Ετικέτες

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προτείνουν να θυσιαστεί η Ελλάδα!

Προτείνουν να θυσιαστεί η Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 13, 2012
undefined
Ο Τζορτζ Όσμπορν δεν είναι… ακόμη ένας υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας. Αποτελεί τον πολιτικό “διόσκουρο” του Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς μαζί ξεκίνησαν τη θυελλώδη διαδρομή τους προς την κορυφή, αναγεννώντας τους Συντηρητικούς, και παρουσιάζοντας στη βρετανική κοινωνία ένα νέο σύμφωνο… συγκατοίκησης, πολύ πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής, πέρα και πάνω από αγκυλώσεις, στρεβλώσεις και προκαταλήψεις.
Όταν λοιπόν σηκώνει εκείνος το βάρος της αποκάλυψης περί σχεδίου “θυσίας” της Ελλάδας, προκειμένου να διασωθεί η ευρωζώνη, και να μην καταρρεύσει το κοινό νόμισμα, μάλλον οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα λέει.

ΠΑΡΑΚΜΗ

Του Δημήτρη Γαρούφα
πρώην προέδρου του Δ.Σ.Θ

Γεγονότα και καταστάσεις της πολιτικής μας ζωής συνθέτουν καθημερινά εικόνα παρακμής για τη χώρα..…Τα συμπτώματα ήταν ορατά από χρόνια:οι θεσμοί υπολειτουργούσαν κι΄ ο πολιτικός κόσμος δεν είχε το θάρρος λήψης αποφάσεων ενώ οι επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις
αναβάλλονταν για το μέλλον .Παράλληλα είχε αδρανοποιηθεί και η κοινωνία των πολιτών που εκμαυλισμένη με παροχές του τύπου «έγκαιρης προσέλευσης στη εργασία» με απάθεια παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα…

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (ΓΕΝΝΗΣΗ 11/05/1771)

[το τραγικό της τέλος, όπως και της Μαυρογένους και όχι μόνο, παρά την προσφορά της στην Επανάσταση του 1821]
Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα(11/05/1771-22/05/1825). Μαζί με την Μαντώ Μαυρογένους, οι δύο κορυφαίες γυναικείες μορφές της Επανάστασης του ’21.

Μαχητικά F-35B θα αγοράσει η βρετανική κυβέρνηση Αλλάζει πολιτική στα οπλικά συστήματα.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012


Μαχητικά F-35B θα αγοράσει η βρετανική κυβέρνηση Αλλάζει πολιτική στα οπλικά συστήματα.


Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αλλάξει τον τύπο του μαχητικού Joint Strike Fighter (JSF) που θα αγοράσει, αλλάζοντας πολιτική σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές οπλικών συστημάτων στην ιστορία της χώρας που ήδη επικρίνεται ως άλλη μια γκάφα και ένδειξη κακοδιαχείρισης στον τομέα της άμυνας.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είχε αρχίσει το 2010 μια φιλόδοξη αναθεώρηση των στρατιωτικών της δαπανών με στόχο να καταρτίσει ένα πρόγραμμα για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά τα σχέδιά της επικρίθηκαν ως βιαστικά και πρόχειρα.

Μια από τις κεντρικές αποφάσεις ήταν να παραγγελθεί ένα μαχητικό που να ταιριάζει στο ένα από τα δύο νέα αεροπλανοφόρα της Βρετανίας, με τη χρήση καταπελτών και καλωδίων για τις απονηώσεις και τις προσνηώσεις. Όμως το κόστος του αεροσκάφους και της εγκατάστασης των εξοπλισμών αυτών αυξήθηκε εκθετικά σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Ένα στεφάνι για το Νίκο Σιαλμά


Έγινε χθες η επιμνημόσυνη δέηση και η  κατάθεση στεφάνων, στη μνήμη του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά, στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, στο Ακρωτήριο Σιαλμάς, στη νήσο Άγιος Ευστράτιος.

 Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου. 



Φέτος συμπληρώνονται είκοσι (20) χρόνια από το θάνατο του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών F-16, που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών. 


