Ετικέτες

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ή αλλάζει ή βουλιάζει

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα



eu
Αν πιστέψουμε τα ξένα και ελληνικά ΜΜΕ -και αν μείνουμε στις εντυπώσεις της επικαιρότητας-, είναι η Ελλάδα, οι Έλληνες και η ελληνική κυβέρνηση που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Στην πραγματικότητα, αυτός που βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όποια κι αν είναι η λύση που θα υπάρξει για την Ελλάδα -συμφωνία με νέο Μνημόνιο ή εξαναγκασμός της χώρας μας σε έξοδο από την Ευρωζώνη-, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κληθεί το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.

Today in Military History – June 2, 1866:Battle of Ridgeway: Fenian Raiders Defeat Canadian Militiamen


Battle of Ridgeway: Fenian Raiders Defeat Canadian Militiamen
Fanciful depiction of Battle of Ridgeway, produced c. 1869
Artist unknown, from Library and Archives Canada
ONLINE at Canadian Military Heritage
(Unless otherwiseINDICATED, all illustrations are courtesy of Wikipedia)


"We are the Fenian Brotherhood, skilled in the arts of war,
And we're going to fight for Ireland, the land we adore,
Many battles we have won, along with the boys in blue,
And we'll go and capture Canada, for we've nothing else to do."
***Fenian soldiers' song
Irish nationalism has expressed itself in many ways over the last 900 years. Today's moment in history occurred shortly after the end of the War Between the States, aka the War of Northern Aggression, aka the American Civil War. It is another fascinating little battle that has escaped the notice of most Americans, and many Canadians aren't aware of it, either.

Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές προειδοποιούν τον Κάμερον για τυχόν έξοδο από την ΕΕ

Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές προειδοποιούν τον Κάμερον για τυχόν έξοδο από την ΕΕ

3/6/15 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις

Θα είχε ως αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις στο Εδιμβούργο
Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές προειδοποιούν τον Κάμερον για τυχόν έξοδο από την ΕΕ
Λονδίνο
Ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έστειλε η επικεφαλής των σκωτσέζων εθνικιστών, Νίκολα Στέρτζεον, σχετικά με το δημοψήφισμα για έξοδο από την ΕΕ. Αν ο πρωθυπουργός δεν διασφαλίσει την παραμονή στην ΕΕ, αυτό θα προκαλέσει νέο δημοψήφισμα στο Εδιμβούργο, ξεκαθάρισε.

Η άγνωστη θεραπευτική μέθοδος του Αριστοτέλη


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ!

 Περιγράφεται μία περίπτωση θεραπείας που προτείνει ο Αριστοτέλης για τους πόνου της πυέλου.

 Ο Διογένης Λαέρτιος στο βιβλίο του «Βίοι Φιλοσόφων» στο ειδικό κεφάλαιο που αναφέρεται στονΑριστοτέλη, μας αποκαλύπτει μία εξαιρετικά σημαντική πληροφορία η οποία στις μέρες μας παραμένει εντελώς άγνωστη.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, αποκαλύπτεται ότι ο Αριστοτέλης διέθετε πολλές ιατρικές γνώσεις, γεγονός που λογικά θα ήταν αναμενόμενο, από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του ο Νικόμαχος, ήταν γιατρός και μάλιστα μέσα στην βασιλική αυλή.

3 Ιουνίου 1941. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου!


ΚΑΝΔΑΝΟΣ

Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου στις 2 Ιούνη 1941 ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».

Η «Μάχη της Κρήτης» άρχισε στις 20 Μάη 1941, όταν οι Γερμανοί επιχείρησαν με μαζικές ρίψεις αλεξιπτωτιστών να καταλάβουν τα νευραλγικά σημεία του νησιού. Συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του κρητικού λαού, που με όποια μέσα διέθετε απέκρουσε τους εισβολείς, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Η «Μάχη της Κρήτης» τελείωσε στις 31 Μάη με την κατάληψη ολόκληρου του νησιού από τους Γερμανούς και την αποχώρηση των τελευταίων Αγγλων στρατιωτών, με κατεύθυνση την Αίγυπτο. Οι κατακτητές ρίχτηκαν με εκδικητική μανία κατά του αδούλωτου λαού της Κρήτης.

Φιλιππικός ? –714


 Φιλιππικός
  
Αυτοκράτoρας του Βυζαντίου (711-713), αρμενικής καταγωγής. Βασίλευσε σε μια εποχή παρακμής για το Βυζάντιο, που ακολούθησε τον θάνατο του αυτοκράτορα Ηρακλείου.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Βαρδάνης (από τον αρμενικό Βαρντάν, που σημαίνει τριαντάφυλλο) και ήταν γιος του πατρικίου Νικηφόρου. Οι χρονικογράφοι Άγιος Θεοφάνης ο ομολογητής και Μιχαήλ ο Σύρος τον παρουσιάζουν ως ένα μορφωμένο άνδρα, με ευφράδεια λόγου. Από νωρίς ο Βαρδάνης έδειξε τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει τον θρόνο του Βυζαντίου και επί αυτοκράτορος Τιβερίου Γ' εξορίστηκε στην Κεφαλληνία.

Ναζίμ Χικμέτ 1902 – 1963


Ναζίμ Χικμέτ
  
Τούρκος ποιητής, από τις σημαντικότερες φωνές της τουρκικής λογοτεχνίας τον 20ο αιώνα. Πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή για τις κομμουνιστικές του ιδέες και πέθανε εξόριστος στη Μόσχα. Θεωρείται ένα από τα ινδάλματα της τουρκικής Αριστεράς.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 3 Ιουνίου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!



μ. Χ.
1833

Ιδρύεται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.
1941

Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών