Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

(Β’ Μέρος) Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ


(Β’ Μέρος) Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ


Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας που δημοσιεύθηκε στην Δημοκρατία της Παρασκευής, αναφερθήκαμε στο ιστορικό των γεωπολιτικών εξελίξεων που τείνουν να μετατρέψουν τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου σε μια ισλαμική θάλασσα, που θα περιβάλλεται από ισλαμικά κράτη που θα οικοδομηθούν με πρότυπο και υπό την επιρροή της Τουρκίας.

Κατάρριψη μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους ισχυρίζεται το Ιράν




Μη επανδρωμένο αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ο ιρανικός στρατός στα ανατολικά της χώρας όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Ιράν Al-Alam μετέδωσε την Κυριακή, επικαλούμενος ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel.

Χίτλερ: Ο μάστορας της φοροδιαφυγής


Χίτλερ: Ο μάστορας της φοροδιαφυγής

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 4, 2011
Γράφει η Σοφία Τ.
Η Μερσεντές του ήταν δηλωμένη ως εταιρικό ΙΧ. Φέσωσε υπουργείο 50 εκατ. μάρκα για να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα. Δεν πλήρωσε ουδέποτε φόρο εισοδήματος. Ο Αδόλφος έφτασε να χρωστά στο γερμανικό κράτος 400.000 μάρκα
Τα πρώτα χρόνια κατέφευγε σε κοινές μικροαπατεωνιές, όπως να εμφανίζει ως εταιρικό αυτοκίνητο τη νέα του Μερσεντές. Έπειτα για να μειώσει το φορολογητέο του εισόδημα, δήλωσε ψευδώς στην εφορία ότι ευεργετεί μία φιλανθρωπική οργάνωση για τις χήρες του πολέμου.

Στέλεχος του κινεζικού Πολιτμπιρό προειδοποιεί για κοινωνικές αναταραχές λόγω αλλαγών στην οικονομία


Στέλεχος του κινεζικού Πολιτμπιρό προειδοποιεί για κοινωνικές αναταραχές λόγω αλλαγών στην οικονομία

Ο Ζου Γιονγκάνγκ, στέλεχος του κινεζικού Πολιτμπιρό και χαρακτηριζόμενος ως «τσάρος» της κινεζικής ηγεσίας σε θέματα νόμου και τάξης, προειδοποίησε ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κοινωνική αναταραχή λόγω αλλαγών στην οικονομία, σε μία νέα ένδειξη ανησυχιών του Πεκίνου περί προβλημάτων στην ανάπτυξη.

Ινδο-πακιστανικός καβγάς με φόντο μία γυμνή φωτογράφιση και ένα επίμαχο τατουάζ



ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ινδο-πακιστανικός καβγάς με φόντο μία γυμνή φωτογράφιση και ένα επίμαχο τατουάζ


Το εξώφυλλο του περιοδικού, όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του FHM India.
Ισλαμαμπάντ: Ένταση έχει δημιουργήσει στις σχέσεις του Πακιστάν με την Ινδία η δημοσίευση της φωτογραφίας διάσημης Πακιστανής ηθοποιού, η οποία σε γυμνή φωτογράφιση περιοδικού έφερε τα αρχικά των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών στο μπράτσο της.Το Ισλαμαμπάντ επικαλείται εκπρόσωπο της ηθοποιού, ο οποίος διαψεύδει το περιστατικό, όμως το περιοδικό εμμένει. «Έχουμε ένα βίντεο με τη φωτογράφιση, αλλά και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου η δεσποινίς Βίνα Μαλίκ δηλώνει ενθουσιασμένη με τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού «FHM India» Νοσίν Αμπάς.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, επανέλαβε ο Στ.Δήμας στον Β.Γέρεμιτς


Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, επανέλαβε ο Στ.Δήμας στον Β.Γέρεμιτς


Από τη συνάντηση του κ. Δήμα με τον Βουκ Γέρεμιτς.
Από τη συνάντηση του κ. Δήμα με τον Βουκ Γέρεμιτς.
Αθήνα: Συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Βουκ Γέρεμιτς, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί μίλησαν με θερμά λόγια για τις διμερείς σχέσεις, ενώ ο κ. Δήμας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Νέα αμερικανική ένωση χωρίς ΗΠΑ και Καναδά




ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Νέα αμερικανική ένωση χωρίς ΗΠΑ και Καναδά


Μια νέα Αμερικανική ένωση, χωρίς τις ΗΠΑ και τον Καναδά φιλοδοξούν να δημιουργήσουν οι ηγέτες εθνών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που διεξάγουν το Σάββατο συνομιλίες στο Καράκας με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου.

