Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ


ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ

Τελούνται σήμερα οι κηδείες άλλων δύο αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.
Στις δέκα και τριάντα κηδεύεται στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο συνοικισμό Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, ο Κώστας Σίσκου από την Ασσια, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στις 14 Αυγούστου 1974. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο χωριό του και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο Ντι-Εν-Εϊ.


Στις έντεκα θα τελεστεί επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας στη Λεμεσό, η κηδεία του έφεδρου στρατιώτη Θέμη Βλάμη από τη Βώνη Κυθρέας, ο οποίος ήταν τότε 24 ετών. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στη Βώνη και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο Ντι-Εν-Εϊ.

Της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος. Επικήδειο λόγο θα πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

www.kathimerini.com.cy

Αναδιοργανώνει τις εφεδρείες ο Αρχηγός της Εθνικής ΦρουράςΣΆΒΒΑΤΟ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Αναδιοργανώνει τις εφεδρείες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς


Στη διαταγή σημειώνεται σειρά από εκπαιδεύσεις από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι έφεδροι και σε κάθε περίπτωση να αναλύεται ο σκοπός και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (φωτ. αρχείου).
Στη διαταγή σημειώνεται σειρά από εκπαιδεύσεις από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι έφεδροι και σε κάθε περίπτωση να αναλύεται ο σκοπός και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (φωτ. αρχείου).

Λευκωσία: Αλλαγή της εικόνας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της πλειοψηφίας των εφέδρων στρατιωτών επιχειρεί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Με διαταγή του η οποία αποστάληκε σε όλες τις μονάδες και τα τμήματα επιστράτευσης, κατέστησε σαφές ότι επιβάλλεται η αναδιοργάνωση της εφεδρείας.

Τάφηκαν μαζί πατέρας και αγνοούμενος γιος Άλλη μια συγκλονιστική ιστορία της τραγωδίας του '74 στην Αργάκα της ΠάφουΣΆΒΒΑΤΟ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Τάφηκαν μαζί πατέρας και αγνοούμενος γιος Άλλη μια συγκλονιστική ιστορία της τραγωδίας του '74 στην Αργάκα της Πάφου

Φωτογραφία
Ο 80χρονος πατέρας του αγνοούμενου στρατιώτη, Χαράλαμπος Κυπρή, άφησε την περασμένη Τετάρτη την τελευταία του πνοή, χωρίς να προλάβει να θάψει με τον πρέποντα τρόπο τον γιο του, αλλά και χωρίς να ξέρει για τα ανδραγαθήματα του 17χρονου παλληκαριού.
Πατέρας και γιος, που από το 1974 ήταν αγνοούμενος,
αναπαύθηκαν μαζί χθες στην κοινότητα διαμονής της οικογένειας, την Αργάκα της Πάφου. Η συγκλονιστική ιστορία είναι μια από τις πολλές άγνωστες μέχρι πρόσφατα τραγωδίες που προκάλεσε η τουρκική εισβολή και η «κάθαρση» επήλθε συνεπεία του χρόνου και των επιστημονικών διαδικασιών στα εργαστήρια της διερευνητικής επιτροπής.