Ετικέτες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

TO "ΘΕΑΡΕΣΤΟ" ΕΡΓΟ ΤΗΣ NSA (Μικρή συλλογή άρθρων)












Το γράφημα δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο Bloomberg τον Απρίλιο του 2014 και δείχνει πώς μας κατασκοπεύει η NSA, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για να κατανοήσουμε τον τρόπο δράσης της NSA,θα πρέπει να έχουμε στο νου μας τα ακόλουθα:




Δεδομένα σε κίνηση:


 Οι άνθρωποι της NSA χωρίζουν τους στόχους σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα δεδομένα κίνησης και τα δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας. Πληροφορίες που διακινούνται προς και από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, κέντρα δεδομένων, και οι δορυφόροι είναι συχνά πιο εύκολο να απορροφήσουν  τεράστιες ποσότητες πληροφοριών  ανά τον πλανήτη. Ωστόσο, τα κοινά δεδομένα όπως το e-mail  συχνά είναι κρυπτογραφημένα καθιστώντας πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο-να αποσπάσουν την πληροφορία.


Δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας:
 Η ανάκτηση πληροφοριών από σκληρούς δίσκους, υπερπόντια κέντρα δεδομένων και κινητά τηλέφωνα είναι πιο δύσκολη, αλλά είναι πιο πολύτιμη, επειδή τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι λιγότερο πιθανό να είναι κρυπτογραφημένα.Επίσης, υπάρχουν νομικές περιπτώσεις όπου οι δικηγόροι της NSA μπορεί να υποχρεώσουν τις εταιρείες των ΗΠΑ να παραδώσουν ορισμένα από αυτά.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι hackers στοχεύουν τα πιο περιζήτητα και τα εμπλουτισμένα μυστικά μέσα σε υπολογιστές των ξένων κυβερνήσεων.


Πού πηγαίνουν όλα αυτά τα δεδομένα;

Πολλά από τα στοιχεία που η NSA συγκεντρώνει αποθηκεύονται στο κέντρο δεδομένων εκατ. τετραγωνικών στη Γιούτα. Μπορεί να περιέχουν περίπου 12 exabytes δεδομένων. Ένα exabyte είναι το ισοδύναμο του 1 δισ. gigabytes.


Για να δείτε το γράφημα ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://www.businessweek.com/articles/2014-04-03/the-nsa-spying-machine-an-interactive-graphic

Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team


===================================================================

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 
Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
=====================================================================================

2-7-14


Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η περιβόητη NSA, που είναι επιφορτισμένη με την κατασκοπεία των επικοινωνιών παγκοσμίως, εξασφάλισε το 2010 τη νομική έγκριση να στοχοθετήσει 193 κράτη, με εξαίρεση τέσσερις αγγλόφωνες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, σύμφωνα με την Washington Post.Η αμερικανική εφημερίδα εξασφάλισε από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν έγγραφα της δικαιοσύνης του 2010, με τα οποία δίδεται άδεια στην NSA να παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε έναν κατάλογο χωρών, οι οποίες είχε κριθεί ότι παρουσίαζαν ένα ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΕΕ και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) βρίσκονται επίσης μεταξύ των νόμιμων στόχων της NSA.

Ωστόσο η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι τέσσερις άλλες χώρες που ανήκουν στην ομάδα των "Πέντε Ματιών", μαζί με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα των πληροφοριών, αποκλείονται ειδικά από τον κατάλογο αυτόν.

Η χορήγηση της νομικής αυτής έγκρισης, η οποία δόθηκε από το Fisc, το μυστικό δικαστήριο εποπτείας των ενεργειών των υπηρεσιών πληροφοριών στο εξωτερικό και ίσχυε για ένα έτος, δεν σημαίνει ότι οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες της NSA είχαν στόχο σε μόνιμη βάση τις κυβερνήσεις ή οργανώσεις σε αυτές τις 193 χώρες, αλλά μόνον ότι η αμερικανική αυτή υπηρεσία είχε νομικά τη δυνατότητα για να επιχειρεί.

Η νομική αυτή έγκριση επέτρεπε επίσης στην NSA να υποκλέψει κάθε επικοινωνία "σχετικά με" αυτούς τους στόχους, κάτι το οποίο θορυβεί τους υπέρμαχους των ατομικών ελευθεριών στις ΗΠΑ, καθώς σε μια τέτοια πρακτική θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αμερικανών πολιτών που αναφέρονταν σε ή σχετίζονταν με οιονδήποτε ξένο στόχο.

Το αμερικανικό δίκαιο γενικά προβλέπει μεγαλύτερη προστασία στην ιδιωτική ζωή των Αμερικανών απ' ό,τι σε αυτή των ξένων.

Την Παρασκευή, ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών δημοσίευσε την πρώτη έκθεση διαφάνειας που καταγράφει τον όγκο των υποκλοπών της NSA. Το 2013, η NSA είχε σχεδόν 90.000 στόχους, με κάθε στόχο να αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο, μια ομάδα ή μια οργάνωση.

Μια μεταρρύθμιση του προγράμματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της NSA στις ΗΠΑ καταρτίζεται στο Κογκρέσο, αλλά δεν προβλέπει κάποια αλλαγή στα προγράμματα για το εξωτερικό.

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/court-gave-nsa-broad-leeway-in-surveillance-documents-show/2014/06/30/32b872ec-fae4-11e3-8176-f2c941cf35f1_story.html



http://www.businessweek.com/articles/2014-07-01/it-is-now-confirmed-that-the-nsa-has-permission-to-spy-on-your-dog

Διαβάστε επίσης: http://www.geopolitics.com.gr/2014/07/nsa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου