Ετικέτες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ - Αξιούμεν Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ - Αξιούμεν Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

΄Ηταν 1η Απριλίου (1955) της ΕΟΚΑ η αρχή που ακούστηκε στην Κύπρο η φωνή του Διγενή.
Καρτερούμεν μέραν νύχταν να φυσήσ' ένας αέρας
Στούν τον τόπον πων καμένος τζι' έθ θωρρεί ποττέ δροσιάν,
Για να φέξη καρτερούμεν το φώς τζιείνης της μέρας
Πων να φέρη στον καθέναν τζιαί χαράν τζιαί ποσπασιάν.
Την μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν,
Για να μας σφιχταγκαλιάση τζιαί να νεκραναστηθούμεν..

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ




undefined
Για την μεταπολιτευτική ελληνική πολιτική πραγματικότητα, ένα θέμα καθίσταται πολιτικό και χρήζει αντιμετωπίσεως, μόνο όταν αυτό προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη ώστε ο πολιτικός κόσμος να τις αισθάνεται ως λαϊκή πίεση και ως εν δυνάμει απειλή μη επανεκλογής.

Διάγγελμα Κάμερον για τα 30 χρόνια από τον πόλεμο των Φόκλαντ

Διάγγελμα Κάμερον για τα 30 χρόνια από τον πόλεμο των Φόκλαντ




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατήγγειλε σήμερα την «επιθετική ενέργεια» στην οποία προέβη πριν από 30 χρόνια η Αργεντινή που είχε ως στόχο να «κλέψει την ελευθερία» των κατοίκων των Φόκλαντ, του αρχιπελάγους που το 1982 αποτέλεσε το σκηνικό για έναν «πόλεμο-αστραπή» μεταξύ των δύο χωρών.

«Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια οι κάτοικοι των Φόκλαντ δοκιμάστηκαν από μια επιθετική ενέργεια που στόχευε να τους στερήσει την ελευθερία και τον τρόπο ζωής τους», αναφέρει ο Κάμερον σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ.

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1453... Ο ΜΩΑΜΕΘ Β' Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1453... Ο ΜΩΑΜΕΘ Β' Ο ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ 29 ΜΑΊΟΥ...
Ο Μωάμεθ Β' που διαδέχτηκε τον πατέρα του, Μουράτ Β', δεν ήταν τόσο διαλλακτικός όσο ο πατέρας του. Έτσι αν και είχε υποσχεθεί στον Κων/νο ότι θα τηρήσει τις συνθήκες ειρήνης, μόλις ανέλαβε το θρόνο, άρχισε τις ετοιμασίες για την πολιορκία της Πόλης. Συγκεκριμένα:
Βάδισε προς την κυρίως Ελλάδα, για να εμποδίσει την αποστολή ενισχύσεων από το Μιστρά στην Πόλη. Ετοίμασε πολύ στρατό. Παρήγγειλε στον Ούγγρο μηχανικό Ουρβανό 70 πυροβόλα κανόνια.
Έχτισε το φρούριο Ρούμελη Χισάρ στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου. Ναυπήγησε 150 πλοία
Το Μάρτιο του 1453, με 60.000 στρατό, απέκλεισε την Πόλη από τη στεριά, ενώ με το στόλο του κατέλαβε τα νησιά της Προποντίδας.
Ο ίδιος εγκαταστάθηκε απέναντι από την πύλη του Ρωμανού και εκεί έστησε το πιο μεγάλο κανόνι, την Μπομπάρδα. Επίσημα η πολιορκία ξεκινά στις 7 Απριλίου, αλλά στην ουσία από τις 2 του μήνα οι προετοιμασίες των Οθωμανών έχουν ολοκληρωθεί...

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

undefined
Τάσος Τέλλογλου
Σε πρόσωπα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δόθηκε το ένα τρίτο από τις μίζες, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την παραγγελία των τεσσάρων γερμανικών υποβρύχιων, αναφέρεται στη γραπτή απόφαση που διέρρευσε στη δημοσιότητα το δικαστήριο του Μονάχου. Το δικαστήριο κατονομάζει τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, τονίζοντας ότι το συμπέρασμα εδράζεται σε ενδείξεις.

Η Σαουδική Αραβία καλεί να εξοπλιστεί η συριακή αντιπολίτευση

Η Σαουδική Αραβία καλεί να εξοπλιστεί η συριακή αντιπολίτευση

Η Σαουδική Αραβία καλεί να εξοπλιστεί η συριακή αντιπολίτευση
Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ Σαούντ αλ-Φαϊσάλ σε συνάντησή του στο Ριάντ με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο εξοπλισμός της αντιπολίτευσης της Συρίας αποτελεί «καθήκον», καθώς χωρίς όπλα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

1er Avril Fête Nationale de Chypre-1η Απριλίου Εθνική εορτή της Κύπρου

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

1er Avril Fête Nationale de Chypre-1η Απριλίου Εθνική εορτή της Κύπρου

Diaspora Grecque en France

“Ξύπνα καημένε μου ραγιά και σήκου το κεφάλι, τη δόξα πούχες μια φορά, απόκτησέ την πάλι” και “κοιμούμαι μ’ ένα όνειρο, ξυπνώ με μιαν ελπίδα, πως θε να ιδώ μια μέρα φως, ελεύτερη πατρίδα”.


Le déclenchement de la lutte armée de l'Organisation Nationale des Combattants Chypriotes (EOKA) en 1955 n'est pas une révolution spontanée. Le refus catégorique et permanent du gouvernement Britannique de discuter le profond désir de la population pour l'autodétermination et l'ENOSIS a conduit l'Hellénisme de Chypre aux choix les plus difficiles et périlleux.


ΕΙΠΑΝ : 


Οι γυναίκες και η ασφάλεια της Κύπρου

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Οι γυναίκες και η ασφάλεια της Κύπρου

>Δημοσκόπηση έδειξε ότι το 78% του πληθυσμού νιώθει να απειλείται από την Τουρκία

Η έκθεση του ΓΓτου ΟΗΕ περιέχει «κωδικοποιημένες» πολλές αποκαλύψεις ως προς το status των διαπραγματεύσεων, τις θέ- σεις των μερών και κυρίως της δικής μας πλευράς επί περιόδου Χριστόφια
Ηεκτιμητική έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την κατάσταση (status) των υπό την αιγίδα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό (“Αssessmentreportofthe SecretaryGeneralon the statusofthe negociationsin Cyprus” S/2012/149, 12 Μarch 2012) συνέπεσε χρονικά (λίγο, πολύ) με μια δημοσκόπηση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΚΣΜ, 23 Μαρτίου 2012).
Κυρίαρχο εύρημα της δημοσκόπησης υπήρξε το «αίσθημα της απειλής» ή, καλύτερα, της ανασφάλειας που νιώθει η συντριπτική πλειοψηφία της Κύπρου, από την Τουρκία. Η τελευταία διά στόματος του γραφικού πλέον Υπουργού για ευρωπαϊκά ζητήματα Εγκεμέν Μπαγίς, είτε του μειλίχιου Υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου (a.k.a. γιου του Δαυίδ ή Davidson) είτε του αλαζόνα ισλαμιστή πρωθυπουργού της Μεγάλης (Βuyuk) Τουρκίας Ερντογάν, απειλούν ακατάπαυστα με λόγια και με πράξεις την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση, τις ζωές και περιουσίες των Κυπρίων, εφόσον αυτοί δεν συμμορφώνονται και δεν αναφωνούν συλλογικά, «Έλεος, αφεντάδες μας και πασάδες μας». Η δημοσκόπηση του ΚΚΣΜ καταγράφει ότι το 78% των ερωτηθέντων (δείγμα 500 ατόμων άνω των 18 που αντιπροσωπεύουν τη δομή του πληθυσμού) θεωρεί ότι απειλείται από την τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη (Βuyuk) Τουρκία των προαναφερθέντων αξιωματούχων.

