Ετικέτες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Iσχυρή σχέση με την Τουρκία» σε θέματα ασφάλειας επιθυμούν οι ΗΠΑ


«Iσχυρή σχέση με την Τουρκία» σε θέματα ασφάλειας επιθυμούν οι ΗΠΑ

Τη βούληση της Ουάσιγκτον να διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα, κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλντίζ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πεντάγωνου Τζον Κέρμπι. Ο Αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να προσφέρει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία που επλήγη πριν από λίγες ημέρες από τον ισχυρό σεισμό.
«Ο υπουργός Πανέτα επανέλαβε εκ νέου στον υπουργό Γιλντίζ ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται σε μια ισχυρή σχέση με την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας, εξήρε τη συνεισφορά της Τουρκίας στην αποστολή εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν και υποσχέθηκε τη συνέχιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην τουρκική επαρχία Βαν, μετά το σεισμό, αν καταστεί αναγκαίο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τζον Κέρμπι.
Η δήλωση αυτή διατυπώνεται ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να πουλήσει στην Τουρκία τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-1 Super Cobra έναντι 111 εκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που η Αγκυρα ολοκληρώνει μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου