Ετικέτες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΛΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΞ …και η ιστορία του μέσα στον χρόνο…


Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Νοεμβρίου 24, 2013
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Φωτογραφική Επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ
Ένα ακόμα αρχοντικό της νεώτερης ιστορίας μας βρίσκεται σε
πλήρη εγκατάλειψη και το μόνο που το σώζει είναι οι προσπάθειες μερικών
κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για την θερινή κατοικία

Δυο λόγια για τον Κάρολο Μπωντλαίρ


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Baudelaire-238x300
μια προσέγγιση από τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
Δεν βρίσκω πιο κατάλληλο τρόπο να ξεκινήσω να γράψω δυο λόγια για το μεγάλο Γάλλο ποιητή από την παραδοχή πως δυσκολεύομαι αρκετά να το τολμήσω. Έτσι θεωρώ προτιμότερο να προσπαθήσω να εξηγήσω, με την απαραίτητη βοήθεια των στίχων του, τους κυριότερους λόγους που με γοήτευσε. Για εμένα ο Μπωντλαίρ από την πρώτη στιγμή που διάβασα κάτι δικό του – την «Εξαγόρευση» συγκεκριμένα – αποτέλεσε κάτι σαν μύστη ενός εσωτερικού κόσμου που ένιωθα ότι κουβαλούσα – και εξακολουθώ να κουβαλάω – αλλά ποτέ σχεδόν δεν έβρισκε τις κατάλληλες λέξεις για να εξωτερικευτεί. Δεν νομίζω πως θα περιέγραφα καλύτερα το λόγο εκτός από το να παραθέσω την πρώτη –έστω – στροφή από το παραπάνω ποίημα:

Αντώνης Σαμαράς, ο αρχιερέας του ρουσφετιού


Ο Αντώνης Σαμαράς
“ Το βλαχοδημαρχιλίκι είναι σαν το Σύμπαν, δεν έχει όρια, κι έτσι ο αριστοκράτης του Άδωνι κατόρθωσε να ανακηρύξει παραμεθόριες τις επαρχίες της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, δίπλα- δίπλα με τη Σάμο, τη Χίο, την Καστοριά, για να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί ”

H NASA σχεδιάζει καλλιέργειες φυτών στη Σελήνη!!!


Η NASA δεν στέλνει ακόμα αγρότες στον Άρη, αλλά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη εντός του 2015.

Ομάδα επιστημόνων, ειδικών, φοιτητών και εθελοντών που ονομάστηκε LunarPlant Growth Habitat σχεδιάζει να κατασκευάσει μικρά δοχεία, σε μέγεθος τσίγκινου κουτιού, μέσα στα οποία θα φυτρώσουν φυτά προστατευμένα από τις τραχείες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη και τα οποία θα εκπέμπουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του περιεχομένου τους στη Γη. 

ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..


"Θα δούμε τότε.", η ουσία της σημερινής μέρας με την Άνγκελα. Και κάθε μέρας, βέβαια.
Όλα πάνε βάσει σχεδίου, του δικού ΤΟΥΣ. Και μην κακιώνετε τόσο με την Άνγκελα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από ό,τι τους δικούς μας. Κι αυτή μια μαριονέτα είναι, σαν τις δικές μας εδώ, που κοιτά να εκτελεί τις διαταγές των αφεντικών της προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.

To τέλος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η επιστροφή Καραμανλή


undefined
Σε κινούμενη άμμο έχει μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως και η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που προηγήθηκε και υπήγαγε τη χώρα μας στο επονείδιστο καθεστώς εθνικής, οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας του Μνημονίου.

ΤΣΑΤΣΟΙ: ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ...


Δύο σχεδόν ίδιες φωτογραφίες από το ίδιο δελτίο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού.
Η μόνη τους διαφορά είναι ο χρόνος μεταξύ τους.
Η πρώτη είναι από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2012.
Η δεύτερη από από την επίσκεψη Σαμαρά χθεςστη Γερμανία, Νοέμβριος 2013.
Το παπαγαλάκι του Μνημονίου, ο mega τσάτσος δηλαδή των ολιγαρχών, Γιάννης Πρετεντέρης μας έλεγε ακριβώς τα ίδια 13 μήνες πριν.

Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη γυναίκα της Τσεχίας που ήταν Ελληνίδα


23/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις
Έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη γυναίκα της Τσεχίας που ήταν Ελληνίδα
Την τελευταία της πνοή άφησε την Παρασκευή η πιο γηραιά γυναίκα της Τσεχίας, η ομογενής Ευαγγελία Καράσοβα σε ηλικία 109 ετών στο νοσοκομείο της πόλης Κρνόβ στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ρωσία και Ιαπωνία: 2 +2 =;


Του Dmitri Trenin

Καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, στο Τόκιο, άκουσα αρκετά σχόλια για την εναρκτήρια συνάντηση 2 +2 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Ιαπωνίας. Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των διασκέψεων αυτών ανήκει στην ιαπωνική πλευρά, η οποία μπόρεσε να πείσει τη Μόσχα να συμμετάσχει. Για την Ιαπωνία, αποτελεί μεγάλο θέμα: το Τόκιο διατηρεί αυτή τη μορφή σχέσεων μόνο με τον κύριο σύμμαχό του, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με έναν άλλο σύμμαχό του, την Αυστραλία. Αντιθέτως η Ρωσία, δεν είναι μόνον ένας αντίπαλος της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και μία χώρα με την οποία η Ιαπωνία εξακολουθεί να μην έχει υπογράψει συνθήκη ειρήνης, πράγμα το οποίο σημαίνει επίσης ότι υπάρχει ένα εδαφικό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών. Ποιός είναι λοιπόν ο σκοπός των Ρωσο-Ιαπωνικών  2 +2 συναντήσεων, και ποιές είναι οι προοπτικές τους;

Η Τουρκία στις ΗΠΑ, η Ελλάδα πουθενά

 
24.11.2013
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Την περασμένη Δευτέρα έκανε ακόμα ένα «πέρασμα» από την Ουάσιγκτον -από τα πολλά των τελευταίων ετών- ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρ­κίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ακολού­θησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος παρουσίασε τη... νέα Τουρκία στο Κάρνεγκι, ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου. Τις ίδιες ημέρες επισκέφθηκαν το Κογκρέσο αντιπρόσωποι του τουρκικού κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι προσκείμενοι στο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόσωποι των εταιρειών που έναντι τιμήματος μερικών εκατομμυρίων εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η Ελλάδα απουσιάζει σε μία εποχή που παίζονται σοβαρά πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον, με πρωταγωνιστές χώρες όπως το Ισραήλ και η Τουρκία, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τις εξελίξεις στη χώρα μας. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σήκωσε ψηλά τον πήχη στην αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο Μπα­ρά­κ Ομπά­μα και ο Αχμέτ Νταβού­τογλου ήρθε στην Ουάσιγκτον εν μέσω φημών ότι η Αγκυρα αλλάζει θέση στο συριακό, υπό το βάρος της αποτυχίας στον στρατιωτικό τομέα και του μισού εκατομμυρίου προσφύγων, που επιβαρύνουν τον τουρκικό προϋπολογισμό.

Η Τουρκία αναγνωρίζει την ήττα της στη Συρία


γ
Η Συριακή Αεροπορία πραγματοποιεί 100 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων την ημέρα.
«Η Τουρκία είναι δυστυχώς ανάμεσα στους ηττημένους στον πόλεμο της Συρίας δεδομένου ότι άσκησε αλλοπρόσαλλη πολιτική, επενδύοντας ανοιχτά στην αντιπολίτευση και στη γρήγορη κατάρρευση του καθεστώτος Assad», υποστηρίζει η γνωστή δημοσιογράφος Lale Kemal στη φιλο-ισλαμική εφημερίδα Zaman σε άρθρο της με τίτλο «Η Τουρκία θα πρέπει να προετοιμάζεται για μαζική έξοδο μαχητών από τη Συρία».

Πενήντα χρόνια από τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου-Ο Κέννεντυ και οι Έλληνες πολιτικοί που γνώρισε



undefined
Oι Τζών Κέννεντυ και Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σε φιλικές συνομιλίες στον Λευκό οίκο… 
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Στις 22 Νοεμβρίου, συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την  δολοφονία του προέδρου Τζών Κέννεντυ στο Ντάλας του Τέξας και οι αμερικανοί θα τιμήσουν την μνήμη του πιο δημοφιλούς προέδρου που ανέδειξαν.

Η υπόθεση του εγκλήματος στο Κατίν δεν έχει κλείσει


Πηγή: ITAR-TASS
Σεργκέι Στροκάν, Ελένα Τσερνιένκο
Η Πολωνία δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την «υπόθεση Κατίν» που αφορά τις εκτελέσεις Πολωνών στρατιωτικών από τις σοβιετικές υπηρεσίες καταστολής.

Spiegel: Στο παρελθόν ζει ο συλλέκτης του εικαστικού «θησαυρού των ναζιστών»


Ρεπόρτερ του περιοδικού μίλησε με τον 80χρονο Κορνέλιους Γκούρλιτ
undefined
«Είχα την αίσθηση ότι μπήκα σε μια μηχανή του χρόνου», γράφει η ρεπόρτερ του περιοδικού Spiegel, Οζλέμ Γκεζέρ, που μίλησε με τον Κορνέλιους Γκούρλιτ, τον 80χρονο «συλλέκτη του θησαυρού των ναζιστών».
Ετσι τον αποκαλούν τα ΜΜΕ, επειδή στο διαμέρισμά του, στο Μόναχο, βρέθηκαν 1.406 πίνακες, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται κλεμμένοι από τους ναζιστές τις δεκαετίες του 1930 και ’40.
Ο Γκούρλιτ είναι το είδος του ανθρώπου που γράφει τις επιστολές του σε γραφομηχανή, τις υπογράφει με πένα, και τις στέλνει με το ταχυδρομείο. Απορεί γιατί τα σύγχρονα τηλέφωνα δείχνουν τους αριθμούς στην οθόνη. Πήγε για τελευταία φορά στον κινηματογράφο το 1967, και μιλάει για εκείνη την προβολή σαν να ήταν χθες.

Γρέφετε ελληνικά! Τα Greeklish και η “γερμανοκρατούμενη” Ευρώπη!



undefined
Η τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα, έχει υποστεί αλλοιώσεις, τόσο εξαιτίας του χρόνου, όσο και της απλοποίησης που “βάρβαρα” της έχουμε επιβάλλει.
Άλλοι συμφωνούν κι άλλοι διαφωνούν με τις τροποιποήσεις που η ελληνική γλώσσα έχει υποστεί, από τον τρόπο της γραφής, κυρίως, αλλά και της προσθήκης λέξεων, ξενόφερτων οι περισσότερες, που ιδίως οι νέοι έχουν αφομοιώσει στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.

Έθνος, πατριδα, τάξη… Του Δημήτρη Καζάκη



To σύγχρονο έθνος που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των λαών εναντίον της τυραννίας τον 18ο και 19ο αιώνα, αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα το ιστορικό λίκνο των κοινωνικών τάξεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν τάξεις χωρίς τόπο, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα.
Γι’ αυτό και οι μετανάστες δεν έχουν ταξικό προσδιορισμό, είναι ξεριζωμένοι πληθυσμοί που μετακινούνται με τους δουλικούς όρους που επιβάλουν οι αγορές και το κεφάλαιο. Είναι δουλοπάροικοι του κεφαλαίου κι όχι εργάτες.

Βέρμαχτ εναντίον Κόκκινου Στρατού-"Επιχείρηση Ουρανός".Στάλινγκραντ.Ιστορικά βίντεo

Βέρμαχτ εναντίον Κόκκινου Στρατού.Στάλινγκραντ.Ιστορικό βίντεο

23.11.2013 | 00:27
Οι υπερεξοπλισμένες γερμανικές δυνάμεις είχαν πιστέψει ότι παρά τις όποιες δυσκολίες,θα κέρδιζαν το Στάλινγκραντ.Τελικά έμαθαν ότι ο χάλυβας δεν είναι απαραίτητα πιο ισχυρός από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αντοχή.Ήταν ένα μάθημα που δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί.

Οι Σοβιετικοί άρχισαν σαν σήμερα το 1942  επίθεση στο Στάλινγκραντ εναντίον των Γερμανών.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
========================================================================

"Επιχείρηση Ουρανός": Ο Κόκκινος Στρατός στην αντεπίθεση - ΒΙΝΤΕΟ

19.11.2013 | 00:28
undefined
Ο "Κόκκινος Στρατός" έδωσε συντριπτικό πλήγμα στις δυνάμεις του Χίτλερ.Και ήταν πραγματικά απίστευτο πως αυτή η χώρα με επικεφαλής τον Στάλιν η παρουσία του οποίου δεν ένωνε πριν το πόλεμο το λαό,κατόρθωσε να λειτουργήσει τελικά ως μία "σιδερένια γροθιά" , να συντρίψει τον εισβολέα και να τον κυνηγήσει μέχρι το ίδιο του το σπίτι,στο Βερολίνο."Κόκκινος Στρατός" στο βίντεο.

Σαν σήμερα το 1942 ,ο στρατάρχης Ζούκοφ και ο Κόκκινος Στρατός σε εφαρμογή του σχεδίου "Ουρανός", ξεκίνησαν τη μεγάλη αντεπίθεση.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ: Στ΄ άδυτα του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ που σαν σήμερα βυθίστηκε στη Τζιά


21.11.2013 | 00:20
Θα μπορούσε να θεωρηθεί πολεμικό ναυάγιο, όμως τα γεγονότα, το ότι βυθίστηκε σε ελληνικά νερά και η σημασία της κατασκευής του, του δίνουν μια θέση μεταξύ των ιστορικά σημαντικών ναυαγίων.

Ο “Βρετανικός” ήταν το “μεγάλο αδελφάκι” του “Τιτανικού”, κατασκευασμένο και αυτό, σε ναυπηγείο του Μπέλφαστ, για την Γουάιτ Σταρ Λάινς, το 1914 -1915. Η εταιρία μάλλον σκόπευε να ονομάσει το πλοίο “Γιγαντικό” αλλά μετά την τραγωδία του “Τιτανικού” προτίμησε κάτι σεμνότερο. Ο “Βρετανικός” επρόκειτο να νηολογηθεί στη γραμμή Νέα Υόρκη – Σάουθάμπτον, αλλά τον πρόλαβε ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος. Το πλοίο επιτάχθηκε από το βρετανικό ναυτικό και, από τις 13 Νοεμβρίου 1915 ανέλαβε καθήκοντα πλωτού νοσοκομείου.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου η "εξαργύρωση" και η "σιωπηλή πλειοψηφία"


19.11.2013 | 05:53


του Χρήστου Α. Καπούτση

Έχει νόημα η αναζήτηση τώρα, του μηνύματος του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, καθώς συμπληρώθηκαν 40 χρόνια , από τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη του 1973. Άλλωστε, η λέξη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ενέχει και την έννοια του αυτοπροσδιορισμού, που περιέχει και το μήνυμα, καθώς συνειρμικά η λέξη (Πολυτεχνείο), παραπέμπει σε αντίσταση και εξέγερση (το μήνυμα).

Το Πολυτεχνείο είναι η απόλυτη ταυτολογία της Εικόνας και του Μηνύματος. Η εξέγερση και η αντίσταση στη βία και την αυθαιρεσία , δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο, από ένα ΝΑΙ στη ΖΩΗ, άρα η επιβεβαίωση ενός διαχρονικού μηνύματος. Πως όμως η εικόνα (Πολυτεχνείο) και το μήνυμα (αντίσταση και εξέγερση) νοηματοδοτούν τις αγωνίες και τους αγώνες του σήμερα;

ΦΡΙΚΗ! 202 παιδιά εκτέλεσαν οι ναζί. -Διαβάστε και δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ την ιστορία


24.11.2013 | 00:21

undefined


ΘΗΤΕΙΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)

 Α)”Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση” στη θητεία επί χούντας

18.11.2013 | 00:15

undefined

Η “Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση” ήταν βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης των στρατευμένων επί χούντας. Οι δύο φοιτητές που στρατεύθηκαν με διακοπή της αναβολής τους από το καθεστώς “πέρασαν” και απ΄ αυτή τη διαδικασία. Και όχι μόνο.
Το τρίτο μέρος της αφήγησής τους στον Αντώνη Κακαρά.
Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος και  ΕΔΩ το δεύτερο.

