Ετικέτες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο κόσμος μας τείνει να γίνει πιο βίαιος σύμφωνα με έρευνα.




Mια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης (IEP) δείχνει ότι ο κόσμος έχει γίνει πιο βίαιος κατά τα τελευταία επτά χρόνια. 

O παγκόσμιος δείκτης ειρήνης ερευνήθηκε από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων και συμμορφώθηκε με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Economist Intelligence Unit δημιουργώντας λίστα κατάταξης 162 χωρών και καλύπτοντας το 99,6% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Η κατάταξη επιτυγχάνεται μέσα από 22 δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου ενός έθνους των στρατιωτικών δαπανών στις σχέσεις της κάθε χώρας με τις γειτονικές χώρες, καθώς και το ποσοστό του πληθυσμού που κρατούνται σε φυλακές.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια ανάλυση των οικονομικών επιπτώσεων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας βίας.

Συρία,η λιγότερο ειρηνική χώρα 

Ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία οδήγησε τη χώρα στην πρωτιά εκτοπίζοντας το Αφγανιστάν από την πρώτη θέση των λιγότερο ειρηνικών χωρών.
Το νεότερο έθνος του κόσμου, το Νότιο Σουδάν έχει την μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη (έπεσε 16 θέσεις) και κατατάσσεται ως η τρίτη λιγότερο ειρηνική χώρα.

Μια εγκοπή κάτω από το Νότιο Σουδάν είναι το Ιράκ, χωρίς να έχουν ληφθεί στην κατάταξη υπόψιν τα τελευταία γεγονότα με του ISIS και ο συνασπισμός των Τζιχαντιστών.

Η Ισλανδία εξακολουθεί να είναι η πιο ειρηνική χώρα 

Οι πέντε πιο ειρηνικές χώρες παραμένουν αμετάβλητες από το 2013. Πρώτη στην κατάταξη η Ισλανδία, η οποία για άλλη μια φορά κατατάσσεται ως η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, παρά την ήπια επιδείνωση στη συνολική βαθμολογία η οποία οφείλεται σε μια μικρή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.


Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η πιο ειρηνική περιοχή 

Παράλληλα με την Ισλανδία, η Ευρώπη θεωρείται ότι είναι η πιο ήσυχη περιοχή με 14 από τις 20 πιο ειρηνικές χώρες.

Περισσότερα Έθνη παρασυρόνται μακριά από την ειρήνη.

Μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχε μια τάση 60 ετών παγκόσμιας γαλήνης. Ωστόσο, από το 2008, 111 χώρες έχουν επιδεινωθεί στα επίπεδα ειρήνης. Μόνο 51 χώρες αύξησαν ή διατήρησαν την κατάταξή τους στο δείκτη.

10 Έθνη ταυτίστηκαν με το μεγαλύτερο κίνδυνο 

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης, προσδιορίστηκαν οι ακόλουθες 10 χώρες με την μεγαλύτερη απειλή της βίας και πολιτικής αναταραχής: Ζάμπια, Αϊτή, Αργεντινή, Τσαντ, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Νεπάλ, Μπουρούντι, Γεωργία, Λιβερία και Κατάρ.

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης εδώ:
http://www.visionofhumanity.org/sites/default/files/2014%20Global%20Peace%20Index%20REPORT.pdf

Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics


===================================================================

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 
Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου