Ετικέτες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ:ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ποιο ήταν το fast food των Βυζαντινών και τι έπιναν για να ξεδιψάσουν; Ποιο ήταν το πιτεράτο ψωμί και πως υπολόγιζαν τις μερίδες στις ταβέρνες. Οι αρχές τιμωρούσαν τους παραβάτες με κούρεμα και μαστίγωμα


      Από την έκδοση «Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου. Ιστορικά παράδοξα»

Vyzantio_fai
     Όπου δεν πίπτει λόγος… Πολλοί ταβερνιάρηδες, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, νόθευαν το κρασί, προσθέτοντας ποσότητες νερού. Εκτός από αυτό, συχνά εξαπατούσαν τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας δοχεία μικρότερα από το κανονικό. Τέτοια δοχεία ήταν το «μέτρον», που χωρούσε 30 λίτρες, και η «μίνα», που χωρούσε 3 λίτρες. Αν κάποιοι συλλαμβάνονταν να χρησιμοποιούν δοχεία που δεν είχαν τη σφραγίδα του έπαρχου ή ήταν μικρότερα από τα επιτρεπόμενα, μαστιγώνονταν, κουρεύονταν και διαγράφονταν από το σωματείο των καπήλων

Κύκλωμα εκβιαστών: 'Έλα σου εξασφάλισα ένα χιλιαρικάκι ακόμα από ΕΥΔΑΠ'


Οι συνομιλίες του κυκλώματος των δημοσιογράφων, που με στημένα δημοσιεύματα, ζητούσαν χρήματα από τα θύματά τους. Τι κατέγραψε η Διεύθυνση Εκβιαστών
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών, μετά τις συλλήψεις του Π. Μαυρίκου, εκδότη της "Ακρόπολης" και των δημοσιογράφων Π. Μουσσά και Χ. Φράγκου.
AdTech Ad
Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία. Ο Π. Μαυρίκος βαρύνεται και για την πράξη της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Από τις εκθέσεις Απομαγνητοφώνησης Ψηφιακών Δίσκων (DVD), που κατέγραψε η Διεύθυνση Εκβιαστών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αποκαλύπτεται το πώς δρούσε το κύκλωμα και πώς έστηναν παγίδες στα υποψήφια θύματά τους

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ:ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ο σημαδεμένος της Μουσιωτίτσας. Το 11χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από τους Γερμανούς και επέζησε στη σφαγή του χωριού του....
Ο σημαδεμένος της Μουσιωτίτσας...
       Στις 24 Ιουλίου του 1943 ένα γερμανικό αεροπλάνο έκανε μια χαμηλή αναγνωριστική πτήση από το χωριό Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων και έριξε προκηρύξεις. Οι κάτοικοι έτρεξαν να διαβάσουν την προειδοποίηση ότι όποιος θα έβγαινε από το σπίτι του θα τουφεκιζόταν. Πολλοί δεν πίστεψαν την απειλή, η οποία αποδείχθηκε αληθινή. Η σφαγή που προκάλεσαν στη Μουσιωτίτσα οι «επίλεκτοι» της Εντελβάις ήταν ανείπωτη. Η περιοχή θρήνησε συνολικά 152 θύματα. Οι Γερμανοί σκότωσαν ακόμα και μωρά μέσα στις κούνιες τους.

Τι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α” με περίστροφο στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης συνελήφθη αλλά έπεσε από το παράθυρο, ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο..

    Georgios_Peristrofo-Sxina-2-700x487
     Ο δράστης συνελήφθη αλλά έπεσε από το παράθυρο, ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο. Βίντεο με όλα τα πιθανά σενάρια  Ο Χριστιανός – Γουλιέλμος – Φερδινάνδος – Αδόλφος – Γεώργιος, ευρύτερα γνωστός ως Γεώργιος Α΄, ήταν ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Όθωνα και στέφθηκε βασιλιάς τον Οκτώβριο του 1863. Υπήρξε ο μακροβιότερος βασιλιάς των Ελλήνων, από το 1863 μέχρι το 1913, όταν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 18 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Ο βασιλιάς, παρόλο που λίγα χρόνια πριν είχε απειλεί η ζωή του και είχε βιώσει τη δολοφονία του πρωθυπουργού Θεόδωρου Δηλιγιάννη τον Μάιο του 1905, συνήθιζε να κυκλοφορεί με ελάχιστη συνοδεία και φύλαξη.

10 Facts About Albert Speer, the Architect and “good” Nazi?




SpeerAdolf Hitler presenting Albert Speer with an Organization Todt ring in 1943
 
In 1931, a young, ambitious architect named Albert Speer attended a Nazi rally in Berlin. Perhaps he was truly captivated by the message of the National Socialist German Workers Party or maybe the 25-year-old saw an avenue to make a name for himself. History seems to suggest the latter, but either way, this German and Nazi official rose to the peaks of power under Adolf Hitler with a common dream of building a New Germania.

Μηχανή του Χρόνου: Από πού βγαίνει το όνομα του Οβελίξ και τι χρησιμότητα είχαν τα μενιίρ

Τι λένε οι επιστημονικές έρευνες και οι ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί με τα μενίρ του αγαπημένου μας Οβελίξ!
Από τη Μηχανή του Χρόνου:
Οβελίξ, ένας από τους πιο εμβληματικούς ήρωες των κόμικς. Το όνομα αυτού του συμπαθητικού και μερικές φορές λίγο απλοϊκού και «γεροδεμένου» Γαλάτη προέρχεται από τη λέξη «οβελίσκος» και μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους:

Επίσημη συγγνώμη από τον Κλάρκσον



550af6cf8c600

Επίσημη συγγνώμη από τον Κλάρκσον

Μαζί με 130.000 λίρες αποζημίωση, ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear Τζέρεμι Κλάρκσον ζήτησε και επίσημα συγγνώμη από τον Όισιν Τιμόν.
Έληξε και επίσημα το περιστατικό που είχε οδηγήσει στην παύση της μετάδοσης της δημοφιλέστερης παγκοσμίως τηλεοπτικής εκπομπής, του Top Gear από το BBC και στην απόλυση του παρουσιαστή του, Τζέρεμι Κλάρκσον. Το στέλεχος παραγωγής του Top Gear Όισιν Τιμόν είχε υποστεί τη βίαιη έξαρση του ιδιότυπου Κλάρκσον, επειδή το φαγητό που το έφερε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των γυρισμάτων ήταν… κρύο. Αυτό οδήγησε στη ρήξη του BBC με τον παρουσιαστή, ενώ ο Τιμόν είχε υποβάλλει μήνυση, την οποία τελικά απέσυρε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Donald Trump’s campaign of conspiracy theories



Columnist
“They say they found a pillow on his face, which is a pretty unusual place to find a pillow.”
Donald Trump, on the death
Anne Applebaum writes a biweekly foreign affairs column for The Washington Post. She is also the Director of the Global Transitions Program at the Legatum Institute in London. View Archive