Ετικέτες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία σοκ: Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα – Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Ανεργία
Σημ.Αμετανόητου: Aπό που να ξεκινήσουμε…και που να τελειώσουμε με αυτή την είδηση…τι ανάλυση να κάνουμε ?
Ενα θα πώ.Αυτό το κακό που έκαναν στη χώρα οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ…δεν ξέρω αν ποτέ μπορεί να κοστολογηθεί, από έναν σοφό ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ.
Οι  ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι… νομίζω, ότι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Κβαντική υφή του Χωροχρόνου .Ένα άλλο Σύμπαν!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Στη Νευτώνεια φυσική, ο χρόνος και ο χώρος συγκροτούν ένα υπόβαθρο, όπου συμβαίνουν τα φαινόμενα και τα γεγονότα, το οποίο όμως δεν επηρεάζεται από αυτά. Ο χρόνος ήταν διαχωρισμένος από τον χώρο.

Με την εμφάνιση της θεωρίας της γενικής σχετικότητας, ο χώρος συνδυάστηκε και ενσωματώθηκε με τον χρόνο, στον  χωροχρόνο, ο οποίος όμως παραμορφώνεται από την ύπαρξη της ύλης και της ενέργειας.


Στην κβαντική μηχανική, ο χωροχρόνος παραμένει καθορισμένος και σταθερός, ενώ η ύλη γίνεται ακαθόριστη. Οι τροχιές των υλικών σωματιδίων μπορούν να εκφραστούν μόνο ως “νέφη” πιθανοτήτων.

 Έρχεται τώρα η θεωρία της κβαντικής βαρύτητας, γνωστή ως βαρύτητα βρόχων και κβαντική γεωμετρία, ως μία κβαντική θεωρία του χωροχρόνου, η οποία προσπαθεί να συμφιλιώσει τις φαινομενικά ασυμβίβαστες θεωρίες της κβαντομηχανικής και της γενικής σχετικότητας. Η κβαντική βαρύτητα βρόχων θεωρεί ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι κβαντοποιημένοι και ακριβώς όπως η ύλη, συγκροτούνται από ελάχιστες και διακριτές – δηλαδή, κβαντισμένες – ποσότητες.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της κβαντικής θεωρίας και της βαρύτητας, ο χωροχρόνος πρέπει να είναι και παραμορφώσιμος και ‘συγκεχυμένος’. 
Το χωροχρονικό, πλέον, συνεχές αντικαθίσταται από έναν κόσμο ο οποίος αποτελείται από μικροσκοπικά, αδιαίρετα “άτομα” χώρου και χρόνου. Στην νέα θεωρία το μήκος, η επιφάνεια και ο όγκος του χώρου δεν μπορούν να έχουν μέγεθος μικρότερο από κάποιες τιμές, οι οποίες προσδιορίζονται από το μήκος Planck, που ισούται με 10-33εκατοστά, ενώ κάθε“κβάντο χρόνου” έχει μέγεθος που αντιστοιχεί στον χρόνο Planck:10-43 δευτερόλεπτα.
Οι μονάδες Planck αντιστοιχούν σε μία εποχή – πολύ κοντά στη Μεγάλη Έκρηξη – κατά την οποία η βαρύτητα ήταν ενοποιημένη με τις άλλες τρεις αλληλεπιδράσεις της φύσης, την ηλεκτρομαγνητική, την ισχυρή και ασθενή πυρηνική.
Επομένως ένα “κβάντο όγκου”, δηλαδή ο μικρότερος όγκος αυτού του κβαντισμένου χώρου, είναι 10-99 κυβικά εκατοστόμετρα και αντιστοιχεί σε ένα κόμβο, που το φως χρειάζεται χρόνο 10-43 δευτερόλεπτα, για να τον διασχίσει.

ΟΗΕ: O ένας στους οκτώ ανθρώπους στον κόσμο υποσιτίζεται


undefined




Ένας στους οχτώ ανθρώπους στον κόσμο, υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, προειδοποιώντας τους διεθνείς ηγέτες ότι ορισμένες περιοχές δε θα καταφέρουν να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα ως το 2015.


