Ετικέτες

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τι συμβαίνει στην ελληνική Δεξιά;


samaras_55_414x290
Του Χριστόφορου Βερναρδάκη
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εγκαινιάζει τη στήλη «Σημειώσεις για την πολιτική σκηνή και τα πολιτικά κόμματα: Δυναμικές σε εξέλιξη»
Οι εκλογές του 2012 έφεραν στην επιφάνεια τη βαθιά κρίση της ελληνικής δεξιάς (και ευρύτερα της κεντροδεξιάς), έκφραση της οποίας αποτέλεσε η πληθώρα των κομμάτων που εκτέθηκαν στις εκλογές (ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΔΡΑΣΗ, Δημοκρατική Συμμαχία, ΧΑ, Δημιουργία Ξανά). Η πρωτοφανής αυτή έκρηξη της κρίσης είχε ως αφορμή το Μνημόνιο και τις πολιτικές  βαθύτατης αναδιάρθρωσης που υλοποιούσε, θεμελιωνόταν ωστόσο στις έντονες  ιδεολογικές αποκλίσεις που ξεσπούσαν μέσα στο περιβάλλον της τεράστιας κοινωνικής κρίσης.

Μια σύντομη υπενθύμιση: Η μεταπολιτευτική ΝΔ υπήρξε ένα ισχυρό, ενιαίο κόμμα, που στην πραγματικότητα ισοδυναμούσε και εξέφραζε συνθετικά όλη την παράδοση της δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα, από τα πιο (ακρο)δεξιά έως τα πιο φιλελελεύθερα και κεντρογενή στοιχεία. Η κομματική αυτή «πολυπολιτισμικότητα» συγκροτούνταν και λειτουργούσε πάντα υπό μια συγκεκριμένη κάθε φορά «ηγεμονία». Στην πρώτη περίοδο της ΝΔ θα δει κανείς την ηγεμονία του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής του «κράτους-ρυθμιστή» των ενδοαστικών αντιθέσεων. Η περίοδος εκείνη ονομάστηκε πετυχημένα «περίοδος του αστικού εκσυγχρονισμού».

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ…



Στις αρχές του 2014 η χρεοκοπημένη Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο το ευρωσύστημα φορτώνει στην κάθε χώρα μέλος τα έξοδα της λειτουργίας της Προεδρίας της.

