Ετικέτες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Έλληνας ανάμεσα στους 40 καλύτερους νέους επιστήμονες στην Αμερική



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 5, 2012

Έλληνας ανάμεσα στους 40 καλύτερους νέους επιστήμονες στην Αμερική
Το όνομα ενός Έλληνα “φιγουράρει” ανάμεσα στα ονόματα δεκάδων σπουδαίων ξένων επιστημόνων.
Ο Δημήτρης Σκόκος είχε την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους επιστήμονες μεταξύ των οποίων και ο νομπελίστας μέντοράς του, Ρ.Μ. Στάινμαν, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής τον Οκτώβριο του 2011.
Σε μία από τις συζητήσεις που είχε μαζί του, τον είχε συμβουλεύσει: «Κάνε οτιδήποτε είναι απαραίτητο, ώστε να κατανοήσεις την αρχική σου επιστημονική παρατήρηση. Ποτέ μην ακούς ανθρώπους που δεν έχουν φαντασία. Απλά προσπάθησε ακόμα πιο σκληρά», είπε ο κ. Σκόσκος.

Καλύτερος ο Ομπάμα για τον ελληνισμό >Δηλώσεις Μάικλ Δουκάκη και άλλων Ελληνοαμερικανών ομογενών στον «Φ»



ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΤΟΥΠΑΝΙΚΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 
  Καμία αναφορά στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος (Κυπριακό, προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ονομασία Σκοπίων, Οικουμενικό Πατριαρχείο) δεν έγινε -μέχρι την περασμένη Πέμπτη- από τους δυο υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη. Την ίδια στιγμή, όμως, όπως υποστηρίζουν Ελληνοαμερικανοί παράγοντες μιλώντας στον «Φ», η πολιτική Ομπάμα είναι γνωστή, ενώ υπάρχει το δεδομένο της διακήρυξής του προς την Ομογένεια, πριν τις εκλογές του 2008. Αντίθετα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, ποτέ δεν τοποθετήθηκε στα δικά μας ζητήματα, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο ειρωνευόταν συνεχώς την Ελλάδα για την οικονομική της κατάσταση.

Ατόπημα κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής




Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επισκέφθηκε την «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής για έλεγχο και στο έγγραφο που βεβαίωσαν τις παραβάσεις έγραψαν για ονομασία του Συλλόγου τον όρο «Τουρκική νεολαία Κομοτηνής» !!!
Όταν κατάλαβαν την γκάφα τους γύρισαν για να πάρουν το χαρτί, το οποίο όμως είχε κάνει ήδη «φτερά» με κατεύθυνση προς το τουρκικό Προξενείο !!!
Πλέον, το Προξενείο έχει στα χέρια του επίσημο έγγραφο δημόσιας υπηρεσίας, μέσω του οποίου αναγνωρίζεται ο όρος «τούρκικος», με ότι αυτό συνεπάγεται !!!

Αρχή έγινε με τη Φλώρινα Σχολεία κλείνουν στη Βόρεια Ελλάδα λόγω πετρελαίου θέρμανσης



undefined
Αθήνα: Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Σημειώνεται ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Το σισύφειο μαρτύριο