Σε έκθεση για την επισιτιστική ανασφάλεια στον κόσμο (SOFI 2013), η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρώμη, έδρα του FAO, τονίζεται ότι η πείνα συνεχίζει να υποχωρεί στον κόσμο, αλλά η Αφρική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με έναν στους πέντε κατοίκους της να υποσιτίζεται.

Εμπαιγμός με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.



halkiΗ τουρκική εφημερίδα Taraf, στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Δε δόθηκε άδεια για τη Θεολογική Σχολή», γράφει ότι οι εκπρόσωποι της μειονότητας, που περίμεναν με το πακέτο την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, είπαν «Έχουμε υποστεί απογοήτευση. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει η Σχολή αυτή».

Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο εκπρόσωπος τύπου του Οικουμενικού Ρωμαίικου Πατριαρχείου, όπως γράφει, Δωσίθεος Αναγνωστόπουλος, σχετικά με το θέμα είπε:

«Έχουμε υποστεί απογοήτευση για τη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη. Δεν το περιμέναμε. Πιστεύουμε πως η επαναλειτουργία της Σχολής αυτής είναι αναγκαία και αυτό θα συνεχίσουμε να το πιστεύουμε.

Γαλλία: Μια γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα



undefined
1.10.13
Μια γυναίκα συνελήφθη σήμερα Τρίτη το πρωί στο Παρίσι από την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών Εσωτερικού (DCRI), την υπηρεσία αντικατασκοπίας και πληροφοριών εσωτερικού, ως ύποπτη για διασυνδέσεις με την οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa), ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η σύλληψη έγινε στις 06.30 τοπική ώρα το πρωί σε διαμέρισμα της συνοικίας Μπελβίλ της γαλλικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για “σύσταση εγκληματικής συμμορίας που έχει στόχο την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών”. Η έρευνα διεξάγεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού, πρόσθεσε η ίδια πηγή χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Η Aqpa είναι πτέρυγα της Αλ Κάιντα που έχει τη βάση της στην Υεμένη. Δημοσιεύει κυρίως το Inspire, ένα διαδικτυακό περιοδικό προπαγάνδας που απευθύνεται στους ριζοσπάστες ισλαμιστές νέους στις χώρες της Δύσης.
Πηγή: ΑΠΕ

Η προηγούμενη στάση πληρωμών “υπεύθυνη” για το σκάνδαλο Λεβίνσκι.



undefined

Ελάχιστοι θυμούνται την προηγούμενη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στάση πληρωμών το 1995, επι προεδρίας Μπιλ Κλίντον.
Και όχι μόνο αυτό. Ότι η προηγούμενη στάση πληρωμών ήταν υπεύθυνη για το σκάνδαλο Λουίνσκι!

Ήταν η δεύτερη ημέρα της στάσης πληρωμών, όταν ο Μπιλ Κλίντον και η Μόνικα Λουίνσκι είχαν την πρώτη τους ερωτική συνεύρεση!

Η ΔΙΑΎΓΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ? ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ…

Posted: 01 Oct 2013 12:55 AM PDT
Χωρίς “διαύγεια” είναι από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν είναι η πρώτη φορά.
Ο Σαμαράς, ως γνήσιος γκάνγκστερ, δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες λεπτομέρειες.
Η ενημέρωση του πολίτη είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει μια Χούντα.
Σήμερα, πατάς να μπεις στη διαύγεια του Πρωθυπουργού και σε πετάει στη διαύγεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας που για έναν περίεργο λόγο φαίνεται κενή, άδεια.

Πουλικάκος κατατροπώνει Πρετεντέρη-Βορίδη!