ΜΠΑΛΤΑΚΙΑΔΑ (Β) (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Posted: 03 Apr 2014 03:11 AM PDT
Άκρως αποκαλυπτική για το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, που χρεοκόπησε την κοινωνία για να σώσει τις τράπεζες, είναι η συνέντευξη που έδωσε μόλις πριν από λίγο ο ""παραιτηθείς"" Μπαλτάκος στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm.
"Κάποιος έπρεπε να μιλάει μαζί τους" είπε επανειλημμένως, "έπρεπε να ξέρουμε τι σκέφτονταιαποφάσισα να το κάνω εγώ", "ο Σαμαράς δεν ήξερε τίποτα".
Μιλώντας για τα πρόβατα εν Ελλάδι, που επί δεκαετίες ψηφίζουν ψεύτες και απατεώνες για Πρωθυπουργούς, Αντιπροέδρους και Υπουργούς είπε κυνικά: "δε μπορούμε να αφήσουμε εγκλωβισμένους τους δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ στη ΧΑ, δε μπορούμε να αφήσουμε τους ένστολους και τους ιερείς μέσα σ αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, έπρεπε κάτι να κάνω". 
Λες και ο ΓΓ της Κυβέρνησης έχει μέσα στα καθήκοντά του και το να επιστρέψουν ψηφοφόροι των κομμάτων της Κυβέρνησης από άλλα κόμματα...
Ο ακροδεξιός Μπαλτάκος είναι σε πανικό.
Η ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου είναι σε πανικό. Εδώ και καιρό.
Και φανταστείτε ότι ΑΥΤΟΙ, που είναι εκεί με τη δική σου ψήφο, θέλουν να βγάλουν τη χώρα από το βούρκο.
Τώρα που άκουγα τη συνέντευξη Μπαλτάκου στον Real fm θυμήθηκα την πρόταση μομφής του Τσίπρα το σαββατοκύριακο. Ανωμαλία του μυαλού μου, ξέρω. Θα δω τι θα κάνω.
Στο θέμα μας.
Βλέποντας ξανά το βίντεο της πρώτης θετικής απάντησης του Σταμάτη στην πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Στουρνάρα, την Κυριακή που ψηφίστηκε το 68ο πολυνομοσχέδιο πρόσεξα ότι ο Μπαλτάκος εκείνη τη στιγμή ήταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση με ολοφάνερο τον εκνευρισμό στις κινήσεις του. Θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτεται εκείνα τα λεπτά. Δείτε το βίντεο από το 2:11 και μετά.
Είναι φανερός ο πανικός τους. Και αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους.
Απάντησε στην πρόταση μομφής εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Σταμάτης, που στην ουσία ήταν μαζί με τον Μπαλτάκο- το βλέπουμε στο βίντεο ότι δε φαίνεται ο ΓΓ να έχει διαφορετική άποψη από τον Υπουργό Επικρατείας, αντιθέτως- και αποδέχθηκε την πρόταση ενώ βγήκε μετά από μία ώρα ο Βενιζέλος και ακύρωσε στην ουσία και τον ΓΓ και τον Υπ. Επικρατείας της Κυβέρνησης των μαριονετών με μια κουβέντα. Καλά, τον ξέρουμε τον Βενιζέλο, δεν είπε μόνο μια κουβέντα...
Παραθέτω μερικές φωτογραφίες και θέλω να προσέξετε τις εκφράσεις τους και κυρίως τα μάτια τους (Μπαλτάκος, Βρούτσης, Στουρνάρας).
Τα μάτια, που ψέμματα δε λένε...
Υ.Γ. 1 Με τον υιό του Μπαλτάκου τι έγινε?
Υ.Γ. 2 Όλοι αυτοί οι άγνωστοι που βλέπετε πίσω από τα έδρανα της Κυβέρνησης κάθε φορά που είναι να ψηφιστεί μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι άλλοι από τους Ειδικούς Συνεργάτες των Πολιτικών Γραφείων των Υπουργών. Διορισμένοι όλοι τους ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ έχουν την "τιμή" να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.
Στις δύο επόμενες φωτογραφίες εντόπισα τη γνωστή στο blog Δήμητρα Ψαχούλια (http://aagorastos.blogspot.com/2013/06/blog-post_9721.html). Διορισμένη από τον Στουρνάρα ΧΩΡΣ ΑΣΕΠ μπορεί άνετα να κάθεται στα έδρανα της Κυβέρνησης όταν ο Στουρνάρας βρίσκεται στη Βουλή, εκβιάζοντας ο ίδιος Βουλευτές να ψηφίσουν τα νομοσχέδια του.
Συγχαρητήρια να πω?
Αυτοί μας κυβερνούν.
Όχι, δεν είμαστε ραγιάδες...
by ago
=====================================================================
Posted: 03 Apr 2014 01:17 AM PDT

Το βίντεο και οι διάλογοι ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη -που έδωσε στη δημοσιότητα ο δεύτερος- αποδεικνύουν περίτρανα την παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης με απευθείας εντολή Σαμαρά, τους πολύ στενούς και αδελφικούς δεσμούς ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή, και το ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συστημικό μόρφωμα που φούσκωσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για να μην κινδυνεύσουν οι ολιγάρχες και το καθεστώς.
Είναι απίστευτη η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε στα χέρια του Σαμαρά ένα ακροδεξιό σίχαμα στο οποίο κυριαρχούν λούμπεν προσωπικότητες, που κάνουν παρεούλα με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Θα τρίζουν στον τάφο τα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Οι δημοκράτες δεξιοί θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση απέναντι στην ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά.
Φαινόμενα σαν αυτό του Άρη Σπηλιωτόπουλου που έχει ψηφίσει τα πάντα, δεν έχει αρθρώσει ούτε μια λέξη, δεν έχει κάνει μια ερώτηση στη Βουλή, και τώρα έβαλε τα ροζ πουλοβεράκια για να το παίξει φρέσκος, παρθένος και ανεξάρτητος -ώστε να εκλεγεί δήμαρχος-, είναι θλιβερά. Και κωμικά, βέβαια.Οι βουλευτές και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμούν δημοκρατία πρέπει να μιλήσουν. Δυνατά. Τώρα.
Είναι ολοφάνερο πια -ακόμα και σε αυτούς που είχαν ενδοιασμούς- πως το πρόβλημα της χώρας είναι η απομάκρυνση από την δημοκρατία.Ο Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα που έκανε κατάληψη στη Νέα Δημοκρατία είναι επικίνδυνοι για την χώρα.
Το μόνο πραγματικό δίλημμα που έχουν οι Έλληνες είναι αν επιθυμούν να έχουν δημοκρατία.Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να μάθουν τι είναι δημοκρατία.
by pitsirikos.net