Καταστρέφουν αρχαιότητες στην Καρπασία

Καταστρέφουν αρχαιότητες στην Καρπασία

Φωτογραφία
Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται επί της παραλίας του Αγίου Φίλωνα, εντός της προτεινόμενης από το πρόγραμμα «ΤechnicalΑssistance for management and protection ofpotentialΝatura 2000 sitesin the northern parth ofCyprus». 
>?Οι μπουλντόζες μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο του κατεχόμενου Αγ. Φίλωνα
Σε άλλη μια προκλητική ενέργεια προβαίνουν οι κατοχικές αρχές. Μόλις πρόσφατα έχει διαπιστωθεί ότι μπουλντόζες έχουν εισέλθει στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Φίλωνα στην κατεχόμενη Καρπασία, ισοπεδώνοντας τα πάντα. Πρόκειται για μια περιοχή, η οποία εκτός της αρχαιολογικής και πολιτιστικής σημασίας της, είναι ενταγμένη στο σχέδιο «Νatura 2000». Οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην περιοχή δεν είναι νέο φαινόμενο, αφού πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν γίνει ενέργειες για οικοδομική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, είχαν γίνει ενέργειες από το παράνομο καθεστώς για την ανέγερση φοιτητικών εστιών του «Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας» στην περιοχή, όμως έπειτα από διαβήματα και διαμαρτυρίες που έγιναν, οι προσπάθειες σταμάτησαν μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΚΧΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΕΚΧΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 5, 2012

undefinedΔεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέραν αυτών που αποκαλύπτει το ίδιο το άρθρο των “Επικαίρων”. Έτσι ακριβώς εξηγείται και η τιμωρία μας ως λαού, που επιτρέψαμε να μας κυβερνήσουν αυτά τα υποκειμενα. Ψηφίσαμε με γνώμονα το “Λεφτά υπάρχουν” αντί να ψηφίσουμε με Εθνικό σκεπτικό. Όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

«Μάχες» της ΕΛΔΥΚ σε αντίξοες συνθήκες

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

«Μάχες» της ΕΛΔΥΚ σε αντίξοες συνθήκες

Αποκλειστικές φωτογραφίες του «Φ» από ασκήσεις με βολές βαρέων όπλων και επιχειρήσεις του πεζικού
Του Πέτρου Σαββίδη
ΦωτογραφίαΗεπαγγελματική αφοσίωση, η στρατιωτική γνώση και η πολεμική παράδοση αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των ενόπλων δυνάμεων ανά το παγκόσμιο. Στους στρατούς όμως, που διαθέτουν κληρωτούς στρατιώτες στη συγκρότησή τους -στοιχείο το οποίο δεν συναντάται σε κανένα στρατιωτικό εγχειρίδιο - αναδεικνύεται το ηθικό και η αποφασιστικότητα του οπλίτη, τα οποία σφυρηλατούνται από την εμπνευσμένη διοίκηση των αξιωματικών αλλά κυρίως από το όραμα και τη φυσιογνωμία του προϊστάμενου διοικητή. Από την άφιξη στην πύλη του Στρατοπέδου «Αντιστρατήγου Σωτήριου Σταυριανάκου» στη Μαλούντα Λευκωσίας - προσωρινή έδρα του ιστορικού Συντάγματος της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) - ο επισκέπτης παίρνει την πρώτη γεύση για την πειθαρχία και την αυστηρότητα που επικρατεί στη Μονάδα αλλά και την αθέατη προσήλωση στην πολεμική αποστολή.

Ήταν 1η Απριλίου...

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Ήταν 1η Απριλίου...


Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος (σ/χης ε.α.)

Η Κύπρος, από τα πανάρχαια χρόνια Ελληνικότατο νησί, αφού πέρασε από διάφορες κατοχές (Περσική, Ρωμαϊκή, Φραγκική, Ενετική και Τουρκική), παραχωρήθηκε τελικώς από τους Τούρκους, αντί χρηματικού τιμήματος, στην Βρετανική Αυτοκρατορία το 1878. Η Μεγάλη Βρετανία το 1914, εκμεταλλευόμενη τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την  συμμαχία της Τουρκίας με τις Κεντρικές Δυνάμεις, προσαρτά την Κύπρο ανακηρύσσοντάς την το 1925 «αποικία του Στέματος». Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Νήσου ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι ενώ υπήρχαν ελάχιστοι Λατίνοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες (Χριστιανική αίρεση από την Συρία) καθώς και Μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό «Μουσουλμάνοι» και όχι Τούρκοι, γιατί αυτοί στην πραγματικότητα ήταν απόγονοι εξισλαμισθέντων (βιαίως ή εθελουσίως) Χριστιανών («λινομπάμπακοι» στην Κυπριακή διάλεκτο). Ο όρος «Τουρκοκύπριοι» εφευρέθηκε αργότερα, για πολιτικούς λόγους και ως μέσον πιέσεως.

