Ετικέτες

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-25 (ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

 

Η Ρωσία κάνει επίδειξη του οπλοστασίου της στη Συρία


 Su-35
 Πηγή φωτο: Reuters
Κορυφαία ρωσικά οπλικά συστήματα παίρνουν τώρα στη Συρία το «βάπτισμα του πυρός» σε πραγματικές συνθήκες πολέμου.
Πολεμικά πλοία
Σε πολύ σύντομο διάστημα οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας μετέφεραν στο λιμάνι Ταρτούς και στην αεροπορική βάση «Χμεϊμίμ», στη Λαττάκεια, 28 αεροσκάφη, με τα αρματαγωγά «Νικολάι Φιλτσένκοφ», «Νοβοτσερκάσκ», «Μινσκ» και «Περεσβέτ». Τα πλοία, συνεχίζουν να εκτελούν την αποστολή τους, εκτελώντας περιπολίες στη Μεσόγειο Θάλασσα μαζί με τα αρματαγωγά «Αντμιράλ Νεβέλσκι», «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το ανθυποβρυχιακό σκάφος «Αντμιράλ Παντελέεφ», και το περιπολικό σκάφος θαλάσσιας επιτήρησης «Νεουστρασίμι».

Ο Τσίπρας ως ψυχολογική επινόηση…


Ο Τσίπρας ως ψυχολογική επινόηση…



2 Votes

Στο βιβλίο του Το Μέλλον Μιας Αυταπάτης, ο Φρόυντ θεμελίωσε την εξήγησή του για τη θρησκευτική πίστη, στη δίψα του ανθρώπινου όντος για ένα Υπερ-όν. Ο Φρόυντ είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι η ακεραιότητα της ομάδας εξαρτιόταν από την ύπαρξη ενός προσώπου που ανήκε σε ανώτερη τάξη, το οποίο προωθεί την αυταπάτη ότι αγαπά εξίσου όλα τα μέλη. «Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», αν με εννοείς.
GENERATIONS II, Ακρυλικό σε καμβά, του Ephrem Kouakou, καλλιτέχνη από την Ακτή Ελεφαντοστού
_________________________________________________
του Αντώνη Ανδρουλιδάκη
Ή «θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, αυτή η βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους της εδώ, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια, οι πολλοί μπαίνουν πάνω από το κέρδος των λίγων» κ.λπ. προγραμματικά μπλά μπλά.
Ο Φρόυντ είχε εντυπωσιαστεί από ένα μυθιστόρημα του 1903 με τίτλο Όταν Ήταν Σκοτάδι, στο οποίο η θεϊκή ιδιότητα του Χριστού αμφισβητούνταν και τελικά αναιρούνταν. Το μυθιστόρημα απεικόνιζε τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε κάτι τέτοιο στο δυτικό πολιτισμό. Σταθεροί ως τότε κοινωνικοί θεσμοί διαλύονταν ο ένας μετά τον άλλο, αφήνοντας μόνο κοινωνικό χάος και ιδεολογικά ερείπια.

Η Μάχη της Καρμπάλα


Ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία ο Χουσεΐν ιμπν Αλί, εγγονός του προφήτη Μωάμεθ και διεκδικητής τής διαδοχής του χαλιφάτου, ηττήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιωτική δύναμη του Ομεϋάδη χαλίφη Ζιγιάντ Α'. Έγινε στις 10 Οκτωβρίου 680 (10 Μουχαράμ 61, σύμφωνα με το Ισλαμικό Ημερολόγιο) κοντά στην πόλη Καρμπάλα (του σημερινού Ιράκ). Η έκβαση της αναμέτρησης βοήθησε στη σταθεροποίηση της δυναστείας των Ομεϋαδών, που είχε την έδρα της στη Δαμασκό. Η επέτειος τής μάχης, όμως, έγινε για τους Σιίτες μουσουλμάνους ημέρα δημόσιου πένθους.

Είδη σπάνιων και μοναδικών ζώων στον ελλαδικό χώρο


άλογα

Tα ζώα τα οποία έχουν συνδεθεί με την Ελλάδα είναι πολλά από αρχαιοτάτων χρόνων. Αλλά ποια είναι αυτά τα αξιοθαύμαστε και μοναδικά που δεν προϋπαντιούνται πουθενά ή σχεδόν πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο;

Το αλογάκι της Σκύρου

Επιστημονική ονομασία: Εquus Cabalus Skyriano.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-14 (ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ,)( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ παρακολουθεί ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας


ΠΛΟΙΟ
Αεροσκάφη, πλοία και ραντάρ, καθώς και μέλη της  στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, παρακολουθούν στενότατα τις κινήσεις   του  αμερικανικού αντιτορπιλικού «Porter» στην Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στρατιωτική  πηγή του  ρωσικού  υπουργείου Άμυνας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Το Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke «USS Porter»,  βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, από τις 6 Οκτωβρίου και μετά τις ρίψεις των πυραύλων κρουζ από την Κασπία πλέον όλος ο ρωσικός στόλος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
«Η Μαύρη Θάλασσα είναι η περιοχή ευθύνης του ομώνυμου ρωσικού στόλου , έτσι ώστε όταν  ένα ξένο πολεμικό πλοίο και δει αμερικανικό ,  εισέρχεται στα ύδατα αυτό να παρακολουθείται επισταμένα. Στην αποστολή αυτή συμβάλλουν και τα  ραντάρ από την ακτή, καθώς και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, αλλά  και τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας», είπε η ίδια  πηγή.

Ria Novosti: «Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ευρώπη θα «σαρωθεί» από «πολύχρωμες επαναστάσεις» τύπου Ουκρανίας


muslims-prais-550x366
Έρχονται συνεχώς στο «φως» τις τελευταίες ημέρες  σενάρια που αφορούν την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της  ευρωπαϊκής ηπείρου, από πολλά κέντρα γεωπολιτικών ερευνών. Η οικονομική και συνάμα η πολιτική κρίση που μαστίζει την ΕΕ, ελέω Γερμανίας είναι κάτι παραπάνω από φανερή .
Το γερμανικό σχέδιο, μαζί με την βοήθεια μεγαλοεπενδυτών τύπου Σόρος  βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 5 χρόνια και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια λίαν συντόμως  σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις  τύπου «γαλλικής επανάστασης».

Πολεμικό υλικό από την Κίνα ξεφορτώνεται στα συριακά λιμάνια – Έτοιμο για εμπλοκή το Πεκίνο


10/10/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 34 εμφανίσεις
67 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ 300 ΝΕΚΡΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ – Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ!
του Βασίλη Καπούλα
Οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν κινεζικό πολεμικό υλικό στη Συρία και συγκεκριμένα οχήματα BAW “Yongshi” (Warrior) είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 67 εξόδους και βομβάρδισαν 60 τρομοκρατικούς στόχους μόνο σήμερα!
Η αποβίβαση κινεζικού στρατιωτικού υλικού, με δεδομένο ότι οι Σύροι δεν χρησιμοποιούν, ούτε έχουν την υποδομή υποστήριξης κινεζικών συστημάτων, δείχνει ότι δημιουργούν υποδομή υποδοχής χερσαίων δυνάμεων…

How Obama Ushered in the New Age of Christian Martyrdom

  • "Do you realize what you have done?" — Vladimir Putin, President of Russia
Everywhere that U.S. leadership helped Islamic jihadis topple secular autocrats in the name of "democracy and freedom," indigenous Christian minorities are forced either to convert to Islam or die.
Many are accepting death.
Most recently, on August 28 near Aleppo, the Islamic State (IS or ISIS) tortured, mutilated, publicly raped, beheaded and crucified 12 Christians for saying they "would never renounce Christ" for Muhammad.
The jihadis took one group in front of a large crowd. They cut off the fingertips of a 12-year-old boy, who steadfastly refused to submit to Islam. They "severely beat him, telling his father they would stop the torture only if he, the father, returned to Islam." He refused, so they "also tortured and beat him and the two other ministry workers. The three men and the boy then met their deaths in crucifixion."
According to a Christian leader associated with the martyrs, "They were left on their crosses for two days. No one was allowed to remove them." A sign saying "INFIDELS" was placed next to their crosses.
The other eight Christians, including two women, aged 29 and 33, were also ordered to renounce Christ and embrace Islam before a large crowd. When they refused,

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή Ο μεγαλύτερος Ελληνας μαθηματικός


O Kων/νος Καραθεοδωρή υπήρξε μία σπανίζουσα μορφή στην ιστορία της επιστήμης, όπου η δυσθεώρητου ύψους επιστημονική του οντότητα, συναγωνίζεται αυτήν που αφορά τον άνθρωπο Καραθεοδωρή, τον φιλόστοργο οικογενειάρχη, τον σεμνό ώριμο πολίτη της κοινωνίας, τον φιλόπατρη στο επίπεδο του άδολου και ανιδιοτελούς οραματιστή. Η συγκρότηση ενός τέτοιου αδαμάντινου χαρακτήρα σε συνδυασμό με μια υγιώς αναπτυσσόμενη φιλοδοξία, που είχε τα θεμέλιά της στο ταλέντο του και τον ευφυή νου, δεν μπορούσε παρά να προδιαγράψει λαμπρή φωτοδότρα πορεία, άστρου φωτεινού που μας φωτίζει ακόμα και σήμερα με φως ελληνικό και οικουμενικό και μας κάνει περήφανους.

Την παιδεία περιπαίζουν…





της Χρύσας Π.

Θα έλεγε κανείς, πως στην αντιφατική Ελλάδα του 2015 όπου τον Ιούλιο όλοι τρομοκρατούνταν από τα capital controls και τέλη Σεπτέμβρη αγωνιούν για την άφιξη του i-phone 6, δεν υπάρχει ελπίδα. Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο σε προτεραιότητες, αξίες και ιδανικά. Έχουμε χάσει τον έλεγχο της ίδιας μας της χώρας. Εκείνης που θαυμάζεται από όλους για όσα ανέδειξε στο παρελθόν, ενώ στο παρόν στριμώχνεται σε eurogroup σκύβοντας το κεφάλι σε ένα χρέος-αργό θάνατο.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας



Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας



H Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας διοργανώνεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Παρηγορητική Φροντίδα (WPCA), ένα διεθνές δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν όσοι εμπλέκονται με τους ξενώνες (άσυλα ανιάτων) και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, που παρέχουν παρηγορητική φροντίδα ή εν γένει με την παρηγορητική φροντίδα.

«Από το Χρηματιστήριο»


Γιόχαν Στράους υιόςΓιόχαν Στράους υιός

\
Μουσική σύνθεση του Γιόχαν Στράους υιού, που φέρει τον αριθμό 337 στην εργογραφία του αυστριακού συνθέτη. Ο τίτλος της στα Γερμανικά είναι «Von der Börse».
Στις 10 Οκτωβρίου 1869 ο Γιόχαν Στράους υιός παρουσίασε στο Παβλόφσκ της Ρωσίας, όπου περιόδευε, ένα νέο έργο του, τη γαλλική πόλκα «Vergiß mich nicht» («Δεν θα σε ξεχάσω»). Κατά την επιστροφή του στη Βιέννη, αποφάσισε ότι ο τίτλος δεν τον εξέφραζε και μετονόμασε το έργο σε ««Von der Börse» («Από το Χρηματιστήριο»), ορμώμενος από τον χρηματιστηριακό πυρετό που είχε καταλάβει τους Βιεννέζους εκείνη την περίοδο. Η πρεμιέρα της πόλκας με τον νέο τίτλο δόθηκε στον ετήσιο χορό των δημοσιογράφων της Βιέννης στις 25 Ιανουαρίου 1870.
Τρία χρόνια αργότερα, το Χρηματιστήριο της Βιέννης κατέρρευσε, λόγω της χρεωκοπίας μιας τράπεζας στις ΗΠΑ («Πανικός του 1873»). Πολλοί Βιεννέζοι έχασαν τις οικονομίες τους, όχι όμως και ο Γιόχαν Στράους, που δεν παρασύρθηκε από τη χρηματιστηριακή μόδα.

