Ετικέτες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Δούλοι δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ;


ΔΕΗΣύμφωνα με τα ΜΜΕ, μαζί με το κομμάτι της ΔΕΗ που θα δοθεί στον ιδιώτη, θα δοθούν ως προίκα και δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία.
Που είναι το κακό;
Ότι όσοι από εμάς έχουμε αυτή την ατυχία, γινόμαστε δούλοι του ιδιώτη και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε από αυτόν τον πάροχο και να επιστρέψουμε στη ΔΕΗ, σύμφωνα και πάλι με ανάλογα δημοσιεύματα. Στερούμαστε δηλαδή του ανθρώπινου δικαιώματος επιλογής. Η ίδια δε η ΔΕΗ δεν θα έχει το δικαίωμα για ένα εξάμηνο να κάνει καλύτερη προσφορά για να ξαναπάρει πίσω αρκετούς πελάτες. Καταργείται στην ουσία ακόμα και αυτός ο πολυδιαφημισμένος ελεύθερος ανταγωνισμός.
Έτσι, αφενός θα πληρώνουμε όποια τιμή μας επιβάλει ο ιδιώτης, αφετέρου θα κατάσχονται αμέσως οι περιουσίες μας για την παραμικρή οφειλή, όπως έγινε και με τα διόδια.
Τα πιο πάνω προκύπτουν από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τελευταία απάντησε ότι όλα τα ανωτέρω είναι αντίθετα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια οι πελάτες πρέπει να ειδοποιούνται δεόντως σχετικά με οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των συμβατικών όρων από τον προμηθευτή και να ενημερώνονται σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης το οποίο είναι ελεύθεροι να ασκήσουν αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους.
Πέτρος Χασάπης

H EE ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

 


Του Γ. ΒΑΣΣΑΛΟΥ
Το Εκουαδόρ, η Νότια Αφρική, η Βενεζουέλα, η Βολιβία και η Κούβαπρότειναν στο Συµβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα ∆ικαιώµατα ψήφισµα για την εκκίνηση διαδικασίας δηµιουργίας ενός νοµικού µηχανισµού που να µπορεί να επιβάλει ποινές σε πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώµατα και να τις υποχρεώνει να αποζηµιώνουν τα θύµατά τους.
Το ψήφισµα προβλέπει τη δηµιουργία διακυβερνητικής οµάδας εργασίας για το ζήτηµα αυτό. Η ΕΕ πήρε ενιαία στάση πάνω στο θέµα και εξέδωσε κοινή εξήγηση ψήφου. Τα εννιά κράτη µέλη της µε δικαίωµα ψήφου ψήφισαν κατά, όπως και οι αποικίες της, ΠΓ∆Μ και Μαυροβούνιο. Μαζί τους φυσικά ήταν οι ΗΠΑ. Μολαταύτα το ψήφισµα εγκρίθηκε θριαµβευτικά στις 16 Ιουνίου 2014 µε 20 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 13 αποχές.

Επιτέλους διακοπές! (ρεύματος)




Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ οι απεργοί θα προχωρήσουν σε διακοπές ηλεκτροδότησης, με κίνδυνο να χάσουν οι Έλληνες το Βραζιλία-Κολομβία και να προκληθούν μεγάλες κοινωνικές ταραχές ή ακόμα και επανάσταση.

Ή άνοδος ή χάος!

 

bankster-evolution

σημ.Αμετανόητου: ‘Εχει δίκιο ο Μιχαλάκης,έχει δίκιο…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.!

Ο Μιχάλης Τούτζιαρης ασχολείται επαγγελματικά με τη χρηματιστηριακή αγορά και πιστεύει ότι ο επενδυτικός κόσμος βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Μιλάει για το μεγάλο Καζίνο, για το παράλογο της αγοράς παραγώγων και καυτηριάζει την πρακτική των Κεντρικών Τραπεζών. Ο νέος νόμος της αγοράς, κατά τον Μιχάλη, είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον κακά νέα! Είναι ένα άρθρο που το φιλοξενώ σήμερα στην στήλη, επειδή θα ήθελα ίσως να το έχω γράψει ο ίδιος…

Όχι, χειρότερα αποκλείεται!

 


Οι ολέθριοι κυβερνήτες μας, εκ των πραγμάτων, είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και με οποιοδήποτε τίμημα να κλείσουν άρον-άρον όλες τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που είναι εκκρεμείς, λέει η ειδησεογραφία των ημερών.
Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, και βιάζονται για την εκταμίευση της προγραμματισμένης μισερής δόσης που θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι καλοκαιρινές υποχρεώσεις από τα ληξιπρόθεσμα δάνεια.

Ποδόσφαιρο η οπαδική κουλτούρα…




in World Cup match
Ο Μπόρχες μισούσε το ποδόσφαιρο: Ο μεγάλος συγγραφέας της Αργεντινής  Χόρχε Λουίς Μπόρχες αποκαλούσε το ποδόσφαιρο «αισθητικά άσχημο» και «εγκληματικό»
«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Αγγλίας», έλεγε ο Μπόρχες για την μπάλα. Μάλιστα, προγραμμάτισε μία από τις διαλέξεις του την ίδια ώρα με τον πρώτο αγώνα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978.
Αλλά η απέχθειά του για το σπόρ προερχόταν από κάτι πολύ πιο ενοχλητικό από την αισθητική. Το πρόβλημά του ήταν η οπαδική κουλτούρα, την οποία συνέδεε με εκείνο το είδος τυφλής μαζικής υποστήριξης που στερέωσε στην εξουσία τους ηγέτες των πιο τρομακτικών πολιτικών του 20ού αιώνα.

Μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα







Ο Ερυθρός Σταυρός αναγκάστηκε να διακόψει τις επιχειρήσεις του για την καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα στη νοτιοανατολική Γουινέα αφού το προσωπικό του δέχτηκε απειλές από μια ομάδα ανδρών οπλισμένων με μαχαίρια.

Το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε την Τρίτη στο Γκεκεντού, περίπου 650 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κόνακρι, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών εναντίον μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων. 

Σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας



Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες, μετά την εκτόξευση πυραύλων από Παλαιστινίους προς το νότιο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο Ομπάμα ο «χειρότερος πρόεδρος» από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο





Δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτηρίζεται πλέον από τους αμερικανούς πολίτες ως ο χειρότερος πρόεδρος της σύγχρονης εποχής καθώς στην πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του σε όλα τα θέματα, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική.

Σε δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac, στην οποία μετείχαν 1.446 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, το 33% δήλωσε ότι ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με ποσοστό 28% ο προκάτοχός του στο αξίωμα, ο Τζορτζ Ου. Μπους.

Βήματα προς την επανάληψη της εκεχειρίας έκαναν Ουκρανία, Ρωσία







Ένα βήμα προς την επανάληψη της εκεχειρίας έκαναν το βράδυ της Τετάρτης Ρωσία και Ουκρανία. Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Βερολίνο, Κίεβο και Μόσχα συμφώνησαν να ξεκινήσουν τριμερείς επαφές, με τη συμμετοχή και των φιλορώσων αυτονομιστών, για εφαρμογή εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ «πρόκειται για μία ξεκάθαρη δέσμευση για κατάπαυση πυρός». 

Μεγάλη κρίση στο φυσικό αέριο το φθινόπωρο «βλέπει» η Ρωσία








Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβλεψε την Τετάρτη ότι θα υπάρξει «μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο» εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας για το θέμα.

ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΗΩΣΗΣ ΩΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"(Μικρή συλλογή άρθρων)




H βρετανική αρχή προστασίας δεδομένων ανακοίνωσε την έναρξη μιας έρευνας για να καθορίσει εάν ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook παραβίασε το νόμο καθώς χειραγώγησε κρυφά 700.000 χρήστες στο πλαίσιο μιας επιστημονικής έρευνας για τον «επηρεασμό των συναισθημάτων» τους, που προκάλεσε την οργή των χρηστών του.

Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας, από την 11η έως την 18η Ιανουαρίου 2012, το Facebook και ερευνητές αμερικανικών πανεπιστημίων, έστελναν μηνύματα με θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο εν αγνοία εκατοντάδων χιλιάδων αγγλόφωνων χρηστών, για να καταγράφουν τον «επηρεασμό των συναισθημάτων» τους από τα μηνύματα αυτά.