Καίριος και σαρκαστικός, ο Δημήτρης Πουλικάκος ανέτρεψε μέσα σε λίγα τηλεοπτικά λεπτά, στην εκπομπή Ανατροπή του Mega, όλη τη σοβαροφάνεια της δημόσιας συζήτησης για τον νεοναζισμό και τις ρίζες του και όλη τη συναφή υποκρισία του πολιτικού κόσμου και των media.

Ιταλοί νεοφασίστες ανέβασαν πανό υπέρ της Χρυσής Αυγής σε αγώνα ποδοσφαίρου


Ιταλοί νεοφασίστες ανέβασαν πανό υπέρ της Χρυσής Αυγής σε αγώνα ποδοσφαίρου
Tη συμπαράστασή τους στη Χρυσή Αυγή εξέφρασαν οι νεοφασίστες οπαδοί της ιταλικής ομάδας Ηellas Verona, ανεβάζοντας πανό και σημαία με το έμβλημα του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τη Λιβόρνο, για το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
«Ελλάδα Ελεύθερη» έγραφε το πανό στην κερκίδα και δίπλα είχαν κρεμάσει σημαία με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής.
Οι φανατικοί οπαδοί της Hellas Verona είναι γνωστοί στην Ιταλία για τη νεοφασιστική τους δράση.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Μισή ώρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Μιχαλολιάκος γνώριζε τα πάντα


Παππάς και Παναγιώταρος έτρεχαν να αδειάσουν τα σπίτια τους με φορτηγά
01/10/201309:11undefined

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα της ηγεσίας της ΧΑ το μοιραίο βράδυ

Μισή ώρα το αργότερο αφότου ο Παύλος Φύσσας υπέστη τις φονικές μαχαιριές, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ήξερε για τη δολοφονία, όπως αποκαλύπτεται από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αντάλλαξαν βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης εκείνη τη μοιραία νύχτα. Η ιεραρχία ακολουθήθηκε κατά γράμμα… Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, η οργάνωση λειτούργησε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα. Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ως όφειλε ενημέρωσε τον βουλευτή-υπεύθυνο για την περιοχή Γιάννη Λαγό.

Μισή ώρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Μιχαλολιάκος γνώριζε τα πάντα


1/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 20 εμφανίσεις
Παππάς και Παναγιώταρος έτρεχαν να αδειάσουν τα σπίτια τους με φορτηγά
01/10/201309:11

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα της ηγεσίας της ΧΑ το μοιραίο βράδυ

Μισή ώρα το αργότερο αφότου ο Παύλος Φύσσας υπέστη τις φονικές μαχαιριές, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ήξερε για τη δολοφονία, όπως αποκαλύπτεται από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αντάλλαξαν βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης εκείνη τη μοιραία νύχτα. Η ιεραρχία ακολουθήθηκε κατά γράμμα… Όπως περιγράφουν οι μάρτυρες, η οργάνωση λειτούργησε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα. Αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ως όφειλε ενημέρωσε τον βουλευτή-υπεύθυνο για την περιοχή Γιάννη Λαγό.

Κόβεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής



Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε τη Δευτέρα




Η Βουλή εξετάζει και το αν υπάρχει συνταγματική δυνατότητα για να διακοπεί ή να ανασταλεί η χορήγηση βουλευτικής αποζημίωσης στους συλληφθέντες

Το θεσμικό οπλοστάσιο ενισχύει η κυβέρνηση προκειμένου να «τσακίσει» συντριπτικά την Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση όπως αυτή αποκαλύπτεται από τις σημαντικές έρευνες των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης .

Επί Μεϊμαράκη έγινε “στρατηγός” αναδρομικά ο πατέρας Παππάς – Πήρε γαλόνια αλλά και λεφτά


1/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 30 εμφανίσεις

Επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη έγινε αντιστράτηγος ο πατέρας του “εθνικιστή” αλλά και λάτρη του Χίτλερ υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

9χρονο κορίτσι σε δημοπρασία στο Αφγανιστάν!



undefined
΄
Η φωτογραφία από το Αφγανιστάν συγκλονίζει. Το κοριτσάκι μόλις εννέα χρονών έχει κρύψει το πρόσωπό του με τα χέρια του από ντροπή. Είναι η η φωτογραφία από την “δημοπρασία” του!
Η φωτογραφία προέρχεται από το facebook . Και δημοσιοποιείται λίγες μέρες μετά από την είδηση ότι η γνωστή τραγουδίστρια Μαντόνα πούλησε ένα πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ,προς 7 εκτομμύρια δολάρια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπαίδευση θηλέων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Χρειάζονται πολλά περισσότερα στο Αφγανιστάν μέχρι να φθάσουμε στα σχολεία για τα κορίτσια.
Πηγή: on alert

ΠΟΣΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ; (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΙΑ)


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;




Γραμμή Μεταξά 6 Απριλίου 1941. Στις 05:15 τα γερμανικά στρατεύματα αρχίζουν να σφυροκοπούν την αμυντική γραμμή- η επιχείρηση «Μαρίτα» έχει ξεκινήσει. Οι Έλληνες αντιστέκονται επί τρεις ημέρες. Στις 9 Απριλίου οι Γερμανοί μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι ξεκινούσε 71 χρόνια πριν η σκοτεινή για την Ελλάδα περίοδος της τριπλής Κατοχής.


Το πρωί της 10ης Απριλίου οι γερμανικές δυνάμεις παρατάσσονται μπροστά στο οχυρό Παληουριώνες. Δεν πρόκειται για παράταξη μάχης αλλά για απόδοση τιμών. Σε ποιους; Στους «ηττημένους» Έλληνες.

Η ΝΔ διέγραψε τον συνήγορο του Κασιδιάρη



undefined
Η ΝΔ διέγραψε τον συνήγορο του Κασιδιάρη
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παύλος Σαράκης διαγράφεται από τα μητρώα μελών του κόμματος.
«Με σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.
Πηγή :  enikos.gr

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία


«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία
Είτε προφυλακιστούν αύριο και μεθαύριο είτε όχι οι Μιχαλολιάκοι και Σία, θεωρούνται ήδη τελειωμένοι και «καμένα χαρτιά» για τον ηγετικό πυρήνα των Ελλήνων φασιστών, που βρίσκονται εντός ή εκτός Χρυσής Αυγής.
Του Κώστα ΧαρδαβέλλαΉδη υπάρχει μία «κίνηση των 100» με στελέχη του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου (από την οποία κίνηση έχουν αποκλειστεί λούμπεν πρόσωπα τύπου Ρουπακιά και κυρίως την αποτελούν μορφωμένοι, επιστήμονες, τέως στρατιωτικοί και επιχειρηματίες). Άμεσος στόχος της κίνησης των 100 είναι η γρήγορη αλλαγή της ηγεσίας και του πολιτικού προσώπου της νέας Χρυσής Αυγής, που θα απομακρυνθεί σε ένα βαθμό από τις βίαιες επιθέσεις και τα προγκρόμ μεταναστών και αντιφρονούντων.

Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι κατασκευάζουν την κρίση


Στα πρόθυρα του «δημοσιονομικού γκρεμού» οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λευκό Οίκο ότι πρέπει να προληφθεί μια πιθανή οικονομική παράλυση της κυβέρνησης και κατηγόρησε την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι κατασκευάζει μια κρίση που θα πλήξει την οικονομία και τους πολίτες σε όλη τη χώρα.

