Ετικέτες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μνήμη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.


Μνήμη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2012

20120204-142837.jpgΣαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου του 1843, το ελεύθερο γένος των Ελλήνων, έκλαψε για τον θάνατο του θρυλικού στρατηλάτη, του Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε που η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη νέα κατοχή των τοκογλύφων, της Τρόϊκας και των κοινωνικών ερειπίων που σώρευσαν οι σύγχρονοι Νενέκοι, η ανάκληση της εθνικής μνήμης στους αγωνιστές του ’21, αποτελεί ζωοδότρα δύναμη για ένα νέο 1821.
Τούτες τις ώρες, που οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών χαλκεύουν νέα δεσμά του ελληνικού Λαού, η νοερή ώσμωση με το ηρωικό παρελθόν των αγωνιστών του ’21, αποτελεί ζωτική εθνική ανάγκη.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ»


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2012
20120204-154134.jpgτου ΑΠΕΛΛΗ
Η «Αναφορά στον Γκρέκο», άρχισε να γράφεται το φθινόπωρο του 1956. Ήταν το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα-Κρητικού συγγραφέα, και αυτό, όχι τυχαία. Ο Ν. Καζαντζάκης σημειώνει ότι δεν πρόκειται για μια αυτοβιογραφία, τονίζοντας πως η μόνη της αξία συνοψίζεται σε λίγες λέξεις, όπως: αγώνας, κόκκινη γραμμή, ανήφορος, Γολγοθάς, Ανάσταση. Αυτές οι λέξεις, όταν ξεπερνούν την προσωπική ύπαρξη, πράγμα που συμβαίνει και στην Αναφορά, αποκτούν μια πανανθρώπινη σημασία. Έτσι, τα προσωπικά βιώματα και οι αναμνήσεις του Καζαντζάκη, αναπόφευκτα γίνονται μέρος της συλλογικής συνείδησης μέσα στην οποία η ατομικότητα χάνει τα προσωπικά της

Οι τρεις δάσκαλοι, οι Τρεις Ιεράρχες


Οι τρεις δάσκαλοι, οι Τρεις Ιεράρχες

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2012
20120203-214509.jpgΓράφει ο Δ. Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
Ειλικρινά, όταν πλησιάζει η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η γιορτή της Παιδείας και των Γραμμάτων, αισθάνομαι άβολα, νιώθω ως εκπαιδευτικός, ακόμη και ντροπή. Χάσμα μέγα χωρίζει το πνεύμα των Πατέρων, μ’ αυτό που λέγεται σήμερα νεοελληνική Παιδεία.
Τους ονομάζουμε προστάτες μας, όμως τους τιμούμε τόσο, ώστε φροντίσαμε να τους εξοβελίσουμε από τα αναλυτικά προγράμματα. Ο μαθητής, για παράδειγμα του δημοτικού σχολείου, δεν συναντάει στα αναγνωστικά του ούτε ένα κείμενο των Τριών Ιεραρχών. Δεν αρωματίζει τα βιβλία ο λόγος ο ορθόδοξος, ο ελληνικός των Πατέρων, γιατί έτσι έκρινε η «προοδευτική» διανόηση. Ακόμη και στις σχολές, όπου παράγονται «με το κιλό» οι εκπαιδευτικοί, απουσιάζουν οι παιδευτικοί τους θησαυροί. Προς τι, λοιπόν, οι γιορτές και οι πανυγυρικοί;

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την εναέρια επιτήρηση του εδάφους αποκτά το ΝΑΤΟ


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την εναέρια επιτήρηση του εδάφους αποκτά το ΝΑΤΟ

Οι υπουργοί Άμυνας των 28 χωρών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να θέσουν σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης του εδάφους, με την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.Δεκατρείς χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρουμανία και οι ΗΠΑ, θα αποκτήσουν μέχρι το 2017 το σύστημα Alliance Ground Surveillance (AGS) το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με πέντε μη επανδρωμένα, αναγνωριστικά αεροπλάνα.

Μιστράλ για τη Ρωσία: ετέθη η τρόπιδα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Μιστράλ για τη Ρωσία: ετέθη η τρόπιδα

Τα δύο πρώτα Πλοία Προβολής Δυνάμεων και Διοίκησης (ΠΠΔΔ) Μιστράλ που ναυπηγούνται στη Γαλλία θα βαπτιστούν «Βλαδιβοστόκ» και «Σεβαστούπολη», δήλωσε την Τετάρτη στην Αγία Πετρούπολη ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Βλαντιμίρ Vysotskii.