Οι "εκτελεστές" του Πολυτεχνείου και οι "οφσάϊντ" νεκροί!

18.11.2013 | 00:01
undefined
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Χρόνο με το χρόνο η επέτειος του Πολυτεχνείου φθίνει. Η προσέλευση του κόσμου όλο και μικρότερη, το ίδιο και η πορεία που πολλές φορές στιγματίστηκε από βίαια επεισόδια. Όσοι συναισθηματικά αν και αγέννητοι ίσως τη περίοδο των γεγονότων θα ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής σ΄ όσους βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο το αποφεύγουν. Η προπαγάνδα του “μύθου του Πολυτεχνείου” και οι εμπνευστές της φαίνεται ότι κερδίζουν όλο και περισσότερα μέτρα . Πολλοί από τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας είναι νέοι ,πολύ νέοι και πολύ εύκολα υιοθετούν τη θεωρία του “μυθου” των μεγαλύτερων που υποτίθεται ότι ...έζησαν τα γεγονότα και τους διαβεβαιώνουν με στόμφο ότι “νεκροί στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν”. Δεν τους λένε φυσικά όλη την υπόλοιπη ιστορία. Γιατί το Πολυτεχνείο και η ιστορία του δεν είναι μόνο οι νεκροί του την ύπαρξη των οποίων αρκετοί αμφισβητούν.

Πέθανε ο ιδρυτής της εταιρίας μινιατούρων Majorette



ΕΜΙΛ ΒΕΡΟΝ
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Εμίλ Βερόν, ο ιδρυτής της εταιρείας που κατασκεύαζε τις διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο, μινιατούρες αυτοκινήτων Majorette.
Φωτογραφία: lepoint.fr
Φωτογραφία: lepoint.fr
Γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 1925, ο επικεφαλής της επιχείρησης από την Λυών ξεκίνησε να ασχολείται με την βιομηχανία του παιχνιδιού ως διευθυντής της εταιρείας Norev (αναγραμματισμός για το επίθετό του Veron), την οποία ίδρυσε ο αδελφός του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το 1961 ο ίδιος ο Εμίλ Βερόν ίδρυσε την εταιρεία Rail-Route Jouets, η οποία ύστερα από πέντε χρόνια μετονομάστηκε σε Majorette κι έγινε ο κυριότερος κατασκευαστής στη Γαλλία των αυτοκινήτων-μινιατούρες και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας Matchbox του Λονδίνου.
Παρότι οι περισσότερες μινιατούρες της ήταν γαλλικά αυτοκίνητα όπως Peugeot και Renault, η Majorette κατασκεύαζε και άλλης προέλευσης μινιατούρες, όπως των Αμερικανικών General Motors, Ford και Chrysler και των Ιαπωνικών Nissan και Toyota.

Η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους στη Τουρκία: οι Κούρδοι απαιτούν τη παρουσία τρίτου μέρους

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας (κουρδικός ιστοτόπος στη Γαλλία)     (μτφ. Κριστιάν)
undefined
Η τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν επιτρέπει την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, που έχει μπλοκαριστεί από τον Οκτώβριο. Αν η τουρκική κυβέρνηση επιμένει σε αυτή τη γραμμή, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) έχει ήδη ανακοινώσει τη διακοπή της απόσυρσης των μαχητών του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενεργεί σύμφωνα με το πνεύμα της ειρηνευτικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο από τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν από τη φυλακή του Ιμραλί.

Χ.Α.: Μήνυση κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων»


Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατέθεσε μήνυση κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων» για την υπόθεση που αφορά αξιόποινες πράξεις μελών του κόμματος.

Στην επτασέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατονομάζονται οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων για τους οποίους σημειώνεται ότι οι μαρτυυρίες τους είναι αμφισβητήσιμες, όπως και οι πληροφορίες που έχουν παράσχει για τη δομή και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Turkey has increasingly authoritarian way of government, Swoboda says




Hannes Swoboda. (Photo: Today’s Zaman, Kürşat Bayhan)
Hannes Swoboda, president of the Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament, said on Friday in İstanbul that Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan has an ever more authoritarian way of governance as he argued that Turkey is moving away from EU values and principles.

