Ετικέτες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Κορίτσια των Yazidi παίρνουν τα όπλα κατά των ισλαμοφασιστών (ΦΩΤΟ)


ΥΑ1Κορίτσια των Yazidi, 15 με 22 ετών, στα όρη Sinjar της Συρίας εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν τους ισλαμοφασίστες της ISIL/ISIS.

Οι Κούρδοι και οι Yazidi αξιοποιούν κάθε δυνατότητα να αμυνθούν και τα κορίτσια όχι μόνο δεν φαίνεται να πτοούνται και στις φωτογραφίες φαίνονται θαρραλέες και χαμογελαστές με το όπλο στο χέρι.

Το PKK παρέχει την εκπαίδευση για άτομα μέχρι 30 ετών για να οργανωθούν σε σώμα με την ονομασία Μονάδες Αντίστασης Sinjar.

ΥΑ1ΥΑ2ΥΑ3'












Hellasforce

Πέθανε ο Γιώργος Πέτσος


petsos

Πέθανε σήμερα Πέμπτη μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δικηγόρος και πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πέτσος, σε ηλικία 67 ετών.
Είχε πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στις 8 Μαρτίου 1989, κατά την οποία είχε τραυματιστεί.

Το 1989 ο Γιώργος Πέτσος είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου αθωώθηκε.
Το 2010 είχε ιδρύσει το κέντρο Μελέτης και Έρευνας Νομικής και Οικονομικής επιστήμης.

Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται γύρω από την επέτειο Γρηγορόπουλου…


 


Ο θάνατος του Γρηγορόπουλου, σημάδεψε για κάποιους από εμάς τόσο πολύ την κοινωνικοπολιτική ζωή, που μπορούμε να διακρίνουμε τη ζωή, πριν και μετά από αυτό. Προάγγελος της κρίσης, κρίσης αξιών της κοινωνίας, που αρεσκόμαστε να περιγράφουμε σαν δυτική, ανθρωπιστική και προοδευτική. Που σίγουρα είναι καλύτερα από άλλα καθεστώτα αλλού στον κόσμο, αλλά στρίβει αλλού το κεφάλι, όταν γεννώνται οι αντιφάσεις της, αντί να της αντιμετωπίζει.Don_Quixote
Για κάποιους άλλους ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Είναι αυτοί που δεν θεωρούν ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα γύρω τους, εκτός αν επηρεάζει αυτούς πολύ προσωπικά.
Ως εκ του τούτου, δημιουργούνται δύο αφηγήσεις. Από τη μια οργή για την εξουσιαστική βία, και αντίδραση, από την άλλη ενόχληση για τη διάσπαση της «κανονικότητας».

Υπάρχουν πολλοί που λένε, ότι ο Κορκονέας τιμωρήθηκε, άρα δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ακόμα οργισμένοι. Μα αν έγινε το ελάχιστο αυτονόητο, έγινε λόγω της αντίδρασης. Μάρτυρας γι” αυτό οι υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας που έμειναν ατιμώρητες, όπως η περίπτωση της «ζαρντινιέρας» και του Σακελλίωνα. Και το να μπει ο Κορκονέας φυλακή, δεν ήταν ούτε το μισό από όσα έπρεπε να γίνουν. Αναζήτηση ευθυνών στην ιεραρχία δεν έγινε, δεν εγγυήθηκε κανείς ότι οι αστυνομικοί είναι σήμερα ψυχολογικά επαρκείς να φέρουν όπλα, και αντίθετα από το 2008 η αστυνομική αυθαιρεσία έχει επιταθεί, ιδίως από τα ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσει τον αναβρασμό της οικονομικής κρίσης.

Ο αμερικανικός στρατός χτίζει στο Τέξας αεροδρόμιο 33εκ. δολαρίων μόνο για Drones!


Ο αμερικανικός στρατός χτίζει στο Τέξας αεροδρόμιο 33εκ. δολαρίων μόνο για Drones!
Ένα αεροδρόμιο που σχεδιάστηκε για δύο μόνο είδη drones θα κατασκευαστεί στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας. Με 33 εκατομμύρια δολάρια κόστος, το έργο επιδεικνύει την άνευ προηγουμένου ροπή της Αμερικής προς τη χρήση των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων.
Ένα συγκρότημα 150 στρεμμάτων απογείωσης και ανάκτησης drones, το οποίο θα είναι «περιφραγμένο και ασφαλισμένο» πρόκειται να κατασκευαστεί μόνο για δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη – τα «Gray Eagle» και «Shadow» – στο Fort Bliss, ανέφερε η ιστοσελίδα «Αμυντικά Συστήματα».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΜΑΣΕΙΑ.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το Βυζάντιο, (Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), συνεχίζει τις εντυπωσιακές επανεμφανίσεις του στην γειτονική Τουρκία με όλες τις μορφές ακόμα και με νεκρικούς σωρούς και με εντυπωσιακούς σταυρούς, μετά από τόσους αιώνες κρυμμένο κάτω από τα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας όπου έλαμψε η ελληνορθόδοξη αυτοκρατορία με όλη την μεγαλοπρέπεια της, ως η επί γης Βασιλεία του Παντοδύναμου.