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…


Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο δημόσιο είναι σε πλήρη εφαρμογή. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αυτό που δε ξέρουν πολλοί είναι ότι με τα παραπάνω βολεύουν σε ασφαλείς θεσούλες τα γαλάζια και πράσινα κομματόσκυλα που διόριζαν τόσα χρόνια ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ.
Και μη νομίζετε ότι το δημόσιο θα έχει κάποιο όφελος από όλα αυτά.
Το όλο κόλπο επινοήθηκε από τους δικομματικούς μνημονιακούς Υπουργούς προκειμένου να καβατζώσουν το δικό τους κομματικό στρατό, αυτούς όλους δηλαδή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , 35 χρόνια τώρα διόριζαν από το παράθυρο, σε σίγουρες θέσεις που θα έχουν το ακούνητο.
Τρανταχτό παράδειγμα όλου του παραπάνω αποτελεί η σημερινή περίπτωση κομματόσκυλου, μετάταξη και απόσπαση, του Ασημάκη Σωτηρίου του Στέργιου.
Στις 13 Μαρτίου 2014 με υπογραφή Σαμαρά ο εν λόγω καθηγητής Λυκείου πήρε απόσπαση στο Μέγαρο Μαξίμου(http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%94%CE%98%CE%A9%CE%A0-%CE%96%CE%97%CE%9B). Εδώ και η απόφαση:

Οι “άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε” απαντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη…




Kαλησπέρα, καλησπέρα.
Ήταν πρωί τ’ Απρίλη κοντά στη ροδαυγή, όταν συνάντησα τον Σταύρο Θεοδωράκη μπροστά σε μια καντίνα κάπου στη Δραπετσώνα, μπροστά στην οποία θα μιλούσε λίγο αργότερα. Κάποιος είχε πάρει όλα τα γεράνια της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μυρίζει ο αέρας απ’ την απολίτικ νεοφιλελεύθερη δεξιοπασοκίλα που κουβαλούσε στο σακίδιό του ο γνωστός ηθοποιός-δημοσιογράφος.
Το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» απ’ τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα στο τρανζιστοράκι του καντινιέρη, του θύμισε – όπως μου εξομολογήθηκε – πως ο επαναστατικός ρεαλισμός για τον ίδιο, είναι κάτι ανάμεσα σε σκηνή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Αυτός ήταν και ο μόνος διάλογος που είχαμε, όχι λόγω της επιτηδευμένης σιωπής του λαοπόθητου νεο-ηγέτη, αλλά γιατί επέλεξε για ακόμη μια φορά την τακτική του να μην απαντά σε ό,τι τον ρωτάς, αλλά να αραδιάζει όσα ατακαδόρικα ευφυολογήματα έχει ετοιμάσει από το σπίτι. Πάντα συγκεκριμένος σε αυτό που διατυπώνει και πάντα με μια μετριοφροσύνη μπροστά στην οποία ο Γκάντι θα έμοιαζε με τον Χίτλερ. Αυτές είναι οι απαντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη σε 10 ερωτήσεις που δεν του έγιναν ποτέ…

Πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση των οικογενειών η Ελλάδα


σημ.Αμετανόητου: Υπερφορολόγηση ; ποιά υπερφορολόγηση ; σιγά τους φόρους…και μάλιστα ο Φον Στουρνάρας είπε ότι έχουμε και χαμηλό μέσο όρο Ευρώπης…
Τί ; υπάρχουν στοιχεία του ΟΟΣΑ ; ποιά στοιχεία ; ποιός ΟΟΣΑ ;; αντε ρε…, να πάτε αλλού να γεννήσετε…

***