CELAC (Κοινότητα Λατινοαμερικανικών και Καραϊβικών Κρατών),  θα είναι μια πολιτική ένωση 33 χωρών.


ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σουδανό υπ. Άμυνας

undefined
Ο Σουδανός υπουργός Άμυνας , Αμπντελραχίμ Μοχάμεντ Χουσείν , θεωρείται ύποπτος για έγκλημα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία το ΔΠΔ υποστηρίζει ότι έπραξε την περίοδο 2003-2004, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Νταρφούρ.
Την περίοδο από τον Αύγουστο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2004, ο Μοχάμεντ Χουσείν ήταν υπουργός Εσωτερικών του Σουδάν και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Ναρφούρ, που βρίσκεται στο στο δυτικό μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του ΔΠΔ, «ο νυν υπουργός Άμυνας είναι ποινικά υπεύθυνος για τις θηριωδίες που έγιναν στο Νταρφούρ, όσο κανένας».

Ήδη, έχει εκδοθεί από την Χάγη ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σουδανού Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ, με την κατηγορία της γενοκτονίας.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο, σε παλιότερη συνέντευξή του δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν και οι πολιτοφύλακες Τζαντζαουίντ δολοφόνησαν 35.000 ανθρώπους ενώ 2,5 εκατομμύρια είναι τα θύματα της εκστρατείας βιασμών, πείνας και φόβου στους προσφυγικούς καταυλισμούς... Γυναίκες 70 χρόνων και εξάχρονα κορίτσια βιάστηκαν», πρόσθεσε και διευκρίνισε πως στόχος της γενοκτονίας, που συνεχίζεται, είναι οι φυλές Φουρ, Μασαλίτ και Ζαγκάουα στο Νταρφούρ, οι οποίες εξεγέρθηκαν το 2003 κατά της κυβέρνησης.

Ανώτατος Σουδανός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον ένταλμα κατά του Μοχάμεντ Χουσείν «γελοίο» και το ΔΠΔ «όργανο της Δύσης» που έχει σκοπό την αποσταθεροποίηση του Σουδάν.
http://www.real.gr/

Eπιστροφή στο Μέλλον


Eπιστροφή στο Μέλλον


Του Κώστα Πικραμένου*
Με αφορμή το άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη (O «διαμελισμός» της Ελλάδος) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία (02/12/2011) θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις ουσίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ"(sterg)


   


     Από τα πλέον δημοκρατικά χείλη πήραν την απάντησή τους όσοι εξακολουθούν να σπιλώνουν τους αποπεμφθέντες αρχηγούς διαδίδοντας αθλιότητες περί προσπάθειας πραξικοπήματος, καθώς και όσοι προσπαθούν να συνδέσουν το περιστατικό της Σχολής Ευελπίδων με δήθεν ακροδεξιό δίκτυο στις ΕΔ:
Ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Παππάς, στέλεχος του κινήματος του Ναυτικού και κυβερνήτης του αντιτορπιλικού “Βέλος” που το 1973 κατέφυγε στην Ιταλία και κατήγγειλε τη δικτατορία, σε επιστολή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Καθημερινή” απαξιώνει πλήρως τα σενάρια πραξικοπήματος, βεβαιώνοντας την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημοκρατία. Μάλιστα αποδίδει την αιφνίδια αποπομπή του συνόλου της προηγούμενης, άξιας, ηγεσίας των ΕΔ στη σθεναρή διαφωνία της με ψηφοθηρικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας.
Τα ακούτε κύριε Μπεγλίτη; Τα ακούτε επαγγελματίες “δημοκράτες” του “Βήματος” και της “Ζούγκλας”; Ένας άνθρωπος με αντιδικτατορικά “γαλόνια” που εσείς ούτε στο όνειρό σας δεν τα έχετε δει, βεβαιώνει ότι τα σενάριά σας δεν έχουν καμία βάση. Όχι άλλο κάρβουνο λοιπόν…
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του ναυάρχου Παππά:
Διαδόσεις περί πραξικοπήματος
Kύριε διευθυντά
Πιστεύοντας ότι ακόμα και ο μεγαλύτερος φαντασιόπληκτος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Eλλάδα του σήμερα, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η πολιτική ηγεσία επέτρεψε, αν δεν διοχέτευσε, τη διασπορά φημών τόσο για πραξικόπημα όσο και για εμπλοκή της ηγεσίας των E.Δ. σε κυκλώματα εκμετάλλευσης εξοπλιστικών προγραμμάτων. Oταν δε οι φήμες συνοδεύονται από την εσπευσμένη αποστρατεία του συνόλου της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας, είναι προφανές ότι ο αντίκτυπος τόσο στις E.Δ. όσο και στην κοινωνία είναι καταλυτικός της αξιοπρέπειας και του ηθικού τους.
Στην Eλλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν μηχανισμοί κατάλυσης της Δημοκρατίας ανάλογοι με αυτούς του ’50 και του ’60. Mηχανισμοί που δεν περιλάμβαναν μόνο στρατιωτικούς αλλά και δικαστικούς, άλλους δημόσιους λειτουργούς και εξωτερικούς «συμβούλους». Tα στελέχη των E.Δ. κατατάσσονται σήμερα με διαφανείς διαδικασίες, γαλουχούνται και σταδιοδρομούν με αρχές και ιδανικά, απόλυτα πιστοί στο δημοκρατικό πολίτευμα. Kατά την τεσσαρακονταετή ενεργό μου υπηρεσία στο Π.N. αλλά και κατά την εικοσιπενταετή και πλέον αποστρατεία μου διατηρώ στενές σχέσεις με τους εν ενεργεία συναδέλφους με αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι μόνο κάποιος ο οποίος έχει ανάγκη ειδικού ιατρού θα μπορούσε να τους αποδώσει τέτοια κατηγορία.
Aκόμα και στην απίθανη περίπτωση μιας τέτοιας σκέψης, η εκδήλωση πραξικοπήματος είναι και πρακτικά ανέφικτη αφού η διάταξη των E.Δ. δεν αφήνει περιθώρια επέμβασής τους στα αστικά κέντρα. Kαι όλοι γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε όχι μόνο την αυτόματη αποβολή μας από την E.E. αλλά και τη διεθνή απομόνωσή μας. Oι σημερινοί ένστολοι πολίτες διατηρούν νωπές ακόμη τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας στα εθνικά μας θέματα και στη διχοτόμηση της Kύπρου, που αποκλείουν οποιαδήποτε παρόμοια σκέψη. Γιατί όμως κυκλοφόρησαν οι φήμες αυτές; Eιλικρινά, δεν ξέρω τι και πώς να απαντήσω.
Eύλογα όμως δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι η αιφνίδια αποπομπή του συνόλου της προηγούμενης άξιας ηγεσίας των E.Δ. οφείλεται σε σθεναρές διαφωνίες της απέναντι σε ψηφοθηρικές επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, που είχαν να κάνουν με τη δομή και την εκμετάλλευση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ακίνητης περιουσίας των E.Δ. και με τη ρήση «διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον».
H χώρα μας εν μέσω της οξείας οικονομικής κρίσης και ένεκα αυτής αντιμετωπίζει σοβαρότατους εξωτερικούς κινδύνους, με την εθνική της κυριαρχία να υποσκάπτεται συστηματικά. Tα σημαντικά αυτά προβλήματα επιβάλλουν τη σύμπραξη ηγετών και πολιτών για να βγούμε αλώβητοι από το τέλμα με ενισχυμένη Δημοκρατία και ανέπαφη την εθνική μας κυριαρχία. Oι πολίτες της χώρας, ένστολοι και μη, αυτό απαιτούν. Kαι είναι καιρός να καταλάβουν ορισμένοι ότι ο μικροπολιτικός κομματισμός δεν περνάει πλέον.
Nαύαρχος Nικος Παππας / Π.N.
Eπίτιμος αρχηγός Γενικού Eπιτελείου Nαυτικού”

http://nationalpride.wordpress.com/author/jamesissadas/

Κ. Παπαϊωάννου - Το ελληνικό πρόσωπο και η Δύση


Posted: 03 Dec 2011 07:17 AM PST
Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν σήμερα παρά να αλιεύσω και να παραθέσω μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κώστα Παπαϊωάννου(1925-1981), του μεγάλου αυτού Έλληνα διανοούμενου. Αφορμή, η συζήτηση για την Ευρώπη και την σχέση μας με την Δύση... γιατί όπως ήδη αναφέρει ο Κ. Παπαϊωάννου από την πρώτη στιγμή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός λαού δεν εντοπίζονται στα «οικονομικά φαινόμενα» αλλά «στον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται το φυσικό περιβάλλον»

α.α.


World War III Scenario. America's Hypersonic Missile: Who is the Target?


ΣΆΒΒΑΤΟ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

World War III Scenario. America's Hypersonic Missile: Who is the Target?

By Rick Rozoff
The first thing that is on everybody’s minds is President Medvedev’s statement regarding NATO. Why at this late date exactly, at this juncture?

Jerusalem Post: Ελλάδα – Κύπρος απαραίτητοι σύμμαχοι


Jerusalem Post: Ελλάδα – Κύπρος απαραίτητοι σύμμαχοι

Σε ένα άρθρο – ανάλυση του Χερμπ Κεϊνόν στην ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem Post», αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η στρατηγική σκέψη των Ισραηλινών, βάσει της οποίας έχουν συμπεριλάβει στους βασικούς τους συμμάχους του Έλληνες, Ελλαδίτες και Κυπρίους.
Η εξήγηση επικεντρώνεται στην προσπάθεια εξισορρόπησης της ισλαμικής «πλημμυρίδας» που σαρώνει το τελευταίο διάστημα τη γεωπολιτική περιφέρεια που βρίσκονται οι χώρες και κυρίως το Ισραήλ. Η συνεχής κατάρρευση αραβικών καθεστώτων με τα οποία είχε εξευρεθεί παρασκηνιακά τρόπος επικοινωνίας και η στάση της Τουρκίας και του Ιράν που παρακολουθούν την κατάσταση με σκοπό να αξιοποιήσουν για τα συμφέροντά τους τις εξελίξεις, έχουν αναγκάσει το Ισραήλ να αναζητά συμμάχους για την αντιμετώπιση της απειλής.

Ελληνοσκοπιανό θρίλερ


Ελληνοσκοπιανό θρίλερ

undefined
Μπλόκαρε η Ελλάδα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008;Είναι η Ελλάδα που παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 και υποσκάπτει την προοπτική διευθέτησης του προβλήματος της ονομασίας της πΔΜ ή μήπως για το αδιέξοδο ευθυνεται η FYROM που καπηλεύεται ελληνικά σύμβολα όπως ο ήλιος της Βεργίνας, δημιουργεί ψεύτικες ρίζες για να προσκολληθεί σε ένα παρελθόν που δεν της ανήκει τοποθετώντας παντού αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και καλλιεργεί στους πολίτες της την ψευδαίσθηση ότι η “Μακεδονία” φτάνει μέχρι το Αιγαίο;

Παραδοχή του ρόλου της Τουρκίας στη δολοφονία Τσετσένων!


Παραδοχή του ρόλου της Τουρκίας στη δολοφονία Τσετσένων!

undefined
Κόλαφο για την Τουρκία αποτελεί το δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Le Matin», η οποία σε ρεπορτάζ της το οποίο αφορά σε πόλεμο συμφερόντων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τσετσένους, αναφέρεται και σε άλλες καταγγελίες ότι η ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν συνέπραξε ουσιαστικά με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στη δολοφονία Τσετσένων μαχητών στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν καταφύγει, θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλέστεροι στη χώρα που αυτοδιαφημίζεται ως σύγχρονη και προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων…

Τα χειρότερα έρχονται για την Τουρκία



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τα χειρότερα έρχονται για την Τουρκία

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Τουρκίας αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι των υπόλοιπων αναδυόμενων αγορών, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δελεάσουν τους μεγαλύτερους επενδυτές του κόσμου, οι οποίοι τονίζουν πως "αυτοί που χαράσσουν την οικονομία της χώρας δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν τον πληθωρισμό, εκτός εάν λάβουν μέτρα για την αργή ανάπτυξη".

Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων διετούς διάρκειας αναρριχήθηκαν στο 10,9%, από το 8,4% που ήταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου.Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται ανάμεσα σε 16 αναπτυσσόμενες χώρες που παρακολουθούνται από την JPMorgan Chase.
http://www.emea.gr

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προσλαμβάνουν hackers με ένα πρωτότυπο τρόποευ


Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προσλαμβάνουν hackers με ένα πρωτότυπο τρόπο

Government intelligence service targets 'self-taught' hackers with cryptic website that features no obvious branding


The government intelligence service, GCHQ, is aiming to attract the next generation of web-savvy spies by running an ad campaign that challenges computer hackers to crack a code to get an interview.
GCHQ, which reports to the foreign secretary and works with MI5 and MI6, has set up a website that is home to a tricky visual code.
The agency is drumming up interest in the code by seeding a message into social media, such as blogs and forums, that cyber specialists with a "keen interest in code breaking and ethical hacking" might frequent.


Περισσότερα Guardian

Οι ΗΠΑ οπλίζουν τα Αραβικά Εμιράτα ενάντια στο Ιράν


Οι ΗΠΑ οπλίζουν τα Αραβικά Εμιράτα ενάντια στο Ιράν


Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε την πώληση 600 βομβών μεγάλης ισχύος που είναι ικανές να διαπεράσουν οχυρώσεις ή να εκραγούν σε μεγάλο βάθος ("bunker busters") στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιράν, για την αντιμετώπιση "περιφερειακών απειλών".

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ


undefinedτου William Mallinson*
Τα χρόνια της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα, κληροδότησαν μία κάποια έλλειψη διαφάνειας και μία υπερπληθώρα διαφθοράς στην διοίκηση της χώρας, καθώς και μία νωθρή, δουλοπρεπή στάση έναντι κάθε μορφής δράσεως, χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να υπάρχουν υπό μορφήν μερικών ισχυρών οικογενειών και της εμπλοκής τους στην πολιτική και τις επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν μοιάζει να βελτίωσε και πολύ τα πράγματα, όπως άλλωστε καταδεικνύει και η τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία, με την οποία θα ασχοληθούμε εντός ολίγου.

Όταν ο Νταβούτογλου ανακάλυψε τους Ινδιάνους Σιου και Απάτσι!


Όταν ο Νταβούτογλου ανακάλυψε τους Ινδιάνους Σιου και Απάτσι!






Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Η οργιάζουσα διπλωματία Νταβούτογλου έφθασε έως τους Απάτσι και τους Σιού! Η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί προνομιακά «εταίρος» των ιθαγενών Ινδιάνων στις ΗΠΑ! Αυτό αναφέρει από το Λονδίνο η πολύ καλά ενημερωμένη αναλύτρια επί του κυπριακού Φανούλα Αργυρού. Ενώ Ελλάδα και Κύπρος δεν ξέρουν που βρίσκονται πολιτικώς και οικονομικώς, η Τουρκία εργάζεται πυρετωδώς σε πολλά επίπεδα, εις βάρος του Ελληνισμού. Η τελευταία της προσπάθεια λοιπόν, είναι να καταστεί προνομιακός εμπορικός εταίρος των ιθαγενών Ινδιάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάης του ’68, Ντε Γκώλ, νομισματικές ισοτιμίες και πορτοκαλί επαναστάσεις.


Μάης του ’68, Ντε Γκώλ, νομισματικές ισοτιμίες και πορτοκαλί επαναστάσεις.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 1, 2011
Διαβάστε σε εφημερίδα της εποχής (δικτατορία), πως ακόμα και η στρατιωτική χούντα κατηγορούσε τον στρατηγό Ντε Γκωλ για …εθνικισμό(!!!). Απλώς διότι έθεσε σε κίνδυνο τα Αμερικανικα συμφέροντα. Πολύ διδακτική η ιστορία.
undefined
Γράφει ο Νίκος Π.
Σε ένα άρθρο του, “Μεταμφιεσμένο Πραξικόπημα: Νέα Τάξη Πραγμάτων” ο συγγραφέας Jonathan Mowat ασχολείται με την προέλευση του ¨PostModern Coup”, τακτική που χαρακτηρίζεται από την ανάμιξη των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων τους στις «Πορτοκαλί Επαναστάσεις».
Δεν θα προσπαθήσω να το μεταφέρω, αλλά ορμώμενος από αυτό να σχολιάσω.
Η χρήση και χειραγώγηση των «δυνάμεων του λαού», είναι ένα γεωπολιτικό όπλο (σε μεγάλο βαθμό με συμμετοχή ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες) που το έχουμε δει από την Χιλή μέχρι την Κίνα και από τις ΗΠΑ μέχρι την Μέση Ανατολή πρόσφατα. Το είδαμε στην Ευρώπη (Μάης 68), αλλά και στην χώρα μας (Δεκεμβριανά του 08). Για την ώρα, η ιστορία ακόμη παρατηρεί τις εξελίξεις αυτού του τελευταίου, και ενδεχόμενα να καταγράψει στο μέλλον. Ας εξετάσουμε κάτι που η ιστορία ξεκάθαρα έγραψε για το τι συνέβει και φθάσαμε στον Μάι του 68 και ας προβληματιστούμε για το τί θα συμβεί αν συνεχίσουμε να είμαστε απαθείς.

Γιατί τα spreads τών άλλων έπεσαν και της Ελλάδας όχι;;


Γιατί τα spreads τών άλλων έπεσαν και της Ελλάδας όχι;;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 4, 2011
To ΠΑΣΟΚ Plus και ο Εύελπις τούς μάρανε…
Γράφει ο Αδαμάντινος
Οι μηχανισμοί κρατικής δανειοδότησης στην Ευρωζώνη έγιναν πλέον δύο και βλέπουμε…
Ο ένας είναι ο ακριβός, αυτός στον οποίο υπάγεται η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και ο άλλος είναι ο φτηνός, αυτός στον οποίο υπάγεται ή θα υπαχθεί η Ιταλία και η Ισπανία. Η διαφορά αυτή έγινε άμεσα αντιληπτή στις αγορές χτές, με αποτέλεσμα τη πτώση των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων για όλες τις χώρες της ευρωζώνης πλήν της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

National Geographic και Όμηρος


National Geographic και Όμηρος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 4, 2011
%25CF%2587.jpg
-
Αναρωτιέμαι αν και πόσοι από εμάς έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα και γραφή. Θα μου πείτε
με όλα τα υπόλοιπα, που να καταλάβουμε πως εκδόθηκε από το National Geographic η Οδύσσεια του Όμηρου, εκείνου του καλού παραμυθά από το παρελθόν, στα Ελληνικά!

Βραχονησίδα σώζει οικονομικά τη Χάλκη Οι επενδύσεις στην μικρούλα Αλιμνιά ίσως βοηθήσουν το νησί



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Βραχονησίδα σώζει οικονομικά τη Χάλκη Οι επενδύσεις στην μικρούλα Αλιμνιά ίσως βοηθήσουν το νησί


Βραχονησίδα σώζει οικονομικά τη Χάλκη
Οικονομικά προβλήματα για το νησί της Χάλκης



 Μία βραχονησίδα, η Αλιμνιά, από τις μεγαλύτερες που βρίσκονται στο Αιγαίο, έκτασης 7,4 τετ. χλμ., χωρίς κατοίκους από το 1966, με φυσικό καταφύγιο για σκάφη, με πέντε εντυπωσιακά κτίρια, στο έδαφός της, ιταλικής κατασκευής με την επωνυμία «καζάρμες», πρόκειται να ενισχύσει οικονομικά την δοκιμαζόμενη από την κρίση νήσο Χάλκη με τους 434 μόνιμους κατοίκους τους, ανάμεσα στους οποίους και τρεις πολιτικοί οι κκ. Δ. ΚρεμαστινόςΚ. Σφυρίουκαι Ι. Βαληνάκης.

Η Τεχεράνη επιλέγει το χαρτί της κλιμάκωσης της έντασης


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Τεχεράνη επιλέγει το χαρτί της κλιμάκωσης της έντασης


Του Κώστα Ράπτη

Παράλληλα (αλλά όχι απαραιτήτως ανεξάρτητα…) προς την οικονομική κρίση, για την οποία ο πλανήτης κρατά πλέον την αναπνοή του, ολοένα και πυκνώνουν τα σύννεφα επάνω από τον Περσικό Κόλπο, όπως κατέδειξε η εισβολή την Τρίτη εκατοντάδων διαδηλωτών («φοιτητών» κατά το καθεστώς Ahmadinejad, πολιτοφυλάκων του σώματος των «Basijji» κατά το Foreign Office) στη βρετανική πρεσβεία της Τεχεράνης.