Ετικέτες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

πονοούμενα για στρατιωτικό πραξικόπημα αφήνει και η Daily Telegraph


undefined

Υπονοούμενα για στρατιωτικό πραξικόπημα αφήνει και η Daily Telegraph!

by Λουκάς


Σε μια απίστευτη παραφιλολογία έχουν επιδοθεί τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την αιφνιδιαστική αντικατάσταση των Αρχηγών στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ξένα μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν τόσο ανοιχτά το ενδεχόμενο του στρατού στη πολιτική ζωή της χώρας και αφήνουν ευθαρσώς υπονοούμενα πως η πραγματική αιτία αντικατάστασης των Αρχηγών ήταν ο σχεδιασμός στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Η υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της DAILY TELEGRAPH στην τελευταία παράγραφο, έχει πολλές ομοιότητες με γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί από τους Τούρκους Στρατηγούς στην πολιτική ζωή της χώρας τους. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει το οτιδήποτε, υιοθετώντας -μέχρι τώρα- εμμέσως όλα όσα πραγματικά απίστευτα γράφονται και δημοσιεύονται στο Βρετανικό τύπο!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

CNBC: “Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο – Διαθέτει αρχαία και ευγενή παράδοση”


CNBC: “Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο – Διαθέτει αρχαία και ευγενή παράδοση”

undefined

Ιστορικό ντοκουμέντο: Η αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα στην Βρετανία.


Ιστορικό ντοκουμέντο: Η αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα στην Βρετανία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2011
undefinedBluesky4u

Α. Σικελιανός – Εικοσιοχτώ του Οχτώβρη του 1940


Α. Σικελιανός – Εικοσιοχτώ του Οχτώβρη του 1940

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2011
του Έκτορα Δούκα
Σήμερα 28 Οκτωβρίου 2011, 71 χρόνια από αυτή του 40′.  Οι συνειρμοί, οι συγκρίσεις, που επιβάλει η ιστορική μνήμη ίσως γίνονται αναπόφευκτοι. Συγκρίσεις, τολμώ να πω, που δεν αφορούν τα ιστορικά γεγονότα, δεν αφορούν την φύση ή την ειρωνική διάθεση πολλές φορές της Ιστορίας, μα την αδυσώπητη εμμονή της να μας ελέγχει κάθε φορά προσωπικά. Κάθε φορά που αποφασίζουμε για το μέλλον. Και όσο και αν το αποφεύγουμε, το δήγμα της για αυτούς που το βιώνουν, νομίζω, θα είναι οξύ

Ελληνικά , H γλώσσα μας


Ελληνικά , H γλώσσα μας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2011
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες) Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.

Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Ισραηλινός πρόεδρος


Θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Δημήτρη Χριστόφια

Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Ισραηλινός πρόεδρος

web only
02/11/2011  13:49
1
http://img.protothema.gr/D5872FE453D083E318CD5CD753E7B3E0.jpg
 
Ιστορική χαρακτηρίζεται από πολλούς πολιτικούς αναλυτές η επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες στην Κύπρο, κατά την οποία θα υπογραφεί σειρά διμερών συμφωνιών.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναμένεται απόψε στην Κύπρο και αύριο Πέμπτη, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«ΚΡΑΧ» και «ΧΑΟΣ» γράφουν σε άπταιστα ελληνικά οι γαλλικές εφημερίδες


«ΚΡΑΧ» και «ΧΑΟΣ» γράφουν σε άπταιστα ελληνικά οι γαλλικές εφημερίδες

by economikos
Σε άπταιστα ελληνικά ο γαλλικός τύπος με δυο λέξεις περιγράφει την κατάσταση που έφερε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το δημοψήφισμα του Παπανδρέου.
Η La Tribune χρησιμοποιεί τη λέξη «Κραχ!», ενώ η Liberation το «Χάος»!undefined
Στην γαλλική κυβέρνηση επικρατεί οργή για την αψυχολόγητη κίνηση του Παπανδρέου, που εξόργισε τον ίδιο τον Νικολά Σαρκοζί.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Σαρκοζί κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του G20 στις Κάννες στη Ν. Γαλλία, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την κίνησή του να φέρει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση, πριν καν αυτή οριστικοποιηθεί.

Ένα φανταστικό σενάριο!


Ένα φανταστικό σενάριο!


Πέτρος Κατσάκος
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν ο άνθρωπος που κρατά τις τύχες μας στα χέρια του είχε κάνει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις αλλά με την ακριβώς αντίθετη σειρά; Αν για παράδειγμα εκείνο το ηλιόλουστο πρωινό του Απριλίου με φόντο το Καστελόριζο είχε απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και είχε εξαγγείλει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος ζητώντας από τους πολίτες να αποφασίσουν για τον τρόπο που η χώρα θα αντιμετώπιζε την κρίση χρέους.

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”


Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ‘ως έχει’, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου

Τουρκία: “Το κακομαθημένο παιδί έκαψε τον κόσμο”


Τουρκία: “Το κακομαθημένο παιδί έκαψε τον κόσμο”

undefined
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
«Σεισμός Γιώργου στην Ευρώπη» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Ηürriyet που γράφει πως « ο Παπανδρέου με δυο αιφνιδιαστικές αποφάσεις προκάλεσε αναταραχή στην Ε.Ε». Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να παει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία διάσωσης της οικονομίας της χώρας του. Επίσης μέσα σε μια νύχτα άλλαξε όλη τη στρατιωτική ηγεσία.

Μιχάλης Ιγνατίου: Δύο επιλογές για τον Γιώργο


Μιχάλης Ιγνατίου: Δύο επιλογές για τον Γιώργο

Το γεγονός ότι οι διεθνείς χρηματαγορές αντέδρασαν θετικά στις ανακοινώσεις των Ευρωπαίων για την κρίση χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης δεν αποτελεί λόγο για να πανηγυρίζουμε. Διότι οι αγορές δεν είναι ο δείκτης αποδοχής ή όχι μιας προσπάθειας, όπως αυτή που κάνει η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίθετα, οι αγορές είναι δείκτης του ποσοστού κερδοσκοπίας των γνωστών-”αγνώστων”, οι οποίοι ανάλογα με το κέρδος τους ανεβοκατεβάζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και καταστρέφουν κράτη και λαούς.

Η Μέρκελ στο πρακτορείο Dow Jones: «Αγαπούμε όλους όσους δρουν λογικά. Είτε είναι Έλληνες, είτε είναι Τούρκοι»


New post on Geopolitics & Daily News

Η Μέρκελ στο πρακτορείο Dow Jones: «Αγαπούμε όλους όσους δρουν λογικά. Είτε είναι Έλληνες, είτε είναι Τούρκοι»

by Λουκάς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", το πρακτορείο Dow Jones μεταδίδει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: "Ότι η Γερμανία θα χαιρέτιζε μια «συνετή» συμπεριφορά από την Ελλάδα. Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε χαρακτηριστικά  πως «πρώτα πρέπει να καλμάρουμε το ευρώ», σε απάντηση ερώτησης που δέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

MarketWatch: “Αφήστε τους Έλληνες να φάνε μπακλαβά!”


MarketWatch: “Αφήστε τους Έλληνες να φάνε μπακλαβά!”

Το ένα και μοναδικό δίκιο του Παπανδρέου


Το ένα και μοναδικό δίκιο του Παπανδρέου

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Είναι πια σε όλους ξεκάθαρο πως η χώρα είναι εκτεθειμένη στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην αβεβαιότητα. Το ίδιο ξεκάθαρο είναι πως ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν κατανοούν την κοινωνία και ρίχνουν …ζαριές εις βάρος της.

«Iσχυρή σχέση με την Τουρκία» σε θέματα ασφάλειας επιθυμούν οι ΗΠΑ


«Iσχυρή σχέση με την Τουρκία» σε θέματα ασφάλειας επιθυμούν οι ΗΠΑ

Τη βούληση της Ουάσιγκτον να διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα, κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλντίζ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου Τζον Κέρμπι. Ο Αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία που επλήγη πριν από λίγες ημέρες από τον ισχυρό σεισμό.
«Ο υπουργός Πανέτα επανέλαβε εκ νέου στον υπουργό Γιλντίζ ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται σε μια ισχυρή σχέση με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας, εξήρε τη συνεισφορά της Τουρκίας στην αποστολή εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν και υποσχέθηκε τη συνέχιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην τουρκική επαρχία Βαν, μετά το σεισμό, αν καταστεί αναγκαίο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Κέρμπι.
Η δήλωση αυτή διατυπώνεται ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να πουλήσει στην Τουρκία τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1 Super Cobra έναντι 111 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που η Αγκυρα ολοκληρώνει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Η δημοσιογραφία της ακριβής γραβάτας


Η δημοσιογραφία της ακριβής γραβάτας


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στην καθημερινή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Πρετεντέρης σε άρθρο του «Τα παιδιά που μουντζώνουν» αναφέρει ακριβώς τα παρακάτω:

Νέα παρέμβαση Soros για την Ελλάδα και το ευρώ


Νέα παρέμβαση Soros για την Ελλάδα και το ευρώ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 4, 2011
Τι αγάπη τρέφει αυτός ο άνθρωπος για μια μικρή οικονομία στην άκρη της Ευρώπης, που αποτελεί το κακό παιδί της;
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον «πραγματικό κίνδυνο» μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, κάτι που δημιουργεί πιθανότητες μαζικής φυγής καταθέσεων από τράπεζες άλλων χωρών, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής κερδοσκόπος μιλώντας από το Βουκουρέστι.

Έρχεται σιγά-σιγά η ισλαμική βαρβαρότητα. Τούρκοι στρατιώτες σε ομαδική προσευχή!



ΤΡΊΤΗ, 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Έρχεται σιγά-σιγά η ισλαμική βαρβαρότητα. Τούρκοι στρατιώτες σε ομαδική προσευχή!

undefined
Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αδιανόητο. Τώρα, την εποχή του Ερντογάν, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετατρέπονται σταδιακά σε Ένοπλες Δυνάμεις του Αλλάχ των Τούρκων.

Και να σκεφθεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, για να πετύχουν μεγάλο μερίδιο από τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κεντρικής Ασίας!
Να δούμε τελικά που θα μας βγάλει αυτό το "μεγαλοφυές" σχέδιο!

Μια ταινία φέρνει αντιμέτωπες Βουλγαρία και ΠΓΔΜ



ΤΡΊΤΗ, 1 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Μια ταινία φέρνει αντιμέτωπες Βουλγαρία και ΠΓΔΜ

Εξοργισμένοι είναι οι βούλγαροι ευρωβουλευτές με τη νέα σκοπιανή ταινία που παρουσιάζει τους βούλγαρους εν καιρώ πολέμου ως φασίστες, και καλούν τον Επίτροπο για τη διεύρυνση Štefan Füle να λάβει δράση για την εν λόγω ταινία.Οι Andrey Kovachev (EPP), Evgeni Kirilov (S&D) και Stanimir Ilchev (ALDE) υπέγραψαν κοινή επιστολή, αντίγραφο της οποίας πήρε στα χέρια της η EurActiv, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την «προσπάθεια χειραγώγησης της ιστορίας» και «καλλιέργειας μίσους» από την ΠΓΔΜ εναντίον τα ων γειτόνων της.


Η ταινία «Το Τρίτο Ημίχρονο» γυρίστηκε στην ΠΓΔΜ με επίπεδα «διεθνούς παραγωγής», δείχνει ένα αγώνα ποδοσφαίρου το 1942 μεταξύ δύο ομάδων του βουλγάρικου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος (Levksi και Makedonia).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία παρουσιάζει τους βούλγαρους ως φασίστες, που σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον προπονητή της «μακεδονικής» ομάδας, ο οποίος ήταν εβραϊκής καταγωγής.

