Ετικέτες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

6 Απριλίου 1941: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ

6 Απριλίου 1941: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ



Ο Επιτελάρχης του ΧΧΧ Γερμανικού Σώματος Στρατού εξεφράσθη ως εξής προς τον μεταβάντα εις Καβάλλαν Αντιστράτηγον Δέδεν διοικητήν της Ομάδος Μεραρχιών.

Από ελληνικά χέρια τα 30 νέα τουρκικά µαχητικά F-16- Πέντε µέρη της ατράκτου φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα

Από ελληνικά χέρια τα 30 νέα τουρκικά µαχητικά F-16- Πέντε µέρη της ατράκτου φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα

ΛΟΥΚΑΣ ∆ΗΜΑΚΑΣ
Tην περασµένη Παρασκευή 1η Απριλίου µια νταλίκα φορτωµένη µε 4 µεγάλα κοµµάτια της ατράκτου του µαχητικού αεροσκάφους F-16 κατασκευα σµένααπό ελληνικά χέρια, βγήκεαπό την πύλη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιοµηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα. Η νταλίκα ήταν τουρκική,ο οδηγός της Τούρκος και τα φορτωτικά έγγραφα έγραφαν«προορισµός Αγκυρα» καισυγκεκριµένα τις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ, της Τουρκικής Αεροπορικής Βιοµηχανίας. Εκεί δηλαδή που συναρµολογούνται τα νέα τουρκικά F-16 για τα οποία και προορίζονταν τα made in Greece εξαρτήµατα!

Πρίγκηπας των Πακιστανών Χούνζα, ως …απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου (η βλακεία δεν έχει όρια…)

Πρίγκηπας των Πακιστανών Χούνζα, ως …απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου (η βλακεία δεν έχει όρια…)



Την ώρα που τα Σκόπια εγκαλούσαν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, οι γείτονες υποδεχόντουσαν με πλήρη μυστικότητα τον … γιο του βασιλιά Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν της φυλής Χούνζα του Πακιστάν, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρόσφατα ανακάλυψαν τους … Σλάβους «ομοεθνείς» τους.
Όπως αποκάλυψε η αντιπολιτευτική εφημερίδα Ουτρίνσκι, ο πρίγκιπας των Χούνζα, βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες στα Σκόπια, προκειμένου να δει το οικόπεδο που παραχώρησε στην οικογένεια του ο δήμος Μπογδάντσι, προκειμένου να χτίσουν το … παλάτι τους, στη γη των … «προγόνων» τους. Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μαρίνα Ντοντσινόβσκα, με δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για «ιδιωτική επίσκεψη» του πρίγκιπα.

Armenian Times: «Θα επιτεθεί τελικά η Τουρκία στα αεροπλάνα του Στεπανακέρτ;»

Armenian Times: «Θα επιτεθεί τελικά η Τουρκία στα αεροπλάνα του Στεπανακέρτ;»



Το αεροδρόμιο του Στεπανακέρτ, βρίσκεται στον Αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και έγινε και η αιτία να προκληθεί πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζαν στο Νότιο Καύκασο.
Αρχές του τρέχοντος έτους η Αρμενία δήλωσε πως το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ θα ξανά λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πριν 20 περίπου ημέρες το Αζερμπαϊτζαν απείλησε ανοιχτά την Αρμενία με κατάρριψη …πολιτικών αεροσκαφών που θα πετούν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ!

Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει: Συνθήκες 1919-1923 ξανά στην Ανατολή!

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει: Συνθήκες 1919-1923 ξανά στην Ανατολή!


 Ο χάρτης των σφαιρών επιρροής, με βάση τη μυστική Συμφωνία Sykes Picot (1916). Εκατό χρόνια μετά, οι σφαίρες επιρροής επανακαθορίζονται. Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει, για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες τύπου 1919-1923

Η ζούλα... της ζούλας... Ο ΖΟΥΛΑΣ και τα καθ@#$ια της διαπλοκής

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_8058.html

Ένα κατάπτυστο κείμενο με συντάκτη τον Κωνσταντίνο Ζούλα, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή» κατά των στελεχών των Ε. Δ.  Ένα δημοσίευμα που βγάζει μίσος ανεξήγητο, εφόσον το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, δεν είναι ότι χειρότερο μπορούμε να βρούμε. Αντίθετα θα λέγαμε, πως είναι από τα πλέον καλύτερα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας. 
Βέβαια ενδεχομένως, ο κ. Ζούλαςκρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, να έχει αυτή τη γνώμη, που όμως εμείς πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάθε είδους τρωκτικό, που στη "ζούλα" εξαφανίζει κάθε «τυρί», πως μαζί με το «τυρί», υπάρχει και η «φάκα».   Όσο άσχημα και να πέρασε (!!!) στη θητεία του ο συντάκτης.  Δε μπορεί παρά να μας κάνει να αναρωτηθούμε, τι σκοπό μπορεί εξυπηρετεί.. 

Αιχμηρή απάντηση στρατηγού στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για το άρθρο εναντίον των ΕΔ.

Αιχμηρή απάντηση στρατηγού στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για το άρθρο εναντίον των ΕΔ.



Το άρθρο του συναδέλφου Κωνσταντίνου Ζούλα στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για τους στρατιωτικούς,άναψε μεγάλες φωτιές. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις του για τους ένστολους δεν ήταν κολακευτικές. Σε πρώτη φάση απάντηση δίνει ο υποστράτηγος ε.α Δρ. Ιωάννης Παρίσης. Δημοσιεύουμε και τα δύο. Πρώτα το άρθρο του Κ.Ζούλα και στη συνέχεια την απάντηση του κ.Παρίση στην εφημερίδα.

Το πρώτο βιβλίο στα αγγλικά για την Μικρά Ασία

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Το πρώτο βιβλίο στα αγγλικά για την Μικρά Ασία

Το πρώτο βιβλίο στην αγγλική γλώσσα αποκλειστικά αφιερωμένο στην γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα Ιντερνάσιοναλ, με τον τίτλο The Genocide of the Ottoman Greeks– Μελέτη της Εθνικής εκστρατείας για την εξολόθρευση των Χριστιανών της Μικράς Ασίας (1912-1922) και οι Συνέπειές Της – Ιστορία, Νομοθεσία, Θύμησες.(http://caratzas.com/index.cfm?category=17)

Διάλεξη για την ελληνική διάλεκτο της Καππαδοκίας

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Διάλεξη για την ελληνική διάλεκτο της Καππαδοκίας

Διάλεξη με τίτλο «Επανεξετάζοντας τον κάπως διαφορετικό αλλά παρόλα αυτά ελληνικό χαρακτήρα της διαλέκτου της Καππαδοκίας» (Revisiting the somewhat different but nevertheless Greek character of the dialect of Cappadocia» θα δώσει ο Πέτρος Καρατσαρέας, ερευνητής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (τμήμα Γλωσσολογίας), τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ομιλητή, τα ελληνικά της Καππαδοκίας είναι μια μοντέρνα ελληνική διάλεκτο που μιλιόταν στο οροπέδιο της Καππαδοκίας από μια πληθυσμιακή ομάδα ορθόδοξων Ελλήνων μέχρι το 1924, οπότε υπεγράφη η Συνθήκη της Λοζάνης και οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.