Ετικέτες

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΡΕΚΟΡ ΥΨΟΥΣ 200 ΔΙΣ ΤΟ 2013!


 
Γερμανια
ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ “ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-EE
Εμπορικό πλεόνασμα μαμούθ,ύψους 200 δις ευρώ πάνω από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας (183 δις),σημείωσε το 2013 η Γερμανία!!!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο μεγάλος κερδισμένος της ευρωζώνης και της λιτότητας είναι το Γερμανικό κεφάλαιο και ειδικότερα η μεγάλη εξαγωγική βιομηχανική μηχανή της Γερμανίας.
Διχασμένοι εμφανίζονται οι ευρωβουλευτές σχετικά με την πρόσφατη «επίπληξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Γερμανία για το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, το οποίο πέρσι σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, πλησιάζοντας τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για πρώτη φορά, η Κομισιόν ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι το γερμανικό πλεόνασμα καταγράφεται και επισήμως ως «οικονομική ανισορροπία» που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης. Μέχρι σήμερα οι επιπλήξεις αφορούσαν μόνο χώρες με υπερβολικό έλλειμμα, όπως η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ένα εμπορικό πλεόνασμα πάνω από 6% του ΑΕΠ θεωρείται «ανισορροπία» και επισύρει κυρώσεις, όπως συμβαίνει και με ένα έλλειμμα προϋπολογισμού άνω του 3%.

IISCA think tank: Σε περίπτωση συμμαχίας Ρωσίας Ισραήλ.



15.3.2014

Η ανάλυση έχει προκύψει από την δική μας ομάδα στο IISCA και μπορεί να είναι μεν λιτή αλλά είναι αρκούντως περιεκτική και έχει σαφώς μια σημασία πράξης κλειδί που θα ανέτρεπε ριζικά και ολοκληρωτικά το σκηνικό σε όλη την περιοχή της Μ.Ανατολής και όχι μόνο.




Θέμα: 

Μια πιθανή συμμαχία της Ρωσίας με το Ισραήλ.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε δει μια απομόνωση των κύκλων των Σημιτικών πράξεων στις ΗΠΑ και μια πολύ έντονη άρνηση και αντίδραση από το Ισραήλ σε πάρα πολλά θέματα που δεν βρήκε στήριξη από ΗΠΑ.

Το θέμα του Ιράν, το θέμα της Τουρκίας, στο θέμα της Συρίας κτλ.. είναι μόνο μερικά από τα σημεία ανίχνευσης προβλημάτων με το Ισραήλ και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Ομπάμα στις ΗΠΑ.

Φυσικά , υπήρξε μια μεγάλη επιδότηση από πλευράς ΗΠΑ για να αναπτυχθεί το rocket DOME που προστατεύει το Τελ Αβίβ και έχει περάσει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά το εξοπλιστικό αλλά παραμένει το γεγονός πως το Ισραήλ είναι σε προβληματισμό σχετικά με τις προθέσεις του Ομπάμα.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα-θεωρία.

Αν πούμε πως το διπλωματικό σώμα της Ρωσίας είναι τόσο ικανό όσο δείχνει και αν ως αντίδραση στα μέτρα που θα επιβληθούν θελήσει να βρει οικονομικό άνοιγμα προς τα Νότια.. προς την Μ.Ανατολή (όπου και ήδη αναλυτές σε ΗΠΑ ανησυχούν για την στάση της Ρωσίας σε Ιράν), θα μπορούσε να συνάψει συμφωνία οικονομική και στρατιωτική φύσεως με το Ισραήλ;

Τα σημεία κλειδιά θα ήταν πως:

1. Ο υπολογισμός από το Ισραήλ στο παρόν χρονικό διάστημα στο πόσο συμφέρει μια συμμαχία συμφερόντων με Ρωσία (όχι εξάρτησης όπως αυτή με ΗΠΑ) όπου θα έχει και την αντίστοιχη συμμαχία θέσεων σε διπλωματικό επίπεδο σε Συρία, Ιράν κτλ. Τι κέρδος θα είχε αυτό από την κατάσταση αλλά και πως θα λειτουργούσε πλέον ως μοχλός πίεσης προς τις ΗΠΑ.