«Αυτή η ταινία θα συσπειρώσει τους Μακεδόνες», σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις στον Τύπο της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, ο Lazar Mladenov, πρόεδρος του βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου στα Σκόπια, είπε στη EurActiv ότι πολλές σκηνές στην ταινία περιέχουν «ισχυρή αντιβουλγαρική ατμόσφαιρα».

Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του πρωθυπουργού Nikola Gruevski, αφού έλαβε 1εκ ευρώ κρατικής ενίσχυσης.

Ο γενικός χορηγός είναι η τράπεζα Sparkasse Bank, τμήμα του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, στην οποία ζήτησα οι βούλγαροι ευρωβουλευτές να αποσύρει την στήριξή της.

Στην επιστολή τους προς τον Füle λένε ότι «η ΠΓΔΜ βαίνει αντίθετα με τις ευρωπαϊκές αξίες» και ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κάνοντας αναφορά σε πολλά ψηφίσματα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο κείμενο οι ευρωβουλευτές χρησιμοποίησαν τον όρο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, παρόλο που η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την εν λόγω χώρα με την συνταγματική της ονομασία.

Η Ελλάδα θεωρεί ότι τα Σκόπια υπεξαιρούν μεγάλα κομμάτια της αρχαίας ιστορίας της. Παρόμοια, η Βουλγαρία θεωρεί ότι η ΠΓΔΜ «επιλέγει» ήρωες και ένδοξα γεγονότα από την μεσαιωνική της ιστορία καθώς και από τον αγώνα στα τέλη του 19ου και αρχές 20ου αιώνα κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Kirilov είπε στη EurActiv ότι η κυβέρνηση του Gruevski το έχει «παρακάνει» με τις εθνικιστικές κινήσεις της, που αποσκοπούν να ενισχύσουν τη δημοτικότητά της. «Αυτό ίσως τον βοηθήσει στις εκλογές αλλά ο λαός θα καταλάβει σύντομα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Το γραφείο του Επιτρόπου είπε στην EurActiv ότι μόλις είχανε λάβει την επιστολή και ότι έχουν ζητήσει από τους αντιπροσώπους τους στα Σκόπια να παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ιστορικό
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ αποτελεί η γνωστή σύγκρουση αναφορικά με την ονομασία με την Ελλάδα.Ενώ η ΠΓΔΜ αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη της ΕΕ με την συνταγματική της ονομασία εκτός από την Ελλάδα, το θέμα της ονομασίας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις σκοπιανές φιλοδοξίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – ερμηνεύοντας τη χώρα περισσότερο ως περιοχή και όχι ως χώρα- θα ήταν αποδεκτή από την Αθήνα.Η Ελλάδα επιμένει ότι η νέα γεωγραφική ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις «σχέσεις με όλους», απορρίπτοντας την πρόταση των Σκοπίων για διατήρηση της ονομασίας «για εσωτερική χρήση».
http://www.skai.gr

«Όλοι πρέπει να έχουν όφελος από το φυσικό αέριο στην Κύπρο», λέει η Χ.Κλίντον


«Όλοι πρέπει να έχουν όφελος από το φυσικό αέριο στην Κύπρο», λέει η Χ.Κλίντον

«ΘΕΜΕΛΙΑΚΌΣ ΣΤΌΧΟΣ Η ΔΙΖΩΝΙΚΉ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ»

Η κ., Κλίντον είπε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό και πιστεύουν ότι η δημόσια ρητορική όλων των πλευρών πρέπει να διατηρηθεί στο χαμηλότερο σημείο».
Η κ., Κλίντον είπε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό και πιστεύουν ότι η δημόσια ρητορική όλων των πλευρών πρέπει να διατηρηθεί στο χαμηλότερο σημείο».
Νέα Υόρκη: Στο Κυπριακό και στο θέμα των ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων, ζητώντας όπως όλες οι «πλευρές» επωφεληθούν, αναφέρθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο δείπνο του Ετησίου Συνεδρίου για τις Αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, το οποίο διοργανώνει το Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο.