Ετικέτες

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: 37.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ...

Posted: 14 Oct 2013 01:01 AM PDT
Φρέσκια απόφαση, σπαρταράει, δημοσιεύτηκε στη διαύγεια σήμερα 14/10/2013 στις 9:45. Έχει να κάνει με την έγκριση του Σίμου Κεδίκογλου για νέο μοίρασμα χρημάτων σε ΜΜΕ από τον Υπουργό δήθεν Υγείας.
Η απόφαση επιδεικτικά ΔΕΝ αναφέρει:
  • Ποιο είναι το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας.
  • Ποια η χρησιμότητά της για τους πολίτες.
  • Για ποιο χρονικό διάστημα θα τρέχει.
  • Σε ποια μέσα θα τρέχει.

Βάλε μου και δυο κιλά προσωπικότητες!


undefined
Πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς υπέγραψαν 58 προσωπικότητες από τα πολλά εκατομμύρια προσωπικότητες που υπάρχουν στην χώρα μας. Στη διακήρυξη των 58 δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά στην Δικαιοσύνη. Λογικό, αφού ξέρουν πως ο Βενιζέλος τους έπρεπε να είναι από καιρό στην στενή.

Καμία αναφορά στο πώς έφτασε η χώρα εδώ. Οι 58 θα πάνε στο αύριο, αγνοώντας το χτες και το σήμερα. Χαζοχαρούμενοι.

Οι προσωπικότητες πρέπει να έχουν απήχηση. Αυτό τις κάνει προσωπικότητες.

To ΤΧΣ εργαλείο του νέου καθεστώτος


Μαθαίνουμε ότι από το ΤΧΣ αιτούνται από την κυβέρνηση ασυλίας. Η ερώτηση είναι για ποιον λόγο! Τι ετοιμάζονται να κάνουν και θέλουν ένα τέτοιο ισχυρό νομικό τοίχος προστασίας γύρω τους; Μήπως να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία του ταμείου σε τιμές που θα μπορούσαν στο μέλλον να εγείρουν δικαστικά θέματα;

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή την στιγμή κάποιοι αισθάνονται αρκετά ισχυροί στις καρέκλες τους, βλέποντας και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει κολλήσει στις δημοσκοπήσεις. Νιώθουν τόσο ισχυροί που νομίζουν ότι μπορούν να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα και να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι. Η υπεροψία με την οποία κινούνται είναι χαρακτηριστική του τρόπου που σκέπτονται. Και ενδεικτική για το πόσο πραγματικά πιστεύουν στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

Το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι να εγκαταστήσουν ένα νέο δικό τους σύστημα που θα ελέγχει το τραπεζικό σύστημα για τα επόμενα χρόνια. Αυτό ήταν όμως το ζητούμενο; Γι’ αυτό δανείστηκε ο ελληνικός λαός; Για να δημιουργήσει με τα δικά του λεφτά τους Κροίσους των επόμενων δεκαετιών;

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε την γενιά των "πράσινων τραπεζιτών". Το εγχείρημα είχε ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο στην Αμερική με την Κτηματική Τράπεζα. Ο Ανδρέας, όμως, είχε "δει" ότι για να μπορέσει να δημιουργήσει τα νέα τζάκια θα έπρεπε να ελέγχει το τραπεζικό δίκτυο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα. Οι τράπεζες βρίσκονται σε χειρότερο σημείο από εκείνο που βρισκόντουσαν αμέσως μετά τις εκλογές του ‘81 και όλες εξαρτώνται από το ελληνικό δημόσιο. Όποιος κατορθώσει να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα, διαμορφώνει και τις συνθήκες της επόμενης ημέρας. Για τα σημερινά μεγάλα τζάκια, αλλά και τους αυριανούς πρωταγωνιστές της αγοράς.

Από το πρώτο πακέτο βοήθειας, επί εποχής Αλογοσκούφη, είχαμε επισημάνει ότι ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετώπισε το πρόβλημα των τραπεζών και κυρίως με ό,τι είχε να κάνει με τις διοικήσεις
των τραπεζών. Μόνο που δεν υπήρχε «λάθος». Ήταν προφανής ο στόχος τους να μην χαθεί ο έλεγχος του συστήματος από στελεχιακό δυναμικό εκείνης της περιόδου.

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορούμε να πούμε ότι και σήμερα γίνονται «λάθη» από το ΤΧΣ. Δεν υπάρχουν λάθη. Υπάρχει μία στρατηγική και οι άνθρωποι που τελικά την υπηρετούν.

Σε αυτή, λοιπόν, την φάση επιχειρείται να αλλάξει το τραπεζικό σύστημα και την θέση του παλιού στελεχιακού δυναμικού να την πάρει ένα νέο. Νέα στελέχη που εκπροσωπούν διαφορετικά πράγματα από τα παλιά, αλλά έχουν και πάλι μία και μόνο μία αγία αποστολή: Να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένα συμφέροντα να ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα. Συμφέροντα που αυτή την φορά συνδέονται με την δράση των μεγάλων τραπεζών και των funds στην Ευρώπη. Δεν μιλάμε πλέον για παραδοσιακούς τραπεζίτες ή για εγκάθετους του κομματισμού, αλλά για κάτι πιο σκληρό απ΄ ό,τι έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Και θα ελέγχουν πράγματι τα πάντα: Από την Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι και το τελευταίο μέλος της διοίκησης μιας τράπεζας. Γι’ αυτό να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Δεν υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει...

thanasis.mavridis@capital.gr
Θανάσης Μαυρίδης
by capital.gr
Από το πρώτο πακέτο βοήθειας, επί εποχής Αλογοσκούφη, είχαμε επισημάνει ότι ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετώπισε το πρόβλημα των τραπεζών και κυρίως με ό,τι είχε να κάνει με τις διοικήσεις

Η Αποδόμηση της Ελλάδος από ξένους και ντόπιους


undefined
14.10.2013

Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε – φαίνεται - τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσον και, ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!

ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ;1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ 2 ΗΜΕΡΩΝ...

Προχθές, στις 12 Οκτωβρίου 2013, είχα γράψει: ΓΙΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΙΜΟ ΜΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ???.
Η ανάρτηση είχε να κάνει με το κόστος του ταξιδιού του ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη, για τον οποίο το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε 2.063 ευρω για 3 διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ??? ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο...


Posted: 14 Oct 2013 06:13 AM PDT
Με αφορμή τη σύλληψη του δήθεν δημοσιογράφου και πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κρατικοδίαιτο, Γιώργο Παπαχρήστο αναρτώ ένα μίνι βιογραφικό του που αρκετοί μπορεί να μην έχουν υπ όψιν τους.

Σπάρτη: Ο Λόφος τών 118


Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Οκτωβρίου 14, 2013
Ένα ξεχωριστό οχυρωματικό έργο βρίσκεται  στην κορυφή ενός λόφου  στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης. Είναι σε άριστη
κατάσταση σε σχέση με άλλα οχυρωματικά έργα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί
ως ιστορικός χώρος μνήμης αντί για στέκι αιγοπροβάτων αλλά και διαφόρων αγρίων
ζώων της περιοχής.
Πιθανώς να πρόκειται για Γερμανικό οχυρό υπό Ιταλική
κατασκευή και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο της κατοχής της Ελλάδος από τους
Γερμανούς στην διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Το σχήμα του από ψηλά

Ξέσπασμα ρατσιστικής βίας στη Μόσχα

undefined




Ταραξίες έσπασαν βιτρίνες, επέδραμαν σε μια αποθήκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία την Κυριακή σε μια γειτονιά της Μόσχας, στο μεγαλύτερο ξέσπασμα βίας κατά των μεταναστών στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και τρία χρόνια.

Διαδηλωτές, μερικοί φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, επέδραμαν σε καταστήματα και άλλα κτίρια όπου είναι γνωστό ότι εργάζονται μετανάστες, στη περιοχή Μπιριούλβοβο της νότιας Μόσχας, έπειτα από τη δολοφονία ενός Ρώσου, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε ευρέως σε έναν άνδρα από τον Καύκασο.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δεν συνηθίζει να απονέμει ανέξοδες τιμές και εύσημα. Αισθανόμαστε όμως υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε μια σημαντική (έως πρωτοποριακή) ανάλυση του Παναγιώτη Τραιανού (ιστοσελίδα ΕΑΜ Β’ – Υδροχόος), που εξηγεί ως βασικό λόγο για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας την ανάγκη ”παράτασης ζωής” των μεγάλων λιμανιών του βορρά (Αμβούργο, Αμβέρσα, Ρότερνταμ), που υποδέχονται ετησίως 15.000 κινέζικα κοντέινερ. Τα οποία θα περνούσαν στην Ευρώπη μέσω πολύ πιό σύντομου δρόμου (Πειραιά – βορείου Ελλάδος – ενιαίας Γιουγκοσλαβίας), αν υπήρχε όραμα από τους Έλληνες πολιτικούς. Σύμφωνα με τον Τραιανού, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ”νησοποίησε” την Ελλάδα, απομονώνοντάς της από την Ευρώπη και εξασφαλίζοντας την οικονομική μονοκρατορία της Γερμανίας.

