Ετικέτες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤ ΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤ ΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 7, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Ο Καποδίστριας, βοήθησε, όσο του επέτρεψαν οι συνθήκες (ελληνικές παθογένειες και Μ. Δυνάμεις) το νέο ελληνικό, ας πούμε, κράτος. Σα σήμερα, 07/02/1828, άρχισαν οι προσπάθειες ίδρυσης τακτικού στρατού. Μια ιδέα που ξεκίνησε από την κήρυξη της Επανάστασης. Ως τότε οι πατριώτες, σε αντίθεση με την «νεωτερική» άποψη των κυβερνώντων-υπαλλήλων της τρόικα, λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και πειθαρχίας, δεν μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό τακτικού στρατού. Ήταν μαθημένοι, σε όλη την Τουρκοκρατία, στις τακτικές των κλεφτών και των αμαρτωλών, τακτικές όμως, καθώς οι συνθήκες και η εποχή άλλαζε, ξεπερασμένες.

Ρωσικά ελικόπτερα θα κατασκευάζονται στην Κίνα


Ρωσικά ελικόπτερα θα κατασκευάζονται στην Κίνα

undefined
Επιχείρηση κατασκευής ελικοπτέρων ΜΙ-2Α δημιουργείται στην Κίνα. Αντίστοιχη συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ του ρωσικού κατασκευαστή «Ροστβερτόλ» και της κινέζικης εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών «Σιάο», πληροφορεί το πρακτορείο Σινχουά.


Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί τέλη Ιουλίου κοντά στο Πεκίνο. Σύμφωνα με την δήλωση της κινέζικης πλευράς, το εργοστάσιο θα συναρμολογεί μέχρι 100 ελαφρά πολιτικά ελικόπτερα ΜΙ-2Α. Το εργοστάσιο θα καλύπτει επίσης και τις επισκευές / συντήρηση ρωσικών ελικοπτέρων της σειράς «ΜΙ» στην περιοχή της Ασίας.
http://greek.ruvr.ru

Η ΤΜΤ ιδρύθηκε από το τουρκικό Γραφείο Ειδικού Πολέμου, αναφέρει ιστορικός


ΔΕΥΤΈΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Η ΤΜΤ ιδρύθηκε από το τουρκικό Γραφείο Ειδικού Πολέμου, αναφέρει ιστορικός

Η εφημερίδα Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι σύμφωνα με τον ιστορικό Γκιουνγκιόρ Τοπλού, η ΤΜΤ δεν ιδρύθηκε από τον Ραούφ Ντενκτάς αλλά από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Τοπλού προέβη στη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τον πρώην Τ/κ ηγέτη που διοργάνωσε το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης στην κωμόπολη Σελτσούκ της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα της ίδρυσης της ΤΜΤ του τα εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς κατά τη συνάντησή τους το 2008.

Εκδήλωση μνήμης για τον πρώην ηγέτη των Τ/κ διοργανώθηκε και στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη όπου, εκτός από ομιλίες, προβλήθηκε και ταινία για τη ζωή του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το λεγόμενο "προξενείο" στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία τουρκοαμερικανικών Οργανώσεων. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα ΗΕ, Ερτουγρούλ Απακάν.

Κτίσιμο ξενοδοχείο πάνω σε ερείπια βυζαντινού παλατιού στην Κωνσταντινούπολη


Κτίσιμο ξενοδοχείο πάνω σε ερείπια βυζαντινού παλατιού στην Κωνσταντινούπολη

Πενταώροφο ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, πάνω σε ερείπια φερόμενα ως μέρος του βυζαντινού παλατιού, αφού προηγουμένως αυτά ισοπεδώθηκαν.Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», οι αρμόδιες αρχές σταμάτησαν την κατασκευή ένα μήνα μετά τις σχετικές καταγγελίες και αφού προηγουμένως ισοπεδώθηκαν τα ερείπια και οικοδομήθηκαν οι πέντε όροφοι.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα ερείπια γκρεμίστηκαν μέσα σε μια νύχτα και αφού προηγουμένως καλύφθηκε το εν λόγω οικόπεδο με τρόπο που να μην φαίνεται τίποτα. Ανέφερε επίσης ότι αρχικά ισοπεδώθηκαν τα ιστορικά κτίρια μέχρι τα θεμέλια όπου υπήρχαν τοίχοι και διάφορα στοιχεία φερόμενα ως μέρη του βυζαντινού παλατιού. Στη φάση αυτή υπήρξαν καταγγελίες.