Η έρευνα προκάλεσε κατακραυγή όταν δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο ξεκίνησε έρευνα για τις ενέργειες της διεύθυνσης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα θέσουμε το θέμα στο Facebook και θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τους Ιρλανδούς ομόλογούς μας για να μάθουμε περισσότερα για τις συνθήκες» υπό τις οποίες διεξήχθη αυτή η έρευνα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αρχής.

Εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει η έρευνα, ο όμιλος, η έδρα του οποίου στην Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο, αναγνώρισε ότι «ενοχλήθηκαν» πολλοί άνθρωποι και πρόσθεσε πως «αναλαμβάνουμε την ευθύνη» για αυτό, όπως ανέφερε μία εκπρόσωπος του Facebook στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα στο μέλλον και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις. Η έρευνα διεξήχθη με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων» προσέθεσε η ίδια.

Προκειμένου να επιχειρήσει να περιορίσει το κύμα των επικριτικών σχολίων που προκάλεσε αυτή η έρευνα, ο όμιλος αναγνώρισε επίσης ότι ένα μέρος της ανήκει στο Νέο Δελχί, όπου εδρεύει η Σέριλ Σάντμπεργκ, η επιχειρησιακή διευθύντρια του Facebook.

«Επικοινωνήσαμε πολύ άσχημα σε αυτό το θέμα» αναγνώρισε η ίδια στο περιθώριο μιας συνάντησης με επιχειρήσεις.

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα της ιδιωτικής ζωής στο Facebook», διαβεβαίωσε η ίδια, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) στην έκδοση της 17ης Ιουνίου.

Οι συντάκτες της έρευνας παρατήρησαν ότι οι χρήστες που συμμετείχαν –εν αγνοία τους– σε αυτήν άρχισαν να χρησιμοποιούν κυρίως αρνητικού ή θετικού περιεχομένου λέξεις ανάλογα με το περιεχόμενο στο οποίο είχαν «εκτεθεί».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την πραγματικότητα μιας του μαζικού συναισθηματικού επηρεασμού μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης».

Η έρευνα αυτή, που αρχικά δεν έγινε αντιληπτή από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον μετά τη δημοσίευση άρθρων το Σάββατο στο διαδικτυακό περιοδικό Slate και τους ιστότοπους των περιοδικών The Atlantic και Forbes.

«Είναι χωρίς καμιά αμφιβολία νόμιμο, είναι όμως ηθικό;» διερωτήθηκε το περιοδικό The Atlantic για το γεγονός ότι διεξήχθη η έρευνα

Η έρευνα σόκαρε χρήστες του Διαδικτύου που εξέφρασαν το «βαθύ προβληματισμό τους» και χαρακτήρισαν τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε «ανησυχητική» ή «διαβολική» σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
================================================



3-7-14




Πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών από έξι χώρες προσέφυγαν στο αρμόδιο βρετανικό δικαστήριο κατηγορώντας τη μυστική υπηρεσία GCHQ και το Φόρεϊν Όφις ότι χρησιμοποιούν «κακόβουλο λογισμικό» για να εισβάλλουν στα δίκτυά τους.

Όπως σχολιάζει ο Guardian, η καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς πιέσεις που δέχεται το Λονδίνο έπειτα από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για μαζική παρακολούθηση του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Επτά ISP από έξι χώρες -Βρετανία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Νότιος Κορέα, Γερμανία και Ζιμπάμπουε- κατατέθηκε στο Δικαστήριο Ερευνητικών Εξουσιών του Λονδίνου (IPT), αρμόδιο για καταγγελίες που αφορούν ενδεχόμενες καταχρηστικές παρακολουθήσεις.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το σκάνδαλο του πληροφοριοδότη Σνόουντεν φτάνει στο IPT -στο δικαστήριο εκκρεμούν διάφορες σχετικές καταγγελίες και εντός του Ιουλίου αναμένεται να εξεταστεί μια προσφυγή οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα για παρακολουθήσεις της GCHQ σε κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα προσφυγή βασίζεται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν φέτος στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η GHCQ («Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών») εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Σοσιαλιστής», κατά της βελγικής εταιρείας επικοινωνιών Belgacom. Σύμφωνα με την καταγγελία η GCHQ μόλυνε με «κακόβουλο λογισμικό» τους υπολογιστές συγκεκριμένων υπαλλήλων της εταιρείας για να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο.