Γράμμα των Ναζί προς πιθανούς Χρηματοδότες τους‏!





1 Vote


Εισαγωγή, Μετάφραση: Moritz Erhardt [σσ. ψευδώνυμο]
[Σημείωση: Η εισαγωγή που ακολουθεί γράφτηκε πριν από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε Πέραμα και Κερατσίνι και όσα ακολούθησαν. Επομένως είναι προφανές πως πάρα πολλά θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτή. Πιστεύω όμως πως αυτές τις προσθήκες μπορεί και πρέπει να τις κάνει ο ίδιος ο αναγνώστης.]

Is the West Becoming Less Religious?



empty church
image: Getty
October 7, 2013
In an influential book published in the thick of the Cold War called How Democracies Perish, French philosopher Jean-Francois Revel asked the chilling question of whether "[p]erhaps in history democracy will have been an accident, a brief parenthesis which comes to a close before our very eyes." In so doing, he summarized the anxiety felt by many people during those years, East and West, about the ultimate outcome of the struggle over Communism. As a seemingly ascendant Soviet Union continued its geographic and ideological spread, did it not make sense to wonder whether democracy itself would survive – or whether indeed it had already entered terminal eclipse, as Revel and others feared?
Today, of course, with the benefit of hindsight, we know what those concerned observers could not have, which is history’s dramatic answer to that question. Today, almost a quarter-century after the Velvet Revolutions of 1989, we know that it was Communism, not democracy, that was imploding before the eyes of the world; and that democratic capitalism would emerge the moral victor over the millenarian collectivism that led to the Gulag. The battle between freedom and un-freedom, as it turned out, was not going to continue for centuries after all. In a way that even the sharpest minds of the time could not have foreseen, history’s verdict came swiftly and decisively.

"Συμπάθεια για τον Διάβολο" (Χίτλερ- Μουσολίνι); Πραγματικότητα η "φαντασία";