JssNews: Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα διεξάγουν αεροναυτικές ασκήσεις εναντίον ενός εχθρού που μοιάζει να είναι η Τουρκία

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

JssNews: Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα διεξάγουν αεροναυτικές ασκήσεις εναντίον ενός εχθρού που μοιάζει να είναι η Τουρκία

Δυνάμεις των πολεμικών ναυτικών του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εντατική άσκηση στη μέση της Μεσογείου.  Σύμφωνα με το αθηναϊκό τύπο, οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι ένας από τους λόγους που εξηγεί αυτή την επίδειξη δύναμης  λίγα ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Μια ανθενωτική βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ

Μια ανθενωτική βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη
Ήταν τυχαίο το «ουδέποτε» του Χόπκινσον; Τι αποκαλύπτουν τα βρετανικά έγγραφα: Θα έφευγαν ή όχι οι Άγγλοι από την Κύπρο χωρίς τη δράση της ΕΟΚΑΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ανατροπή της Ιστορίας και των παραγώγων της ΕΟΚΑ

Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής

Στην κατασκήνωση είπε


Ενας εθνικοσοσιαλιστής υποψήφιος βουλευτής και τα λάγνα ανατολίτικα λικνίσματα της ναζιστοσυμμορίας Χρυσής Αυγής
2011/01/30
Ο λόγος για τον οποίο ο κονφερασιέ και μποντιμπιλντεράς Καρατζα-Fuhrer έκοψε τον πρώην υπαρχηγό της ναζιστοσυμμορίας της χρυσής αυγής και εκδότη του χουντικού “Ελεύθερου Κόσμου”, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο από τις λίστες υποψηφίων βουλευτών (καρατζα-φύρειες λίστες!!!) στις εκλογές του 2009, ήταν, όπως θυμόμαστε, οι απειλές της χρυσής αυγής, πως θα έβγαζαν στη φόρα κάποιες φωτογραφίες του Ζαφειρόπουλου, που ένας Θεός ξέρει τι έδειχναν.
Ξέρει, όμως τι έδειχναν, ο ίδιος ο Καρατζαφέρης -είναι βέβαιον αυτό. Είχε πει ότι έλαβε ένα πακέτο με φωτογραφίες του Ζαφειρόπουλου. Υπάρχει μια υποψία για το τι μπορεί να έδειχναν οι φωτογραφίες.

Τα παραδοξα της ελληνικης τεχνολογικης εκπαιδευσης

Τα παραδοξα της ελληνικης τεχνολογικης εκπαιδευσης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 4, 2012
Γράφει ο Λ.Π.
δεν εχω αντιρρηση να δημοσιευτουν.
αλλωστε στο εγγυς μελλον θα γινουν πιο συγκεκριμενες καταγγελιες και αποκαλυψεις………….

Υπάρχει ένα τμήμα σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο κανένας από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς του-από καθηγητή εφαρμογών έως και τον τακτικό καθηγητή- δεν ασκεί το επάγγελμα το οποίο ασκούν οι απόφοιτοι του τμήματος!!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ MUSSOLINI