Η Ρωσία δημιουργεί αεροδιαστημικό στρατό


Η Ρωσία δημιουργεί αεροδιαστημικό στρατό
Η Ρωσία δημιούργησε ένα νέο είδος Ενόπλων Δυνάμεων- τις Δυνάμεις Αεροδιαστημικής, στις οποίες θα συγχωνευθεί η υπάρχουσα Πολεμική Αεροπορία και τα τμήματά της. «Όταν ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την κατάρτιση των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής, θα ενωθούν με την Πολεμική Αεροπορία, μαζί με την αεράμυνα και τις δομές Πληροφοριών και Μέσων», όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ, επικαλούμενο την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Raping and Beheading the Faithful Muslim Persecution of Christians,

This is the third church in Muslim-majority East Jerusalem to be forced shut in recent years.
"You think all men are equal... Islam does not say that all men are equal. Your values are not their values. If you do not understand this soon enough, you will become victims of the enemy you have welcomed into our home." — Archbishop Amel Shimoun, Exiled Chaldean Catholic Archbishop of Mosul, Iraq.
As usual, after filing a complaint about a gang rape with the local police, her family received threats of more violence. "In Pakistan, rape is used as an instrument of arbitrary power over Christian girls... It is a form of violence that wants to reiterate the submission to Muslims. The rest of society is not outraged because the victims mostly belong to religious minorities. Rarely rapists are punished." — Sardar Mushtaq Gill, lawyer, Pakistan.
American Pastor Saeed Abedini's young children have submitted a video to President Barack Obama pleading with him to being their father safely home from Iranian prison. "Now we understand that ISIS members in the prison have said that he is their number one target."
Around 45 churches in Mosul... were destroyed and converted into mosques.
Muslims beheading Christians was a visibly growing spectacle throughout the month of August. Islamic State [IS] militants cut off a Christian man's head—after compelling him to say theshehada, the Islamic profession of faith, "There is no god but Allah and Muhammad is his messenger." When the shehada is spoken before Muslim witnesses, the speaker becomes Muslim and thus, in theory, safeguards his life and possessions from the jihad. Not so for this hapless man, who, after renouncing his Christian faith for Islam, was still slaughtered on camera (graphic video can be viewed here).
The Christian Post has the story:

Δικαιοσύνη: Η κατασπάραξη του κοινωνικού συμβολαίου Περιπτώσεις όπου τα όργανα της Δικαιοσύνης έχουν καταδικάσει τη δικαιοσύνη σε θάνατο…

 
 
 
 
 
 
 
Rate This

NO JUSTICE NO PEACE
«Γράφει o Αλέξανδρος Στεργιόπουλος»
Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε αρκετούς μήνες πριν, με αφορμή την αθώωση των παρολίγο δολοφόνων της Μανωλάδας. Το βγάζουμε τώρα από το συρτάρι, για να θυμίσουμε –με χαρακτηριστικά περιστατικά και άλλα τόσα που δεν αναφέρονται και θα έρθουν στο μυαλό όλων- ότι η Δικαιοσύνη, σε συνεργασία με την Πολιτεία που δυσκολεύονται να βρουν λύση και αποφάνθηκαν μέχρι στιγμής κατηγορηματικά εναντίον του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού εκφράζει στο έπακρο την αρρωστημένη δημοκρατία μέσα στην οποία προσπαθούμε να αναπνεύσουμε… 

Κάθιδρος έπεσε στα γόνατα και άρχισε να σκάβει το χώμα. Δεν είχε εργαλεία. Δεν τα χρειαζόταν. Απελπισία και οργή τον ωθούσαν στην ύστατη προσπάθειά του. Να ψάξει να τη βρει. Έστω και στο σκοτάδι του χώματος. Του αρχέγονου, σταθερού σημείου γέννησης-θανάτου. Έσκαβε με μανία. Τα χέρια του είχαν γίνει καφέ. Τα νύχια του δεν φαίνονταν πια. Μαύρα. Από χώμα και αίμα. Μαύρο αίμα. Η κούραση και ο πόνος δεν τον λύγιζαν. Ένα φως φάνηκε όταν το στόμα της γης άνοιξε. Επιτέλους. Την είχε βρει.Ήταν το πτώμα της Δικαιοσύνης.

Εκποιώντας τη δημοκρατία


 
Μέσα από τη δήθεν ανάπτυξη η οικονομική συμφωνία που υπέγραψαν Καναδάς και Ε.Ε. ναρκοθετεί το κράτος δικαίου και αφαιρεί κυριαρχικά δικαιώματα
Έπειτα από πέντε χρόνια μυστικών διαπραγματεύσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς υπέγραψαν τελικά τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (ΣΟΕΣ-CETA) που, μέσα από τη δήθεν ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών, ναρκοθετεί το κράτος δικαίου, αφαιρεί κυριαρχικά δικαιώματα και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εκποίηση της δημοκρατίας στο όνομα επενδυτικών συμφερόντων.
Η υπογραφή της συμφωνίας στα μέσα Οκτωβρίου από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς και διαρροή στοιχείων που προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών αλλά και των πολιτικών που θα κληθούν να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Το σιγανό ΠΟΤΑΜΙ του φασισμού: Η undercover ακροδεξιά συνεπικουρεί το καθεστώς κατοχής…

 


«Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων».
Αντόνιο Γκράμσι.
__________________________________________
Η νίκη του Ν. Ρωμανού και κατ’ επέκταση η νίκη του πολιτισμού ενάντια στα πολιτικά και κοινωνικά αποστήματα του μισανθρωπισμού (Άδωνις, Πλεύρης κλπ), ενόχλησε διάφορους φασίστες και φασίζοντες, φανερούς και κρυφούς. Επειδή τους φανερούς τους γνωρίζουμε, είπαμε ν’ασχοληθούμε με τους κρυφούς, αυτούς που αποκαλούμε «χρυσαυγίτες με πολιτικά».