Του Χρήστου Βούλγαρη
360px-Dresden_Fama_(2005)
Ορισμένοι ή όπως θα έγραφε ο Βιργίλιος στην "Αινειάδα" του,  "η φήμη με τα χίλιες γλώσσες"  (Δ! Ραψωδία  στίχος 180), διακινούν στο διαδίκτυο  λίστα ατόμων τα οποία υποτίθεται ότι είχαν υποστηρίξει κι  είχαν εκφέρει θετικές κρίσεις για τους Χίτλερ -Μουσολίνι.Η λίστα εμπεριέχει τους: "Κένεντι,Ρούσβελτ,Γκάντι,Λένιν, Τρότσκι,Τσόμσκι,Στάλιν,Τσόρτσιλ,Φρόιντ".Αυτό το χρησιμοποιούν ως  "διαφήμιση" για την ιδεολογία του φασισμού -εθνικοσοσιαλισμού ,μα  στην πραγματικότητα  αυτή δεν είναι παρά μια εφαρμογή της φασιστικής τακτικής της  μισής αλήθειας"
α) Λένιν -Στάλιν -Τρότσκι
   O Λένιν μετά το χειμώνα του 1922 λόγω πολλαπλών εγκεφαλικών, είχε ουσιαστικά αποτραβηχτεί από την πολιτική και ασχολιόταν όσο μπορούσε με τις υποθέσεις του (PCR-Ρωσσικού Κομούνιστικού- Κομμάτος - Μπολσεβίκοι) μέχρι το θάνατο του  και όχι με την εξωτερική πολιτική. Ο μεν Μουσολίνι μόλις είχε αναλάβει την εξουσία, προτάσσοντας το λάβαρο του αντικομμουνισμού και έχοντας ένα (προσωρινό) κοινοβουλευτικό "επίχρισμα νομιμότητας". Ο δε  Χιτλέρ εκείνη την περίοδο  μόλις και μετά βίας ήταν γνωστός  εκτός Γερμανίας και πάλι  ήταν γνωστός μόνο ως ακραίος εθνικιστής-αντικομουνιστής, άρα ο Λένιν ακόμα και αν τους είχε ακουστά είναι απίθανο να είχε θετική άποψη είτε για τον ένα είτε για τον άλλο 
   Για το Στάλιν, ο Χίτλερ είχε  ανάμικτα συναισθήματα  μίσους και θαυμασμού, "ο Στάλιν είναι μισός κτήνος, μισός γίγαντας" και σύμφωνα με ένα ποίημα του Σολζενίτσιν ο Χίτλερ ήταν ο μόνος άνθρωπος τον οποίον  εμπιστεύθηκε ο Στάλιν. Όμως ο  Σολζενίτσιν πότε δεν ανήκε στο περιβάλλον  του Στάλιν, άρα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά αισθανόταν ο Στάλιν αν υποθέσουμε ότι ο  τελευταίος είχε όντως αισθήματα, κάτι που η συμπεριφορά του απέναντι σε φίλους και συνεργάτες του ακόμα και την ίδια του την οικογένεια μοιάζει να το διαψεύδει.Απλά ο Στάλιν έδειχνε κάποια "ανοχή" στον Χίτλερ κατά την περίοδο 1939-1941, επειδή πίστευε ότι ο Χίτλερ θα "τον άφηνε στην ησυχία του" .  Φυσικά αυτή ή ανοχή εξανεμίστηκε στις 22 Ιουνίου του 1941 με τα  γεγονότα που επακολούθησαν και  ευνοήτο είναι  ότι μετά ο Στάλιν κάθε άλλο παρα φιλικά αισθήματα είχε.Με το ίδιο πρίσμα δηλαδή "realpolitik" και όχι ιδεολογική συγγένεια ή προσωπική συμπάθεια, πρέπει να δούμε τις σχέσεις ΕΣΣΔ (Στάλιν)- Φασιστική Ιταλία (Μουσολίνι).Σημειωτέον ότι ακόμα και η κάθε άλλο παρά φιλικά προσκείμενη στο Κομμουνισμό, Μπάρμπαρα Τζέλαβιτς στο βιβλίο της για την Ρωσική εξωτερική πολιτική, επί Τσάρων και επί Κομμουνισμού αναφέρει την "realpolitik" ως ένα από τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής πολιτικής του Κομμουνιστικού καθεστώτος.
   Όσον αφορά τον Τρότσκι ήταν ορκισμένος εχθρός και των δύο και η "παραφιλολογία" για "συνωμοσία" Τροτσκιστών -Χιτλερικών, η οποία κυκλοφόρησε στην Δύση μέσω του "Mission to Moscow" (βιβλίο το 1941, ταινία το 1943), ήταν ενα "παραμυθάκι" Σταλινικής έμπνευσης, Ενα παραμυθάκι, το οποίο πέρα από την χρησιμότητα του ως δικαιολογία για τις μεγάλες εκκαθαρίσεις της περιόδου 1936-1939, οι οποίες σχεδόν κατέστρεψαν τον "Ερυθρό Στρατό αγροτών και εργατών". ("Στα συντάγματα διοικούσαν ανθυπολοχαγοί", έγραφε ο μετέπειτα Στρατάρχης Ζούκοφ).δεν είχε  και καμιά  βάση σε πραγματικά γεγονότα, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο υποτίθεται ότι συναντήθηκαν οι συνωμότες είχε κατεδαφιστεί έναν χρόνο πριν την υποτιθέμενη  συνάντηση)
β) Φρόιντ .
