Ετικέτες

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 17, 2012
«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος
Σε ηλικία 64 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος. Μάλιστα, τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο newsbomb.gr, προσωπική συνεργάτης του μεγάλου μας ερμηνευτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία θανάτου του κορυφαίου καλλιτέχνη ήταν η ανακοπή καρδιάς.
newsbomb.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αγοράστε το …Ελληνικό νησί των ονείρων σας!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αγοράστε το …Ελληνικό νησί των ονείρων σας!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 17, 2012
Telegraph: Αγοράστε το …Ελληνικό νησί των ονείρων σας!«Καταβρεχτείτε σε ένα ελληνικό νησί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδα Telegraph η οποία προτρέπει τους αναγνώστες της να αγοράσουν ελληνικά νησιά.

Έλληνες, ο πιο πιστός λαός της Ευρώπης

Έλληνες, ο πιο πιστός λαός της Ευρώπης




Τον υψηλότερο δείκτη θρησκευτικότητας μεταξύ των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν οι Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται ως ο πιο "πιστός" λαός της Ευρώπης, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, να ανέρχεται στο 81%. Το αντίστοιχο ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, είναι 52%.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑ ”ΕΛΓΙΝΕΙΑ” ΚΑΙ Τ΄ ΑΛΛΑ…

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑ ”ΕΛΓΙΝΕΙΑ” ΚΑΙ Τ΄ ΑΛΛΑ…

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Απριλίου 17, 2012
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια RA’KI’
ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ….ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…ΩΣ ΠΟΤΕ!!!
Συντομη ιστορια :
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα, είναι μεγάλη συλλογή από μαρμάρινα γλυπτά που μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 από τον Τόμας Μπρους, Ζ’ Κόμης του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το1799 μέχρι το 1803. Εκμεταλλευόμενος την Οθωμανική ηγεμονία στην ελληνική επικράτεια, κατάφερε και απέκτησε φιρμάνι από τον Οθωμανό Σουλτάνο για την αποκαθήλωσή τους από τον Παρθενώνα με σκοπό την μέτρηση και την αποτύπωσή τους σε σχέδια, και στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση και φυγάδευσή τους. Τα γλυπτά αυτά αποθηκεύτηκαν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου το 1816.Το οθωμανικό φιρμάνι, που κατέχει το Βρετανικό Μουσείο “δεν φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Σουλτάνου ή τη συνήθη επίκληση στο Θεό, και χωρίς αυτά, ο Elgin και συνεπώς το Βρετανικό Μουσείο δεν έχουν καμία νομική απόδειξη της κυριότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα “, σύμφωνα με έκθεση ειδικών (Ενημερωτικό Δελτίο, Nov.2008). Το 1936 τοποθετήθηκαν στην έκθεση Duveen που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Από το 1983, με πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, η Ελλάδα έχει καταβάλλει προσπάθειες να φέρει τα Ελγίνεια πίσω στην Αθήνα.