2. Η Ρωσία θα είχε ένα πρόσκαιρο μεν, αλλά μεγάλο κέρδος που θα στρίμωχνε πολύ άσχημα την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και συνάμα θα είχε ένα τεράστιο σημείο πρόσβασης στην Μεσόγειο , ενώ ταυτόχρονα θα συνοδευόταν και μια ιδιαίτερη πολιτική αποδεικνύοντας πως έχει ανοχή σε πολυπολικότητες και ανεξιθρησκεία όπως ευαγγελίζεται ο Πούτιν και η διπλωματική του ομάδα. Είναι γνωστό άλλωστε πως η Ορθόδοξη εκκλησία σήμερα είναι σε καλό σημείο επαφών με τους Ραβίνους του Ισραήλ. Πρόσκαιρα και εκεί.

Δεύτερο μέρος εδώ και η ολοκληρωτική παρέμβαση σε ενεργειακά πεδία, σκεπτόμενος πως το Ισραήλ έχει λόγο στα αέρια της Κύπρου.

Για την δε Ευρώπη κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτα ενοχλητικό που θα έβλεπε πλέον να αποκόπτεται και από περιοχές με πετρελαϊκή παροχή , έχοντας την Ρωσία να στηρίζει Ισραήλ (Κύπρος , Αέριο)... την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράν. 

Για την Τουρκία το να έχει μια συμμαχία αντιπάλων από Βορά και Νότο με τεράστια διπλωματική και στρατιωτική ισχύ , θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Ενώ για εμάς θα ήταν το υπέρτατο πλεονέκτημα δεδομένου πως έχουμε συμμαχία με  Ισραήλ και θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε πολύ γρήγορα την Ρωσία.

Ποία τα μειονεκτήματα.

Το πρόσκαιρο μιας τέτοιας πράξης. Δεδομένου πως το κλειδί μιας τέτοιας στάσης θα είναι το Ισραήλ και τα θέλω του, η ημερομηνία λήξης μια τέτοιας κατάστασης θα ήταν άγνωστη αλλά σίγουρα όχι μακροπρόθεσμη. Κυρίως διότι η σχέση εξάρτησης που έχει η χώρα αυτή με τις ΗΠΑ είναι μακροπρόθεσμη και έχει διαταραχθεί λόγω της κυβέρνησης Ομπάμα και της στάσης γενικότερα των Δημοκρατικών εκεί. Παρόλα αυτά το Ισραήλ φαίνεται θετικά προσκείμενο σε μια τέτοια κατάσταση ( δηλώσεις Lieberman , δηλώσεις Νετανάχιου)

Εκτός αυτού, η Ρωσία έχει διατυπωμένες αντίθετες απόψεις με κάποιες θέσεις του Ισραήλ και αυτό θα έντεινε σημεία τριβής.

Το δεύτερο σημείο είναι η πόλωση που θα υπήρχε με τον Ισλαμικό κόσμο. Με τους Τζιχαντιστές δηλαδή που έτσι και αλλιώς έχουν στήριξη από την κυβέρνηση Ομπάμα (έστω και μερικώς) και σε μια τέτοια συμμαχία (κυρίως στο θρησκευτικό κομμάτι) θα έδινε τροφή στο σενάριο της "σύγκρουσης πολιτισμών", με αναφλέξεις τόσο σε Μ.Ανατολή, όσο και στον Καύκασο. Το πόσο αυτό θα ήταν επικίνδυνο έχει να κάνει με το πόσο θα έχει χτυπηθεί και εξασθενίσει από τις πράξεις της Ρωσίας εντός χώρας και στο εγγύς εξωτερικό της.. αλλά και στο πόσο το Ισραήλ θα μπορεί να συνεργαστεί περισσότερο με Σ.Αραβία και Αίγυπτο που έχουν αποκηρύξει την Μουσουλμανική αδελφότητα.

Έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό , υπενθυμίζω πως είναι μια ανάλυση που στηρίζεται σε υποθετικά σημεία διπλωματίας και δεδομένα δράσης-αντίδρασης που πάντα επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες. Παρόλα αυτά όμως, είναι ένα σενάριο που έχει δοθεί και επίσημα από το IISCA σε μια αναλυτική θέση , τόσο για τα παραπάνω όσο και για το τι σημαίνει για την Ελλάδα αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα δεδομένα στον πλανήτη αλλάζουν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εφόσον έχει έστω και μερική λογική βάση και μπορεί να έχει μια φυσική εξέλιξη με τα θετικά και τα αρνητικά του.

Για το Geopolitics.com.gr

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Ιδιοκτήτης IISCA group/think tank.
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

ΠΕΡΙ ΚΡΙΜΕΑΣ (Mικρή συλλογή άρθρών)

15.03.2014

Του Dimitar Bechev

Αν και θα ευχόταν να είναι αλλιώς, η Τουρκία δεν μπορεί να αποφύγει την εμπλοκή της στην κρίση της Κριμαίας. Ο ισχυρός πληθυσμός των 260.000 Τατάρων της χερσονήσου, σχεδόν το 15% του συνολικού πληθυσμού, δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό. Εθνικά, γλωσσικά και με βάση τη θρησκεία (σουνίτες ισλαμιστές), οι Τατάροι είναι πολύ κοντά στους Τούρκους. Αρκετά εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν ρίζες Τατάρων λόγω των διαδοχικών κυμάτων μετανάστευσης, καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέλαβε την Khanate της Κριμαίας, τo 1783. O Yusuf Akcura, ένας από τους ιδρυτές του τουρκικού εθνικισμού, ήταν επίσης Τατάρος (προερχόμενος ωστόσο από την περιοχή του Βόλγα και όχι από την Κριμαία).

Αυτές τις ημέρες, ο τουρκικός Τύπος είναι γεμάτος με άρθρα και σχόλια που ζητούν από την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της και να προστατέψει την μειονότητα των Τατάρων, που είναι φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση του Κιέβου, από την ρωσική εισβολή. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, εισάκουσε την έκκληση, υποσχόμενος να επεκτείνει την προστασία.

Ωκεανός βαθιά στο εσωτερικό της Γης;


Ωκεανός βαθιά στο εσωτερικό της Γης;


Ένας εξαιρετικά σπάνιος πολύτιμος λίθος πυροδότησε υποψίες των επιστημόνων ότι εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης υπάρχουν κρυμμένοι ωκεανοί.
Και το όνομά του – ringwoodite! Ο λόγος για τον πολύτιμο λίθο ο οποίος δημιουργείται όταν η ολιβίνη, ένα υλικό που είναι εξαιρετικά συχνό στον μανδύα της Γης, βρίσκεται υπό πίεση. Όταν είναι εκτεθειμένος σε περιβάλλοντα με λιγότερη πίεση, μετατρέπεται εκ νέου σε ολιβίνη. Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί σε μετεωρίτες και είχε δημιουργηθεί σε εργαστήρια, αλλά έως τώρα δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ σε ένα δείγμα του μανδύα της Γης.