   Ο Φρόιντ, υποχρεώθηκε να φύγει απο την Βιέννη κακήν κακώς το 1938 γράφοντας μάλιστα  κι ένα ειρωνικό σημείωμα, "ευχαριστώ τα SS για την βοήθεια τους στην μετακόμιση μου". Eτσι μάλλον είναι απίθανο να είχε θετικά συναισθήματα για τον Χίτλερ, ο οποίος απαγόρευσε και έκαψε τα βιβλία του και ούτε καν μαρτυρείται κάτι τέτοιο απο αξιόπιστες πηγές.Εξάλλου ο Φρόιντ ( καθώς είχε ήδη πεθάνει), λανθασμένα ήταν μέσα στον κατάλογο αυτών που έπρεπε να συλληφθούν-εκτελεστούν απο τους Ναζί,  σε  ενδεχόμενη κατάκτηση της Μ, Βρετάνης από τους Ναζί το 1940. Για τον Μουσολίνι  τα αισθήματα του Φρόιντ ήταν διαφορετικά για μια περίοδο.Αυτό δεν οφείλεται σε ιδεολογική συμπάθεια, αλλά στο γεγονός ότι μέχρι το 1938 ο Μουσολίνι έμοιαζε να είναι ο μόνος ουσιαστικός υπέρμαχος της Αυστριακής ανεξαρτησίας, που   δεν είχε αντισημιτική νομοθεσία μέχρι εκείνη την χρονιά.
γ) Γκάντι -Τσόρτσιλ.
   Ο Γκάντι δηλώνει ότι οι φερόμενες ως απαντήσεις του σε συνέντευξη σε Ιταλικό έντυπο πριν τον Β' ΠΠ   για τον Μουσολίνι, είχαν παρερμηνευθεί και αλλοιωθεί  υπό τον ευρισκόμενο από Φασιστικό έλεγχο / λογοκρισία  Ιταλικό Τύπο, ενώ δεν αναφέρεται να έχει κάνει δηλώσεις για τον Χίτλερ από κάποια αξιόπιστη πηγή. Χώρια που ο κατέξοχην θιασώρτης της «μη βίας» δεν είχε κάτι κοίνο σαν πολιτίκη πρακτική με την κατεξοχήν ιδεολογία της βιάς δηλάδη φασισμό-ναζισμό
   Ο Τσόρτσιλ φημολογείται ότι για ένα διάστημα αλληλογραφούσε με τον Μουσολίνι και φέρεται να   έχει κάνει και μια δήλωση υπέρ του, "αν ήμουν Ιταλός θα ήμουν φασίστας".   Υποτίθεται ότι διέλοψε όταν έγινε αντιληπτό ότι ο Μουσολίνι εννοούσε ότι είχε γράψει στο “Popolo d’ Italia” το 1919 δηλαδή ότι σκοπός της Ιταλίας  πρέπει να είναι η καταστροφή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε Ασία και Αφρική. Ετσι κι αλλιώς  η υποτιθέμενη  αλληλογραφία φημολογείταιι ότι καταστράφηκε από τον αντισυνταγματάρχη των SS Οττο Σκορτζένυ στην Λίμνη Κόμο, λίγα χρόνια  μετά το τέλος του πολέμου ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση/αμνηστεύση του. Βέβαια  το γεγονός ότι ο Σκορζένυ δραπέτευσε, κλονίζει την αξιοπιστία αυτής της φήμης η οποία είναι "πολύ βολική" για το γεγονός ότι  δεν παρουσιάστηκε ποτέ έστω ένα γράμμα που να ανήκει στην υποτιθέμενη αλληλογραφία.Επιπλέον ας  μην ξεχνάμε  ότι μέχρι το 1938 ο Μουσολίνι ήταν το" enfant gaté"  του Βρετανικού κατεστημένου , παραδείγματος χάριν είχε φιλοξενήσει την γυναίκα και τον γιο του  Βρετανοί ΥΠΕΞ.,  Ωστην Τσάρπελαιν (αδελφού του μετέπειτα πρωθυπουργού Νέβιλ)  το 1927),  και όπως αναφέρεται  όταν οι καλεσμένοι αναχώρησαν χαιρέτησαν φασιστικά.Για τον Χίτλερ το 1933 είχε κάνει μια θετική δήλωση με επιφυλάξεις,δηλαδή ότι ευελπιστούσε πως ο Χίτλερ θα χαλιναγωγούσε τα πάθη που ξύπνησε για το κάλο της χώρας του . Ομως  μετά το 1934,   και την «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιρίων» ή «σημαία» του Τσόρτσιλ και ένας από τους λόγους της περιθωριοποίησης του από τους Συντηρητικούς μέχρι το 1939, ήταν η έντονη αντίθεσή του στον Χίτλερ,  καθώς οι υπόλοιποι συντηρητικοί τον θεωρούσαν Κασσάνδρα. Τυπικά δείγματα της στάσης των Συντηρητικών απέναντι στο Χίτλερ μέχρι το 1939 ήταν το  άρθρο της Daily Maily το 1939  "οι λεβέντηδες νεαροί Ναζίδες είναι η καλύτερη προστασία της Ευρώπης, απέναντι στον Κομμουνισμό" ή   περίπτωση του Right Club, ο ιδρυτής  του οποίου , ο βουλευτής ’Αρτσιμπαλντ Μόλ Ραμσάι, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος βουλευτής ο οποίος  από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο οποίος   φυλακίστηκε λόγω φιλοναζιστικών πεποιθήσεων –«πέμπτή φαλάγγα» και εμπλοκής του στην υπόθεση Τάιλερ Κέντ (παράνομη κατοχή απορρήτου  αλληλογραφίας,  η δημοσίευση της οποίας θα ήταν επιζήμια για τα συμφέροντα της Μ.Βρετανίας, σε συνδυασμό με  κατασκοπία υπέρ των Ναζί).
δ) Φραγγλίνος Ρουσβέλτ- Kένεντυ -Τσόμσκυ
ΜεταξύΦραγγλίνου Ρούσβελτ από τη μια και Μουσολίνι-Χίτλερ από την άλλη υπήρχε αμοιβαία περιφρόνηση π.χ.  ο Μουσολίνι αποκαλούσε τον Ρούσβέλτ  "αυτός ο ανάπηρος"  και ο " Χίτλερ δηλώνε σχετικά ,  "έδωσα εντολή στον Τύπο να αναφέρεται ο Ρούσβελτ ως Ροζένφελτ" (δηλαδή ως "Εβραίος" ενώ στην πραγματικότητα ο Ρούσβελτ καταγόταν απο ολλανδική οικογένεια  της Νέας Υόρκης. Αξίζει να θυμόμαστε ότι η Νέα Υόρκη  ιδρύθηκε ως η ολλανδική αποικία του "ΝέουΑμστερντάμ" , της οποίας οι Ολλανδοί κάτοικοι παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους Βρετανούς και την μετονομασία της σε Νέα Υόρκη και  η "Γουώλ Στρήτ" αρχικά δεν ήταν παρά ο δρόμος γύρω από το τείχος της.) Εξάλλου ο Χίτλερ δεν έχανε πότε ευκαιρία να  κάνει "πνεύμα" εις βάρος του Ρούσβελτ, όπως το περιστατικό που αναφέρει ο Ουίλιαμ Σίρερ στο βιβλίο του "Ανοδος και Πτώση του Τρίτου Ράιχ"  το οποίο έλαβε χώρα  την άνοιξη του 1939. Ευνόητο είναι ότι κι από την πλευρά του ο Ρούσβελτ όπως αναφέρθηκε και πριν δεν είχε σε εκτίμηση τους προαναφερόμενους δικτάτορες και η πολιτική του το αποδεικνύει. Αναφορικά με τον Τζον Κένεντι την  άνοιξη αυτού του έτους ήρθαν  γράμματα του Τζον Κένεντι γραμμένα το 1937 στα οποία εξέφραζε θετική άποψη για την Χιτλερική Γερμανία, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής του εκεί.. Ομως οφείλουμε να λάβουμε υπόψη ότι ο Κένεντι ήταν ακόμα στα πρώτα του βήματα. Πιθανόν να μην είχε απογαλακτιστεί πλήρως από την  επιρροή του Ιρλανδικής καταγωγής και Αγγλόφοβου πατέρα του, πρεσβευτή  Τζόζεφ Κένεντι. Επιπλέον τον 1937 οι Ναζί δεν είχαν ακόμα δείξει ακόμα τι ήταν ικανοί να κάνουν, πάρα μόνο ενδείξεις (βλέπε "Νύχτα Μεγάλων Μαχαιριών" 30 Ιουνίου 1934-2 Ιουλίου 1934) . Ετσι ήταν ακόμα δυνατό για έναν νεαρό αντικομουνιστή σαν τον Τζον Κένεντι να μην δίνει την δέουσα σημασία σε ότι έβλεπε. Αρα όσα έγραψε ο  Κένεντι στα γράμματα του δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως τεκμήρια ναζιστικών πεποιθήσεων , αλλά ως τεκμήρια νεανικής αφέλειας επηρεασμένης ίσως κι αν λάβουμε υπόψιν την καταγωγή των Κένεντι κι απ το ρητό " ο εχθρός  του εχθρού μου, είναι φίλος μου".Σε τελική ανάλυση η πολτική του Κένεντυ μπορεί να θεωρήθει ως κληρόνομος και απότοκος του “New Deal”του Ρούσβελτ και όχι ως «φασιστική» πολτική
   Όσον αφορά τον ένθερμο αριστεριστή -Αμερικανοεβραίο γλωσσολόγο και πολιτικό ακτιβιστή Τσόμσκυ ,δεν υπάρχει λόγος  να αναλύσουμε γιατί δεν θα μπορούσε πότε του να συμπαθεί τον Χίτλερ ή τον Μούσολίνι. Αυτό θα μπορούσε να το βεβαιώσει, όποιος έχει παρακολουθήσει την διάλεξη του στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την άνοιξη του 2004...
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για την συγγραφή του άρθρου έχουν χρησιμοποιηθεί τα βιβλία των Φακέλλων Μοντατόρι τα ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ,  τα όποια αναφέρονται στις εξεταζόμενες προσωπικότητες Γκάντι , Μουσολίνι. Ρούσβελτ,  Τρότσκι,Τσόρτσιλ .Επίσης το βιβλίο του Ουίλιαμ Σίρερ, "’Ανοδος και πτώση του Τρίτου Ράιχ"καθώς κι ένα απόσπασμα της πλήρους αυτοβιογραφίας του Στρατάρχη Ζούκοφ, το οποίο είχε δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο χαρακτήρισμός της Σοβετικής εξωτερικής  προέρχεται  απ΄ το βιβλίο της Μπάρμπρα Τζέλαβιτς, για την Ρωσική εξωτερική πολιτική επί Τσάρων και επί κομμουνισμού μέχρι την αρχή της περιόδου Μπρέσνσιεφ.Για την εξωτερική πολιτική του Μουσολίνι η πηγή είναι Danid Evans, Mussolini's Italy  Holder Education, Λονδίνο Μ. Βρετανία 2005, σελ. 127. Η ΄φήμη για την  «συνάλλαγη» Σκορτζένυ-Τσώρτσιλ για την κατάστροφή της άλληλογραφίας του τελευταίου με τον Μούσολίνι αναφέρεται σε μια γάλλικη βιογράφια του Σκορττσένυ της δεκαετίας του 1980.Η αναφορά για την Daily Mail προέρχεται από τον Ραϊμόν Καρτιέ «Ιστορία του Β' ΠΠ», μετάφραση στα Ελληνικά 1969 τόμος Α'. Για την υπόθεση  Τάιλερ Κέντ και τον σχέση της με το Right Club η πηγή είναι   το σχετικό άρθρο του περιοδικού Word War II εκδόσεων Weider Group Λεεσμπούρκ ΗΠΑ  τ. Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2013 σσ. 56-61

TO KAΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 10 ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ!



“Σημ. Απέρ. Γαλάζ.” η ανάρτηση  μνήμης ειναι του Λεωνίδα, στην οδό Μπιζανίου 6-8  μεγάλωσε, εκεί ήταν το πατρικό του σπίτι.
—————————————————————————–
Οταν στις 23 Ιούλη του 1944 τα μηχανοκίνητα του ταγματασφαλίτη Μπουραντά με ισχυρές δυνάμεις Γερμανών και διοίκηση χιτλερικών αξ/κών, κύκλωσαν την Καλλιθέα, με σκοπό να διαλύσουν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ που δρούσαν στην περιοχή και να μαζέψουν εργάτες για τα εργοστάσια της χιτλερικής Γερμανίας, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τμήματα του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, που ύστερα από πολύωρη μάχη τούς ανάγκασαν να φύγουν με σοβαρές απώλειες.
Την επομένη, 1.500 περίπου Γερμανοτσολιάδες ξαναγύρισαν και έζωσαν για δεύτερη φορά την Καλλιθέα. Σήμανε αμέσως συναγερμός. Το “χωνί” κάλεσε το λαό σε συναγερμό. Τμήματα του ΕΛΑΣ από Δουργούτι, Σφαγεία, Πετράλωνα, Παγκράτι, Ν. Σμύρνη ακόμη και από την Κοκκινιά έφτασαν για ενισχύσεις. Δέκα ΕΠΟΝιτες (κι εφεδροΕΛΑΣίτες) από το λόχο Χαροκόπου οχυρώθηκαν σε σπιτάκι της οδού Μπιζανίου 10, που ήταν και έδρα του φρουραρχείου. Ομαδάρχης ο 19χρονος Δ. Βασιλειάδης.Ο οπλισμός τους: 3 αυτόματα, 7 ντουφέκια, 10 χειροβομβίδες και λίγα πυρομαχικά.Η μάχη σε λίγο άναψε για τα καλά, όλος ο λαός στο πόδι. Κλείνουν τα μαγαζιά και οι τροχιοδρομικοί κατεβαίνουν σε απεργία, που σε λίγο μετατρέπεται σε γενική. Τα τμήματα του ΕΛΑΣ καθηλώνουν τους Γερμανοτσολιάδες, το σπιτάκι που είναι οχυρωμένα τα δέκα παλικάρια δέχεται από τις γύρω ταράτσες με ακροβολισμένους τους “Μπουραντάδες”, καταιγισμό πυρών, που όμως αποκρούονται. Μέσα στο σπιτάκι υπάρχει μια μάνα με τα δυο παιδιά της, θέλουν να τα σώσουν. Ενας από τους ΕΛΑΣίτες βγαίνει με σημαία άσπρη και φυγαδεύει τους ενοίκους του σπιτιού. Ομως μια σφαίρα τον ρίχνει κάτω νεκρό.Επανηλειμμένα οι Ταγματαλήτες τους καλούν να παραδώσουν τα όπλα και να παραδοθούν ,η απάντηση ίδια πάντα : “Ο ΕΛΑΣ δεν παραδίδεται !!!.Ελάτε να τα πάρετε “Πέντε ώρες κράτησε η πολιορκία. Οταν πια καταλαβαίνουν οι 3  ηρωικοί ΕΠΟΝίτες μαχητές (που έχουν απομείνει ζωντανοί) ότι δεν έχουν σωτηρία, αυτοκτονούν για να μην πέσουν στα νύχια των εχθρών, περνώντας έτσι στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ…Οι Γερμανοντυμένοι προδότες  μετράνε 50 απώλειες συνολικά στην Καλλιθέα .Το σπιτάκι – κάστρο της οδού Μπιζανίου έπεσε, μα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για να τελειώσουν με τη νίκη των τμημάτων του ΕΛΑΣ, νίκη που στάθηκε αποφασιστική στη ματαίωση των σχεδίων του εχθρού στην επιστράτευση που σχεδίαζε.