Βελίκα Τράικου, μία ηρωίδα δασκάλα του Μακεδονικού Αγώνα…


\
ελληνικό σχολείο στα Σκόπια
(προσέξτε την επιγραφή του σχολείου!)
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ
Καυτές ἱστορικές μνῆμες κουβαλᾶ τοῦτος ὁ μήνας. Ζωντανεύει μπροστά μας καί τούς νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους τοῦ 1912-13. Πολλές πόλεις τῆς Μακεδονίας γιορτάζουν τοῦτες τίς μέρες τά ἐλευθέριά τους ἀπό τή μακρόχρονη τουρκική σκλαβιά καί παιανίζουν τή νίκη τους κατά τῶν βουλγάρων κομιτατζήδων. ᾿Αλλά, μέχρι νά φουντώσει καί νά θεριέψει ὁ Μακεδονικός ᾿Αγώνας, πόσοι καί πόσες δέν ἐργάστηκαν ἀνύσταχτα πολλές δεκαετίες πρίν, δέν ριψοκινδύνευσαν καί δέν ἔγιναν ὁλοκαυτώματα, σπέρνοντας ἀπό τό δικό του μετερίζι ὁ καθένας τό σπόρο τῆς λευτεριᾶς!

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στους πρυτάνεις


undefined
Ζητά να παραδοθεί στο ΑΣΕΠ η λίστα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα – Αλλιώς θα θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος – Ανακαλούν οι πρυτάνεις την εθνική προσπάθεια, λένε στο υπ. Παιδείας

Ποιοι χρυσαυγίτες τηλεφώνησαν πού, το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα [σχεδιαγράμματα]


undefined
Σχεδιαγράμματα με τις κλήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα από τις 21:00 της 17ης Σεπτεμβρίου έως και τις 03:00 τα ξημερώματα της επομένης ημέρας.

Έτσι θα μετασχηματιστεί η Βιοχάλκο – Τι γράφει η βελγική L’ Echo



undefined
Λεπτομέρειες για τη μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο από την Αθήνα στις Βρυξέλλες δίνει δημοσίευμα της βελγικής γαλλόφωνης εφημερίδας L΄Echo.Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται κατ’ ουσίαν για δύο συγχωνεύσεις, στις οποίες εμπλέκονται η βελγική εταιρεία “Cofidin” και η βελγική θυγατρική της Βιοχάλκο. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εμπλοκή δύο γνωστών προσωπικοτήτων της αγοράς των Βρυξελών, των επικεφαλής της Cofidin, του κόμη Ζαν Ζακ Ντε Λονουά και του Ζακ Μουλάρτ, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν χρηματίσει επικεφαλής επιχειρήσεων του ομίλου Αλμπέρ Φρερ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο του Βελγίου, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον κατασκευαστικό και τραπεζικό τομέα.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μητρική εταιρεία Βιοχάλκο διευθύνει μια σειρά από θυγατρικές που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία προϊόντων χάλυβα, χαλκού και αλουμινίου.

Τα ρομπότ και οι υπολογιστές οι «εργαζόμενοι» του μέλλοντος;



Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι πλέον με μία νέα σύνθετη πρόκληση-απειλή; Πώς μπορούν να είναι πιο χρήσιμοι στους εργοδότες τους όταν ρομπότ εξαιρετικής νοημοσύνης και υπολογιστές ταχύτατης επεξεργαστικής ισχύος είναι κατά πολύ ικανότεροι να επιτελούν όλα τα καθήκοντα τους γρηγορότερα και καλύτερα από τους ανθρώπους;

Καλλιτέχνιδα επαναδημιούργησε διάσημους πίνακες χρησιμοποιώντας μόνο λαχανικά [εικόνες]



Μια άλλη διάσταση έδωσε η Ju Duoqi στα λαχανικά που έβλεπε στην κουζίνα δημιουργώντας με τον πιο πρωτότυπο τρόπο αντίγραφα διάσημων έργων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται πίνακες του Πικάσο, του βαν Γκογκ, του ντα Βίντσι και πολλών άλλων κορυφαίων ζωγράφων.
Τα έργα της έχουν τίτλο «Vegetable Museum» (μουσείο λαχανικών) και όπως δήλωσε η καλλιτέχνιδα: «ήθελα να δώσω ζωή σε ασήμαντα λαχανικά με σκοπό να ξεχωρίσουν μέσα στην καθημερινότητα της ρουτίνας».