Θεόδωρος Α. Σπανέλης
Όταν έγραφε ο Θουκυδίδης τη συγγραφή του για τον Πελοποννησιακό πόλεμο ένοιωσε την ανάγκη να σημειώσει τα εξής λόγια: «Κι όταν ακούει κανεὶς την ιστορία, ίσως δε φαίνεται τόσο ευχάριστο ότι δε μοιάζει με παραμύθι• όσοι όμως θελήσουν να εξετάσουν την καθαρήν αλήθεια των όσων έγιναν, και εκείνων που μέλλουν κάποτε να ξαναγίνουν, όπως είναι ἡ φύση των ανθρώπων, ή τα ίδια ή παρόμοια, θα μου φτάσει αν αυτοί τα κρίνουν ωφέλιμα. Γιατί το έργο μου έχει συγγραφεί περισσότερο για να το 'χουν οι άνθρωποι αιώνιο χτήμα τους παρά σαν αγώνισμα για να τ' ακούσει κανεὶς μία μόνο φορά». Πιστεύουμε ότι ο Θουκυδίδης το έγραψε για να αποδείξει τη διαχρονικότητα του λόγου του, με τον ισχυρισμό ότι όσο δεν αλλάζει η φύση του ανθρώπου θα επαναλαμβάνει εσαεί τα ίδια λάθη.
Ωστόσο στην περίπτωση την δική μας, την ελληνική δηλαδή, κατά παράδοξο τρόπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναπαράγουμε τις ίδιες παθογένειες – ίσως αυτό να είναι ένα ισχυρό επιχείρημα της διαχρονικότητας της φυλής. Αν φτάσουμε και στους νεώτερους χρόνους, μετά την απελευθέρωση έχουμε μια συγκλονιστική ομοιότητα μεταξύ διαφορετικών εποχών.
Και να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το 1896 με την χρεωκοπία οδηγήθηκε η χώρα σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε και ο λαός για πολλά χρόνια έζησε σε μεγάλη δυστυχία και φτώχεια. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν τα όσα περνάμε σήμερα δεν είστε καθόλου λάθος. Ωστόσο εκείνη την εποχή γράφτηκαν μερικά εξαιρετικά ποίημα που τα διαβάζεις σήμερα και έχεις την εντύπωση ότι είναι συγκαιρινά μας. Κι όμως μας χωρίζουν 100 χρόνια και βάλε. Είναι εκείνη η στιγμή που ο ποιητής συναντιέται με την Ιστορία. Για παράδειγμα το παρακάτω, που γράφτηκε από τον Κωστή Παλαμά το 1908:   

Γύριζε
«Γύριζε, μη σταθής ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ὁ ψεύτης είδωλο είν᾿ εδώ, το προσκυνά ἡ πλεμπάγια,
ἡ Αλήθεια τόπο να σταθή μια σπιθαμὴ δε θάβρῃ.
Αλάργα. Μόρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια.
Από θαμποὺς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός καὶ δασκαλοκρατιέται.
Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτοὺς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοὶ καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περιγελά και των αρχαίων παλιάτσοι.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ώ κοπάδια, οι πιστικοὶ και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!».

Πέρασαν για την ακρίβεια 104 χρόνια και είναι σαν να μην πέρασε μια ημέρα από τότε. Γιατί; Τι είναι αυτό που μας κρατάει δέσμιους σε αυτή την κατάσταση; Ποια κατάρα μας υποβάλει συνεχώς στο σισύφειο μαρτύριο; Να χτίζουμε και να γκρεμίζουμε με την ίδια ευκολία και να ξεκινάμε πάντα από την αρχή;

Βαλλιστικοί πύραλοι «απείλησαν» την Κρήτη σε διπλή επίθεση


ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Επίθεση από το... Διάστημα δέχθηκε χθες και προχθές η Κρήτη! Οι βαλλιστικοί πύραυλοι όμως με τη θανατηφόρα κεφαλή, που τη σημάδευαν από τη στρατόσφαιρα, εξουδετερώθηκαν εγκαίρως και επιτυχώς!Η διπλή επίθεση - με πραγματική βολή - ήταν μέρος της άσκησης Rapid Arrow 2012 μονάδων της γερμανικής αεράμυνας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στο Πεδίο Βολών Κρήτης (ΠΒΚ) και στο πλαίσιο της αντιβαλλιστικής εκπαιδευτικής «υστερίας» της Συμμαχίας. Στην Κρήτη ασκήθηκαν δύο μονάδες με συνολικά 490 άτομα προσωπικό που - από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα - εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα Patriot και Stinger κατά ιπτάμενων απειλών.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ




Η κλιμάκωση του πολέμου, ο συσχετισμός δυνάμεων, ο (νέο)μερκαντιλισμός, η πολιτική του μηδενικού αθροίσματος, η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, οι διαπραγματευτικές μας δυνατότητες, οι σημερινές λύσεις της Ελλάδας και οι μεγάλες ευθύνες όλων μας
 
Σε αδρές γραμμές, η γρήγορη επίθεση εναντίον ενός λαού και η ακαριαία επικράτηση, θέτει υπό έλεγχο το περιβάλλον και παραλύει ή υπερφορτώνει τις αισθήσεις του αντιπάλου, επηρεάζοντας την ικανότητα του να κατανοεί τα γεγονότα. Σκοπός της μεθόδου «σοκ και δέος», είναι να καταστεί ο αντίπαλος εντελώς ανίκανος να λειτουργήσει – πόσο μάλλον να αντισταθεί”. 

Tο πραγματικό Ισλαμοφασιστικό Πρόσωπο της Τουρκίας



Eνώ η απεργία πείνας των Κούρδων Πολιτικών Κρατουμένων βρίσκεται στην 52η ημέρα της ο Ιμάμης Φετουλάχ Γκουλεν-ιδρυτής του Ισλαμικού Τάγματος Γκουλέν το οποίο φέρεται να αποτελεί την εναλλακτική "πρόταση" των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και παράλληλα αποτελεί την κοιτίδα για το Κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν- για μια ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.Οι απεργοί πείνας κατά τον Τούρκο πνευματικό ηγέτη ταυτίζονται με τους βομβιστές αυτοκτονίας και έχουν το ίδιο τέλος καθώς πληρώνουν το τίμημα της ίδιας τους της πράξης.Η απεργία πείνας που οδηγεί στον θάνατο  αποτελεί μία πράξη αντίθετη στην μουσουλμανική θρησκεία και κατά το Κοράνι.

Η κυριαρχία των Ταλιμπάν δεν θα διατηρηθεί επί μακρόν στο Αφγανιστάν



талибы талибан афганистан
Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας συζητούν ως κεντρικό θέμα τις συνέπειες της απόσυρσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν το 2014. Οι ειδικοί προβλέπουν διάφορα σενάρια εξέλιξης των πραγμάτων, μεταξύ των οποίων και η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο έδαφος των γειτονικών χωρών και η νίκη των Ταλιμπάν.

Γερμανικά “παραμυθάκια” για την Κύπρο



SigmaLive
Χωρίς αύξηση του εταιρικού φόρου, η Γερμανική Βουλή δεν φαίνεται να δίδει το «ΟΚ» για στήριξη της Κύπρου, σύμφωνα με έκθεση των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Spiegel. H έκθεση βρίσκεται στα χέρια της Καγκελαρίου Μέρκελ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καίει τη Λευκωσία αφού γίνονται αναφορές για μαύρο ρωσικό χρήμα στις κυπριακές τράπεζες, ύψους 26 δις δολαρίων.

Έδιωξαν την Ρεπούση από την Κρήτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012

εσ

Διεκόπη εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. "Στην πατρίδα του Βενιζέλου δεν θα κάτσεις πάνω από 24 ώρες", φώναξαν στελέχη των Ανεξ. Ελλήνων. 
undefined
Μια ομάδα στελεχών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και καθηγήτριας ιστορίας στο ΑΠΘ Μαρίας Ρεπούση στα Χανιά, καλώντας την μάλιστα να φύγει από την Κρήτη καθώς είναι ανεπιθύμητη.
Πολιτευτές και στελέχη του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", μαζί με άλλους πολίτες άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην Μαρία Ρεπούση φωνάζοντας για τις γνωστές αναφορές της σε άλλα βιβλία της ιστορίας, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων.

Είμαστε με τα καλά μας;


Πολλά είναι αυτά που συμβαίνουν τελευταία στη μικρή ευρωπαϊκή επαρχία του Νότου, που λέγεται Ελλάδα και μας προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.

Διεφθαρμένοι πολιτικοί, γιαλαντζί αγανακτισμένοι, επαναστάτες βολεμένοι, απατεώνες ιθύνοντες και εθνοπατέρες, απατεωνίσκοι και μιζαδόροι μικροαστοί και αγρότες, φοροδιαφεύγοντες κομπιναδόροι, συνταξιούχοι φαντάσματα, τυφλοί οδηγοί, φασίστες και νεοναζί, αρχαιολάγνοι και δωδεκαθεϊστές, ταλιμπάν παραθρησκευτικοί, κουκουλοφόροι, τοκογλύφοι, συνδικαλΗστές, ρατσιστές, σπεκουλαδόροι, καναλάρχες και αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα, φίλοι μου! Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012! Όλοι αυτοί λοιπόν, την ώρα που η χώρα κατρακυλάει με σπασμένα τα φρένα στην άβυσσο, ξεκατινιάζονται και αλληλοκαρφώνονται στα παράθυρα και στα media, παίζοντας την κολοκυθιά και διαμαρτύρονται για τα κεκτημένα, που βλέπουν να χάνουν μέσα από τα χέρια τους.

