Ετικέτες

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥΣ...ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ!!!


Posted: 21 May 2013 12:50 AM PDT
Στις αρχές Απριλίου του 2012 ο πρόεδρος του καφενείου της Λέσχης Bilderberg στην Ελλάδα, Γιάννης ο υπηρέτης τους Στουρνάρας, διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι οι μελέτες του ΙΟΒΕ προέβλεπαν ότι η ύφεση το 2012 θα κλείσει κοντά στο 5%.
Πόσο έκλεισε Γιαννάκη μας?
Λίγο πάνω από 7%?
Δεν το πιστεύω ότι έπεσες τόσο έξω.
Στην ουσία μας μετέφερες την πρόβλεψη, το στόχο καλύτερα, των δανειστών μας.
Τόσο έλεγαν κι αυτοί και...διαψεύστηκαν σαν πρωτάκια.
Ή αυτό ήθελαν να περάσουν οι ολιγάρχες ΣΑΣ?
Όπα, τι βλέπω, η παραπάνω ιστοσελίδα kentrinews.gr κατέβασε το συγκεκριμένο άρθρο της 2 Απριλίου 2012 από το site της. 
Τι έγινε Γιαννάκη? Ο υπηρέτης έχει πρόβλημα? Χτυπάει καμιά φορά την πόρτα και η "συνείδηση" και η ντροπή?
Άρχισαν να σε κράζουν ότι τα ίδια μας έλεγες και το το 2010 και το 2011 και το 2012 ως αρχικαφετζής και τα ίδια μας λες και τώρα ως Υπουργός- περί ανεργίας και ύφεσης και έξοδο στις αγορές- και βγήκες παγανιά στο διαδίκτυο και κατεβάζεις από "φιλικά sites" τις μαλακίες που μας τσαμπουνούσες, ΤΟΤΕ?
undefined
Μα πόσο ξεφτίλες είστε ρε φίλε.
Πόσο χαμηλά πέφτεις για να κάνεις πράξη τις διαταγές των αφεντικών σου?
Κρίμα για τα παιδιά σας.
Στη γυάλα θα μεγαλώσουν, στη γυάλα θα πεθάνουν.
Στη γυάλα που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε για τα παιδιά σας και για εσάς φυσικά...
Εσείς τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές μην επηρεάζεστε.
Τον αετό και τα μάτια σας.
Αυτοί είναι οι σωτήρες ΣΟΥ.
Ακόμη απορώ, τι σχέση έχεις εσύ μ αυτούς και με τ αφεντικά ΤΟΥΣ και ακόμη τους πιστεύεις και τους ψηφίζεις?
by ago

Μια ιστορία για θηρία!!Αφιερωμένο σε όσους ευνούχισαν την έρευνα στην Ελλάδα!


undefined












(σ.σ.Λίγο παλιό,άλλα πάντα επίκαιρο άρθρο!Αφιερωμένο στα “επίορκα θηρία” που πολέμησαν και απέτρεψαν κάθε ανατρεπτική έρευνα ή ανακάλυψη στην Ελλάδα)
Γράφει ο JZ – Μη χάσετε τα 2 βίντεο!
Στις αρχές του -80 ένας δεκατριάχρονος γρεβενιώτης είχε ακούσει από τον παππού του πως κοντά στο αμπέλι του βρήκε κάτι παράξενα κόκαλα σε μέγεθος και σχήμα ανθρώπινου χεριού. Φιλοπερίεργος όπως ήταν “οργάνωσε” μια ερασιτεχνική ανασκαφή με μέλη τους συνομίληκους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Θωμά Λάμπρου. Το εγχειρίδιο της ανασκαφής το πήρανε από ένα βιβλιοπωλείο στην πλατεία, που εξηγούσε πως γίνεται μια σωστική ανασκαφή…

ΜΟΥΣΕΙΑ, η κιβωτός του πολιτισμού


20130518-095057.jpgΤου Νίκου Γ. Ζυγογιάννη
Η αρχαία ελληνική λέξη «μουσείον», που σήμαινε ναός των μουσών και
κατεπέκταση των τεχνών, σήμερα δηλώνει τον τόπο, το κτίριο όπου
βρίσκονται συγκεντρωμένες με σκοπό την προστασία και την παρουσίασή
τους στο κοινό, συλλογές έργων τέχνης, αλλά και πολιτιστικά,
επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα. Στην κλασική αρχαιότητα και