Η Ρωσία θα παράγει έξι υποβρύχια το χρόνο από το 2013 και επεκτείνει το χρόνο υπηρεσίας των υποβρύχιων σε λειτουργία



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Η Ρωσία θα παράγει έξι υποβρύχια το χρόνο από το 2013 και επεκτείνει το χρόνο υπηρεσίας των υποβρύχιων σε λειτουργία

Η Ρωσία θα είναι σε θέση να παράγει έξι υποβρύχια και ένα καταδρομικό αεροπλανοφόρο ανά έτος το 2013, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Severodvinsk (βόρεια Ρωσία), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin.
«Τα εργοστάσια μας θα είναι σε θέση να παράγουν έξι υποβρύχια (πυρηνικά και ντίζελ-ηλεκτρικά) και ένα καταδρομικό αεροπλανοφόρο κάθε χρόνο», δήλωσε ο κ. Rogozin στους δημοσιογράφους.

Η επιστροφή του λεβέντη της Κυθρέας Τα οστά του Χρίστου Χριστίδη και άλλων 23 αγνοούμενων εντοπίστηκαν στο Μπέι Κιόι



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Η επιστροφή του λεβέντη της Κυθρέας Τα οστά του Χρίστου Χριστίδη και άλλων 23 αγνοούμενων εντοπίστηκαν στο Μπέι Κιόι

ΤΟΥΛΟΥΚΑ ΠΑΡΠΑ
Φωτογραφία
Οτραγικός επίλογος μιας ακόμη ανθρώπινης ιστορίας που άρχισε το καλοκαίρι του 1974, θα γραφτεί στην προσφυγιά με δάκρυα θλίψης, στην κηδεία του Χρίστου Χριστίδη στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας, το ερχόμενο Σάββατο, στις 11.00 το πρωί. Τα [ λείψανα του λεβέντη της Κυθρέας με ρίζες από το Δίκωμο εντοπίστηκαν πρόσφατα και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DΝΑ.

Από την προφητεία του Ναζί, μεταξύ άλλων, εμείς οι Έλληνες να πάρουμε και το μήνυμα της ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!


Από την προφητεία του Ναζί, μεταξύ άλλων, εμείς οι Έλληνες να πάρουμε και το μήνυμα της ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

undefined

Οι πραγματικοί ΝΑΖΙ ζουν και βασιλεύουν στην Τουρκία. Το κράτος γκρέμισε χθες κοιμητηριακό ναό των Αρμενίων!



ΣΆΒΒΑΤΟ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Οι πραγματικοί ΝΑΖΙ ζουν και βασιλεύουν στην Τουρκία. Το κράτος γκρέμισε χθες κοιμητηριακό ναό των Αρμενίων!

Οι Τούρκοι δεν τους αφήνουν ήσυχους ούτε νεκρούς και συνεχίζουν τη Γενοκτονία!
undefined
Ό,τι απέμεινε από τον κοιμητηριακό ναό των Αρμενίων στη Μαλάτεια, μετά την επιδρομή των βαρβάρων του Δήμου
Τελικά, όσο δεν ξεριζώνεται η νοοτροπία της γενοκτονίας και του ρατσιστικού-θρησκευτικού φασισμού στην Τουρκία, τα φαινόμενα βίας και βαρβαρότητας στη γειτονική χώρα θα αναπαράγονται συνεχώς και οι λαοί που ζουν στην Τουρκία, μαζί με τους γειτονικούς λαούς, θα είναι πάντα τα θέματα αυτής της βαρβαρότητας.
Τελευταίο παράδειγμα, εκτός από τις λυσσασμένες προσπάθειες που καταβάλλει κράτος και κοινωνία να υπερασπιστεί το έγκλημα της Γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, το γκρέμισμα από τα συνεργεία του Δήμου Μαλάτειας ενός κοιμητηριακού ναού που ανοικοδομείται στο νεκροταφείο της πόλης αυτής, της Μελιτινής του Βυζαντίου, στους δρόμους της οποίας χύθηκαν ποταμοί αίματος Χριστιανών στη διάρκεια της ιστορίας.