Η αρχή του τέλους… Μαζί οι σημαίες Κουρδιστάν & ΕΕ


Η αρχή του τέλους… Μαζί οι σημαίες Κουρδιστάν & ΕΕ




Έξω από τα γραφεία της Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης του Βορείου Ιράκ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζει πλέον υπερήφανα η σημαία των Κούρδων. Η έπαρση της σημαίας των Κούρδων έλαβε χώρα με μία επίσημη τελετή και αποτελεί την πρώτη περίπτωση επίδειξης του συμβόλου των Κούρδων στο εξωτερικό.
Όπως γίνεται κατανοητό, η Ιστορία πλέον οδηγεί με γοργά βήματα προς τη κατεύθυνση δημιουργίας του πρώτου ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων της νεότερης ιστορίας, διαδικασία η οποία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στην περιοχή με αυτή που είχε η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του ’40 (1948).

Οι στρατηγικές σεισμικές πλάκες στα θεμέλια της ΕΕ, η Βρετανία και η παράκρουση της «κοινής» δημοσιονομικής πολιτικής

Οι στρατηγικές σεισμικές πλάκες στα θεμέλια της ΕΕ, η Βρετανία και η παράκρουση της «κοινής» δημοσιονομικής πολιτικής





Π. Ήφαιστος www.ifestosedu.gr
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών

Οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και η προεκλογική ένταση επισκίασαν το γεγονός ότι στο μέτωπο της Ευρωπαϊκής πολιτικής τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, ενώ όλα είναι ρευστά. Τη στιγμή που οι στρατηγικές σεισμικές πλάκες κινούνται αστάθμητα στην Ευρώπη, στην Αθήνα εντούτοις κανείς δεν συνεκτιμά τις βαθύτατων προεκτάσεων συνέπειες για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αναλύσει το στρατηγικό περιβάλλον, να σχεδιάσει την ελληνική εθνική στρατηγική, να ορίσει σκοπούς και να οργανώσει τα μέσα και τις προσεγγίσεις εκπλήρωσής τους.
            Για να καταλάβουμε πως κινούνται οι μεγάλες δυνάμεις σήμερα χρειάζεται να συνοψίσουμε κάποιες κλασικές στρατηγικές παραμέτρους των πολυδαίδαλων σχέσεων Ουάσινγκτον/Λονδίνο – Βερολίνο – Παρίσι. Η επερχόμενη πιθανή στρατηγική αναδιάταξη και η σταθερότητα ή αστάθεια στην Ευρώπη εξαρτώνται από αυτές τις σχέσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενέχει η έντονη δραστηριότητα της Βρετανικής διπλωματίας όσον αφορά την κρίση της ευρωζώνης. Αυτή η δραστηριοποίηση του Λονδίνου βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με μακραίωνες Βρετανικές εξισορροπητικές πρακτικές.

"Αν η Ελλάδα δεν μας αναγνωρίσει ας ξεχάσει ...τα σημερινά σύνορά της"


"Αν η Ελλάδα δεν μας αναγνωρίσει ας ξεχάσει ...τα σημερινά σύνορά της"



Σε εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τοντόρ Πετρόφ, πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», ο οποίος μιλώντας στο...  επονομαζόμενο «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» είπε πως αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία» θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα σημερινά σύνορά της καθώς θα διαλυθεί!

Ο Πετρόφ επιμένει στις ψευδείς θέσεις της σκοπιανής ελίτ ισχυριζόμενος ότι η λέξη «Έλληνας» δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα. «Η λέξη ‘Έλληνας’ είναι συνώνυμη του Χριστιανού» δηλώνει ο Πετρόφ.

«Όταν η Ελλάδα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με όλες τις εθνικότητες που ζουν σε αυτή (όπως υποστηρίζει αυτή έρχεται σύντομα) η χώρα θα αλλάξει για πάντα. Τα εδάφη τους θα διαιρεθούν μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων» δηλώνει με βεβαιότητα. Ο Πετρόφ κάνει δε λόγο για τη «γενοκτονία» που υπέστησαν οι «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα. «Η Αθήνα θα λογοδοτήσει γι’ αυτό» αναφέρει.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν Ομπάμα! Σαρώνει ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσκοπήσεις

Οι Ευρωπαίοι θέλουν Ομπάμα! Σαρώνει ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσκοπήσεις

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 13, 2012
  Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι το φαβορί για την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, όμως η δημοτικότητά του βρίσκεται στο άλλο άκρο στην Κίνα και στις μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κέντρο Ερευνών Pew.