Γιατί στην Αγγλία οδηγούν ανάποδα στην αριστερή λωρίδα;



Την εποχή του Μεσαίωνα, οι καβαλάρηδες κινούνταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου για να έχουν το δεξί τους χέρι ελεύθερο σε περίπτωση που έπρεπε να τραβήξουν το σπαθί τους για να αμυνθούν

Tι μας διδάσκει η ιστορία για την κρίση στην Ουκρανία





Όποια δύναμη επιθυμεί να έχει παγκόσμια επιρροή πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό της το δόγμα Μακιαβέλι για την ισορροπία συμφερόντων, και να μην χάνει ποτέ την σκληρή πραγματικότητα ότι η σταθερότητα προέρχεται μέσα από την ισορροπία δυνάμεων και όχι μέσα από την ηγεμονία.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και 28 τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και αντιπάλων τους στο Ντονέσκ

Η κρίση στην Ουκρανία είναι αναμφίβολα ένα θέμα το οποίο τάραξε τα νερά του διεθνούς συστήματος και ενεργοποίησε την παραδοσιακή διπλωματία, η οποία λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Σε καθημερινή βάση εδώ και αρκετές εβδομάδες, γράφονται εκατοντάδες αναλύσεις και άρθρα στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, για το τι σημαίνει αυτή η κρίση, τις επιπτώσεις που θα έχει στο διεθνές σύστημα, στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, στις σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε μια σειρά άλλα σοβαρά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Καταδικάζουν την ουκρανική «κυβέρνηση απατεώνων» οι Έλληνες από την πρώην ΕΣΣΔ

RIA Novosti, Γενάντι Μέλνικ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κοντά στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν χθες οι Ελληνες από την πρώην ΕΣΣΔ, καταδικάζοντας τις προσπάθειες της «κυβέρνησης απατεώνων» του Κιέβου να σπέρνει έχθρα μεταξύ των λαών, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποφοίτων Πανεπιστημίων της πρώην ΕΣΣΔ και των Ρώσων συμπατριώτων στην Ελλάδα, Παναγιώτης Ξανθόπουλος
«Στη συγκέντρωση ήρθαν περίπου 120 άτομα. Μας προσκάλεσαν στην πρεσβεία, καταθέσαμε υπομνήματα στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα. Στη διαδήλωση κάλεσα τους Σλάβους να ενωθούν, έλεγα ότι δεν χρειάζονται την παρέμβαση κανενός, ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να πιστεύει ότι χρειάζεται την Ευρώπη - αντίθετα, η Ευρώπη είναι που χρειάζεται την Ουκρανία με ηγέτες όπως Γιατσενιούκ» είπε ο Ξανθόπουλος.

Μαζική προσγείωση αλεξιπτωτιστών, η πρώτη στην ιστορία της Ρωσίας, στην Αρκτική για στρατιωτική άσκηση

Tάγμα 350 αλεξιπτωτιστών της 98ης μονάδας του ρωσικού στρατού προσγειώθηκε επιτυχώς στο έδαφος του νησιού Κότελνι στη Σιβηρία, στις 3.30 ώρα Μόσχας. Πρόκειται για την πρώτη μαζική προσγείωση αλεξιπτωτιστών στην Αρκτική στην ιστορία της Ρωσίας!

Το στοίχημα της Ρωσίας στην Ουκρανία-Κριμαία με φόντο και τη Μεσόγειο

Ρωσία: Νικητής και ηττημένος
του Σάββα Καλεντερίδη
Ήταν τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που η Σοβιετική Ένωση, παρότι είχε χάσει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της στις επικές μάχες εναντίον των μεραρχιών του Χίτλερ και ως συνέπεια της συμμετοχής της στον πόλεμο, κυρίως λόγω της υπεροχής του πολεμικού υλικού που χρησιμοποιούσε και των γρήγορων αντανακλαστικών της, κατελάμβανε τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία, την Ανατολική Γερμανία, την Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία, ενώ εγκαθιστούσε τη δική της επιρροή και στα Βαλκάνια, πλην Ελλάδος, με την Αυστρία να παραμένει ουδέτερη χώρα, κοινή συναινέσει.
Ήταν η πρώτη φορά που ο ρωσικός παράγοντας έφθανε στην καρδιά της Ευρώπης, ένα άπιαστο όνειρο του Μεγάλου Πέτρου, που έμελλε να το πραγματοποιήσει ένας Γεωργιανός, ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. 
Από την επόμενη Διάσκεψης του Πότσδαμ, που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 1945, άρχισε ο σχεδιασμός από πλευράς της Δύσης για την απώθηση του ρωσικού παράγοντα προς τα ανατολικά, μακριά από τις θερμές θάλασσες και όσο πιο κοντά στα Ουράλια όρη. Αυτός ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δύσης.

Κινήσεις για Βασιλικό κόμμα (πρίγκιπα Παύλου) ... απο εφοπλιστές του Λονδίνου !


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Κεντροδεξιά. Ζυμώσεις που, όπως εκτιμούν έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν -μετά τις ευρωεκλογές- στη δημιουργία νέου πολιτικού, πατριωτικού πόλου.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε άλλο παρά τυχαία υπήρξε η παρουσία του τέως υπουργού Αμυνας και στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου στην επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον βασιλιά Παύλο, παρουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας.

Εξακολουθεί να ελπίζει ο Ομπάμα



Εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί μία διπλωματική λύση στο ζήτημα της Κριμαία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προειδοποιώντας ωστόσο τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» αν αποτύχει η οδός της διπλωματίας.

Ποια Ελλάδα θέλουμε πραγματικά;




“Στα γραπτά μου, χαρακτηρίζω συχνά την Ελλάδα ως την “χώρα των υποκριτικών εκπλήξεων”. Κάποια στιγμή ένα θέμα, συχνά για λόγους τραγικούς, έρχεται στην επιφάνεια. Αρχίζει ο χορός της εκπλήξεως, των επιφωνημάτων και της καταδίκης. Ότι ωστόσο κάποια στιγμή θα φτάναμε εκεί, κάποια στιγμή θα είχαμε θύματα, κάποια στιγμή θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια, είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτονόητο…”

«Ξεπούλημα», «Πλουτοκρατία», «Κατοχή» - Τι κακόηχες λέξεις… Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


Μετά τον ΟΠΑΠ, τώρα πήρε σειρά το Ελληνικό, των 6.500 στρεμμάτων και των 400 κτιρίων, το
οποίο πάνε να το δώσουν στον… έναν (και πάλι) μειοδότη, έναντι τιμήματος που ανέρχεται σε λιγότερο από 80 ευρώ το τετραγωνικό!!!

Το μυστικό που χτίστηκε η Αγία Σοφία



Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά η μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 – 1261 κατά την οποία ήταν ρωμαιοκαθολικός ναός, ενώ μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο.

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου του 360.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


Τρεις όρους έχει θέσει στους Δυτικούς ο Πούτιν για να μην εισβάλει στην Ουκρανία, τους οποίους και απαίτησε εν ψυχρώ η Μόσχα από τους Δυτικούς, κατά τις επαφές Λαβρόφ – Κέρι στις 5 Μαρτίου στο Παρίσι, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ουκρανίας.

Οι τρεις αυτοί απαιτητικοί όροι, εξηγούν την τεράστια κινητοποίηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ολοφάνερη προετοιμασία της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία, την οποία παρακολουθεί και ξεδιπλώνει συνεχώς το ΣΠΑΕΙ!
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΙ
Αυτοί λοιπόν οι σκληροί όροι που θέτει ο Πούτιν είναι:
1) Μετακίνηση την ημερομηνίας των Προεδρικών Εκλογών της Ουκρανίας που έχουν οριστεί για τις 25 Μαΐου, ώστε να βρει χρόνο η Ρωσία για να προβάλει νέον υποψήφιο που να εκφράζει τους Ρωσόφωνους και να μετριάσει το αποτέλεσμα και τις συνέπειες
2) Μη είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
3) Μη σύνδεση της Ουκρανίας με την Ε.Ε. κατά την τρέχουσα περίοδο

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ … ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ! ΤΟ ΣτΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚNΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ!


«Έκλεισε» το Συμβούλιο της Επικρατείας την πόρτα των Πανεπιστημίων στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που εισάγονται προνομιακά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με δύο διαφορετικές συνθέσεις και με δύο διαφορετικούς προέδρους (Κωνσταντίνο Μενουδάκο και Σωτήρη Ρίζο) έκρινε ότι τόσο το παλαιό όσο και το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, είναι αντίθετο σε πλειάδα Συνταγματικών διατάξεων.

O νέος ψυχρός πόλεμος μόλις άρχισε -Ρωσική επίδειξη πυγμής στην Κριμαία: «Κατέβασαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος



O νέος  ψυχρός πόλεμος μόλις άρχισε -Ρωσική επίδειξη  πυγμής στην Κριμαία: «Κατέβασαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος
Παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί του αντιθέτου όλες τις προηγούμενες μέρες, ο νέος ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει πλέον αρχίσει. Οι Αμερικανοί έστειλαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να κατασκοπεύσουν τις ρωσικές θέσεις στην Κριμαία, όμως σε μία νέα επίδειξη αποφασιστικότητας η  Μόσχα απάντησε αστραπιαία: Τα ρωσικά ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου κατέβασαν το αμερικανικό αεροσκάφος, με το μήνυμα προς τη Δύση να είναι σαφές: Μην παίζετε μαζί μας, είμαστε αποφασισμένοι για όλα!

Παραγωγή Ελαιολάδου – Αρχαία Ελαιοτριβεία



Το δέντρο της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν ένα σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, εξαγνισμού, ισχύος, νίκης και μετάνοιας, διαδραματίζοντας ένα βασικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων. Η σημασία του ελαιολάδου ήταν επίσης ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το λάδι πέρα από την καθημερινή χρήση του στο φαγητό, χρησιμοποιούνταν και σε διάφορες άλλες εφαρμογές, όπως στη βυρσοδεψία, στην υφαντική, στο φωτισμό, στην αρωματοποιία, στη φαρμακευτική, στην ιατρική, αλλά και σε διάφορες λατρευτικές τελετές.

Προκλητικός ο Ερντογάν -Αποκαλεί τον νεκρό 15χρονο ταραχοποιό και τρομοκράτη

Προκλητικός ο Ερντογάν -Αποκαλεί τον νεκρό 15χρονο ταραχοποιό και τρομοκράτη

14/3/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις
Προκλητικός ο Ερντογάν -Αποκαλεί τον νεκρό 15χρονο ταραχοποιό και τρομοκράτη
Πιο προκλητικός από ποτέ ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του ήταν ένας ταραχοποιός στην υπηρεσία μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης». Την ίδια στιγμή κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική χώρα,  ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέμεινε στην αρχική του θέση πως ο έφηβος, ο οποίος χτυπήθηκε από το περίβλημα ενός δακρυγόνου που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του Ιουνίου δεν είχε βγει εκείνη την ώρα για να αγοράσει ψωμί.

Βασιλικοί τάφοι φέρνουν στο φως την υψηλή τέχνη της Μακεδονίας



  • Συγκινητική και αποκαλυπτική είναι η σκηνή του «νεκρικού θρήνου», έτσι όπως αποτυπώνεται στα νέα ευρήματα των βασιλικών τάφων στις Αιγές. Πέντε νέοι, πλούσια κτερισμένοι, τάφοι, που έφερε πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αναδεικνύουν την υψηλή τέχνη της αρχαίας Μακεδονίας. Σελ. 16
Συγκινητική και αποκαλυπτική είναι η σκηνή του «νεκρικού θρήνου», έτσι όπως αποτυπώνεται στα νέα ευρήματα των βασιλικών τάφων στις Αιγές. Πέντε νέοι, πλούσια κτερισμένοι, τάφοι, που έφερε πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αναδεικνύουν την υψηλή τέχνη της αρχαίας Μακεδονίας. Σελ. 16