Ετικέτες

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Λουκάς Παπαδήμος δηλώνει πικραμένος και έφυγε στο Χάρβαρντ

Ο Λουκάς Παπαδήμος δηλώνει πικραμένος και έφυγε στο Χάρβαρντ
Εφυγε πικραμένος για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ακολουθώντας και αυτός (!) ακαδημαϊκή καριέρα στο Χάρβαρντ.

Κατά εξομολόγηση στενού του συνεργάτη ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται πικραμένος «γιατί δεν περίμενε ποτέ την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε». Είναι πικραμένος διότι εκτέθηκε στην ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη καθώς και για το γεγονός ότι βρέθηκαν 26 βουλευτές (εκτός της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) που ζήτησαν την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή.
Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται διπλά ενοχλημένος, όπως γράφουν τα Νέα, διότι δεν του τηλεφώνησαν ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αν του τηλεφωνούσαν θα τους διαβεβαίωνε ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και δεν πρόκειται να ηγηθεί νέου κόμματος» ισχυρίζονται άνθρωποι από το περιβάλλον του.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα το 2016.>Πηγή: www.iefimerida.gr

Εκκλησία και Αριστερά

του Χρυσοστομου Α. Σταμουλη*
VR_40
Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Αριστερά στην Ελλάδα έρχονται από μια σκοτεινή μήτρα. Στηρίζονται σε αδιάψευστες ιστορικές πράξεις, σε ανομίες και αστοχίες, που έχουν χαράξει ανεπανόρθωτα το κοινό σώμα, αλλά και σε ένα πλήθος προκαταλήψεων και παρεξηγήσεων –αποτέλεσμα απουσίας διάθεσης ανοικτού διαλόγου–, που μεγιστοποιεί το χάσμα που επέβαλε η αγριότητα της Ιστορίας. 
Κάποιες ενδιαφέρουσες και σημαντικές προσπάθειες του νεότερου παρελθόντος κινήθηκαν καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο και άφησαν τους λογαριασμούς με την εναρκτήρια διάθεση ανοικτούς. 
Μαζί, όμως, και μια παρακαταθήκη για συνέχεια.

Γαλλία: Ανακατάληψη του Μάλι ή ένα νέο Βιετνάμ;



Αυτό το ιστολόγιο

Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013


Γαλλία: Ανακατάληψη του Μάλι ή ένα νέο Βιετνάμ;

Οι γαλλικές δυνάμεις ανακατέλαβαν, για λογαριασμό των κυβερνητικών δυνάμεων, της πόλεις του Ντιαμπαλί και Ντουέντζα, οι οποίες βρίσκονται στα κεντρικά της χώρας, με αποτέλεσμα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν να υπογραμμίζει πως ο στόχος των Παρισίων είναι να ανακαταλάβει ολόκληρη τη χώρα.

Το Μουσείο του Λούβρου αποσύρει τη Νίκη της Σαμοθράκης




undefined

Το εκπληκτικό γλυπτό των ελληνιστικών χρόνων που αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκθέματα- πόλους έλξης του μουσείου, από τον Σεπτέμβριο θα κατέβει από το βάθρο τους, στο κεφαλόσκαλο του Λούβρου. Είναι η ώρα να δεχθεί τις φροντίδες του τμήματος συντήρησης του Μουσείου.

Ο κανιβαλισμός των αριθμών


Του Άγη Βερούτη

Ένας καχύποπτος θα πει πως άπτονται στην παρούσα περίοδο, αυτά που είχε πει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του πριν από 2.400 χρόνια, και κυκλοφορούν ευρύτατα στο ελληνικό διαδίκτυο, για το ρόλο της υπερφορολόγησης στην τυραννία:

«... Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος
κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.»

Ο Αθηναίος ρήτωρ Δημοσθένης και το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο των "Άρπαλείων χρημάτων" στην Αρχαία Αθήνα (324 π. Χ.)

Δημοσθένης
Ο Άρπαλος του Μαχάτα (Ελιμιώτης) καταγόταν από παλαιά αριστοκρατική οικογένεια της Μακεδονίας και ήταν παιδικός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Κατά την εκστρατεία του στην Περσία ο Αλέξανδρος τον είχε ορίσει βασικό ταμία και διαχειριστή του βασιλικού θησαυροφυλακίου λόγω ενός σωματικού προβλήματος που είχε. Πριν από τη μάχη της Ισσού (Νοέμβριος 333 π.Χ.), ο Άρπαλος παρασυρμένος από τον Ταυρίσκο, έφυγε μαζί του δυτικά, παίρνοντας μαζί του όλα τα χρήματα της στρατιάς και κατέφυγε στα Μέγαρα.

Ισλανδία: τα χρονικά μιας ματαιωμένης επανάστασης

Σε μια εποχή όπου οι πολιτικές της λιτότητας, φρούτα μιας κακοβαφτισμένης κρίσης, εξαπλώνονται στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αποστασιωμένη μπλογκόσφαιρα, σε αναζήτηση της επανάστασης των πολιτών, ενθουσιάζεται λίγο βιαστικά για την ιδιαίτερη περίπτωση των Ισλανδών.