Ετικέτες

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Israel froze production of nuclear warheads in 2004, foreign experts say


14/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις

 

In a report published in Bulletin of the Atomic Scientists, experts say Israel has 80 nuclear warheads, but could double that number if it sees fit.

The Nuclear Research Institute in Dimona.
The Nuclear Research Institute in Dimona. Photo by Reuters
Israel ceased production of nuclear warheads nine years ago, according to areport published over the weekend by nuclear proliferations experts in the Bulletin of the Atomic Scientists. The report adds that at present, Israel is satisfied with the number of warheads in its possession, yet could increase the quantity – and even double it – if it sees fit.

Mια άγνωστη συνέντευξη της Κίττυς Αρσένη -που έφυγε από τη ζωή- για τα βασανιστήρια της Χούντας



Mια άγνωστη συνέντευξη της Κίττυς Αρσένη -που έφυγε από τη ζωή- για τα βασανιστήρια της Χούντας

«Έφυγε» από τη ζωή ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, Κίττυ Αρσένη, γνωστή επίσης για την αντιδικτατορική της δράση.
Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι. Μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου σε πολυετή φυλάκιση από τη χούντα. Έναν χρόνο αργότερα, μετά την αμνηστία, έφυγε από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά τη δικτατορία επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά θέατρα της πρωτεύουσας.

Blame Turkey for PKK Truce Breakdown

Back in April, amidst a great deal of public optimism regarding the peace process between Turkish authorities and Kurdistan Workers Party (PKK) insurgents, I suggested that the Turkish government was more cynical than sincere, and was using the peace process for two reasons: First, to win Kurdish support for Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan’s proposed constitution—one that would consolidate his power for more than a decade to come—and second, to win Istanbul the 2020 Olympic Games. (I explain in more detail, here.) I predicted that after the International Olympic Committee (IOC) made its choice, Turkey would no longer need to play nice, and so the peace process would collapse in September.

Το Θέμα της Στρογγύλης…

Το Θέμα της Στρογγύλης…-Τα παπαγαλάκια του συστήματος για το θέμα της Στρογγύλης…

15/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 32 εμφανίσεις


Ειδικού Συνεργάτη του  Μ. Ιγνατίου
Stroggyli01-15september2013Από το πουθενά, ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου, η Στρογγύλη που βρίσκεται δίπλα από το Καστελόριζο, τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί στο θέμα της ΑΟΖ, γιατί το νησί αυτό ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αμέσως άρχισαν οι αναλύσεις των «άσχετων ειδικών» στο Δίκαιο της Θάλασσας οι οποίοι μιλούσαν για προδοσία της ελληνικής κυβέρνησης διότι με αυτή την απόφαση η Στρογγύλη έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη, άρα δεν διαθέτει ούτε ΑΟΖ ούτε υφαλοκρηπίδα.

Η κυβέρνηση … αγναντεύει την Χρυσή Αυγή να καλπάζει

undefined
Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι», αλλά και της Public Issue για τον ΣΚΑΪ, αρκετοί θα σπεύσουν να πουν ότι έχει αρχίσει η αντιστροφή μέτρηση για τη ΝΔ και η «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ στα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου.
Φυσικά το αντίθετο ισχύει, καθώς και τα δύο μεγάλα κόμματα κινούνται στα ίδια επίπεδα. Μία μονάδα πάνω μία μονάδα κάτω δεν κάνουν την διάφορα.  Ίσως ο πιο δόκιμος όρος θα ήταν ότι και οι δυο έχουν «ταβανιάσει» με δεδομένες τις πολιτικές που ακολουθούν.

Απίστευτο: Και όμως από το 1947 δεν άλλαξε τίποτε στην Ελλάδα- Η έκθεση του Πόρτερ στον Τρούμαν


Απίστευτο: Και όμως από το 1947 δεν άλλαξε τίποτε στην Ελλάδα- Η έκθεση του Πόρτερ στον Τρούμαν

 

Αρχές του 1947 η Αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής.. .επικράτησης στην Ελλάδα.

Νέα προκλητικά επεισόδια από τη Χρυσή Αυγή με τη συμμετοχή βουλευτών της στον Μελιγαλά

Επεισόδια προκλήθηκαν, το πρωί, στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας

Νέα προκλητικά επεισόδια από τη Χρυσή Αυγή με τη συμμετοχή βουλευτών της στον Μελιγαλά - ΒΙΝΤΕΟ
όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος, κατέφθασαν στην περιοχή και παρατάχθηκαν, κρατώντας ελληνικές σημαίες. Αρχικά δημιουργήθηκε ένταση με νεολαίους του ΛΑΟΣ. Αργότερα, όμως, όταν στο βήμα ήταν ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και αναγκάστηκε να διακόψει εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών, επειδή, όπως υποστήριζαν, δεν τους έδωσε την άδεια να φτιάξουν στην περιοχή μνημείο πεσόντων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας παναγιώταρος του άρπαξε το μικρόφωνο. Εντέλει, δήμαρχος και αρκετοί ακόμη παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, αποχώρησαν από την εκδήλωση, με τελευταίο τον κεντρικό ομιλητή, ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Κουτρουμπή, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Βρυξέλλες ζητούν να απαγορευτούν οι γάμοι παιδιών.



undefined

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, ζήτησε σήμερα από την Υεμένη να απαγορεύσει τους γάμους  παιδιών, μετά τις πληροφορίες για τον θάνατο μιας οκτάχρονης από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν 40χρονο.
Σύμφωνα με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Υεμένης, η μικρή Ραουάν πέθανε από εσωτερική αιμορραγία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου της πόλης Αλ Χαρντ, μετά τον βιασμό της, υπό το πρόσχημα της πρώτης νύχτας του γάμου, από έναν 40χρονο Σαουδάραβα, στον οποίο την είχε “παραχωρήσει” ο πεθερός του.

