Ετικέτες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μελετημένο σχέδιο τετραήμερης προληπτικής τρομοκράτησης…

 

Κατασταλτικό πογκρόμ μετά την πορεία του Σαββάτου στα σκοτεινά, στα μουλωχτά…

exa061214
«Γράφει η Νατάσσα Κεφαλληνού»
Λοιπόν καθόλου δεν με εντυπωσίασε ο τρόπος καταστολής των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη 2014. Όχι δεν έπεσα από τα σύννεφα με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ούτε σοκαρίστηκα με τα βίντεο των δεκάδων ασφαλιτών που συνέδραμαν τα ΜΑΤ, ούτε με το φύτεμα μολότοφ -πάλι από άνδρα των ΜΑΤ- σε τσάντα συλληφθέντα, ούτε έμεινα άφωνη με τις εκατοντάδες αναίτιες «προσαγωγές στο σωρό» και τις δεκάδες συλλήψεις, ούτε με την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ούτε με τους ξυλοδαρμούς και τους ψεκασμούς των διαδηλωτών, ούτε με τους προληπτικούς ελέγχους, τις απειλές και την αστυνομική βία σε ρεπόρτερ και δημοσιογράφους. Με εξαίρεση την εμφάνιση της αύρας στην πλατεία Εξαρχείων, το έργο το έχω δει να παίζεται πολλές φορές, με τις ίδιες ακριβώς σκηνές σε όλες τις μεγάλες, συγκρουσιακές ή μη, πορείες από το 2008 και ύστερα.

Βραβεία Κουν ή ξύπνα Κάρολε να δεις!




Διονύσης Τσακνής
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Ωραία!!!
Θα πει όμως κάποιος: Και ποια είν’ η τάξη; Πώς ορίζεται; Ποιοι οι όροι που τη διέπουν; Μήπως ίσως ο υποκειμενισμός του καθενός, προσδιορίζει εκ των προτέρων τα όριά της; Ωραία ερωτήματα για συζητήσεις σκεπτικιστών, που μάλλον έχουν εξορίσει απ’ τη συλλογιστική τους την ύπαρξη της αντικειμενικής θεώρησης της πραγματικότητας.
Παίρνω το μέρος των εν λόγω (σκεπτικιστών) και απαντώ: Όντως δεν υπάρχει αντικειμενική θεώρηση της πραγματικότητας, τουλάχιστον όσον αφορά στο βίωμα.
Εξηγούμαι:

Κάντε τον Σάκη Ρουβά Πρόεδρο της Δημοκρατίας



IMG_0494-0.JPG
Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την επίθεση της ηθοποιού, Χρυσούλας Διαβάτη, στον Σάκη Ρουβά και όλους τους νεαρούς και νεαρές ηθοποιούς οι οποίοι έγιναν πασίγνωστοι στο ευρύ κοινό επειδή έχουν ωραίο κώλο και κοιλιακούς-φέτες.Η Χρυσούλα Διαβάτη κλήθηκε να λάβει τιμητική διάκριση από το θεσμό των βραβείων Κάρολος Κουν στο Μέγαρο Μουσικής. Η ίδια αποκάλεσε τον εαυτό της “γριά” -που είναι- και δήλωσε έκπληκτη από την απόφαση των διοργανωτών να τιμήσουν τον Σάκη Ρουβά με το βραβείο “Αρχαίο Δράμα” για την συμμετοχή του στις Βάκχες.
Βέβαια, δεν τον κατονόμασε, αλλά είπε μέσες-άκρες ότι ο κάθε τυχάρπαστος που έχει ωραία βυζιά και αρχαιοελληνική μύτη δηλώνει και ηθοποιός.
Καταρχάς θέλω να δηλώσω ότι δεν είδα τις Βάκχες με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Διονύσου, όμως είμαι βέβαιος ότι ο Σάκης έσκισε.

Η ελευθερία του γερακιού!


 


1 Vote


Καμιά δεκαριά χρόνια πριν, σε μια άκρη του νοτιοανατολικού Αιγαίου, η μοίρα θέλησε να γνωρίσω τον Σαχάν! Πρόσφυγας, κράμα Συρίας και Παλαιστίνης, εύστροφος, γεμάτος όρεξη για τη ζωή, με όνειρο να φτάσει στην Αγγλία, εκεί που βρίσκονταν ήδη ο αδερφός του και η κοπέλα του και να δουλέψει ως κομμωτής, καθώς αυτό έμαθε καλά, όπως έλεγε, να κάνει!
Μιλήσαμε πολλά βράδια και εθίστηκε στον… φραπέ, καθώς τα ξενύχτια και οι κουβέντες κρατούσαν ως το πρωί! Λέγαμε για τις ζωές μας, για την Πίστη και τον Θεό μας και είδαμε ότι λίγα είναι αυτά που μας χωρίζουν. Ένα απ’ αυτά ήταν το ότι οι δικοί του είχαν βομβαρδιστεί και αυτός αγνοούσε την τύχη τους, σε αντίθεση με μένα που, αρκετά συχνά, μιλούσα τηλεφωνικά με την «μάνα Σαλονίκη», προσπαθώντας να καθησυχάσω γονείς, αδέρφια και φίλους για την άστατη, αλκοολικά αμαρτωλή ζωή μου. Εξάλλου, σε λίγο καιρό θα ανέβαινα πάνω, μόνιμα. Αυτός είχε διαγράψει το μόνιμος απ’ το λεξιλόγιο και τη ζωή του, θέλοντας (;) και μη, κάνοντας… αναγραμματισμό και ζητώντας, απλά, να είναι νόμιμος!