Ο καλύτερος Δημόσιος Υπάλληλος



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Ο καλύτερος Δημόσιος Υπάλληλος


O καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο είναι Έλληνας, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει μια πορεία 20 ετών στο δημόσιο και σε διεθνείς οργανισμούς. Έχει διατελέσει σύμβουλος πληθώρας υπουργών. Πριν από πέντε χρόνια ανέλαβε προϊστάμενος της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού, μια ειδική υπηρεσία, η οποία ασχολείται με το να προτείνει έργα μεταρρύθμισης, έργα αλλαγών για το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ΕΣΠΑ. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κατάφερε να τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης από την Αμερικανική Εταιρεία Διοικητικής Επιστήμης. Απέναντί του είχε αντιπάλους «τέρατα» της διεθνούς δημόσιας διοίκησης. Όπως δύο από τις πιο στενούς συμβούλους του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η βράβευσή του θα γίνει τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας.

Απέρριψε η Χάγη τα ελληνικά αιτήματα για το Δίστομο



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Απέρριψε η Χάγη τα ελληνικά αιτήματα για το Δίστομο


Απορριπτική για τις ελληνικές θέσεις περί αποζημιώσεων για τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο ήταν η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η ανάγνωση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το protothema.gr το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ! Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ! Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2012
20120203-205634.jpgΓράφει η Σοφία Τ.
Η ξευτίλα της Διεθνούς «Δικαιοσύνης». Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μάλλον είναι στην χάση του. Γι’ αυτό δεν θα φέξει ποτέ η αλήθεια και δεν θα δούμε Ελευθερία και Δημοκρατία ξανά, πουθενά επί της μη γερμανικής γης. Η Γερμανία δικαιώθηκε για τα εγκλήματά της στο Δίστομο! Μετά τους ενοχλούν κάποιους οι αναφορές σε gauleiter και Δ’ Ράιχ! Οι «άνθρωποι» το λένε ανοιχτά. Τιμωρούμε την Ελλάδα γιατί έσπασε το αήττητό μας στον Β’ ΠΠ και γιατί στους βομβαρδισμούς της Σερβίας το 1999 υποστήριξε τους ομόδοξους Σέρβους και όχι την «αναγκαία» αιματοχυσία του ΝΑΤΟ(αναφορά παιδόφιλου «κόκκινου» Daniel Cohn Bendit)! Τιμωρούμε την Ελλάδα γιατί ο λαός της δυνατός θα μας αφανίσει και δεν νοείται δυνατό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ελληνικό 1000% κράτος στον «ζωτικό χώρο» της Α. Μεσογείου. Τιμωρούμε με τέτοιες «δίκες» την χώρα, γιατί αν πληρώσουμε 

ΓΕΣ / ΔΙΣ: Αρχεία Εμφυλίου Πολέμου.


ΓΕΣ / ΔΙΣ: Αρχεία Εμφυλίου Πολέμου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2012
Απο σήμερα, η Στρατιωτική Ιστορία «Αρχεία Εμφυλίου Πολέμου» είναι ελεύθερα και δημόσια προσβάσιμη για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, μέσω των σελίδων του Ιστοτόπουwww.Greg61.gr.
Το Έργο αυτό της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού είναι σπάνιο, αποτελείται απο 12 Τόμους, τυπώθηκε σε μόλις χίλια (1000) αντίτυπα και δέν υπάρχει στο ελεύθερο εμπόριο.
Στην αρχική σελίδα κάθε Τόμου, υπάρχει ο Πίνακας περιεχομένων του Τόμου αυτού. Οι υποσελίδες κάθε Τόμου αριθμούνται ως εξής:Αριθμός Τόμου / Αριθμός υποσελίδας [α/α αρχείων, όπως φαίνονται στον πίνακα περιεχομένων].
Λόγω του όγκου των δεδομένων που περιέχονται σε κάθε υποσελίδα, υπάρχει προσωρινά κάποια καθυστέρηση στη φόρτωσή τους. Αυτό είναι αναμενόμενο, δεδομένου οτι οι 550 κατα Μ.Ο. σελίδες Word που αποτελούν τον κάθε Τόμο, αναρτήθηκαν σε μόλις 10-12 υποσελίδες που περιέχει ο κάθε Τόμος. Το θέμα αυτό της ταχύτητας φόρτωσης πάντως, θα βελτιωθεί εντός των επομένων ημερών.
Παρακαλώ για την ενημέρωση των αναγνωστών σας.