Russian Aircraft Carriers Return to Base after Exercises



ΤΡΊΤΗ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Russian Aircraft Carriers Return to Base after Exercises

Imagen activaMoscow, Feb 6 (Prensa Latina) The group aircraft carriers Admiral Kuznetsov is sailing close to Great Britain after carrying out maneuvers in the Mediterranean Sea and visiting Syria, the spokesman for the Russian Northern Fleet, Captain Vodim Serga, said.

  The Russian fleet was accompanied by the anti-submarine ship Admiral Chabanenko and other supporting vessels traveling near the coasts of Great Britain and Ireland, en route to their base in Severodvinsk.

The fleet has traveled about 18,400 kilometers since it departed from its base on December 6 in a tour that included exercises with aircraft (SU-33 fighters and KA-27 helicopters) in the Atlantic Ocean and the Mediterranean Sea.

The Admiral Kuznetsov was anchored off Syrian coast in late 2011 and visited by the supreme command of that country, where government forces face violent actions by armed groups encouraged from abroad to overthrow the government of President Bashar al Assad.

The KA-27 helicopters made 25 flights, most of them at night, to practice takeoffs and landings on aircraft carriers and the Russian anti-submarine ship, explained the spokesman.

Πηγή

Ο θάνατος εν πλω του Σοφοκλή Βενιζέλου που βύθισε στο πένθος όλη την Κρήτη



ΔΕΥΤΈΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο θάνατος εν πλω του Σοφοκλή Βενιζέλου που βύθισε στο πένθος όλη την Κρήτη


«Αν ζούσε ο Βενιζέλος, δεν θα είχαμε ούτε αποστασία, ούτε δικτατορία…» είχε πει ο Σάββας Παπαπολίτης
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Τέτοιες μέρες, του 1964, έφυγε ξαφνικά ο Σοφοκλής Βενιζέλος, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πάνω στο πλοίο «Ελλάς» που τον μετέφερε μετά απο ομιλία του στα Χανιά στην Αθήνα. Στα μισά της διαδρομής αισθάνεται έντονη δύσπνοια. Ο καρδιολόγος Γιώργος Καρούζος που τον συνοδεύει, διαπιστώνει οξύ πνευμονικό οίδημα, του κάνει ενέσεις για να το αντιμετωπίσει, αλλα ο ασθενής πεθαίνει στη 1 και 05΄ της Παρασκευής 7-2-1964.
Ο Σοφοκλής, γιός του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, έμεινε  ορφανός, γιατί η μάνα του Μαρία, πέθανε μετά τη γέννα (1894) από λοίμωξη. Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων, έγινε αξιωματικός του πυροβολικού, ευτύχησε να παρελάσει στην Αψίδα του Θριάμβου και διορίστηκε το ΄22 στρατιωτικός ακόλουθος στο Παρίσι. Σε επίσκεψή του στην  Προύσα, ο ταγματάρχης  Βενιζέλος, επισκέπτεται τον τάφο του « ελευθερωτού σουλτάνου Οσμάν» κι γράφει: « Σοφοκλής Βενιζέλος υιός  του ελευθερωτού Ελευθερίου!». Αυτό  ενόχλησε  σφόδρα τους Τούρκους…

Τουρκία: Εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελβετίας


ΔΕΥΤΈΡΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Τουρκία: Εκλήθη ο πρεσβευτής της Ελβετίας

Η διπλωματία της Τουρκίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελβετίας σήμερα και του επέδωσε διαμαρτυρία για την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης να αρχίσει έρευνα για να διακριβωθεί εάν ο Τούρκος υπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για την ΕΕ παραβίασε το νόμο αρνούμενος την γενοκτονία των Αρμενίων, είπε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ο απεσταλμένος εκλήθη να δώσει μια εξήγηση", είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Ρόιτερς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε δηλώσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και σε μια συναυλία στη Ζυρίχη ότι η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από σχεδόν έναν αιώνα δεν αποτελούσε γενοκτονία.

Όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι» κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας


Όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι» κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας

Ο Κλοντ Γκεάντ.Παρίσι: Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάντ, λέγοντας ότι «όλοι οι πολιτισμοί δεν είναι ίσοι». Παρά τις επικρίσεις για επικίνδυνα και ξενοφοβικά σχόλια, ο Κλοντ Γκεάντ υπεραμύνεται της δήλωσης ότι κάποιοι πολιτισμοί είναι ανώτερης αξίας και πιο προηγμένοι από άλλους με βάση το βαθμό σεβασμού της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης.
Για «αξιοθρήνητη πρόκληση από έναν υπουργό που γίνεται φερέφωνο του Εθνικού Μετώπου» μιλά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αναφέροντας ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να προσελκύσει ψηφοφόρους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η εκτόπιση από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και ο θάνατος του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου (27 Μαρτίου 1938)


Η εκτόπιση από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και ο θάνατος του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου (27 Μαρτίου 1938)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 7, 2012
Ο Ιωάννης Μεταξάς το πρωί της 4ης Αυγούστου σάρωσε εύκολα τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος επί μια διετία δεν είχε καταφέρει να αποδώσει μια σταθερή κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα και εκκρεμότητες με το Εξωτερικό. Η κορύφωση της αντίθεσης των παλαιών πολιτικών εκφράστηκε με ένα υπόμνημα που έστειλαν μυστικά στον Βασιλιά και στο οποίο του ανέφεραν πως είχαν έρθει σε συνεννόηση μεταξύ τους και ήταν έτοιμοι να σχηματίσουν Οικουμενική κυβέρνηση στηριζόμενοι από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου. Το υπόμνημα τελείωνε με την παραίνεση προς τον Βασιλιά να διώξει τον Μεταξά και να επαναφέρει την κοινοβουλευτική νομιμότητα.Ο Βασιλιάς όμως είχε κουραστεί από τις παλινωδίες των παλαιοκομματικών και την αδυναμία τους να συνεννοηθούν σε στοιχειώδη θέματα, ενώ ήδη η κυβέρνηση Μεταξά είχε καταφέρει να σταθεροποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό την Χώρα και να ρυθμίσει σημαντικές εκρεμμότητες από το παρελθόν. Έτσι παρέδωσε το μνημόνιο στον Μεταξά αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για να ρυθμίσει αυτός το ζήτημα όπως έκρινε καλύτερα.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απάντησε μια αυστηρή πολιτική εκτοπισμών εις βάρος όλων των σημαντικών πολιτικών προσώπων των αστικών κομμάτων (Καφαντάρης στην Ζάκυνθο, ο Γεώργιος Παπανδρέου στην Άνδρο, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στην Ικαρία, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος στην Κύθνο κτλ),
ενώ μάλλον λόγω ηλικίας δεν εθίγη ο Θεμιστοκλής Σοφούλης.  Σε αντίθεση με αυτόν τον γενικό κανόνα, ο Μεταξάς έδειξε πολύ μεγάλη ανοχή απέναντι στον παλαιό Βενιζελικό πολιτικό, επί σειρά ετών υπουργό και πρωθυπουργό Ανδρέα Μιχαλακόπουλο. Και αυτό γιατί τους συνέδεε παλαιά και ισχυρή φιλία, ενώ ο Μιχαλακόπουλος είχε αρχικά δείξει κατανόηση για την πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Βασιλιάς μετά την Παλινόρθωση, ενώ ήταν από τους λίγους πολιτικούς του κοινοβουλευτισμού που είχε παραστεί και στην μεταφορά των οστών του Βασιλιά Κωνσταντίνου από την Ιταλία στο Τατόι.