Ένα θέμα όμως, που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες, λες κι απ’ αυτό κρέμεται η τύχη της Ελλάδας, όχι μόνο με βγάζει από τα ρούχα μου, αλλά με κάνει να αναρωτιέμαι, αν τελικά έχει απομείνει ρανίδα λογικής σ’ αυτόν τον παράξενο λαό. Καθημερινά διαβάζω για το παζάρεμα σχετικά με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Να απολυθούν ή να μην απολυθούν; Να απολυθούν τόσοι ή τόσοι;

Να απολυθούν όλοι μαζί ή με δόσεις; Και δεν αναφέρομαι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων - μολονότι δυστυχώς θα πρέπει να απολυθούν πολλοί προκειμένου να περιοριστεί το υδροκέφαλο Δημόσιο – αλλά σε μία συγκεκριμένη ομάδα: τους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ! Είναι δυνατόν, όταν το καράβι βυθίζεται, εμείς να διαπραγματευόμαστε αν θα απολυθούν ή όχι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι; Αυτοί που έπρεπε ήδη να είναι, όχι μόνο απολυμένοι, αλλά και πίσω από της φυλακής τα σίδερα; 

Είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται ακόμα στη θέση τους, να έχουν κατακλέψει το σύμπαν και να εξακολουθούν να πληρώνονται κιόλας από τον κρατικό κορβανά; Σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη ολόκληρου θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ίσως σε καμιά χώρα της Λατινικής Αμερικής και αν!

Διάλογος (από Cretalive.gr):

Μανιτάκης: Είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουν 11.000 επίορκοι και ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι, και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του 2012.

Τόμσεν: Πόσοι είναι οι επίορκοι και πόσοι οι ακατάλληλοι;

Μανιτάκης:…

Τόμσεν: Το ρωτάω γιατί έως τώρα ακούγαμε πολύ μικρότερο νούμερο επίορκων υπαλλήλων.

Μανιτάκης: Ο αριθμός είναι μεγάλος. Άλλωστε επισημαίνω ότι σε αυτό το νούμερο περιλαμβάνονται και ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι…

Τόμσεν: Πού βρίσκονται οι υποθέσεις των επίορκων υπαλλήλων;

Μανιτάκης: Στα Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια…

Ποιοι είναι αυτοί οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν; Είναι οι, κατά κόρον διορισμένοι, αργόμισθοι τεχνικοί, θυρωροί, οδηγοί, κηπουροί κλπ. που πατούσαν το πόδι τους στην υπηρεσία μόνο μία στα τόσα για να δώσουν το παρόν κι όταν ήταν ανάγκη να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, δεν τους έβρισκε ποτέ κανείς. Είναι αυτοί που έχτισαν βίλες με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Οι εφοριακοί που τα έπαιρναν από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για να κουκουλώσουν τις ατασθαλίες. Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, που έπαιρναν φακελάκι για να δώσουν άδειες οικοδομής.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Συγκοινωνιών που εξέταζαν τους υποψήφιους οδηγούς και είχαν κόψει ταρίφα για να τους περάσουν ή οι συνάδελφοί τους που έπαιρναν το «δωράκι» τους για να περάσουν τα αυτοκίνητα από ΚΤΕΟ. Οι γιατροί, που, αν δεν έπαιρναν αδρό φακελάκι όχι μόνο δεν σε χειρουργούσαν, αλλά ούτε γύριζαν να σε κοιτάξουν. Οι δικαστικοί υπάλληλοι, που επίσης είχαν κόψει ταρίφα για να καθαρογράψουν τη δικογραφία. Οι γιατροί των επιτροπών που έδιναν πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας και αναπηρίας. Οι δικαστές που εξαγοράζονταν. Οι καθηγητές του δημοσίου που έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα. Οι ελεγκτές Δημόσιας Υγείας, που, έναντι παχυλής αμοιβής, έδιναν άδειες σε εστιατόρια, ταβέρνες κλπ, μολονότι δεν πληρούσαν τους όρους. Και ο κατάλογος τέλος δεν έχει…

Γι αυτούς λοιπόν δίνεται αγώνας; Για τα δικαιώματα αυτών των απατεώνων; Διαπραγματευόμαστε με την τρόικα την τύχη των επίορκων τη στιγμή που η ανεργία βγάζει στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους και οι περικοπές και τα χαράτσια φέρνουν δυσπραγία και ανέχεια στην πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών; Αυτά τα λαμόγια εξακολουθούν να πληρώνονται, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο; 

Η μόνη «τιμωρία» που είδαμε ως τώρα ήταν η μετάθεσή τους από τη μία υπηρεσία στην άλλη! Δηλαδή μετατίθενται σε άλλο μέρος, για να συνεχίσουν εκεί το θεάρεστο έργο τους. Μα, τι μας συμβαίνει λοιπόν; Επιβραβεύουμε τους διεφθαρμένους και αργυρώνητους υπαλλήλους, αντί να τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά; Έχουμε πάθει κάποιο είδος ομαδικής μαλάκυνσης εγκεφάλου; Είναι δυνατόν ποτέ να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα με τα μυαλά που κουβαλάμε; Τίποτα δεν μας συνετίζει πια; Κι έπειτα μας φταίει η τρόϊκα και η Μέρκελ! Τέτοιος λαός είμαστε, τέτοια τύχη μας αξίζει! Είπατε τίποτα;




Χριστιάννα Λούπα

ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ


Μάθημα ἀπὸ τὴ Ρωσία

Δεκαοκτὼ μόνο ὑπογραφὲς Ὀρθοδόξων πιστῶν στὴ Ρωσία ἦταν ἀρκετὲς γιὰ νὰ ματαιώσουν τὴν ἔναρξη τῶν παραστάσεων τῆς ρὸκ ὄπερας «Jesus Christ Superstar» (Ἰησοῦς Χριστὸς Ὑπέρλαμπρο Ἄστρο), ποὺ εἶχε προγραμματισθεῖ γιὰ τὶς 18 Ὀκτωβρίου 2012. 

«Ὅπως ἀνακοίνωσε ἡ ρωσικὴ τηλεόραση, ἡ διεύθυνση τῆς Φιλαρμονικῆς τοῦ Ροστὸφ τοῦ Ντὸν διέκοψε τὴν προπώληση τῶν εἰσιτηρίων γιὰ τὸ διάσημο μιούζικαλ τοῦ Ἄντριου Λόϊντ Γουέμπερ ἐν ἀναμονῇ τῆς ἀπόφασης τῶν Ἀρχῶν».
«Κατὰ τὴ γνώμη μας», τόνιζαν στὴν προσφυγὴ ποὺ κατέθεσαν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ καὶ τὴν ἀπέστειλαν στὸν εἰσαγγελέα, «ἡ εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ, ὅπως ἐμφανίζεται στὴν ὄπερα, εἶναι ψευδὴς ἀπὸ χριστιανικῆς ἄποψης» («Δημοκρατία» 1-10-2012). Καὶ τὸ ρωσικὸ θέατρο σταμάτησε τὴν πώληση τῶν εἰσιτηρίων, μόλις οἱ εἰσαγγελικὲς ἀρχὲς ξεκίνησαν τὶς σχετικὲς ἔρευνες.

Αὐτὰ στὴ Ρωσία, ὅπου μέχρι πρὶν ἀπὸ δύο περίπου δεκαετίες βασίλευε ἐπὶ ἑβδομήν τα χρόνια ἡ ἀθεΐα. Καὶ στὴν Ἑλλάδα μας; Τί γίνεται σήμερα ἀλήθεια στὴν πατρίδα μας;

Παίζεται σὲ θέατρο τῶν Ἀθηνῶν, στὸ λεγόμενο «Χυτήριο», ἔργο ἀσυγκρίτως πιὸ βλάσφημο καὶ πιὸ χυδαῖο καὶ πιὸ ὑβριστικὸ κατὰ τοῦ παναγίου καὶ ἱερότατου προσώπου τοῦ ἱδρυτοῦ τῆς Πίστεώς μας Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Συμπαρίστανται μάλιστα σ’ αὐ - τὸ καὶ πρόσωπα γνωστὰ τοῦ πολιτικοῦ κόσμου μὲ δηλώσεις τους γιὰ ἐλεύθερη ἔκφραση τοῦ λόγου καὶ τῆς τέχνης!

Νομίζουμε λοιπὸν ἔπειτα ἀπὸ αὐτὰ ὅτι θὰ μᾶς λυπηθεῖ κάποιος ἰσχυρὸς τῆς γῆς καὶ θὰ μᾶς βοηθήσει νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὴν κρίση! Μόνοι μας ἔχουμε δεθεῖ στὸ ἅρμα τοῦ Σατανᾶ. Χρειαζόμαστε μετάνοια καὶ συγκλονισμὸ ψυχῆς προτοῦ νὰ γίνει καὶ νὰ εἶναι ἡ κατάστασή μας μὴ ἀναστρέψιμη. Μετάνοια καὶ καταφυγὴ στὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ μᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ καὶ μόνο.

«Ο ΣΩΤΗΡ» 1-11-2012
ΥΓ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΘΥΘΟΥΝ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΧΙΤΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Η λίστα λαβώνει τη δημοκρατία


 

Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ






Μίκης Θεοδωράκης


Όλα ξεκίνησαν από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου παρέδωσε τα χρυσά κλειδιά της Ελλάδας, δηλαδή την Εθνική μας Ανεξαρτησία και τον Εθνικό μας πλούτο στα ξένα αφεντικά τους, που από τα 1950 κυβερνούν φανερά ή κρυφά τη χώρα μας σαν λάφυρο, γιατί βοήθησαν τους συνεργάτες των Γερμανών, τους κουκουλοφόρους καταδότες, τους ταγματαλήτες, την Φρειδερίκη, τη Γενική Ασφάλεια, τους βασανιστές της ΕΣΑ, τους Σούρληδες και άλλους συμμορίτες αλλά και τα μεγάλα τζάκια των Αθηνών να νικήσουν τους αντιστασιακούς, που είχαν το θράσος να τα βάλουν με την Γκεστάπο και την Βέρμαχτ, τους μελλοντικούς τους συμμάχους, που γίνανε τα τωρινά μας αφεντικά.


Έτσι άρχισε να σαπίζει η Βουλή των Ελλήνων -και καλά πάθαμε όσοι και όσες πέρασαν από την Γενική Ασφάλεια και τους βασανιστές της ΕΣΑ, για να φύγει η Δικτατορία και να ξαναλειτουργήσει η Βουλή! Ανάθεμά μας… 
Έτος 2011 – Μνημόνια – Προδοσία – Αριθμός Ένα
Και οι άλλοι; Οι υπόλοιποι πώς δέχθηκαν να εισπνέουν μέσα στην ίδια ατμόσφαιρα την τσίκνα του μολυσμένου αέρα και να συναγελάζονται λες και βρίσκονται σε καμμιά ταβέρνα, παρέα με τους … ψήστες;


Έτος 2012 – Μνημόνια Ι. και ΙΙ.

Στο ΠΑΣΟΚ των Γιώργου Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου προστίθεται ο πολύς Βενιζέλος και ο αφελής Σαμαράς. Δηλαδή η Ν.Δ. Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ και τέλος ο αγαθός Κουβέλης. Της λεπτεπίλεπτης Αριστεράς. Που ακούει «Πατρίδα» και τον πιάνει κόψιμο. Αυτά σ’ έμαθα φίλε Φώτη στους πατριώτες Λαμπράκηδες;


Και οι υπόλοιποι; Μα γι’ αυτούς οι προδοσίες και τα τηγάνια που τσιγάριζαν ανεξαρτησίες και δικαιώματα, δεν έχουν καμμιά σημασία. Γι’ αυτούς όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν με την κοινοβουλευτική τάξη! Είναι μειοψηφία! Θα πουν δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω. και θα κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι η λεγόμενη πλειοψηφία δεν είναι μόνο ουσιαστικά μειοψηφία αλλά και συνταγματικά πραξικοπηματική.

Ας κάνουμε λοιπόν τα στραβά μάτια. Γιατί δεν μας συμφέρει να χαλάσουμε την ευνομία και την τάξη της γλαφυρής μας καθημερινότητας, που μας εξασφαλίζει το Σύστημα. Εμείς τη δουλειά μας κάνουμε. Μήπως στην ουσία δεν είμαστε Ανώνυμες Εταιρίες με έξοδα, νοίκια, μισθούς, προσωπικές ανάγκες… Ιδίως τώρα που τους άλλους τους τρώει η κρίση. Δεν είναι καλλίτερα να βλέπεις τον άλλο μέσα από το κρατικό σου αυτοκίνητο καθισμένος πλάι στον καλό μπάτσο-φρουρό σου, ενώ ο άλλος, ο βλαξ σε βλέπει τυλιγμένος στα χημικά από το πεζοδρόμιο, ποδοπατημένος από τον κακό μπάτσο-φρουρό της πλουτοκρατίας;


Και έτσι γεννήθηκε το αυγό του φιδιού. Από την κοροϊδία των τόσων και τόσων ξαπλωμένων στα πεζοδρόμια, των άνεργων της εξαθλίωσης και της απελπισίας.
Και ένα τέτοιο αυγό δεν μπορούσε παρά να γεννηθεί μέσα σ’ αυτό τον χώρο, που άλλοι τηγανίζουν και άλλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, δεν βλέπουν, δεν ξέρουν. Μασάνε και φτύνουν κουτόχορτο και νομίζουν ότι το μήνυμά τους θα μείνει μεταξύ τους.


Κι όταν το «δεν βλέπω, δεν ακούω» και το «μασάω και φτύνω» έφτασε ως το Λιτόχωρο και τα Καλάβρυτα με τα 2.000 και πλέον θύματα των Ναζί που οι απόγονοί τους σίγουρα «μεθυσμένοι» απ’ την τραγική φαρσοκωμωδία που παίζεται πάνω στην πλάτη τους φήφισαν με τα δυο τους χέρια Κασιδιάρη, οι ψήφοι τους έγιναν φιδάκια χρυσά με τη φωλιά τους πάντα στη Βουλή των Μνημονίων και των μνημοσύνων κι από κει ξέρουν πού και πώς θα πάνε ακολουθώντας τους μαυροφορεμένους τους ηγέτες.


Κι έτσι ο Κύκλος έκλεισε: η Προδοσία έφερε την κουτοπονηριά και όλοι μαζί τη Μαύρη Οργή με τα χρυσά νύχια. Και θα ‘ναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα Αντιπροσωπευτικό Σώμα θα φαγωθεί τελικά από μόνο του! Αυτό θα είναι το πρώτο θύμα στο θέατρο του παραλόγου που σκηνοθετεί η Τρόικα.
Κι ο Λαός; Βλέποντας και κάνοντας…
28.10.2012

Γαρύφαλλα και μπουζούκια έγιναν τα χαράτσια της ΔΕΗ; Ο βιος και η πολιτεία του πρώην επικεφαλής της Hellas Power



- Ακόμα και λίγες ημέρες πριν την προφυλάκισή του ζούσε χλιδάτη ζωή
- Μπορούσε να δώσει έως και 80.000 ευρώ για λουλούδια στα μπουζούκια
- Νοίκιαζε ιδιωτικά τζετ για μονοήμερες αποδράσεις όταν βαριόταν να είναι στο ίδιο μέρος
- Κατηγορείται για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης

Τέλειωσε μια περιπέτεια, ανοίγει ένας δρόμος




Του Κώστα Βαξεβάνη
Θέλω να γράψω πολλά. Θέλω να πω και «ευχαριστώ». Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Και δεν ξέρω αν το «ευχαριστώ» που αποτυπώνεται στο χαρτί, μπορεί να βγάλει όλη τη θέρμη που έχω μέσα μου και την ικανοποίηση για όλους εσάς και κυρίως για τους συνεργάτες μου.
Έγιναν όλα γρήγορα, αλλά ήταν όλα αληθινά. Ναι, δημοσιεύσαμε την Λίστα Λαγκάρντ, ξέραμε τι κάναμε, αλλά για μας ήταν ένα ακόμη θέμα. Πολλά από τα θέματα που έχουμε δημοσιεύσει στο HOT DOC και την «Πανδώρα» είναι επίσης σημαντικά. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, βρέθηκε απέναντι σε ένα σύστημα που άρχισε να τρεκλίζει, να μας παραβλέπει αρχικά, στη συνέχεια να μας απαξιώνει και στο τέλος να αναγκάζεται ακόμη και να μας αναφέρει.

Έτσι χειρίστηκε η Βρετανία τη δική της «λίστα Λαγκάρντ»



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 5, 2012

Εκτός από την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δώσει λίστα με φοροφυγάδες και στη Βρετανία. Μόνο που εκείνοι δεν την έχασαν, δεν τη «χτένισαν» απλά την αξιοποίησαν! Έτσι για να μαθαίνουμε…

Η βρετανική «λίστα Λαγκάρντ» περιείχε 6.000 ονόματα καταθετών στην ελβετική θυγατρική της τράπεζας HSBC αποκαλύπτει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου. Η Κριστίν Λαγκάρντ την είχε παραδώσει όταν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Όπως έκανε και με την περίπτωση της Ελλάδας, δηλαδή.

Μετά τις Αργινούσες… Υπάρχει σήμερα Θρασύβουλος;



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 5, 2012
Πελασγός ο Μιλήσιος
Η ναυμαχία στις Αργινούσες, λίγο προτού την εκπνοή του Πελοποννησιακού πολέμου, ήταν το τέλος του σπαρτιατικού στόλου.
Συνέπειά του, ήταν να ζητήσουν οι Σπαρτιάτες ειρήνη με τους Αθηναίους. Όμως οι φιλοπόλεμοι, και δημαγωγοί, με προεξάρχοντα τον Κλεοφώντα, έδιωξαν τους Λάκωνες κήρυκες αφού έπεισαν το χειραγωγούμενο λαό για τον ατέρμονα πόλεμο. Οι Αθηναίοι δεν ήξεραν που να στηριχτούν, μη έχοντας εμπιστοσύνη ούτε στον Κλεοφώντα και τους δημοκρατικούς, ούτε στους ολιγαρχικούς, αυτούς που τον είχαν εξαπατήσει, για να θανατωθούν οι 6 νικητές ναύαρχοι με την εισήγηση του Καλλίξενου, που πλήρωσε την 
αφροσύνη του με την αυτοκτονία του, μέσα σε γενική κατακραυγή ενός αγόμενου και φερόμενου πλήθους.

Η τελευταία λέξη της γης πριν το τέλος της θα είναι Ελλάς!





Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν.

Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε)

Η τελευταία λέξη της γης,
όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή,
θα είναι ΕΛΛΑΣ!

Ρισπέν Ζαν (Γάλλος ποιητής, θεατρικός συγγραφέας)

Η Τουρκία επιστρέφει τρία UAV στο Ισραήλ… όχι τα Heron




undefined
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία προμηθεύθηκε το 2007 από το Ισραήλ προτίθεται να επιστρέψει η Άγκυρα, ισχυριζόμενη… με κάποια καθυστέρηση είναι η αλήθεια, ότι παρουσίασαν προβλήματα στις επιδόσεις τους… Πρόκειται για τρία UAV τύπου Aerostar της εταιρίας Aeronautics που είχε προμηθευτεί έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Defense News με τον συντάκτη της να αρθρογραφεί για το θέμα και στον τουρκικό Τύπο. Τα συγκεκριμένα UAV τα προμηθεύτηκαν οι Τούρκοι για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στα μικρού βεληνεκούς UAV που διαθέτει και τα 10 Heron που είχε προμηθευτεί επίσης από το Ισραήλ το 2010, με σκοπό να βοηθήσουν στη εξουδετέρωση των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).