Φέρεται επίσης να αξιοποίησε τη λεγόμενη τεχνική του «ενδιάμεσου», κατά την οποία η GCHQ ουσιαστικά μεσολαβούσε στην επικοινωνία δύο πλευρών οι οποίες νόμιζαν ότι μιλούν μεταξύ τους μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Οι ISP που υπογράφουν την προσφυγή είναι η βρετανική GreenNet, οι αμερικανικές Riseup Networks και May First/People Link, η Mango Email Service στη Ζιμπάμπουε, η νοτιοκορεατική Jinbonet, η ολλανδική Greenhost και η γερμανική Computer Club.

Στο πλευρό τους τάχθηκε η οργάνωση Privacy International, η οποία είχε υποβάλλει ανάλογες καταγγελίες.

Οι πάροχοι υποστηρίζουν ότι, παρόλο που δεν κατονομάζονται ευθέως στα έγγραφα του Σνόουντεν, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν ότι είναι στόχοι κυβερνοεπιθέσεων που παραβιάζουν τη βρετανική νομοθεσία και την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι στόχοι των παρακολουθήσεων βρίσκονταν στο εξωτερικό και επομένως δεν καλύπτονται από τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τους Βρετανούς.








http://www.theguardian.com/world/2014/jul/02/isp-gchq-mass-surveillance-privacy-court-claim/print

Παραιτήθηκε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν




O ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν Τζέιμς Ντόμπινς θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή του Ντάνιελ Φέλντμαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε μια χρονική περίοδο όπου οι σχέσεις μεταξύ Καμπούλ και Ουάσιγκτον διανύουν μια κρίσιμη φάση.

Η παραίτηση του Ντόμπινς, στο τέλος της αποστολής του που διήρκησε ένα χρόνο, ακολουθεί την ανακοίνωση της πενθήμερης αναβολής δημοσίευσης των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, προκειμένου να επιτραπεί να ελεχθούν οι υποψίες περί εκλογικής νοθείας, οι οποίες απειλούν να βυθίσουν την χώρα στην πολιτική αστάθεια.

Αμυντική βιομηχανία της Ελλάδος. Η κότα με τα χρυσά αυγά;


\




Σας παραθέτουμε αυτούσια την αναφορά από ενα πολύ μεγάλο οργανισμό για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία , προ 10 ετών ( !!! ) που ανέφερε περίπου ότι μας λένε σήμερα απο ΔΝΤ και Τρόϊκα, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει.

Σας παραθέτουμε το κείμενο για δική σας ανάγνωση , απλά επισημαίνοντας μερικά στοιχεία που οι ίδιοι διαβάσαμε και χρήζουν προσοχής και σχολίων.

1. Η βιομηχανία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον κρατικό οργανισμό και συντηρείται μόνο από αυτόν. Όπως αναφέρει και η έκθεση , οι παραγγελίες απο το εξωτερικό είναι ελάχιστες αν οχι ανύπαρκτες και υπάρχει στενή σχέση της βιομηχανίας με την εκάστοτε αμυντική πολιτική της χώρας.

Οι Νεάντερταλ ήταν παμφάγοι και ζούσαν σε ορεινές περιοχές


Πρόσφατες έρευνες έχουν αλλάξει την κατανόησή μας για τον υλικό πολιτισμό των Νεάντερταλ. Έτσι,  στη χημική ανάλυση της σύνθεσης των δοντιών του Νεάντερταλ που βρέθηκε στο σπήλαιο της El Sidron της Αστουρίας στην βόρεια περιοχή της Ισπανίας, εντοπίσθηκε άμυλο στην πλάκα των δοντιών, γεγονός που υποδηλώνει ότι Νεάντερταλ χρησιμοποιούσαν, ήδη, καλλιέργειες και τρέφονταν όχι μόνο από το κυνήγι αλλά και με φυτικά τρόφιμα.

Ιερό Χριστιανικό Νησί η Μήλος


Το ελληνικό νησί Μήλος, το οποίο αποτελεί τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων, κηρύχθηκε ως Ιερός Τόπος λόγω των κατακομβών- ένα μοναδικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου, τις οποίες οι αρχαιολόγοι αποδίδουν τη χρήση τους στον Β΄ αιώνα μ.Χ., γράφει το ρωσικό δημοσίευμα της «Αρχαιολογίας».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2014) στο νησί της Μήλου, έγιναν μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο  την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄. Οι κατακόμβες σχηματίζουν έναν λαβύρινθο μήκους 185 μέτρων. Βρίσκονται κοντά στο τέλος της Τρυπητής και είναι σκαμμένες σε ηφαιστειογενές έδαφος, αποτελεί δε, το κύριο αξιοθέατο του νησιού.

Η Ελλάδα ή αλλιώς η αίσθηση του τραγικού


(άρθρο του Γάλλου αθλητικογράφου Thibaud Leplat για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου και την παρουσία της στο MUNDIAL)

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση παίζεται το ίδιο έργο, οι Έλληνες δεν είναι ποτέ ανάμεσα στα φαβορί. Ωστόσο είναι από τους λίγους Ευρωπαίους που κατάφεραν να φτάσουν στις τελικές δύο οχτάδες. Τότε λοιπόν γιατί; Γιατί κανείς δεν αγαπά την Ελλάδα;

Τώρα πρέπει να ζητήσουμε από τον αναγνώστη να περιπλανηθεί στη χώρα των ονείρων. Φανταστείτε ότι γνωρίζετε το αλφάβητό τους και τη γλώσσα τους που είναι οικείο το άκουσμά της —έχει τους συριγμούς των πορτογαλικών, τις αιχμηρότητες των γαλλικών, την ακρίβεια των γερμανικών. Κοιτάξτε τώρα τον κόσμο σαν να είχατε γεννηθεί σ’ ένα νησάκι της Μεσογείου. Ζείτε απέναντι στη Λιβύη και στην Τουρκία αλλά είσαστε η καρδιά της Ευρώπης, το συγκινησιακό της κέντρο.

«Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε»

«Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε»



Στο ελικοπτεροφόρο «Μιστράλ» που βρίσκεται στο γαλλικό ναυπηγείο STX στο Saint-Nazaire, δεν έχουν ακόμη υψώσει τη ρωσική σημαία, αλλά στο κατάστρωμα ήδη ακούγονται ρωσικά.
Στο λιμάνι έφτασε το ρωσικό εκπαιδευτικό πλοίο Smolny με 400 ναύτες. Δύο ομάδες των 200 ατόμων που θα εξοικειωθούν με τα συστήματα του «Μιστράλ». Το φθινόπωρο, όταν «το Βλαδιβοστόκ» - το πρώτο από τα δύο ελικοπτεροφόρα που παρήγγειλε η Μόσχα στην Γαλλία, ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να υψωθεί η ρωσική σημαία, και το πλοίο θα ενταχθεί στο ρωσικό στόλο.


Οι Ρώσοι ναυτικοί καθυστέρησαν έναν μήνα: Θα έπρεπε να είναι στο Saint-Nazaire το Μάιο, αλλά καθυστέρησαν λόγω διακοπής του προγράμματος κατάρτισης του πλοίου τους. Στο γαλλικό ναυπηγείο όμως, όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τον Μάρτιο, όταν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές απομάκρυναν την Κριμαία από την Ουκρανία, «το Βλαδιβοστόκ» για πρώτη φορά ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα. «Δεν σχολιάζουμε την πολιτική κατάσταση. Είναι η δουλειά των πολιτικών» - δήλωνε κατά το χρόνο ο εκπρόσωπος του ναυπηγείου, απαντώντας στο ερώτημα γιατί πωλεί τέτοια σύγχρονα όπλα η χώρα του, σε μια χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και αναφλέγει ένα γείτονα με εμφύλιο σπαραγμό.

Ιρανικά αεροπλάνα στηρίζουν το Ιράκ στη μάχη με το ISIS


AP, ReutersΣτο ιερό σιιτικό τέμενος Αλ Ασκάρι, της σουνιτικής Σαμάρα, προσεύχεται ο κυβερνήτης της Βαγδάτης Αλι αλ Ταμίμι, που ηγείται εθελοντικής δύναμης άμυνας της πόλης απέναντι στην εξτρεμιστική απειλή του ISIS.

Στο ιερό σιιτικό τέμενος Αλ Ασκάρι, της σουνιτικής Σαμάρα, προσεύχεται ο κυβερνήτης της Βαγδάτης Αλι αλ Ταμίμι, που ηγείται εθελοντικής δύναμης άμυνας της πόλης απέναντι στην εξτρεμιστική απειλή του ISIS.
Ο κοινός εχθρός των τζιχαντιστών που απειλούν να διαλύσουν το Ιράκ και να ιδρύσουν Χαλιφάτο στη Μεσοποταμία έφερε σε κοινό μέτωπο τον «Αξονα του Κακού» και τον «Μεγάλο Σατανά» – τουλάχιστον στους αιθέρες. Αυτό ισχυρίζονται αναλυτές έγκυρου βρετανικού ινστιτούτου διεθνών σχέσεων, σύμφωνα με τους οποίους ιρανικά πολεμικά αεροπλάνα ενισχύουν, παράλληλα με τα αμερικανικά, την κυβέρνηση της Βαγδάτης στην προσπάθειά της να καταστείλει τη σουνιτική εξέγερση της οργάνωσης ISIS και των συμμάχων της στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Η νάρκω-οικονομία του Αφγανιστάν, του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η νάρκω-οικονομία του Αφγανιστάν, του Ιωάννη Μιχαλέτου



Το Αφγανιστάν αποτελεί εδώ και έτη τη «Σαουδική Αραβία του Οπίου» και το βασικό παραγωγό αυτού του ναρκωτικού όπως και μορφίνης και ηρωίνης με πάνω από 2.000 εργαστήρια που παρασκευάζουν την τελευταία.

Σύμφωνα με το  UNODC (United Nations Officeon Drugsand Crime), που εδρεύει στη Βιέννη μόνο το 2013 υπήρξε αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων οπίου από 150.000 εκτάρια στα 209.000 εκτάρια, περίπου 40% αύξηση. Το 1998 όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν οι καλλιέργειες μειώθηκαν από 68.000 εκτάρια το ίδιο έτος στα 8.000 το 2001.
Έκτοτε υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ αλλά και της οικογένειας Καρζάι και των φίλα-προσκείμενων φυλών οι εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 2,600% με περίπου 3,5 εκατομμύρια χωρικούς έμμεσα ή άμεσα απασχολούμενους. Ουσιαστικά η χώρα αυτή ζει από το όπιο και τα παράγωγα του και παράγει το 93% της ηρωίνης παγκοσμίως πλέον. 

America’s Real Foreign Policy: Global Corporatization by Force



US soldiers participating in live fire drills during NATO training in Germany. (Photo: flickr / cc / MATEUS_27:24&25)The question of how foreign policy is determined is a crucial one in world affairs.  In these comments, I can only provide a few hints as to how I think the subject can be productively explored, keeping to the United States for several reasons.  First, the U.S. is unmatched in its global significance and impact.  Second, it is an unusually open society, possibly uniquely so, which means we know more about it.  Finally, it is plainly the most important case for Americans, who are able to influence policy choices in the U.S. — and indeed for others, insofar as their actions can influence such choices.  The general principles, however, extend to the other major powers, and well beyond.

Το κύκνειο άσμα της ξεχασμένης ΑΟΖ


 AIGAIO-KARABAKIA01-02JUNE2014-500x333Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ
Δυο μήνες πριν αρχίσει η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2014, μια μερίδα του ελληνικού τύπου είχε αρχίσει να θριαμβολογεί για την επερχόμενη προεδρία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο επίκεντρό της θα είναι η Θαλάσσια Πολιτική. Αυτή η θαλάσσια πολιτική θα αφορούσε στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στην αλιεία, στην ενέργεια, στην ασφάλεια, καθώς και στις θαλάσσιες ζώνες. Στόχος της ελληνικής προεδρίας θα ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών, ώστε να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματική η οικονομική εκμετάλλευση. Τελικά, έγιναν κάποιες ενέργειες στα θέματα της αλιείας και της ενέργειας αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα στο θέμα των θαλασσίων ζωνών.

Ο Άδωνις δεν μας εξέπληξε ...θέλει να ξεπουλήσει όλη τη ΔΕΗ!


