Ετικέτες

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ακροδεξιός εκδότης και ο ‘Χρήστος’ με τα πολλά κορίτσια



ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Οι Αρχές εξετάζουν και την περίπτωση μιας 29χρονης από επαρχιακή πόλη, η οποία φέρεται να προμηθευόταν ναρκωτικά αλλά και να συμμετείχε στη σωματεμπορία.
<p>  Οι Αρχές εξετάζουν και την περίπτωση μιας 29χρονης από επαρχιακή πόλη, η οποία φέρεται να προμηθευόταν ναρκωτικά αλλά και να συμμετείχε στη σωματεμπορία.<span style= display: none; > </span>
Σε πέντε συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών προσπαθώντας να εντοπίσουν τα μεγάλα «ψάρια» της δικογραφίας για το κύκλωμα πορνείας και διακίνησης κοκαΐνης της Μυκόνου.

Παύλος Μαρία Βοναπάρτης 1808 – 1827


Παύλος Μαρία Βοναπάρτης
Γάλλος φοιτητής, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα και θερμός φιλέλληνας. Το καλοκαίρι του 1827 κατήλθε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στον Αγώνα, αλλά ένα απρόοπτο δυστύχημα του έκοψε το νήμα της ζωής.
Ο Παύλος Μαρία Βοναπάρτης (Paul Marie Bonaparte) γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1808 στο Κανίνο της Ιταλίας και ήταν το ένατο από τα δεκατέσσερα παιδιά του Λουκιανού Βοναπάρτη (Lucien Bonaparte), αδελφού του Μεγάλου Ναπολέοντα.

Ελία Καζάν 1909 – 2003

Ελία Καζάν
1909 – 2003

Ελία Καζάν
Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης και ηθοποιός, με σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ. Ο Ελία Καζάν (Elia Kazan) γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1909 στην Κωνσταντινούπολη και το πραγματικό όνομά του ήταν Ηλίας Καζαντζόγλου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετανάστευσε με τους γονείς του, αρχικώς στη Γερμανία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
Αποφοίτησε από το τμήμα υποκριτικής του πανεπιστημίου Γέιλ και συνέχισε τις σπουδές του στο Γκρουπ Θίατερ του Λι Στράσμπεργκ. Η πλούσια καριέρα του άρχισε στη δεκαετία του ’30 και το αστέρι του έλαμψε με μεγάλα θεατρικά έργα στο Μπρόντγουεϊ και κινηματογραφικές επιτυχίες στο Χόλιγουντ.

Οσία Κασσιανή 810 – 865


 Οσία Κασσιανή

Εκκλησιαστική υμνογράφος και μοναχή, γνωστή από το δημοφιλές τροπάριο «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίας περιπεσούσα γυνή» (Τροπάριο της Κασσιανής), που ψάλλεται κάθε Μεγάλη Τρίτη το βράδυ στις εκκλησίες και συγκινεί τους πιστούς με τη συναισθηματική του φόρτιση. Απαντάται και ως Εικασία, Ικασία, Κασσία και Κασιανή. Η Οσία Κασσιανή είναι πολιούχος της νήσου Κάσου και η μνήμη της εορτάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 7 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 120 Γεγονότα, 28 Γεννήσεις και 12 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
π. Χ.
413
Οι Συρακούσιοι, υπό τον Σπαρτιάτη Γύλιππο, καταναυμαχούν τον Αθηναϊκό Στόλο, κοντά στο λιμάνι των Συρακουσών. Έτσι καταλήγει σε ολοκληρωτική καταστροφή η προσπάθεια των Αθηναίων να αποκτήσουν τον έλεγχο της Σικελία (Πελοποννησιακός Πόλεμος).