ειδικά στην Αθήνα ανάγεται η ιδέα της δημιουργίας δημόσιων συλλογών
έργων τέχνης. Σε μια αίθουσα των Προπυλαίων ( στην Ακρόπολη )
βρίσκονταν έργα διάσημων ζωγράφων, απ’ όπου και η ονομασία της
«Πινακοθήκης», που είχε δοθεί στο χώρο αυτό.

Το μεγάλο μυστικό των Μυκηναϊκών τάφων της Ιτέας….

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 17, 2013
Την μετακαλλικρατική τριετία η περιοχή της Ιτέας δίνει μια οδυνηρή μάχη  για να επιβιώσει εν μέσω πνιγηρών χαρακτηρισμών ή αποχαρακτηρισμών με ιδιότητες ανάλογες των προθέσεων όσων δεν μπορούν πλέον ούτε να κρύβονται ούτε να αποστασιοποιούνται.


 Με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες τελειώνει η προθεσμία  για να ασκηθούν ένδικα μέσα για το θέμα των Αγίων Αναργύρων, αλλά και με την πρόταση για το ΣΧΟΑΠ Ιτέας-Κίρρας, καθώς  και με διαφαινόμενη πλέον την διαδικασία προετοιμασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών,  απευθύνουμε σε κάθε αρμόδιο το ερώτημα:

La Repubblica: Η Ευρώπη είναι σαν διεφθαρμένη εκκλησία και φταίει η Γερμανία – Να γίνει σχίσμα

La Repubblica: Η Ευρώπη είναι σαν διεφθαρμένη εκκλησία και φταίει η Γερμανία - Να γίνει σχίσμα

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση μετατρέπεται σταδιακά σε διεφθαρμένη εκκλησία, στην οποία η Γερμανία επέχει θέση ηγέτη, επιβάλλοντας μία δογματική οικονομική ορθοδοξία.

Επιβάλλεται η πολιτική να ανακτήσει τον έλεγχο με ένα προτεσταντικού τύπου σχίσμα, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών», αναφέρει το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον άρθρο της Μπάρμπαρα Σπινέλι στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica της 17ης Μαΐου.
«Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο σε αυτή την Ευρώπη, η οποία οδεύει προς την καταστροφή όχι λόγω των οικονομικών δεινών της, αλλά εξαιτίας της ανοησίας της πολιτικής της», ισχυρίζεται η αρθρογράφος, καταγράφοντας το ιστορικό, αλλά και εκείνους τους παράγοντες, σε μία Ευρώπη των άνισων μεταξύ τους δημοκρατιών, που έχουν οδηγήσει στην παρούσα κατάσταση κυρίως λόγω του επιβεβλημένου γερμανικού μοντέλου.

Κουρδικό και νέος Τουρκικός Επεκτατισμός


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 18, 2013

Του Περικλή Νεάρχου

Πρέσβυς ε.τ.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ δημοσίευσε στον ιστότοπό της, την περασμένη εβδομάδα, ένα χάρτη της «Μεγάλης Τουρκίας», που ονειρεύεται και προβάλλει το σημερινό καθεστώς στο πλαίσιο της νεο-Οθωμανικής και μεγαλοϊδεατικής πολιτικής του. Ο χάρτης, ενώπιον των σφοδρών διαμαρτυριών που προκάλεσε, παρέμεινε αναρτημένος μόνο για λίγα λεπτά. Ήταν όμως αρκετά για να στείλουν τα μηνύματα της πολιτικής και των επιδιωκομένων στόχων από τη σημερινή Τουρκία του Ερντογάν.

Οι επεκτατικές φιλοδοξίες εντοπίζονται προς δύο κατευθύνσεις. Ανατολικά και νότια προς το Βόρειο Κουρδικό Ιράκ και τη Βόρεια, Κουρδική κυρίως, Συρία. Δυτικά και νότια προς την Κύπρο, το Αιγαίο, την Ελληνική Θράκη, τη Νότια Βουλγαρία και την Ανατολική Μακεδονία, περιλαμβανομένης της Χαλκιδικής!

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 04/01 Ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ


Τα Αναστενάρια & οι Αναστενάρηδες στην Αγ.Ελένη Σερρών


undefined
Τα Αναστενάρια είναι ένα ιδιότυπο λατρευτικό έθιμο που συνδέεται με την εορτή των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο εκστατικός χορός και η πυροβασία ανδρών και γυναικών οι οποίοι ονομάζονται επίσης αναστενάρια, νεστενάρια, νιστινάρια και αναστενάρηδες.
Ο λαογράφος Γ. Λεκάκης αναφέρει, ότι επί εποχής του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, οι ορφικοί (ορφανοί) υπήκοοί του τελούσαν προς τιμήν του τα ορφικά μυστήρια. Αυτά ήταν θρησκευτικά μυστήρια, υπέρ του Ορφέως Οιάγρου, που ο ίδιος ο αυτοκράτορας τους επέτρεψε να συνεχίζουν ελεύθερα να τελούν. Έτσι και μετά τον θάνατό του ( και την αγιοποίησή του), οι πιστοί του συνέχισαν να τελούν στη μνήμη του αυτές τις εορτές, στα ονομαστήρια του άγιου αυτοκράτορα.

Αδόλφος>Τα αγόρια μου δεν είναι άγγελοι. Αρθρο-σοκ του antinews για τον ομοφυλόφιλο Χίτλερ και τον Λαικό Σύνδεσμο που πρέπει να αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν!


undefined
Ενα μερακλίδικο άρθρο βασισμένο σε ιστορικά ντοκουμέντα το οποίο υποστηρίζει ότι τόσο ο Χίτλερ όσο και οι άντρες που τον περιστοίχιζαν στην ηγεσία τουEθνικοσοσιαλιστικού κόμματος ήταν gay δημοσιεύει τοφιλοσαμαρικό antinewsπροκαλώντας αναταράξεις στους Χρυσαυγίτες στους οποίους συνιστά (στην κατάληξη του άρθρου να απελευθερωθούν και να αφήσουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν(!). Με όλα αυτά καταλήγουμε στο ειλικρινές ερώτημα: μήπως η όλη ιστορία με το εθνικοσιαλιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και την «υπερανδρική» δράση του δεν είναι τίποτα παραπάνω από την στρεβλή αναζήτηση λίγου ανορθόδοξου ερωτισμού; Μήπως η απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων, να κάνουν αυτό που πραγματικά και ενδόμυχα -ενίοτε εν αγνοία τους- επιθυμούν, θα έβαζε τέλος σε όλη αυτή την υπέρμετρη βιαιότητα του Λαϊκού Συνδέσμου; Εδώ θα έβρισκε εφαρμογή η περίφημη ρήση του Μάο: «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»…
Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι  ούτε το 10% των ανδρών που το 1933 έλαβαν την εξουσία στην Γερμανία δεν ήταν ετεροφυλόφιλοι». Oσο για τον Αδόλφο στο άρθρο διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα: όλα τα στοιχεία μας δείχνουν πως ήταν ομοφυλόφιλος και δη παθητικός, ο ίδιος έτρεφε άσβεστο μίσος για την ομοφυλοφιλία. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για την αναφορά του Igra, ότι σε ενημερωτικό σημείωμα του Αυστριακού Κάιζερ προς διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δηλώνεται πως ο Χίτλερ βιοπορίσθηκε ως αρσενική πόρνη στην Βιέννη το 1907-1912 και στο Μόναχο το 1912-1914 [88]. Ούτε για την γνωστή ψυχιατρική αναφορά του 1943 υπό τον Dr. Walter Langer, η οποία αποχαρακτηρίστηκε απόρρητη και δημοσιεύθηκε το 1968 [89].

Γιάμελ, το χωριό όνειδος της Γερμανίας που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες]

Γιάμελ, το χωριό που κατοικείται μόνο από ναζιστές [εικόνες]

Αν η τοιχογραφία μιας εξιδανικευμένης οικογένειας της Αριας Φυλής και η επιγραφή «Το χωριό Γιάμελ είναι ελεύθερο, κοινωνικό, εθνικό» δεν σε πονηρεύσει, αν τα ροτβάιλερ που γαβγίζουν αδιάκοπα στη θέα μιας άγνωστης φυσιογνωμίας και οι γυναίκες που βρίζουν δεν σε βάλουν στο νόημα, οι οργισμένες ιαχές των ανδρών «πηγαίνετε πίσω στη Δύση», θα σας πείσουν.

Η παράξενη ιστορία του ρολογιού της Μαρίας Αντουανέτα




Ο διάσημος Ελβετός ωρολογοποιός Abraham-Louis Breguet έφτιαξε ένα όμορφο και πολύπλοκο ρολόι για την Μαρία Αντουανέτα. Ονομάστηκε “η Βασίλισσα”, αποτελείται από χρυσό και η τιμή του δεν μπορεί να εκτιμηθεί, όχι μόνο λόγω της ιστορίας του αλλά και λόγω του ότι είναι χειροποίητο. Η Μαρία Αντουανέτα ποτέ δεν το φόρεσε.

Η οικειότητα στη σχέση! Πότε βοηθάει και πότε δημιουργεί προβλήματα;


Η ψυχολόγος Ιωάννα Νικολάτου μας ξεναγεί στα μονοπάτια της οικειότητας μέσα σε μια σχέση. Στη θετική της πλευρά, αλλά και στην αρνητική της... Εκεί που ξέρεις τον άλλον πια πολύ καλά. Το ίδιο κι εκείνος!

Μήπως ο έρωτας μας κάνει μερικές φορές να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας;


Όταν γίνεσαι χαλί να σε πατήσει, όταν παρακαλάς να μην σε αφήσει, όταν για να τον ευχαριστήσεις κάνεις πράγματα που σε εκθέτουν στον εαυτό σου, τότε η αξιοπρέπειά σου έχει πάει περίπατο.

Μερικές φορές μπαίνει στη ζωή σου ένας άνθρωπος που σε κάνει να αλλάξεις κοσμοθεωρία. Να πετάξεις στα σύννεφα από ευτυχία και να εθιστείς στη χημεία του. Κι αν κάτι πάει λάθος, αν κάτι δεν κολλήσει, τότε επακολουθεί χάος.

Η Μάχη της Κρήτης



Γερμανοί αλεξιπτωτιστές πάνω από την Κρήτη 

Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η απόφαση για την επίθεση στην Κρήτη ελήφθη από το Χίτλερ στις 25 Απριλίου 1941, λίγες μέρες μετά την παράδοση της ηπειρωτικής Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, και έλαβε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής» («Unternehmen Merkur»). Ήταν αμυντική και όχι επιθετική επιχείρηση, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Οι Γερμανοί είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν τα νοτιοανατολικά τους νώτα, ενόψει της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα (Εκστρατεία στη Ρωσία) και να εξορμήσουν στη Βόρεια Αφρική, με εφαλτήριο την Κρήτη, όπως πίστευαν οι Σύμμαχοι.
Τις παραμονές της επίθεσης, οι Σύμμαχοι είχαν τακτικό πλεονέκτημα σε ξηρά και θάλασσα, ενώ οι Γερμανοί στον αέρα. Έτσι, το γερμανικό επιτελείο αποφάσισε να διεξαγάγει την επιχείρηση από αέρος με τη χρησιμοποίηση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών σε ευρεία κλίμακα, για πρώτη φορά στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων τέθηκε ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε στη διάθεσή του 1190 αεροπλάνα (πολεμικά και μεταγωγικά) και 29.000 άνδρες (αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους), ενώ οι Ιταλοί θα συνεισέφεραν 3.000 στρατιώτες.
undefined
Την Κρήτη υπερασπίζονταν όσοι έλληνες στρατιώτες είχαν παραμείνει στο νησί και δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί), που είχαν διεκπεραιωθεί από την κατεχόμενη Ελλάδα. Το γενικό πρόσταγμα είχε ο νεοζηλανδός στρατηγός Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, 52 ετών, βετεράνος και αυτός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι υπερασπιστές της Μεγαλονήσου ανήρχοντο σε περίπου 40.000, αλλά είχαν ανεπαρκή και απαρχαιωμένο οπλισμό, ιδίως οι Έλληνες.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το σιωπηλό ολοκαύτωμα του ποντιακού ελληνισμού

Τον Φεβρουάριο του 1994, το ελληνικό κοινοβούλιο ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο», ημέρα μάλιστα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα το 1919. Το χρονικό της μεθοδευμένης εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία τόσο από την Ελλάδα όσο και την Αυστραλία, αλλά και από πλήθος έγκριτων οργανισμών, όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS - 2007).

Κώστας Γιαννακό, ο ζωγράφος των προσωπικοτήτων και των διανοούμενων, (1927-2000)



"Οι μεγάλες Λουόμενες", 1978
180Χ98, Λάδι

Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Τον συνάντησα για πρώτη φορά στην gallery TITANIUM όπου έτυχε να βρεθώ με τη συντροφιά του Γιώργου Π, φίλου και ζωγράφου επίσης. Ήταν μία από αυτές τις συναντήσεις που, κατά κάποιο τρόπο, καθορίζονται από ένα συνδυασμό απρόβλεπτων συγκυριών. Στεκόμαστε μπροστά σε έναν από τους εκτιθέμενους πίνακες των φοιτητών της σχολής καλών τεχνών, στην έκθεση που είχε διοργανωθεί σε συνεργασία με την Heineken. Κάποιο σχόλιο μου, που αφορούσε το συγκεκριμένο πίνακα, ήταν η απαρχή αυτής της γνωριμίας με τον συμπαθέστατο ηλικιωμένο κύριο που στεκόταν δίπλα, επισκέπτης και εκείνος, της έκθεσης. 

Δελφοί – ο Θησαυρός των Σιφνίων


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Της Α.Τσαροχα – ρχαιολόγου

Ο θησαυρός που αφιέρωσαν στους Δελφούς οι κάτοικοι της Σίφνου ήταν από τα πιο λαμπρά και πλούσια διακοσμημένα κτήρια στο ιερό του Απόλλωνα. Ήταν από τους πρώτους θησαυρούς που συναντούσε κανείς ανηφορίζοντας την Ιερά οδό και βρισκόταν στην αριστερή πλευρά της, δίπλα στο θησαυρό της πελοποννησιακής Σικυώνας και απέναντι από αυτόν των Μεγάρων. Στο εσωτερικό του φυλάσσονταν τα πολύτιμα αναθήματα που προσέφεραν κατά καιρούς οι Σίφνιοι στο ιερό. Η παράδοση για την ίδρυση του θησαυρού αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και από τον Παυσανία. 

Η ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, (1902-1930)-Η Πριγκηπέσσα της Θλίψης...



undefined
Η Πριγκηπέσσα της Θλίψης...

Η Μαρία Πολυδούρη γεννήθηκε το 1902 στη Καλαμάτα. Όταν τέλειωσε το γυμνάσιο στη πατρίδα της γράφτηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών χωρίς όμως ποτέ να πάρει πτυχίο. Διορίστηκεν υπάλληλος κι εργάστηκε σε διάφορες νομαρχίες, παράλληλα έγραφε ποιήματα. Το 1927 ταξίδεψε στο Παρίσι, αλλά γύρισεν άρρωστη από φυματίωση. Τελικά μπήκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, αλλά ήτανε πλέον αργά. Το 1930 πέθανε 28 χρονών.


Έγραψε δυο ποιητικές συλλογές: «Τρίλιες Που Σβήνουν» κι «Ηχώ Στο Χάος». Η ζωή κι η ποίησή της ήταν επηρεασμένη από την άτυχη σχέση της με τον Καρυωτάκη, γνωστό πεισιθάνατο ποιητή των «Νηπενθών». Δεν έζησε αρκετά ώστε να ολοκληρώσει τη ποιητική της προσπάθεια. Οι στίχοι της είν' ατημέλητοι και τους διακρίνει μελαγχολία, ρέμβη και διάθεση για φυγή.