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ MUSSOLINI

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 4, 2012
(η επιθυμία του 77χρονου μάρτυρα)
Γράφει η Σοφία Τ.
Μακάρι η επιθυμία του μάρτυρα να γίνει πραγματικότητα… Μετά τις στρατιωτικές αποτυχίες σε Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία και Σοβιετική Ένωση, η δημοφιλία του Mussoliniκαταβαραθρώθηκε, ακόμα και εντός του κόμματός του. Η αποβίβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Σικελία(1943) έστρεψε εναντίον του τους συντρόφους του. Το Gran Consiglio del Fascismo(Μεγάλο Φασιστικό Συμβούλιο) ψήφισε(14/07/1943) τη μεταβίβαση της εκτελεστικής εξουσίας στο Βασιλιά VitorioEmanuelle III. Ο Βασιλιάς κάλεσε το Mussolini στα Ανάκτορα και του αφαίρεσε κάθε εξουσία. Κατά την έξοδό του συνελήφθη και εξορίστηκε στο Gran Sasso, στα Αβρούζια Όρη της Κ. Ιταλίας, σε πλήρη απομόνωση. Η υπογραφή παράδοσης της νέας ιταλικής κυβέρνησης οδήγησε στην εισβολή από Β των ναζιστικών στρατευμάτων και την κατάληψη μέρους της Β. Ιταλίας. Με μία εντυπωσιακή επιχείρηση Γερμανοί αλεξιπτωτιστές απελευθέρωσαν το Mussolini και τον φυγάδευσαν στα γερμανοκρατούμενα εδάφη. Εκεί τέθηκε επικεφαλής τηςRepubblica Sociale Italiana(Ιταλικής Κοινωνικής Δημοκρατίας) ή όπως επικράτησε να λέγεται Δημοκρατίας του Σαλό, από την πόλη όπου έδρευε η κυβέρνηση. Ο ρόλος του ήταν διακοσμητικός, αφού ουσιαστικά κυβερνούσαν οι Γερμανοί, ωστόσο είχε την ευκαιρία να εξοντώσει αρκετούς από αυτούς που απομακρύνθηκαν από κοντά του, όπως ο γαμπρός του Galeazzo Ciano. Τότε συνέγραψε και την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Η Άνοδος και η Πτώση μου». Λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο(27/04/1945), και ενώ ο Mussolini κατευθυνόταν στην πόλη Chiavenna μαζί με την ερωμένη του Claretta Petacci με σκοπό τη διαφυγή τους στην Ελβετία, συνελήφθησαν από Ιταλούς παρτιζάνους. Την επόμενη μέρα δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτελέστηκαν μαζί με 16 ακόμη άτομα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό. Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Piazzale Loreto του Μιλάνου. Πάντως πιο καλή λύση είναι η τιμωρία του Κολοκοτρώνη στους προσκυνημένους με «προσκυνοχάρτι»(= έγγραφο υποτέλειας στον Σουλτάνο. Το απαίτησε και ο Ιμπραήμ-βλ. Μεσολόγγι και Τριπολιτσά-). Φωτιά και τσεκούρι…

undefined

Η δράση του Γάλλου κατασκόπου Roquefeuil στην Αθήνα κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου

Η δράση του Γάλλου κατασκόπου Roquefeuil στην Αθήνα κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 4, 2012
Κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου οι δύο αντίπαλοι συμμαχικοί σχηματισμοί κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουν τις ουδέτερες χώρες και τους λαούς τους τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μέση Ανατολή. Συνήθως η προσπάθεια προσέλκυσης αφορούσε εδαφικά ανταλλάγματα που υπόσχονταν οι εμπόλεμοι στην ουδέτερη Χώρα ως αποζημιώσεις για μετά το τέλος του πολέμου. Πολύ συχνά βέβαια, οι δύο αντίπαλες συμμαχίες δεν περιορίζονταν μόνο σε διπλωματικές ενέργειες, αλλά χρησιμοποιούσαν τις μυστικές τους υπηρεσίες και ειδικούς πράκτορες για την επίτευξη των σκοπών τους αλλά και την χειραγώγησης της κοινής γνώμης των λαών. Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών των Γερμανών και των αγγλογάλλων είχαν λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς η Ελλάδα επί τρία χρόνια (1914-1917) αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα. Οι ενέργειες τους εντάθηκαν μετά την δημιουργία του Βαλκανικού μετώπου, που αύξησε κατακόρυφα την σημασία της Ελλάδας για την παγκόσμια πολεμική σύρραξη

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙ Α ΜΑΣ…

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙ Α ΜΑΣ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 5, 2012


Του ΣΤΑΘΗ
Παλιό, καλό κι αποτελεσματικό όπλο η αποπληροφόρηση, η παραπληροφόρηση και γενικώς η προπαγάνδα.Για τρίτη φορά, αν ενθυμούμαι καλώς, βγαίνει στον αφρό το θέμα των επιδομάτων-μαϊμού,ποταμός λέξεωνγια αυτούς που τα παίρνουνούτε λέξη όμως για τους γορίλες που τα χορηγούν. Πράσινους και μπλε γορίλες πολύ ευδιάκριτους κατά τα άλλα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά αόρατους για τα δύο -κυρίως- κόμματα που τους εκτρέφουν.