Επιγραφή σε δωρική διάλεκτο μαρτυρεί Ναό του Ποσειδώνα στην πόλη Νεσέμπαρ (Μεσημβρία)


Επιγραφή σε δωρική διάλεκτο μαρτυρεί Ναό του Ποσειδώνα στην πόλη Νεσέμπαρ (Μεσημβρία)
Στην Μεσημβρία κατά την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεως στον ναό ρυθμού βασιλικής (XIII- XIV αι.) της Αγίας Παρασκευής ανακαλύφθηκε επιγραφή σε δωρική διάλεκτο, αφιερωμένη στον θεό Ποσειδώνα.Η μαρμάρινη στήλη – μπλοκ με την επιγραφή είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά του ναού και μαρτυρεί, ότι η εκκλησία κτίστηκε επάνω από τα ερείπια του αρχαίου ναού. Τα έργα συντήρησης αποτελούν μέρος του μεγάλου προγράμματος «Πίστη στην Μεσημβρία».

Αρχαιολογικά ή γεωλογικά τα μυστηριώδη ευρήματα του Αλυκανά;



Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση των ευρημάτων στη θάλασσα του Αλυκανά στη Ζάκυνθο, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από δύτες αρχαιολόγους και την παρέμβαση στο ζήτημα αυτό του καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Σταματάκη μετά από πρόσκληση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων…Ο κ. Σταματάκης μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας που διεξήγε στη θαλάσσια περιοχή Αλυκανά, μίλησε «για γεωμορφές σπάνιου χαρακτήρα, οι οποίες έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων στον κόσμο». Έχοντας λάβει σχετικό υλικό το οποίο έχει αποσταλεί στα εργαστήρια για έρευνα, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δίνει μια νέα διάσταση στις εκτιμήσεις για τα ευρήματα, η οποία απομακρύνεται από την αρχική εκτίμηση περί υλικών από αρχαία κτίρια.

H συγκλονιστική φωτογραφία που όλοι οι γονείς πρέπει να δείξουν στους γιους τους [εικόνα]


H συγκλονιστική φωτογραφία που όλοι οι γονείς πρέπει να δείξουν στους γιους τους [εικόνα]

Η βία δεν αφορά ποτέ σε μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων και συμπεριφορών, αλλά ολόκληρα κοινωνικά σώματα.
Ακόμη και όταν αυτή ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες, αυτό συνιστά σύμπτωμα μιας συνολικότερης κοινωνικής παθογένειας που ξεπερνά τα στενά όρια του οίκου. Η καταπολέμησή της είναι υπόθεση συλλογική και μας αφορά όλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ Η γέννηση του


 
 
 
 
 
 
1 Vote

ios1011
Η πάταξη της κοινωνικής αντιπολίτευσης με δυναμικές μεθόδους που παρακάμπτουν τη δημοκρατική νομιμότητα δεν είναι καθόλου πρόσφατη υπόθεση.
 
Με τον όρο «βαθύ κράτος» υποδηλώνεται ένα άτυπο πλέγμα το οποίο συγκροτείται διαχρονικά στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού, σε στενή επαφή με εξωθεσμικούς παράγοντες και μερίδα του πολιτικού προσωπικού, διαπερνάται από την αντίληψη ότι τα εθνικά συμφέροντα παρεμποδίζονται από τη λειτουργία των δημοκρατικών κανόνων και τις «υπερβολικές» ελευθερίες που έχουν «παραχωρηθεί» σ’ έναν «ανώριμο» πληθυσμό, αναλαμβάνει δε εν κρυπτώ να εφαρμόσει την «εθνικά ορθή» πολιτική με δραστηριότητες που κινούνται στο μεταίχμιο κρατικής δραστηριότητας και «ιδιωτικής» κινητοποίηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας εκλέχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές οργανώσεις


undefined
 
Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας  των Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, επανεξελέγη πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές οργανώσεις στον κόσμο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Στην Ελλάδα της κρίσης…






 
Πέθανε από την πείνα, ετών 16, στην Πλατεία Αμερικής…Παρασκευή 22.11.2013. Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ενα παληκάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και …
ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες. Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες. Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο. Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

undefined
Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας. Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μετσπολεμικά, οι έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό…