Ετικέτες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία από Ιρανούς πράκτορες αποκαλύπτει η Bild


Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία από Ιρανούς πράκτορες αποκαλύπτει η Bild

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας υποψιάζονται πως Ιρανοί πράκτορες προετοιμάζονται για τρομοκρατική επίθεση εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της Γερμανίας.

Στη δήλωσή του ο Γεν. Εισαγγελέας Ράνγκε όχι μόνο επιβεβαίωσε την είδηση αλλά διέταξε προανακριτική εξέταση καθώς και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων. Όπως γράφει η επίσης Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλούμενη ως πηγή την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, η υπηρεσία ήδη διεξάγει έρευνα εναντίον Γερμανού επιχειρηματία, που ήρθε σε επικοινωνία με εκπροσώπους της Ιρανικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.
Η τρομοκρατική ενέργεια όπως πολλοί εικάζουν στη Γερμανία, ήταν σχεδιασμένη να παραγματοποιηθεί από τους Ιρανούς πράκτορες κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν.
Οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τον Ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα Χάραλντ Ράνγκε.
Ο μόνος που διέψευσε τις πληροφορίες ήταν ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας ποινικών υποθέσεων, Γιοργκ Τσίρκε και διευκρίνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία το 2007 
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2007 είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη τριών υπόπτων για τον σχεδιασμό «μαζικών βομβιστικών επιθέσεων» εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στη χώρα.
Σύμφωνα τότε με τη γενική εισαγγελέα Μόνικα Χαρμς, οι τρεις νεαροί άνδρες – δύο Γερμανοί που είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και ένας Τούρκος- είχαν ήδη προμηθευτεί 730 κιλά διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου, για την κατασκευή βόμβας ισχύος 550 κιλών ΤΝΤ. Βόμβα που, εάν τελικά τότε πυροδοτούνταν, θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή από τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λονδίνο και Μαδρίτη, όπως είχε γραφτεί χαρακτηριστικά.
Οι ύποπτοι τότε, σύμφωνα πάντα με τις Γερμανικές αρχές, ανήκαν σε μία τοπική οργάνωση-παρακλάδι της «Ισλαμικής Ενωσης Τζιχάντ» που έχει τις ρίζες της στο Ουζμπεκιστάν, ενώ όλοι φέρονται να είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στο Πακιστάν. Στόχοι τους, ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης και η μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ραμστέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου