία των Ελλήνων και της Επανάστασης είχαν αποσπάσει την εμπιστοσύνη όλων των χωρικών και του απλού λαού και είχαν εξελιχθεί σε δυναμικό πόλο διεκδίκησης της εξουσίας.

Ο Ύμνος προς την Ελευθερία του Δ. Σολωμού και η ιστορική του καταγραφή για την Ευρωπαϊκή στάση έναντι της Επανάστασης


Ντελακρουά 'Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου"
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Από τα 158 τετράστιχα του Εθνικού μας Ύμνου, πόσα να γνωρίζουμε οι περισσότεροι, παρά μόνο μέχρι τέσσερα; Και όμως, μια ανάγνωση τους, θα μας φώτιζε, καθώς θα βλέπαμε την ιστορική άποψη του Δ. Σολωμού για τα γεγονότα της εποχής του, που την καταθέτει στους στίχους του ολοκάθαρα, πίσω από τους ποιητικούς συμβολισμούς.

Μιλάει, για το ρόλο διάφορων εθνών απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση, με ένα τρόπο που πολύ θα βοηθούσε στην κατανόηση της ευρωπαϊκής "συμμαχίας" και "αλληλεγγύης", όπως εκδηλώνεται  σήμερα στην κρίση.  Μια ανάλογη αναφορά κάνει επίσης και στα τεράστιχα 9-12, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Σύρε νάβρης τα παιδιά σου, Σύρε ελέγαν οι σκληροί