Ο Άδωνις θέλει να ξεπουλήσει όλη τη ΔΕΗ!
Μιλώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της ΔΕΗ «ζωγράφισε» για μια ακόμη φορά… Ο μνημονιακότερος όλων, κατά δήλωσή του, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του ξεπουλήματος της ΔΕΗ αλλά, όπως επεσήμανε, δεν θέλει κανένα κρατικό έλεγχο στην εταιρεία…

Αριστοτέλης - Πως διατηρούνται οι μοναρχίες


   
 
Aristotelis-1
Σε γενικές γραμμές οι μοναρχίες διατηρούνται για λόγους αντίθετους από εκείνους που τις ανατρέπουν, και ανάλογα με τη μορφή της, η βασιλεία επιβιώνει μετριάζοντας την εξουσία της. Γιατί τόσο περισσότερο θα παραμείνει στην εξουσία αμετάβλητη, όσο λιγότερες είναι οι εξουσίες της.
Τότε και οι βασιλείς είναι λιγότερο απολυταρχικοί και πλησιάζουν περισσότερο τους υπηκόους τους, με συνέπεια αυτοί να τους ζηλεύουν λιγότερο. Έτσι διατηρήθηκε για μεγάλο διάστημα η βασιλεία των Μολοσσών, όπως και των Σπαρτιατών, όχι μόνο γιατί η εξουσία μοιράστηκε από την αρχή σε δυο, αλλά και γιατί ο Θεόπομπος μείωσε αργότερα κι άλλο την εξουσία της και με άλλους νόμους και με τη θέσπιση του θεσμού των εφόρων.

«Σπάνε» σε κομμάτια τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να τα μετακινήσουν


Οι Βρετανοί για πρώτη φορά μετακινούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, σε νέο εκθεσιακό χώρο μέσα στο Μουσείο, την γκαλερί «Σάνσμπερι», η οποία δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.
Ωστόσο για μια ακόμα φορά, σαν να τους ανήκαν, οι Βρετανοί υπεύθυνοι του Μουσείου εκμεταλεύονται τα Μάρμαρα -τα οποία επιμένουν προκλητικά να αποκαλούν «Ελγίνεια» – για καθαρά δικό τους κέρδος, αυτή τη φορά με τσουχτερό μάλιστα εισιτήριο.

3ο ΡΑΙΧ και μουντιαλ


20140701-191110-69070960.jpg

 γράφει η olympia
Είναι απορίας άξιο γιατι μια εθνική ομάδα στο μουντιάλ μπορεί να παίζει με όποια χρώματα θέλει και όχι με τα επισημα της σημαίας της. Μιλώ για την εθνική ομάδα της Γερμανίας που παίζει ΟΧΙ με τα επίσημα χρώματα της σημαίας της που είναι τρικολορε (μαυρο κοκκινο χρυσό) αλλά με χρώματα Λευκό μαυρο και κοκκινο. Αυτα τα χρώματα λευκο, μαυρο και κοκκινο τα είχε η Γερμανια στο 3ο ραιχ 1933-1935 που μετά απο το 1935 αντικαταστήθηκε με την σβάστιγκα.
Ποιος ο συμβολισμός αυτής της ενέργειας ?

Η ΦΙΦΑ τι λεει για αυτο το θέμα ?

Η δική μου γνώμη ειναι οτι τιποτα δεν γίνετε τυχαία βλέποντας και τις πολιτικες-οικονομικες συγκυρίες της τελευταίας 5ετίας και το τι ρόλο προσπαθεί να παίξει η Γερμανία στην Ευρώπη και στον κόσμο , πάντα με την σύμφωνη γνώμη και της Μέρκελ αφού έκανε αισθητή την παρουσία της απο τους πρώτους αγώνες της εθνικής τους ομάδας, δείχνοντας με αυτο τον τρόπο οτι αυτος ο συμβολισμος ειναι και δική της θέση.

Θα μου πείτε οτι καλά κάνει και κάνει οτι την βολεύει. Εντάξει το δέχομαι αλλα όλοι εμείς, αντι να είμαστε απλά τα φερέφωνα της και έτσι απλα δεκανίκια της, δεν θα ήταν πρέπων να κάνουμε μια σύσταση να βάλει τα επίσημα χρώματα στην φανέλα της ?

Αν ήταν έτσι η κάθε εθνική ομάδα θα πήγαινε με όποια χρώματα θέλει. Ας γίνει κάποιο διάβημα στη ΦΙΦΑ ώστε σε περίπτωση που προκριθεί να παίξει με τα επίσημα χρώματα αλλιώς να την αποκλείσουν.
 

Πούτιν: H προβοκάτσια της Δύσης στη Ουκρανία έχει στόχο τη Ρωσία και εκατομμύρια αθώων ανθρώπων «πληρώνουν» τα πολιτικά τους παιχνίδια

Πούτιν: H προβοκάτσια της Δύσης στη Ουκρανία έχει στόχο τη Ρωσία και εκατομμύρια αθώων ανθρώπων «πληρώνουν» τα πολιτικά τους παιχνίδια

 Itar Tass
Εντείνει τα πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή της Ουκρανίας η Δύση με μοναδικό στόχο να «χτυπήσει» τηΡωσία. Αυτό τόνισε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη καθιερωμένη ετήσια συνάντησή του με τους πρεσβευτές και τους αντιπρόσωπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ (;) -6 (Mικρή συλλογή άρθρων)

Α)Μαλίκι: Αμνηστία για τις φυλές που πολέμησαν κατά της κυβέρνησης

Εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν στους θανάτους ιρακινών στρατιωτών
Ο ιρακινός πρωθυπουργός κήρυξε αμνηστία για όλες τις φυλές που πολέμησαν κατά της κυβέρνησης, εξαιρουμένων όσων ενεπλάκησαν στους θανάτους ιρακινών στρατιωτών.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Νούρι Αλ-Μαλίκι εξέφρασε την ελπίδα του να μπορέσουν οι βουλευτές να επιλέξουν πρόεδρο και πρωθυπουργό στην επόμενη συνεδρίασή τους.

Μετά το Ιράκ, ποιος έχει σειρά;


Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options


JPEG - 20.8 ko
Ο Μπαράκ Ομπάμα αντιδρά στην εισβολή του ΙΚΙΛ στο Ιράκ.
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Το αίτημα του Λευκού Οίκου να διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της «μετριοπαθούς ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης», παρόλο που ο Πρόεδρος Ομπάμα την έχει περιγράψει ως «ανίκανη να ανατρέψει τον Πρόεδρο Άσαντ», παρουσιάστηκε ως καθυστερημένη δέσμευση της Ουάσινγκτον στη Συρία. Αλλά για τον Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan), αυτό το επιχείρημα δεν επικεντρώνεται στη Συρία: οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατασταίνονται τεράστιες στρατιές γύρω από το Ιράκ και απειλούν ένα τρίτο στόχο.

Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας


Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, η διαδικασία μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων από το εμπορικό πλοίο Ark Futura, υπό σημαία Δανίας, στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray.

Η διαδικασία άρχισε στις 08:00 (ώρα Ιταλίας) και τα πρώτα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρθηκαν περιέχουν είκοσι τόνους υπερίτη.

A-7E CORSAIR: Fly low, hit hard. Οι τελευταίοι των Κουρσάρων βρίσκονται στο Αιγαίο!

Του Γιώργου Γεωπόνου για το ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ
Ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος θρύλος. Ένα αεροπλάνο με μεγάλες επιτυχίες. Ένα ανθεκτικό αεροσκάφος που το χρησιμοποίησε επί χρόνια με πολλές επιτυχίες το USN.. Ένας πειρατής του αέρα που μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο για βομβαρδισμό διαφόρων στόχων(ραντάρ, καταφύγια, εκτοξευτών  πυραύλων αεράμυνας, αντιαρματική χρήση, εξάλειψη προγεφυρωμάτων με εμπρηστικές βόμβες, υποστήριξη αρμάτων μάχης σε αντεπίθεση κ.α.) σε μεγάλες αποστάσεις. Ένα αεροσκάφος που στα χέρια ικανών χειριστών μπορεί να επιφέρει πολύ δυνατό και ίσως μερικές φορές στρατηγικό πλήγμα στον αντίπαλο παρά την ηλικία του. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι στο 90% των αποστολών του απαιτείται κάλυψη του “πακέτου” βομβαρδισμού από σύγχρονα μαχητικά.

Ράσμουσεν: Ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας χάρη στο ΝΑΤΟ

Βερολίνο, Χειλάς Νίκος 
Καμία αύξηση των αμυντικών δαπανών χωρίς οικονομική ανάρρωση
Το ΝΑΤΟ είναι ειρηνοποιός δύναμη. Χάρη σε αυτό, η Ελλάδα και η Τουρκία διατηρούν από δεκαετίες σχέσεις ειρήνης και συνεργασίας. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Φογκ Ράσμουσεν, όπου είχε συνομιλίες με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον υπουργό εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και την υπουργό άμυνας Ούρσουλα βαν ντερ Λάγιεν.