Ετικέτες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πούτιν στο Κρεμλίνο. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να μιλούν μαζί της με τη «γλώσσα της ισχύος»!


Πούτιν στο Κρεμλίνο. Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να μιλούν μαζί της με τη «γλώσσα της ισχύος»!

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Ιουνίου 28, 2012
Μιλώντας στην εορταστική δεξίωση στο Κρεμλίνο, προς τιμήν των αποφοίτων των στρατιωτικών ακαδημιών και πανεπιστημίων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας είναι η άμεση αντίδραση σε οποιεσδήποτε απειλές, η διασφάλιση της ειρήνης και των συμφερόντων της Ρωσίας.
Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η «δημιουργία ενός σύγχρονου στρατού, η εδραίωση της ασφάλειας της χώρας, είναι αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα».«Χαράζοντας την αμυντική μας πολιτική, θα είμαστε προσανατολισμένοι στις πιο σύγχρονες τάσεις στη στρατιωτική τέχνη και επιστήμη και στη βάση τους θα συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων», είπε ο πρόεδρος.
σσΑ.  Πριν από λίγο η Τουρκία παραδέχτηκε ΕΠΙΣΗΜΑ, ότι μετέφερε δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία.

Κατά της Μέρκελ και οι ίδιοι οι Γερμανοί


Κατά της Μέρκελ και οι ίδιοι οι Γερμανοί

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 28, 2012
Κατά της Μέρκελ και οι ίδιοι οι Γερμανοί
Κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ, στρέφονται πια και οι ίδιοι οι Γερμανοί.
Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, το 58,9% των Γερμανών, θεωρεί ότι η πολιτική σωτηρίας του ευρώ που εφαρμόζει η Καγκελάριος, δεν είναι η σωστή. Αντιθέτως, το 41,1% θεωρεί ότι ακολουθείται η ενδεδειγμένη πολιτική.
Όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι σε ό,τι αφορά το εάν στο πλαίσιο της αποψινής Συνόδου Κορυφής η κυρία Μέρκελ θα καταφέρει να επιβάλει τις θέσεις της σε μεγάλο βαθμό, με το 36% να εκφράζει την εμπιστοσύνη του και το 35% να υποστηρίζει το αντίθετο.
Συντριπτική ωστόσο (67,4%) είναι η πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι, σε σχετικό ερώτημα, τοποθετούνται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τα θεμελιώδη ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και σε ποσοστό 35,3% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ήδη ότι διαφωνούν με την μεταβίβαση εξουσιών στις Βρυξέλλες. Στο 23% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, ενώ το 41,7% θεωρεί ότι η πολιτική που ασκείται για την αντιμετώπιση της κρίσης καταστρέφει την δημοκρατία στην Ευρώπη.

ΠΡΩΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Η μακρά και συναρπαστική πορεία του Ελληνικού εθνικού συμβόλου αρχίζει τα πρώτα χρόνια μετά την αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, το 1453. Το 1464 ο Πελοπονήσιος Κρονόνδειλος Κλαδάς ύψωσε στη Μάνη και στη Χειμάρρα πορφυρή σημαία επαναστατική με τον δικέφαλο αετό, διακηρύσσοντας τη συνέχεια με τη Βυζαντινή αυτοκρατορία και την πίστη στην εθνική αναγέννηση.

Τερμίτες στα θεμέλια της Εθνικής μας ταυτότητας….

Τερμίτες στα θεμέλια της Εθνικής μας ταυτότητας….

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 25, 2012
Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Αναρωτιέμαι πώς μας έφεραν μέχρι εδώ, μας πλάνεψαν με την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πλούσιοι, και κατάντησαν την Ελλάδα ανυπόληπτο πτωχοκομείο…
Στέκομαι με προσοχή διαπιστώνοντας τις απίστευτες σε ένταση και έκταση επιθέσεις σε θεσμούς και δομές του κοινωνικού μας συστήματος. Προσπαθώ να προσδιορίσω την επικινδυνότητα όσων βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας με την πολλαπλασιαστική δύναμη των ΜΜΕ και συγκεκριμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης…
Στέκομαι στην έννοια της «ταυτότητας» ξεκινώντας επίπονα και δημιουργικά την αναζήτηση των νοημάτων της καθώς οι Νόμοι της Αγοράς, το Στρατηγικό Μάρκετινγκ και οι επιδερμικές Δημόσιες Σχέσεις της Παγκοσμιοποίησης που καλπάζει ανεξέλεγκτα στοχεύουν να εξαφανίσουν την έννοια της ταυτότητας για άτομα, ομάδες και Έθνη.
Ψυχοδυναμικά η έννοια της ταυτότητας αναφέρεται στην οργάνωση που προκύπτει καθώς το άτομο αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα και εμπόδια λύνει κάποια και υπερβαίνει άλλα. Η ταυτότητα είναι μια συνάρτηση της υποκειμενικής αντίληψης ότι οι προσπάθειές μας έχουν νόημα και η ζωή μας χωράει λειτουργικά, εναρμονίζεται με τον γεωπολιτικό χώρο και το κοινωνικό-οικονομικό-πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο υπάρχουμε.
Ταυτότητα σημαίνει ότι έμαθα και αποδέχομαι τι είναι σωστό ή λάθος, τίμιο ή άτιμο και έχοντας θεμέλιο την ηθική κάνω τις επιλογές μου ελεύθερα και αβίαστα!
Στις τελευταίες δεκαετίες συντελέσθηκαν στον ελληνικό χώρο, στην κοινωνία μας καταλυτικές και εσκεμμένες αλλαγές στις εμπειρίες μας και τα συστήματα αξιών, στα ιδανικά και στο ευρύτερο πλαίσιο αναφοράς μας. Και έτσι η υποκειμενική αίσθηση της «ταυτότητας» έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον καθένα και την καθεμιά μας να τη συνειδητοποιήσουμε και πιο ρευστή για να τη διατηρήσουμε βιώνοντάς την.
Όταν διαθέτουμε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις πιο δύσκολες δοκιμασίες, αν όμως εκλείψει η σταθερότητα του πλαισίου αναφοράς που θεμελιώνεται σε πατροπαράδοτους θεσμούς τότε χάνεται η συνοχή της ταυτότητάς μας.
Και καθώς «κόλλησε» η συμβολική Εθνική μας άμαξα στο βάλτο, ΔΕΝ μπορούμε πια να βάλουμε πλάτη και να σπρώξουμε εφόσον ΔΕΝ απέμεινε κομμάτι «σταθερής γης» για να πατήσουμε επάνω του…
Εσείς τι λέτε, φίλες και φίλοι του blog;
Να επιτρέψουμε, τελικά, στους «απάτριδες τερμίτες» να ροκανίζουν τα θεμέλιά της Εθνικής μας ταυτότητας;
Να παραδοθούμε και να παραδώσουμε τα όπλα τα ιερά;

Το ντόμινο που φοβόμασταν άρχισε

Το ντόμινο που φοβόμασταν άρχισε

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 27, 2012
Η προσφυγή της Ισπανίας και της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κυριαρχεί στα οικονομικά ρεπορτάζ και …σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου.
Την απόφαση της Μαδρίτης να ζητήσει την αρωγή της ευρωζώνης για τη διάσωση των τραπεζών της επικροτεί η Rheinische Post του Ντίσελντορφ, επισημαίνοντας, ότι η αποτροπή της χρεοκοπίας δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ισπανίας, αλλά και προς το συμφέρον της ευρωζώνης.
«Το κακό για το ευρώ είναι όμως ο τρόπος που οι Ισπανοί διαχειρίζονται την κρίση. Αντί να πουν ξεκάθαρα πόσα χρήματα χρειάζονται, προτιμούν πρώτα να καταθέσουν το αίτημα για την βοήθεια

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κο.ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17/06/2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κο.ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17/06/2012

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 26, 2012

Αξιότιμε κύριε Γιανναρά,
Πάντα σας εκτιμώ και σας παρακολουθώ επί πολλά χρόνια, αλλά επιτρέψτε μου να σας εκφράσω μερικές απόψεις μου σχετικά με το άρθρο σας στην εφημερίδα ‘’Καθημερινή της Κυριακής’’ της 17ης/6/2012, με θέμα ‘’ποια γνωρίσματα θα έχει το καινούργιο, αν ποτέ προκύψει, στον ελλαδικό πολιτικό βίο’’.

Το ΡΚΚ ανήρτησε σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Το ΡΚΚ ανήρτησε σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

undefined
Τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κρίση στις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, ένα γεγονός έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.
Κούρδοι της Συρίας, σε μεθοριακό σταθμό κοντά στο χωριό που γεννήθηκε ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ανήρτησαν τη σημεία του Κουρδιστάν εκεί που κανονικά έπρεπε να κυματίζει η σημαία της Συρίας.
Το γεγονός προβληματίζει έντονα την Τουρκία, αφού σε ύψωμα που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων, κυματίζει η επίσημη σημαία της Συρίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Χουρριέτ, το ΡΚΚ έχει ανοίξει έξι σχολεία στην κοντινή κωμόπολη Ayn-el Arap, στα οποία εκπαιδεύονται οι νεαροί της περιοχής στην ιδεολογική εκπαίδευση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. 
Επίσης, στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων στο Mürşitpınar, που αναρτήθηκαν οι σημαίες του Κουρδιστάν, ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ότι η μισή στρατιωτική δύναμη του ΡΚΚ έχει μετεγκατασταθεί από το Κανδήλι στο Δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν, με σκοπό να αναλάβει επιχειρήσεις.

Ομάδα ακτιβιστών διαρρέει απόρρητα έγγραφα που αφορούν δωροδοκίες από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων

Ομάδα ακτιβιστών διαρρέει απόρρητα έγγραφα που αφορούν δωροδοκίες από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων



Μία ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία «Η εκδίκηση των φαντασμάτων από τα Φλωριά*» δημοσίευσε εχθές στο διαδίκτυο απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων και άλλων αξιωματούχων, από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων. Τα έγγραφα αφορούν την περίφημη εταιρεία Ferrostaal, το όνομα της οποίας έχουμε ακούσει πολλές φορές, με αφορμή την σύλληψη και την τρέχουσα έρευνα στην υπόθεση του πρώην Υπουργού κου Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η έκθεση που δημοσιεύει η εν λόγω ομάδα ακτιβιστών, είναι η πλήρης αναφορά που παρέδωσε το δικηγορικό γραφείο  Debevoise & Plimpton, διά λογαριασμού της Ferrostaal και αναφορές στον τύπο γι αυτή την έκθεση, είχαμε δει στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, αλλά και την Wall Street Journal, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2011.

Η έκθεση του δικηγορικού γραφείου Debevoise & Plimpton, είναι φυσικά στα Αγγλικά και είναι αρκετά εκτενής όσον αφορά τις καταβολές χρημάτων που πραγματοποίησε η εταιρεία μέσα στα χρόνια, σε αξιωματούχους διαφόρων χωρών προκειμένου αυτοί να ανανεώσουν τα συμβόλαια προμήθειας οπλικών συστημάτων (και στην περίπτωση της Ελλάδας, των υποβρυχίων) με την Ferrostaal.
Στην έκθεση αυτή, οι αμιγώς Ελληνικού ενδιαφέροντος αναφορές, εστιάζουν στην υπόθεση των περίφημων υποβρυχίων Τύπου 214 και το συμβόλαιο με το κωδικό όνομα Αρχιμήδης που υπεγράφη  στις 15 Φεβρουαρίου 2000, προϋπολογισμού ύψους 1,14 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο εμπλέκονται αρκετοί αξιωματούχοι και μεσάζοντες, διά λογαριασμού της Ελληνικής πλευράς.Αρκετά από τα ονόματα που έχουν απασχολήσει την Ελληνική επικαιρότητα, αναφέρονται μέσα στην έκθεση, όπως και ο ρόλος τους, αλλά και τα φημολογούμενα ποσά που έχουν λάβει από την εταιρεία Ferrostaal.

Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο του 2011, δικαστήριο του Μονάχου, καταδίκασε 2 πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρείας για παράνομες  πρακτικές και υποχρέωσε την ίδια την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του δικηγορικού γραφείου Debevoise & Plimpton θα την βρείτε παρακάτω, ενσωματωμένη σε αυτό το post, ενώ έγγραφα που αποδεικνύουν πληρωμές της Forrestaal στην «Ελληνική» εταιρεία Marine and Industrial Enterprises SA θα τα βρείτε εδώ.

Η ομάδα ακτιβιστών με την επωνυμία «Η εκδίκηση των φαντασμάτων από τα Φλωριά*» δηλώνει πως προχώρησε στην διαρροή των εγγράφων αυτών για να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους υποφέρουν λαοί, όπως ο Ελληνικός ή ο Πορτογαλικός, εξηγώντας στο μήνυμα που συνοδεύει αυτές τις διαρροές πως η οικονομική και τραπεζική κρίση, είναι αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών όπως αυτές που περιγράφονται στις αναφορές, και τις οποίες πληρώνουν λαοί με τα μέτρα λιτότητας. Η ομάδα επίσης, με την πράξη της αυτή δηλώνει την αλληλεγγύη της στα μέλη της κίνησης Occupy στη Φρανκφούρτη και στο Dusseldorf που απειλούνται με απομάκρυνση από τους καταυλισμούς που έχουν στήσει.

*Τα Φλωριά, ήταν ένα μικρό ορεινό χωριό της Κανδάνου, στην επαρχία Σελίνου στα Χανιά, το οποίο καταστράφηκε και οι κάτοικοί του δολοφονήθηκαν, σε αντίποινα για την δολοφονία 25 Γερμανών αξιωματικών κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής. . Η δολοφονία των κατοίκων του χωριού Φλωριά, έγινε στις 23 Μαϊου 1941.
Η δημοσίευση της διαρροής ήρθε υπ’ όψιν μας από την σελίδα Anonymous #OpGreece. Ακολουθεί το report των Debevoise & Plimpton.
Confidential Secret Report Findings Re Ferrostal Greek Gov Case Pribes EtcH ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ …

ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ-Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος

Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.
Ο Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες. Μάλιστα η οργάνωση αυτή αποτελούσε το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών μέσω του συγκεκαλυμμένου προγράμματος “Γκλάντιο” ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, το 1990 είχε αποκαλύψει ότι η Αμερικανική DIA συντόνιζε τη δράση των Λύκων με σκοπό καταρχάς την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών. Με τη πάροδο του χρόνου, όπως εκτίμησε ο διεθνούς φήμης Ελβετός ερευνητής Ντανιέλ Γκάνσερ, οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήθηκαν στα ευρύτερα σχέδια προώθησης της Νατοϊκής επιρροής στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ «Σκοτώστε τους Τούρκους είπε ο Σαμαράς όταν ήταν ΥΠΕΞ…»

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ «Σκοτώστε τους Τούρκους είπε ο Σαμαράς όταν ήταν ΥΠΕΞ…»

Αυτό είπε ανερυθρίαστα σε συνέντευξή του στην Τουρκία ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ. Άραγε θα λογοδοτήσει ποτέ;
undefined
Σοκαριστική συνέντευξη του  ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ σε τουρκικό Μέσο ενημέρωσης που «ο Χρόνος» θα δημοσιεύσει αύριο αναλυτικά για να μάθουν όλοι πως δρουν οι συγκεκριμένοι τύποι. Η παραπληροφόρηση στο απόγειο της κι αυτό συμβαίνει με τα πρωτοκλασάτα στελέχη των άτυπων οργάνων της μειονότητας που φιλοξενούνται σε τηλεοπτικά κανάλια, σε περιοδικά κι εφημερίδες σε ενημερωτικά ιντερνετικά δίκτυα λέγοντας τα όσα μύρια προκειμένου να συγκινήσουν το κοινό τους

Τζ. Σόρος: Σε μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη εξελίσσεται η Γερμανία

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Τζ. Σόρος: Σε μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη εξελίσσεται η Γερμανία


Σε «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη» εξελίσσεται η Γερμανία, σύμφωνα με το μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», χαρακτηρίζει την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ «παγιδευμένη», καθώς, όπως εξηγεί, έχει συνειδητοποιήσει ότι με την πολιτική της δεν μπορεί να λειτουργήσει το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επιχειρήματα που η ίδια επικαλέστηκε.
Ο κ. Σόρος συγκρίνει την κατάσταση της Γερμανίας με αυτήν των ΗΠΑ μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, όπως υποστηρίζει, με το σχέδιο Μάρσαλ και η Ευρώπη ωφελήθηκε αλλά και η Αμερική «επιβλήθηκε ως ευεργέτιδα δύναμη». Σήμερα, συνεχίζει, «η Γερμανία δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί κάτι τέτοιο και είναι τραγικό ιστορικό σφάλμα να μην αναγνωρίζει αυτές τις δυνατότητες». Ο επιτυχημένος επενδυτής σημειώνει ότι η κ. Μέρκελ έχει πλέον αντιληφθεί το λάθος, αλλά δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ίδια της τη ρητορική: «Αυτή η ρητορική, σύμφωνα με την οποία οι υπερχρεωμένες χώρες δεν έκαναν τα μαθήματά τους, καρφώθηκε στο μυαλό των Γερμανών και την υιοθέτησαν», τονίζει, ενώ, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο για τον «τελευταίο εναπομείναντα Ευρωπαίο», αλλά και για «τραγική φιγούρα που υποφέρει πραγματικά», καθώς «καταλαβαίνει τι θα πρέπει να γίνει, αλλά γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παραμερίσει τα προβλήματα».

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Τώρα που επιτέλους σταθεροποιήθηκε, μετά από αρκετούς μήνες, η πολιτική κατάσταση και χωρίς να παραβλέπουμε τις οικονομικές δυσκολίες νομίζω ότι είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά και με ορισμένα κρίσιμα θέματα της Εξωτερικής  Πολιτικής. Η κρίση στη Συρία έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι κατά τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του υιού Άσσαντ αντιμετωπίζει με βία και με αιματηρές μεθόδους την εξέγερση των αντιπολιτευομένων.
Είναι επίσης γνωστό ότι η Ρωσία και το Ιράν διάκεινται συμπαθώς προς τον Άσσαντ ενώ οι ΗΠΑ και η Δυτική Ευρώπη απειλούν να παρέμβουν υπέρ των αντιφρονούντων. Το κλίμα γίνεται  εύφλεκτο μετά την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους την Παρασκευή 22 Ιουνίου από το συριακό πυροβολικό. Η ειδησεογραφία εμπλουτίσθηκε από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος με τον φόνο κατά τη διάρκεια ταραχών μιας ελληνίδας που ήταν παντρεμένη με ελληνορθόδοξο κληρικό στη Συρία.

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!

  ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!
Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις .
arxaia-olympia
Κάτι η ρομαντική διάθεση, κάτι η δημιουργικότητα του καλλιτέχνη, κάτι η ανυπέρβλητη γοητεία του τοπίoυ και του χώρου, δεν ήθελε πολύ μια 60χρονη τουρίστρια από την Αυστραλία, να «παρασυρθεί».
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Τρίτης αποφάσισε να πηδήξει την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας για να βγάλει φωτογραφίες κατά την ανατολή του ήλιου, μια ομολογουμένως εξαιρετική εικόνα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.
Το περιστατικό, σύμφωνα με το ilialive.gr, επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Ζ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όσο και από την Αστυνομία.

Μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις – Η αληθινή ιστορία για τα Ίμια και το μετά

μυστικές υπηρεσίες και οι… συμπτώσεις – Η αληθινή ιστορία για τα Ίμια και το μετά …
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 28, 2012

Το ρητό εκείνο που λέει «είναι πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» θα έπρεπε φυσιολογικά να ενσωματωθεί με την δράση των μυστικών υπηρεσιών, αφού σε αυτούς τους χώρους βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οι άνθρωποι που «εργάζονται» σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και παραμένουν άγνωστοι, όπως άγνωστες μένουν και οι επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος

Είχαν…. χρέη και οι θεοί του Ολύμπου;

Είχαν…. χρέη και οι θεοί του Ολύμπου;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 28, 2012
ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ συναλλαγές και…. ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στον Όλυμπο
Ο… ΚΕΡΔΩΟΣ Ερμής με τα… όλα του!
Κατάλληλη εικόνα από το διαδίκτυο,
για το σημείωμα που ακολουθεί!
Ερώτηση: Είχαν σχέση οι αρχαίοι θεοί με χρήματα, χρέη και….. Μνημόνια;
Ναι! Ο Ήφαιστος λ.χ, απαιτεί να ΠΛΗΡΩΘΕΙ(!) τα… ΜΟΙΧΑΓΡΙΑ από τον Άρη.
Ερώτηση: Τι είναι τα «Μοιχάγρια»;
Πρόστιμο Μοιχείας! Ένα ποσό δηλαδή που πλήρωνε ο παράνομος εραστής,
όταν συλλαμβανόταν επ’ αυτοφώρω, ως αποζημίωση, στον απατημένο σύζυγο!
(σήμερα: πλήρωσε τα… κέρατά του)!

(μια αλληγορία για την εθνική μας ιλαροτραγωδία)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 28, 2012

20120628-001406.jpg(μια αλληγορία για την εθνική μας ιλαροτραγωδία)
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
(ΑΠΕΛΛΗΣ)
Λίγο πριν από το νέο «χειρουργείο», ο ασθενής ανήσυχος κοιτάζει την ομάδα που θα τον χειρουργήσει. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη και κανείς δε γνωρίζει, αν τελικά θα επιβιώσει της νέας εγχείρησης και κατά πόσο θα βγει ζωντανός από εκεί μέσα. Η ανησυχία του ασθενούς, που διαρκώς χειροτερεύει η υγεία του, βασίζεται στο γεγονός, ότι έχει ήδη
χειρουργηθεί 3-4 φορές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα!
Το αντίθετο, μάλιστα! Μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση, δυστυχώς, επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση του. Την πρώτη φορά, όταν συνήλθε από τη νάρκωση, ανακάλυψε ότι του έλειπε το ένα νεφρό. Καθώς του είπαν, έπρεπε να αφαιρεθεί για να μην πεθάνει. Στο δεύτερο «χειρουργείο», του αφαίρεσαν και το άλλο νεφρό, επειδή η επιβάρυνση από την απώλεια του πρώτου, το κατέστησε σύντομα και αυτό προβληματικό.
Από νυστέρι σε νυστέρι, και από νάρκωση σε νάρκωση, ο δυστυχής ασθενής, που ήταν αναγκασμένος να υπακούει στις γνώμες των «ειδικών», μπήκε για τρίτη φορά στο «χειρουργείο». Τελικά, όπως έμαθε μετά από την «επέμβαση», του έκαναν παρά φύσει έδρα! Αναγκασμένος να ζει με «σακουλάκι» και να κάνει αιμοκάθαρση, ο δυστυχής ασθενής, άκουσε για μια ακόμη φορά τις δικαιολογίες των «σωτήρων» του και πόσο καλά του έκαναν που του έσωσαν τελικά τη ζωή. Έστω, φυσικά, και αν πρέπει στο εφεξής να ζει, χωρίς νεφρά και με παρά φύσει έδρα. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή!» του είπαν. Και εκείνος κλαίγοντας το αποδέχθηκε. Γνώριζε πολύ καλά ως παθών, ότι ναι, μπορεί η ζωή να είναι το σημαντικότερο πράγμα, αλλά και από την άλλη, πως μια ζωή δίχως ποιότητα, είναι εξίσου φρικτή όπως η κόλαση.
Λίγο πριν από το τέταρτο «χειρουργείο», οι «σωτήρες» του έκαναν σύσκεψη με καθηγητάδες από την Γερμανία, περισπούδαστους και φημισμένους. Αυτοί αποφάσισαν και διέταξαν, πως πρέπει να ξαπλώσει για τέταρτη φορά στο χειρουργικό τραπέζι, αφού έκριναν σκόπιμο να εφαρμόσουν μια «νέα-πρωτοπόρα» μέθοδο, που δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν. Πάλι νάρκωση, πάλι αγωνία και ελπίδα για το αποτέλεσμα της σωτηρίας. Αφέθηκε ο δυστυχής στα χέρια των «ειδικών», που του είχαν τονίσει, καθώς διαμαρτυρόταν, πως μόνο μαζί τους έχει μια κάποια ελπίδα. Όταν ξύπνησε επιτέλους από τη νάρκωση, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, ανακάλυψε ότι του έλειπε πλέον και το ένα πόδι!
Του είπαν ότι για όλα έφταιγε μια βουλωμένη αρτηρία, καθώς όλο το σύστημα του ήταν προβληματικό και πως αυτοί κάθε φορά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν! Αλλά, φροντίζουν να του υπενθυμίζουν, κάθε φορά, ότι κατά βάση φταίει αυτός! Ο ασθενής μας, αδυνατεί να καταλάβει, πως από μια απλή εισαγωγή στο νοσοκομείο για κάποιες ενοχλήσεις, κατέληξε τώρα χωρίς νεφρά, με παρά φύσει έδρα και με ένα πόδι λιγότερο! Το χειρότερο είναι δε, πως σήμερα του ανήγγειλαν και πέμπτο χειρουργείο!! Οι «σωτήρες» του πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει, θέλουν οπωσδήποτε να τον «σώσουν»! Όμως, επιτέλους, ποιοι μπορούν να τον σώσουν από τους «σωτήρες» του;
Ο ασθενής, έτοιμος πια να παραδώσει το πνεύμα, αναλογίζεται πως έχει γίνει το πειραματόζωο των «νέων μεθόδων» τους. Οι «σωτήρες» του, κάνουν πειράματα πάνω στου «κασίδη το κεφάλι», δηλαδή στο δικό του. Κοιτάζει τα πρόσωπα που έχουν μαζευτεί για μια ακόμη φορά γύρω από το κρεβάτι του και ανατριχιάζει. Είναι τα ίδια πρόσωπα, που τον εγχείρησαν τόσες φορές ανεπιτυχώς, με διαρκή επιδείνωση της υγείας του. «Χειρουργείο» με «χειρουργείο», η ζωή του μοιάζει να κατεβαίνει τα σκοτεινά σκαλοπάτια προς τον θάνατο. