Ετικέτες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το ένα και μοναδικό δίκιο του Παπανδρέου


Το ένα και μοναδικό δίκιο του Παπανδρέου

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Είναι πια σε όλους ξεκάθαρο πως η χώρα είναι εκτεθειμένη στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στην αβεβαιότητα. Το ίδιο ξεκάθαρο είναι πως ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν κατανοούν την κοινωνία και ρίχνουν …ζαριές εις βάρος της.

Ο Πρωθυπουργός πήρε μία απόφαση που έφερε αναστάτωση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού βάζει βόμβα στα θεμέλια της Ευρωζώνης ενώ χωρίς υπερβολή συνεχίζει να καταποντίζει αγορές και χρηματιστήρια. Οι κακές γλώσσες επισημαίνουν πως η απόφαση του Πρωθυπουργού ήρθε μερικές μόλις ημέρες μετά τη νίκη Μέρκελ – Σαρκοζί εναντίον των Τραπεζών που δεν συμφωνούσαν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο ποσοστό που εκείνοι ήθελαν. Κάποιες άλλες κακές γλώσσες τονίζουν πως όταν καταποντίζονται τα χρηματιστήρια ολόκληρου του πλανήτη κάποιοι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των κρατών κερδίζοντας αμύθητα ποσά.
Το αν υπήρχαν ή συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και τώρα μυστικά χαρτιά στο συρτάρι του Πρωθυπουργού, κανείς δεν το γνωρίζει αλλά ούτε και μπορεί να το αποδείξει. Αυτό που ωστόσο μοιάζει σίγουρο είναι το ότι μία ημέρα εκείνοι που αποφασίζουν σήμερα για τον ελληνικό λαό δεν θα βρίσκονται αργότερα στη χώρα για να υποφέρουν μαζί της.
Ανεξάρτητα του γιατί πάρθηκε η απόφαση περί του δημοψηφίσματος, πρέπει να παραδεχτούμε πως αργά ή γρήγορα οι Έλληνες θα κληθούν να πάνε στη κάλπη ώστε να επιλέξουν ανάμεσα στο ΕΥΡΩ και στη ΔΡΑΧΜΗ.
Και αυτό γιατί κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό «ψήφισε με να σε γυρίσω στη δραχμή». Αν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν και ουσιαστικά υπέρ της εξόδου μας από την Ευρωζώνη, αυτομάτως δεν θα ζητούσε εκλογές παρά θα συμφωνούσε με το δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που το αποτέλεσμά του μοιάζει ξεκάθαρο στη περίπτωση που αφουγκραστούμε την κοινή γνώμη σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές σφοδρές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωσή του.  
Το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις εκλογές και το δημοψήφισμα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και το κόμμα της ΝΔ που σε περίπτωση ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της, μας οδηγεί στις κάλπες.  
Από τη μεταπολίτευση και μετά, η ιστορία γράφει πως όσοι από τους πολιτικούς ηγέτες βρέθηκαν ξαφνικά με την «καυτή πατάτα» στα χέρια, δεν την κράτησαν, παρά την πέταξαν ψηλά ώστε να την πιάσει ο επόμενος. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει επόμενος. Οπότε ο μοναδικός επόμενος που θα επωμιστεί το βάρος της απόφασης για τις επόμενες δεκαετίες μοιραία είναι ο ελληνικός λαός που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του έχοντας ωστόσο ήδη τη θηλιά περασμένη στο λαιμό του.  
Η προσφυγή στις κάλπες, με όποιον τρόπο τελικά συμβεί, θα παρατείνει την αγωνία, θα στείλει τη νέα κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις με Σαρκοζί-Μέρκελ-ΔΝΤ, την ώρα που η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει και τα σενάρια περί εθνικής κυριαρχίας θα ακούγονται ολοένα και περισσότερο. Την ίδια ώρα, η Γαλλία κυρίως, με τη Γερμανία λιγότερο θα κερδίσουν χρόνο να ξεφορτωθούν και τα τελευταία ελληνικά ομόλογα ώστε να μην ξαναέρθουν σε αδιέξοδο την επόμενη φορά που θα ακουστεί η λέξη «δημοψήφισμα».
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πιέστηκε; βαρέθηκε; ολοκλήρωσε το έργο του; δεν γνωρίζω. Έχει ωστόσο ένα δίκιο. «Πήδηξε» βήματα επάνω στον όλο πολιτικό σχεδιασμό και μας πήγε απευθείας στο τέρμα, που έτσι και αλλιώς μια μέρα θα φτάναμε. Τι τον έκανε να το πράξει, εκτός όλων των άλλων που του καταλογίζονται; Το ότι η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για το μέλλον της και το δείχνει πια όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.
ΥΓ:
-      Μετά τη σχετική απόφαση περί του δημοψηφίσματος θεωρείται αδύνατη η καταβολή της έκτης δόσης στη χώρα μας
-      Σύμφωνα με τα όσα λέγονται και γράφονται τα χρήματα τα οποία υπάρχουν στο ταμείο του κράτους φτάνουν ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.
-      Σήμερα το πρωί (02/11) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες πως στις 17 Νοεμβρίου υπάρχει κίνδυνος να καεί η πρωτεύουσα.
-      Ο υπουργός Άμυνας, κ. Μπεγλίτης αντικατέστησε χθες (01/11) όλους τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
-      Ένταση και διακοπές στις παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Προδότη είπαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου