Ετικέτες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Iερώνυμος: Θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες

 

 

Iερώνυμος: Θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες
Την αισιοδοξία ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν, όπως έγινε και σε παλιότερες εποχές, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, που εορτάζει με τριήμερες εκδηλώσεις τον πολιούχο της ‘Αγιο Νικόλαο.

Εορτή του Αγ. Νικολάου στη Wall Street παρουσία Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ

 

 
Εορτή του Αγ. Νικολάου στη Wall Street παρουσία Αρχιεπισκόπου ΗΠΑ
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα τελέσει σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 10 μμ στην Ελλάδα), εορτή του Αγίου Νικολάου, ειδική δέηση στην τοποθεσία όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, ο οποίος κατεστράφη ολοσχερώς την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Κίνηση ματ υπέρ της Ρωσίας


 
 

 
 

 


 





undefined
Η ρώσο-ευρωπαϊκή προσέγγιση φέρνει το πρώτο αποτέλεσμα. Λόγω του μερικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζεται στην περίπτωση της Ελλάδας με το ΔΝΤ, η Ευρώπη καλεί την Ρωσία, μέσω του Γάλλου ΥΠΟΙΚ Μοσκοβισί, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωση της Κύπρου και κατά αυτόν τον τρόπο να αντικαταστήσει το ΔΝΤ στην τρόικα με τη Ρωσία!
Το Παρίσι έλαβε το μήνυμα Πούτιν, ο οποίος είχε καλέσει τον Σαρκοζί την Μόσχα, και ρίχνει άγκυρες και εκτός ΔΝΤ. Πόσο μάλλον όταν βλέπει ότι το Βερολίνο αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο στην γεωοικονομική προσέγγιση της Γηραιάς Ηπείρου με την «Αρκούδα».

Μέγας Αλέξανδρος: Oι μύθοι και ο θρύλοι για τη γέννησή του

 

Μέγας Αλέξανδρος: Oι μύθοι και ο θρύλοι για τη γέννησή του
Αναφορές περί της γεννήσεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καταγράφονται στο βιβλίο του «Ζει ο Αλέξανδρος;»
Αναλυτικότερα, επισημαίνουμε:
«Το 356 π.Χ. στις έξι του Εκατομβαιώνα, πρώτου μήνα του αττικού χρόνου – που οι Μακεδόνες τον έλεγαν Λώο -, γεννήθηκε στην Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αλέξανδρος. Γ΄… ο Αλέξανδρος ο Μέγας, που έμελλε να γίνει η συναρπαστικότερη φυσιογνωμία της παγκόσμιας Ιστορίας.

Πώς πληρώνονταν οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

 

 
undefined
Μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος να έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ιδιότητα του ικανού στρατηλάτη, αλλά ήταν εξίσου δεινός οικονομολόγος, με …μάστερ στα οικονομικά του πολέμου, τα οποία δεν προσφέρονταν για αδύναμους «λύτες».

ΥπΕξ: Συνίσταται Προσοχή στις Εθνικιστικές Τάσεις στα Βαλκάνια

 
 
 
 
 
 

 

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα νομοσχεδίου για την αλβανική υπηκοότητα μη κατοίκων Αλβανίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, είπε ότι δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου νομοσχεδίου, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα εφαρμοζόταν και ποια είναι η σχέση του και η συμβατότητά του γενικώς με το κοινοτικό πλαίσιο και με τη θέση της Αλβανίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όλα αυτά είναι πράγματα, τα οποία θα πρέπει να τα δούμε πάρα πολύ προσεκτικά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπερίσα και του προέδρου Νισάνι, ο κ. Δελαβέκουρας δήλωσε: «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην περιοχή μας, ακριβώς γιατί ο εθνικισμός αποτελεί υπαρκτή απειλή. Η έξαρση του εθνικισμού, το τελευταίο διάστημα, σε μία περιοχή όπως τα Βαλκάνια, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά εθνικιστικές και αλυτρωτικές συμπεριφορές, στάσεις και ενέργειες, είναι επικίνδυνη. Είναι απαραίτητο να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η έξαρση του εθνικισμού.

Να γιατί στο MEGA και το SKAI δεν θα ακούσετε ΠΟΤΕ είδηση για την Ισλανδία

 

 

Iceland

- “Η διαφορά είναι ότι στην Ισλανδία αφήσαμε τις τράπεζες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν να χρεωκοπήσουν. Όπως θα γινόταν με κάθε ιδιωτική εταιρεία. Εμείς δεν δώσαμε χρήματα των φορολογουμένων για να τις σώσουμε. Το κράτος και οι πολίτες δεν έχουν καμμια υποχρέωση να αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτή”!!

Περί Προφητειών. Η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από “θαυματοποιούς” και θαύματα για να πείσει…

 

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Δεκεμβρίου 6, 2012
προφΤα παρακάτω απευθύνονται μόνο σε όσους πιστεύουν. Για κάποιον που δεν έχει βιωματική σχέση με την Ορθοδοξία θα του φανούν ξένα.
Επομένως καλύτερα να αποφύγει το διάβασμα της παρούσης αναρτήσεως…
Η αναζήτηση και εξήγηση προφητειών και προφητών από μόνη της δε σώζει…
Τι είναι οι Προφητείες ;
“Οι Προφητείες παραδόθηκαν στους Χριστιανούς από τον ίδιο τον τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό, και δι’ Αυτού εν Αγίω Πνεύματι, στους Αποστόλους, στους Αγίους της Παλαιάς (προ Χριστού) Διαθήκης, σε κάποιους φωτισμένους αρχαίους Έλληνες σοφούς και βέβαια, στους Αγίους Πατέρες και στις Αγίες Μητέρες της Νέας (μετά Χριστόν) Διαθήκης”. Μάς δίδουν κάποια γνώση του μέλλοντος από την Γνώση του Παντογνώστη και Υπέρχρονου Θεού. Δεν μιλάνε για μοιραία γεγονότα, διότι τα γεγονότα καθορίζονται με βάση την επιεική και φιλάνθρωπη Θεία Πρόνοια συνεργία της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου.
Μας διαβεβαιώνουν, για την ύπαρξη του Σωτήριου Πνευματικού Νόμου που νουθετεί και προειδοποιεί τους πιστούς προκειμένου να παραμείνουν εδραίοι στην ορθόδοξη μυστηριακή ζωή και δι’ αυτής συνδεδεμένοι με τις άκτιστες ευεργετικές, σωστικές ενέργειες του Τρισαγίου Θεού. Αλλά επειδή όλοι μας πάσχουμε απ’ την έλλειψη του θείου φωτισμού, λόγω των παθών και του πολέμου από τα πνεύματα της πονηρίας, ο Πάνσοφος, Πανδίκαιος και Πανάγαθος Θεός, αποσύρει την Πρόνοιά Του, όχι με διάθεση εκδικητικής τιμωρίας, παρά μόνον προς νουθεσίαν και προς μεταστροφή του νοός και του βίου επ’ αγαθώ, κάτι που ισχύει και συλλογικά για ομάδες ανθρώπων, έθνών κ.λ.π.