ΗΠΑ – Ρωσία συμφώνησαν στον αφοπλισμό της Δαμασκού



undefined
14.09.2013

Σε συμφωνία επί της αρχής για τον τρόπο ελέγχου και καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου κατέληξαν ΗΠΑ και Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ από τη Γενεύη.

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της στην Αλ Κάιντα, η οποία επιτίθεται εναντίον των Κούρδων της Συρίας


undefined
Σύμφωνα με σημερινή ανταπόκριση του Πρακτορείου Ειδήσεων ANF  από την απελευθερωμένη πόλη Σερεκάνιγιε του Δυτικού Κουρδιστάν,  ομάδες της Αλ Κάιντα που φιλοξενούνται σε στρατόπεδα μέσα στο έδαφος της Τουρκίας, περνούν από τα σύνορα στο έδαφος του Δυτικού Κουρδιστάν και επιτίθενται σε φυλάκια των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας που έχουν συγκροτήσει οι Κούρδοι της Ροζάβα (Β. Συρία - Δυτικό Κουρδιστάν).

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Βασίλης Βιλιάρδος
undefined
«Οι Αμερικανοί Πολίτες χρειάστηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια, καθώς επίσης τη χρηματιστηριακή καταστροφή του 2008, για να καταλάβουν τις αληθινές επιπτώσεις των αποκρατικοποιήσεων - καθώς επίσης για να αποδεχθούν τη θλιβερή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία, ο ταχύτερος τρόπος της ιδιωτικοποίησης του πλούτου είναι η κλοπή”.

Ανάλυση
Η πατρίδα μας ανήκει στις ελάχιστες εκείνες χώρες, οι οποίες μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση υπερχρέωσης με δικά τους μέσα – χωρίς διαγραφή, με την απλή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων του δημοσίου (ανακύκλωσης ουσιαστικά, αφού καμία χώρα στον πλανήτη δεν είναι υποχρεωμένη να εξοφλεί το σύνολο των χρεών της), Βέβαια, σε συνδυασμό με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, με την εκδίωξη του ΔΝΤ, καθώς επίσης με ένα ρεαλιστικό, χρηματοδοτούμενο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της.

ΕΤΣΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ…


Posted: 13 Sep 2013 11:53 PM PDT
«Μονταζιέρα και στη Βουλή! Άκυρη και πλασματική διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή για τον Κώδικα Δικηγόρων, έκδοση πλαστών πρακτικών». Αυτή είναι η διατύπωση με την οποία επέλεξε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου να περιγράψει τη χθεσινή ψηφοφορία στην επιτροπή της Βουλής για την ψήφιση του νέου Κώδικα των Δικηγόρων. Και το video που εξασφάλισε το UNFOLLOW φαίνεται να την επιβεβαιώνει.

Ο …υποψήφιος


undefined
Εκτός από τους “πρώην” προς τους οποίους, όπως σας είπα την προηγούμενη φορά, τρέφω μία απεριόριστη απέχθεια, υπάρχουν και οι υποψήφιοι.
Ενας απ’ αυτούς, παρακολούθησε τα δυο πρώτα έτη της Νομικής, τα δυο πρώτα της Παντείου στα οικονομικά, τα τρία έτη της ανώτερης σχολής δημοσιογραφίας έμεινε, όμως, υποψήφιος για πτυχίο που δεν πήρε ποτέ.

Η Ανάπτυξη της Βρετανικής Αμυντικής Βιομηχανίας



2e04c54c7fa7973bce32bdc3b94e892a_XL

Defence Growth Partnership (DGP)

DGP logo 1.5cm
The Defence Growth Partnership (DGP) is a Government and Industry partnership to secure a thriving UK defence sector, delivering security, growth and prosperity.
On Monday 9 September 2013, the DGP launched Securing Prosperity – a strategic vision for the UK Defence Sector. The report sets out how Government and Industry will work together to maximise the UK’s competitive advantage to boost British jobs, trade and growth.
Speaking about the partnership, Prime Minister David Cameron said:

Πέθανε η ηθοποιός Κίττυ Αρσένη



Ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο



Ήταν γνωστή και από τη δράση της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών

Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κίττυ Αρσένη, γνωστή και από τη δράση της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι, τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν και έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.

Left.gr: Οταν ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός αποκαλούσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και προειδοποιούσε για την εξαφάνιση τους από το Πέραμα


Left.gr: Οταν ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός αποκαλούσε «λακέδες» τα στελέχη του ΚΚΕ και προειδοποιούσε για την εξαφάνιση τους από το Πέραμα [βίντεο]

Μια νέα διάσταση δίνει η ιστοσελίδα left στην επίθεση που σημειώθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά στελεχών του ΚΚΕ στη Ζώνη του Περάματος, καθώς δημοσιεύθηκε βίντεο στο οποίο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός αποκαλεί «λακέδες» τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και προειδοποιεί για την εξαφάνιση τους.