Ετικέτες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

«Η προδοσία των Κούρδων στο Κυπριακό»



ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΥΠΟ
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟπου περιείχε ο φάκελος εκτυπώθηκε στη Γερμανία από όπου και μου απεστάλη. Ο συγγραφέας του ήταν δήθεν δημοσιογράφος. Το όνομά του Ρόνι Αλασορ. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ψευδώνυμο. Δραπέτευσε από την Τουρκία στην Ευρώπη και εκεί συμμετείχε στις δραστηριότητες των προδοτικών συμμοριών. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, γεννήθηκε στο χωριό Γκοβεντίκ της περιοχής Χίνις και δημοσιογραφεί στο εκφραστικό όργανο του ΡΚΚ στη Γερμανία. Εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών του Κουρδιστάν. Ζει στη Νορβηγία. Πρόκειται για Κούρδο αλλά, όπως και οι άλλοι Κούρδοι, επειδή δεν γνωρίζει την κουρδική, το βιβλίο του είναι στην τουρκική. Θέμα του βιβλίου η Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο και περιέχει, όπως ισχυρίζεται, αφηγήσεις αριθμού Κούρδων που συμμετείχαν στην επιχείρηση και τιμήθηκαν με παράσημα ανδρείας και σήμερα ζουν στην Ευρώπη.

Tο προδοτικό πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο και ο βρώμικος ρόλος των αμερικανών


ΚΥΡΙΑΚΉ, 15 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012


Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Το  πράσινο φως, στον Ιωαννίδη να  ανατρέψει τον Μακάριο και στον Ετσεβίτ να επέμβει  μετά στην Κύπρο, το έδωσαν οι Αμερικανοί. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών Ζόζεφ Σίσκο σε τουρκοκυπριακό ραδιοσταθμό. Άλλωστε όταν εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή ο Ιωαννίδης απευθυνόμενος στον Σίσκο του είπε: «Μας εξαπατήσατε». Σύμφωνα με τον εξ απορρήτων του Ιωαννίδη ταγματάρχη Μιχαήλ Πηλιχό, η οριστική απόφαση για το πραξικόπημα ελήφθη στις 22 Ιουνίου στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού Αδαμαντίου  Ανδρουτσοπούλου.
Εισηγητής ήταν ο ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης, αλλά διατύπωσαν επιφυλάξεις και φόβους οι Γκιζίκης, Ανδρουτσόπουλος και στρατηγός Μπονάνος, ότι μια τέτοια ενέργεια θα πυροδοτούσε εμφύλιο πόλεμο  στην Κύπρο και θα προκαλούσε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας. Οι δισταγμοί εκάμφθησαν όταν ο Ιωαννίδης τους καθησύχασε λέγοντας, ότι, οι ΗΠΑ τον διαβεβαίωσαν  ότι η Τουρκία δεν θα επέμβει.

«Οι Έλληνες πολέμησαν γενναία…» >Αφηγήσεις Τούρκων στρατιωτικών για την εισβολή στο νησί μας




Φωτογραφία
Με τους γνωστούς πανηγυρισμούς στην παρουσία Τoύρκων επισήμων, το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζεται για γιορτάσει την 38η επέτειο της εισβολής του 1974, μιας εισβολής που μόνο κακά έχει επιφέρει στο σύνολο της νήσου με τις ανοιχτές της πληγές. Οι συνέπειές της είναι αισθητές, με Ε/κ πρόσφυγες να υποφέρουν σε προσφυγικούς συνοικισμούς, με μάνες και συζύγους να περιμένουν κάποια είδηση για τον αγνοούμενο γιο ή σύζυγο, με τις εκκλησίες και μοναστήρια μας στα κατεχόμενα να παραμένουν βουβά. Οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τους Ε/κ. Σε οικτρή κατάσταση βρίσκονται οι Τ/κ οι οποίοι είναι εξαναγκασμένοι να ζουν υπό την μπότα του Τούρκου στρατιωτικού. Στα 38 αυτά χρόνια η τ/κ κοινότητα ήταν μάρτυρας πρωτόγνωρων γι’ αυτήν καταστάσεων όπως δολοφονίες αντιφρονούντων, φυλακίσεις, επιθέσεις, απειλές, εκβιασμοί, βομβιστικές επιθέσεις , περιορισμοί στην ελευθερία έκφρασης , διακίνησης. Οι περιορισμοί στη διακίνηση δεν αφορούν μόνο τα οδοφράγματα αλλά και μεγάλο τμήμα των κατεχομένων καθ’ ότι έχει χαρακτηριστεί στρατιωτική ζώνη.