Η ιστορία του Pac-Man


Από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρονικά παιγνίδια κι ένα από τα σύμβολα της λαϊκής κουλτούρας τη δεκαετία του ‘80. Οι πιο μεγάλοι σήμερα το γνώρισαν σε κάποια αίθουσα ψυχαγωγίας εκείνα τα χρόνια ως βιντεοπαιχνίδι τύπου arcade, οι νέοι το ανακαλύπτουν στις μέρες μας μέσα από τις πολλαπλές εκδοχές του στο Ίντερνετ.
Πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου 1979 στην Ιαπωνία. Δημιουργός του, ο 24χρονος ιάπωνας προγραμματιστής Τόρου Ιβατάνι, που δούλευε τότε για λογαριασμό της εταιρείας Namco και σήμερα ακολουθεί πανεπιστημιακή καριέρα στο Πολυτεχνείο του Τόκιο

Χάρολντ Πίντερ 1930 – 2008



Χάρολντ Πίντερ

Άγγλος δραματουργός, από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα.
Ο Χάρολντ Πίντερ (Harold Pinter) γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1930 στο Χάκνεϊ του Ανατολικού Λονδίνου, στους κόλπους μιας εβραϊκής οικογένειας με ανατολικοευρωπαϊκές ρίζες. Ο πατέρας του Τζακ ήταν «ράφτης κυριών» και η μητέρα του Φράνσις «κρατούσε το σπίτι αμόλυντο και μαγείρευε υπέροχα».

Εντίθ Πιαφ 1915 – 1963


Εντίθ Πιαφ

Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Η ερμηνεία της στο σανσόν (γαλλική μπαλάντα), που αντικατόπτριζε της τραγωδίες της προσωπικής της ζωής, της χάρισε παγκόσμια φήμη. Μεγάλες της επιτυχίες, τα χιλιοτραγουδισμένα «La vie en rose» και «Non, je ne regrette rien».
H Eντίτ Zιοβανά Γκασιόν, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 19 Δεκεμβρίου του 1915. Ο πατέρας της ήταν ακροβάτης δρόμου και η μητέρα της τραγουδίστρια σε καφέ. Εγκατέλειψαν αμφότεροι τη μικρή Εντίθ, η οποία μεγάλωσε με τη γιαγιά της, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής στη Νορμανδία.

Όρσον Γουέλς 1915 – 1985


Όρσον Γουέλς

Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του κινηματογράφου. Οι καινοτομίες που επέφερε στην έβδομη τέχνη, τον κατέταξαν ανάμεσα στους κορυφαίους του κινηματογράφου. Κορυφαία στιγμή του ως σκηνοθέτης η ταινία «Πολίτης Κέιν» (Citizen Kane, 1941), που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών.
Ο Όρσον Γουέλς (Orson Welles) γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1915 στην πόλη Κενόσα της πολιτείας του Ουισκόνσιν. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έξι ετών και η μητέρα του, που του έμαθε να παίζει πιάνο και βιολί, πέθανε όταν ήταν οκτώ ετών. Χάρη στον πατέρα του, ένα επιτυχημένο εφευρέτη και βιομήχανο, που πέθανε όταν ο γιος του ήταν 13 ετών, γνώρισε ηθοποιούς και ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του θεάματος. Σε ηλικία 11 ετών είχε ήδη κάνει δύο φορές τον γύρο του κόσμου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση
10 Οκτωβρίου


μ. Χ.
680
Η Μάχη της Καρμπάλα: 30.000 στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ περικυκλώνουν τον σιίτη ιμάμη Χουσαίν Μπιν Αλί, τον οποίο υπερασπίζονται 72 φίλοι και τα δύο παιδιά του. Ο ιμάμης αποκεφαλίζεται με διαταγή του χαλίφη, ο οποίος δεν του συγχωρεί τη γοητεία που ασκεί στα πλήθη. Η μουσουλμανική αίρεση των σιιτών γιορτάζει κάθε χρόνο την «Ασουράχ», τιμώντας τον αδικοσκοτωμένο ιμάμη της, ενώ η Καρμπάλα, που βρίσκεται στο Ιράκ, είναι ιερή πόλη για τους σιίτες.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Επαναπατρίζεται το σπάνιο αργυρό οκτάδραχμο


Έπειτα από έξι χρόνια προσπαθειών και δικαστικών αγώνων, το σπάνιο αργυρό οκτάδραχμο, που χρονολογείται στα τέλη του 6ου – αρχές του 5ου αι. π.Χ. και το οποίο κατασχέθηκε το 2009 στην Ελβετία, επιστρέφει σήμερα, Παρασκευή, στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα Νέα, το νόμισμα θα παραλάβει από την εισαγγελία της Ζυρίχης ο δικηγόρος Ηλίας Μπίσιας ως εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής, που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη Διεθνή Αμνηστία. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Εφημερίδα «Απόλλων»



Δισεβδομαδιαία εφημερίδα της Ύδρας, «πολιτική και φιλολογική», που ασκούσε αδιάλλακτη αντιπολίτευση στον Ιωάννη Καποδίστρια, κατά την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης του.
Ο «Απόλλων» εκδιδόταν σε μεσαίο σχήμα τεσσάρων σελίδων, από τις 11 Μαρτίου ως τις 9 Οκτωβρίου 1831, από τον λόγιο Αναστάσιο Πολυζωίδη (1802-1873), πολιτικό φίλο του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και ένθερμο υποστηρικτή των δημοκρατικών και συνταγματικών θεωριών της Ιουλιανής Επανάστασης του 1830 στη Γαλλία. Πρόκειται για τον μετέπειτα δικαστικό, που δίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το 1834 και αρνήθηκε να επικυρώσει τη θανατική του καταδίκη, με αποτέλεσμα να υποστεί διώξεις και ο ίδιος.

Army chaplain enlisted so he could help men in Vietnam


In this file photo taken in South Vietnam in October 1969, an unidentified chaplain, back to camera, leads soldiers from Blue Platoon, C Troop, 1st Squadron, 9th Cavalry, 1st Air Cavalry Division in prayer before they depart on the day's mission. The platoon was to be inserted in a jungle location 53 miles northwest of Saigon to search for the source of enemy radio signals.
(Tribune News Sevice) — Roy Ludlow was in the seminary in New Jersey when he received a letter that spurred him to travel halfway around the world.

ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ. Πορίσματα-φωτιά για την Ελληνικός Χρυσός #skouries



7b435-skouries-199x134ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Χαλκιδικής βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες δύο πορίσματα της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος που βεβαιώνουν σειρά παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την «Ελληνικός Χρυσός» στα Μεταλλεία Μαύρων Πετρών, στον Μαντέμ Λάκκου.
Σύμφωνα με αυτά, η εταιρεία προκάλεσε ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή.
Η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος είχε πραγματοποιήσει αυτοψία από τις 4/10/2012 έως και τις 28/8/2014, εστιάζοντας στη διαχείριση αποβλήτων αλλά και την απόκρυψη υποβολής στοιχείων για την επικινδυνότητα των προιόντων.
Σύμφωνα με την Επιθεώρηση, σχετικά με την επικινδυνότητα των παραγόμενων προϊόντων (σφαλερίτη και γαληνήτη) δεν προβλέφθηκαν επαρκή μέτρα για τον ασφαλή χειρισμό τους προκειμένου να αποτρέπεται η ρύπανση περιβάλλοντος και να διασφαλίζεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Η απόκρυψη των στοιχείων δεν αφορά μόνο την διαχείρισή τους στις εγκαταστάσεις της αλλά και την μεταφορά τους από το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα μέχρι την Θεσσαλονίκη.