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ: “ΡΙΧΝΕΙ” ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


Ερωτήματα προκαλούν τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της στον ανακριτική Πειραιά η φίλη του Παύλου Φύσσα, η οποία έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του 34χρονου από τον Γιώργο Ρουπακιά.
Η ίδια καταγγέλλει, σύμφωνα με το newsbomb.gr, το γεγονός πως η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν παρούσα στο περιστατικό και δεν έκανε τίποτα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη δολοφονία.

“Η ανευθυνότητα του πλήθους”. Το πείραμα των Ντάρλεϊ και Λατανέ.


“Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.” – Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964.

Αριστείδης ο γιος του Λυσιμάχου (ο επονομαζόμενος Δίκαιος): μια βιογραφία


undefined
Αριστείδης ο γιος του Λυσιμάχου
Ο Αριστείδης, ο γιος του Λυσιμάχου, υπήρξε ένας από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες που ανέδειξε η Αρχαία Αθήνα. Γεννήθηκε το 550 π.Χ. περίπου και κατάγονταν από τον δήμο της Αλωπεκής της Αντιοχίδας φυλής
Από τα πρώτα βήματα του στον πολιτικό βίο της πόλης του, συνδέθηκε με τον ιδρυτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Κλεισθένη και προσχώρησε στο αριστοκρατικό κόμμα έχοντας ως βασικό του πολιτικό αντίπαλο τον Θεμιστοκλή.
Το πρώτο πολιτικό αξίωμα που έλαβε ο Αριστείδης ήταν αυτό της επιμελητείας των δημοσίων εξόδων, όταν και αποκάλυψε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες τα οποία αφορούσαν τον Θεμιστοκλή και συνεργάτες του.
Ο Θεμιστοκλής αντέδρασε αμέσως προσπαθώντας να του χρεώσει οικονομικές ατασθαλίες, αλλά ο Αριστείδης απέδειξε το αβάσιμο των ισχυρισμών αυτών προστατεύοντας το όνομα του και την τιμή του.
Η πρώτη Περσική εκστρατεία με τον Δάτη και τον Αρταφέρνη, βρίσκουν τον Αριστείδη έναν από τους δέκα εκλεγμένους στρατηγούς, οι οποίοι ως γνωστόν, αναλάμβαναν την συνολική διοίκηση του Αθηναϊκού στρατού ανά ημέρα.

Νέες φωτογραφίες από το “νεογέννητο” νησί στο Πακιστάν



 
H NASA δημοσίευσε φωτογραφίες πριν και μετά την εμφάνιση του νέου νησιού που γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από σεισμό.

Στην κυβέρνηση ή… στον Κορυδαλλό, χρήσιμοι ούτως ή άλλως


του Γιώργου Καραμπελιά
Στην κυβέρνηση ή… στον Κορυδαλλό, χρήσιμοι ούτως ή άλλως
Πριν ένα μήνα, ο σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Π. Μπαλτάκος, δήλωνε «πως είναι απευκταίο, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να συγκυβερνήσουμε και με τη Χρυσή Αυγή», ενώ ο έτερος μυστικοσύμβουλος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει αυτή τη γραμμή ακόμα και τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επέμενε στην εξίσωση Χ.Α. και ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μέσα σ’ ένα μήνα, τα πράγματα αντιστράφηκαν και οι παρ’ ολίγον κυβερνητικοί εταίροι μεταβλήθηκαν σε «εγκληματική οργάνωση» και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Οι συνέπειες αυτής της μεταστροφής για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις θα είναι τεράστιες. Τι μεσολάβησε όμως για να πραγματοποιηθεί;

ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑ


undefined
Όπως διαπιστώσαμε από προηγούμενο κείμενο (Φυλετικά δεν είμαστε Έλληνες!), το οποίο αναφερόταν στις εμπρηστικές απόψεις μίας δήθεν προοδευτικής ομάδας διανοουμένων, σε σχέση με τη «φυλετική καθαρότητα» των Ελλήνων, υπάρχει μία εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία στους περισσότερους.

Η σημαντικότερη όμως διαπίστωση ήταν ίσως το ότι, οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους, σε αντίθεση με πολλούς άλλους λαούς. Για παράδειγμα, εάν πει κανείς σε έναν Γερμανό πως δεν μοιάζει με Γερμανό, θα το θεωρήσει μάλλον ως φιλοφρόνηση – ενώ πολύ συχνά, όταν ένας Αυστριακός θέλει να βρίσει κάποιον άλλο, τον αποκαλεί Τούρκο.
Εν τούτοις, σε πλήρη ασυμφωνία με τους Έλληνες, σπάνια οι άλλοι λαοί κακολογούν δημόσια και σε τέτοιο βαθμό τη χώρα τους - γεγονός που έχει τεκμηριωθεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων από την επιτυχία που είχε στην Ελλάδα το μάλλον ανθελληνικό ή/και προσβλητικό βιβλίο, με τον τίτλο «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας»

«Χρυσή Αυγή»: Πάρεργα και παραλειπόμενα.



Καθηγητού Βασίλη Φίλια, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.
Το ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα φασιστικό μόρφωμα είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο. Γι αυτό ακριβώς και βρίσκεται εκτός πλαισίου δημοκρατικού πολιτεύματος, του οποίου τα κενά και τις αδυναμίες εκμεταλλεύεται για να το υποσκάψει.
Αυτή όμως είναι μία παράμετρος του θέματος.

Η άλλη αναφέρεται στο γεγονός ότι 500.000 άνθρωποι την εψήφισαν και από αυτούς μόνο το 1/10 είναι φασιστοειδούς νοοτροπίας , οι οποίοι και αποτελούν τον σκληρό οργανωτικό της πυρήνα. Πρόκειται για ένα στοιχείο  καθοριστικής σημασίας , που οι διάφοροι «αναλυτές» θέλουν να το αγνοούν.

Είναι η «Χρυσή Αυγή» εγκληματική οργάνωση; Βεβαίως και είναι, αλλά αυτό δεν αφορά στους εκτός πυρήνος ψηφοφόρους.

Συνταγματικά τόξα, ναζιστικά μαχαίρια και ιστορίες για αγρίους!



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Τελικά η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση. Aφού το είπε ο Δένδιας και τα κανάλια. Και τώρα, τι;
Η Κάρι Μπράντσω της θεωρίας των δύο άκρων
Στις 12 Σεπτέμβρη, μια αιματηρή επίθεση ομάδας 50 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα προκάλεσε κατακραυγή στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, με το αυτοαποκαλούμενο συνταγματικό τόξο να πετά σύντομα τη μπάλα στην εξέδρα.

Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Λαπαβίτσας

του Κώστα Λαπαβίτσα
Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.

Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Λαπαβίτσας

του Κώστα Λαπαβίτσα
Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.

1967: Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε και οι αντάρτες του Τσε!



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Che Guevara with Salvador Allende photoΒρισκόμαστε στο 1967 και ο Τσε έχει δολοφονηθεί στη Βολιβία στις 9 Οκτώβρη. Οι σύντροφοι του ψάχνουν για καταφύγιο, για άσυλο προστασίας απ’ τις δυνάμεις του βολιβιανού στρατού και της CIA. Θα καταφέρουν να βρουν άσυλο στην Χιλή, έπειτα από παρέμβαση του ηγέτη της αριστεράς Σαλβαδόρ Αλιέντε. Αυτό το γεγονός, ξεχασμένο από πολλούς μέσα στον ορυμαγδό των τότε ραγδαίων εξελίξεων, μας δίνει ένα ακόμη στοιχείο για το πρόσωπο του Αλιέντε, του ανθρώπου που επιχείρησε – ανεπιτυχώς όπως αποδείχθηκε – τη μετάβαση στον Σοσιαλισμό μέσα απ’ τις δομές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

H συνέχεια στην Ελληνική Φιλοσοφία από το τέλος της Αρχαιότητας ως την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας


File:Socrates and Plato.jpg

Ο/Η Αμετανόητος λέει:
Κλάους Όλερ
H συνέχεια στην Ελληνική Φιλοσοφία από το τέλος της Αρχαιότητας ως την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας
(Μετάφραση: Πολυτίμη-Μαρία Παλαιολόγου)
Από «Μεσαιωνική Φιλοσοφία. Σύγχρονη Έρευνα και Προβληματισμοί», Εκδ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Αθήναι, 2000

ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΩΣ ΝΟΗΜΑ


ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΩΣ ΝΟΗΜΑ

 
 
 
 
 
 
1 Vote

 
“Του Γεράσιμου Κακλαμάνη”
 Ο   άνθρωπος δέν ύπάγεται στά ζώα πού έφκιάσθηκαν νά ταξιδεύουν . Οπως όλα τά ζώα έχουν μιά συγκεκριμένη περιοχή πού ζούν , τήν λεγόμενη “πανίδα” -καί μόνο ώρισμένα άπό αύτά είναι άποδημητικά – έτσι συμβαίνει καί μέ τόν άνθρωπο . Ησαν όμως οί νεώτερες διαμορφώσεις τής ίστορίας καί κυρίως τό έπιτακτικό πρόβλημα διατροφής , πού ύπήρχε πάντα γιά τήν δυτική Εύρώπη , πού μετέβαλαν τόν άνθρωπο σέ όν άποδημητικό .
  Στίς άνάγκες αύτές τών δυτικοευρωπαίων , πού συνεπτήχθησαν ταυτόχρονα καί μεγάλες θυσίες γιά τίς κοινωνίες τους , χρωστάμε τίς έξερευνήσεις τής Γής καί τελικώς τήν (καλή ή κακή) όργάνωση τής Υδρογείου . Γιά νά έπιτευχθούν αύτά έχρειάζετο ή άνάπτυξη τών τεχνικών μέσων κατ’ άρχήν , καί γιά νά κρατηθούν άκριβώς έπειδή προέκυπταν άπό άνάγκες έπιβίωσης , ή άνάπτυξη τής βιομηχανίας

«Ο Νίκος ο κοντός κανόνισε για τους “αγανακτισμένους κατοίκους” στο Κερατσίνι»

«Ο Νίκος ο κοντός κανόνισε για τους “αγανακτισμένους κατοίκους” στο Κερατσίνι»

30/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
Όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της δικογραφίας
undefined

Ο διάλογος δύο στελεχών της Χ.Α. αποκαλύπτει την ταυτότητα εκείνων που πέταγαν πέτρες δίπλα στους αστυνομικούς στα επεισόδια που ακολούθησαν την κηδεία του Παύλου Φύσσα

Βρετανία: Έξαρση αλκοολισμού ανηλίκων




Περίπου 300 παιδιά ηλικίας 11 ετών ή και μικρότερα επισκέφθηκαν τα επείγοντα των βρετανικών νοσοκομείων μέσα σε ένα χρόνο, λόγω κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ, σύμφωνα με στοιχεία του BBC.
undefinedΤα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από 125 εκ των 189 νοσηλευτικών ιδρυμάτων που έχει υπό την εποπτεία της η δημόσια υπηρεσία υγείας (NHS). Επίσης, δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο συνολικά 6.580 ανήλικοι μπήκαν σε νοσοκομεία για προβλήματα αλκοολισμού. Αυτός ο αριθμός θεωρείται μειωμένος σε σχέση με την περίοδο 2011-2012, όταν οι νοσηλευόμενοι είχαν φτάσει τους 7.821. Ακόμη, 1897 ανήλικοι, εκ των οποίων οι 145 ήταν παιδιά κάτω των 11 ετών νοσηλεύτηκαν για προβλήματα που σχετίζονταν με χρήση ναρκωτικών ουσιών.