Πυρήνας Χρυσής Αυγής Μαγνησίας: Πιάστηκαν πριν κάψουν το τζαμί με μολότοφ


undefined
Αποκαλυπτικό για τη δράση του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία είναι το περιεχόμενο δικογραφιών που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου σε βάρος συνολικά επτά μελών της οργάνωσης τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013.

Αν δεν σου βγει το σχέδιο, δεν κάνεις πραξικόπημα. Του Στέλιου Κούλογλου



Είναι γεγονός ότι τίποτα δεν πάει καλά για την κυβέρνηση. Μετά τον ΣΕΒ και την σκληρή πραγματικότητα, ακόμη και το ΔΝΤ απαξίωσε πλήρως το success story.
Η δε επιχείρηση «Χρυσή Αυγή», αν και επιβεβλημένη για την προστασία της δημοκρατίας από μια εγκληματική οργάνωση, δεν φαίνεται να επιτυγχάνει τον βασικό δημοσκοπικό της στόχο: όσοι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον πρόθεση να ψηφίσουν τους νεοναζί, δεν επιστρέφουν στην αγκαλιά της «μητέρας» ΝΔ.

Η Μαλάλα και το ξεχασμένο Νόμπελ του Πακιστάν


Μαρία Καρχιλάκη

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 16χρονη ακτιβίστρια από το Πακιστάν που πέρυσι τέτοιον καιρό οι Ταλιμπάν επιχείρησαν να σκοτώσουν πυροβολώντας την στο κεφάλι επειδή διακήρυττε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν σχολείο, δεν βραβεύτηκε τελικά με το Νόμπελ Ειρήνης. Δες το βίντεο των Νιου Γιορκ Τάιμς με την ιστορία της όπως την καταγράφει ο ‘Ανταμ ‘Ελικ, ο δημοσιογράφος που “ανακάλυψε” το 2009 την 11χρονη -τότε- Γιουσαφζάι.