15η Ιουλίου 1974 - Αντίσταση και σήμερα



Σε αυτή την ετήσια ανεπούλωτη ρωγμή του χρόνου, η αναδρομή στην εφιαλτική ημέρα του πραξικοπήματος είναι επιτακτική πράξη ιστορικού χρέους. Ημέρα φοβερή και επαίσχυντη. Ημέρα που μας σημάδεψε για πάντα. Ακόμα χειρότερο, σημάδεψε και ακρωτηρίασε το σώμα και την ψυχή της ίδιας της Κύπρου. 
Όσο κι αν κάποιοι θέλησαν τη λήθη και όσο κι αν φρόντισαν να σκεπάσουν με τη σιωπή το στυγερό έγκλημα του πραξικοπήματος και τα όσα προηγήθηκαν, η κραυγή της ιστορίας είναι τόσο διαπεραστική που δεν επιτρέπει ήσυχο ύπνο στους εφιάλτες της προδοσίας.

Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα Η Κύπρος τιμά τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας



Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα

Τριάντα oκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδήλωση του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο κυπριακός λαός τιμά όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, στις 8.20 το πρωί, ώρα που διενεργήθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος τελείται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των επισήμων.

Oι Τούρκοι λένε ότι βρήκαν το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» στην κατεχόμενη Κύπρο


Oι Τούρκοι λένε ότι βρήκαν το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» στην κατεχόμενη Κύπρο

ευαγγελιο, βαρναβα, οπλο, κυπρος
Με το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» που βρέθηκε θαμμένο σε εκκλησία της Κατεχόμενης Κύπρου και έπεσε στα χέρια πρώτα ληστών και μετά στο τουρκικό κράτος, οι ισλαμιστές ξεκινάνε ένα ιερό πόλεμο για να γκρεμίσουν τον Χριστιανισμό και να αποδείξουν ότι το Ισλάμ είναι η μόνη παγκόσμια αληθινή θρησκεία
 Το Ευαγγέλιο αυτό γραμμένο από τον μαθητή του Χριστού, Απόστολο Βαρνάβα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τους μουσουλμάνους αποκαλύπτει πως ο Χριστός ήταν ένας απλός προφήτης και όχι ο ιός του Θεού, πρόδρομος ουσιαστικά του «ενός και μοναδικού Μεσσία, του προφήτη Μωάμεθ».

Υποστηρίζουν επίσης ότι το Ευαγγέλιο αποκαλύπτει ότι « ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ, αλλά στην θέση του ανέβηκε στον σταυρό ο Ιούδας».

Κείμενο - παρέμβαση 140 γλωσσολόγων για την "μάχη των συμφώνων"



Σχετικά ...

Για ανυπόστατες καταγγελίες, αλλά και για φθηνή αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ κάνουν λόγο 140 επιστήμονες, σχετικά με τον πρόσφατο πόλεμο που ξέσπασε μετά την κατάργηση φωνηέντων σε εγχειρίδια του δημοτικού. Όλο το κείμενο αναλυτικά
Eκατό σαράντα καθηγητές πανεπιστημίου, εξειδικευμένοι στην ελληνική γλώσσα, υπογράφουν κείμενο για το θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σχετικά με τους φθόγγους και τα φωνήεντα της γλώσσας μας, με αφορμή το βιβλίο της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' τάξης του δημοτικού.
Οι ειδικοί επιστήμονες, αναφέρονται στις απόψεις που διατυπώνονται στο άρθρο δασκάλας δημοτικού σχολείου της Ραφήνας, το οποίο αποτέλεσε έναυσμα για αυτήν την ιδιότυπη διαμάχη, χαρακτηρίζοντάς τις αποτέλεσμα παρανόησης βασικών κανόνων της γραμματικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και το όλο ζήτημα ανησυχητικό διότι, όπως λένε, αποπροσανατολίζει δασκάλους γονείς και μαθητές.
"Ως γλωσσολόγοι, επιστημονικά ειδικότεροι και αρμοδιότεροι για τα ζητήματα γλώσσας και γλωσσικής εκπαίδευσης, και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οφείλουμε να πάρουμε θέση και να εξηγήσουμε γιατί οι κατηγορίες τις οποίες εξαπολύει η κ. Χρυσού κατά των συγγραφέων του εγχειριδίου Γραμματική Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού είναι παντελώς εσφαλμένες και ανυπόστατες.
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα αλλά τη θεωρήσαμε επιβεβλημένη, όταν μια επιστημονικά ανυπόστατη καταγγελία μετατρέπεται τόσο άκριτα σε επιστημονικό μανιφέστο και οδηγεί χιλιάδες συμπατριώτες μας σε παράλογα συμπεράσματα", αναφέρουν.
Το αναλυτικό κείμενο, στο οποίο καταγράφεται "η αλήθεια για τα καταγγελλόμενα, σύμφωνα με τις επιστημονικές αρχές της γλωσσολογίας", καταλήγει, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
"Για τους παραπάνω λόγους, ως ειδικοί επιστήμονες στον τομέα της γλωσσολογίας και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μια εκπαιδευτικός που δεν παραδέχεται στοιχειώδεις αρχές της γλωσσικής επιστήμης, όπως είναι η διαφορά μεταξύ ήχων και γραμμάτων, βασιζόμενη σε παρανοήσεις και αβάσιμα συμπεράσματα να αμφισβητεί την εγκυρότητα ενός διδακτικού εγχειριδίου, που έχει εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και αποτελεί έργο ειδικών επιστημόνων και το οποίο, ως δασκάλα, καλείται να διδάξει.
Θεωρούμε θλιβερό το γεγονός ότι ένα άρθρο με τόσο φτωχά, εσφαλμένα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα αναπαράγεται και να διαδίδεται άκριτα στο διαδίκτυο και στα Μ.Μ.Ε. και αναγορεύεται σε μείζον θέμα συζήτησης. Επιβεβαιώνουμε την πέραν πάσης αμφιβολίας επιστημονικά ορθή παρουσίαση των φωνηέντων της Νέας Ελληνικής στο νέο εγχειρίδιο".
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"-ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΑΛΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΒΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΓΗΙΙΗΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ) ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Χ.Β,

Abraham Lincoln KAI John F. Kennedy: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΗΛΟΙ


Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946....
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.
Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη.
Και των δύο οι γυναίκες έχασαν παιδιά κατά τη διάρκεια που ζούσαν στον Λευκό Οίκο.
Και οι δύο Πρόεδροι πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή.
Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Σπυρίδων Σκαρβέλης


Έλληνες Ζωγράφοι: Σπυρίδων Σκαρβέλης

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Ιουλίου 15, 2012
Ο Κερκυραίος Ζωγράφος  Σπυρίδων Σκαρβέλης (1868 -1942)
Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864, άνοιξε ένα καινούριο κεφάλαιο στην κερκυραϊκή τέχνη. Οι καλλιτέχνες προσανατολίζονται για σπουδές και στην Αθήνα, ενώ δεν παύουν και οι μετακινήσεις για τον ίδιο λόγο σε ευρωπαϊκές (ιταλικές κυρίως) πόλεις. Όμως, το κοινό της Κέρκυρας έχει πλέον αλλάξει.
Ο περιορισμός των παραγγελιών και η μείωση των οικονομικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι ζωγράφοι, αναγκάζουν πολλούς να μετακινηθούν είτε στην πρωτεύουσα, είτε και εκτός ελληνικού χώρου. Η ελληνική παροικία της Αιγύπτου, την εποχή εκείνη, αποτελεί έναν φιλόξενο τόπο, που διαθέτει το κατάλληλο κοινό και τα οικονομικά μέσα για να εργαστούν. Οι σημαντικότεροι Κερκυραίοι δημιουργοί που έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο -γεγονός που επηρέασε τη θεματογραφία τους- είναι ο Παύλος Προσαλέντης ο νεότερος (1857-1894), ο Περικλής Τσιριγώτης (1865-1924) και ο Σπυρίδων Σκαρβέλης (1868-1942).

Καύσωνας όπως παλιά!!


Καύσωνας όπως παλιά!!

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Ιουλίου 15, 2012
undefined28/6/1931(Ακρόπολις):«Παραφρονούμεν, πυρπολούμεθα, παραληρούμεν! Αυτό που συμβαίνει από τριημέρου στην Αθήνα δεν λέγεται πια θερινόν καύμα. Αυτό είναι εμπρησμός των πάντων, μπαρουτοπόλεμος, καμίνι που άναψαν χίλιοι εξ επαγγέλματος Βιτάλ που θέλουν να μην αφήσουν κανέναν ζωντανό. 

Εδώ εγίναμε όλοι παραφίνα, λαρδί, σαλίγκαροι που τσιτσιρίζουμε και στραγγίζουμε σε κάποιο πελώριο τηγάνι. Η αθηναϊκή άσφαλτος σωρός φρύγανα φουντωμένα, ο ουρανός καμινάδα, ο αέρας άπειρες τσιμινιέρες που φομπάρουν διαρκώς και ακατάπαυστα αόρατους καυτούς καπνούς. Κι εμείς όλοι… οι αχυρένιοι στ’ Άη Γιάννη τα λάμπαδα! Ορίστε η καταδίκη μας με ξηρούς αριθμούς, ξηρούς σαν τους ουρανίσκους μας. Ανακοινωθέν του Αστεροσκοπείου: θερμοκρασία υπό σκιάν 41 βαθμούς υπέρ το μηδέν. Υπό τον ήλιον 42-43. Υπό κλειστόν χώρον 43-44!»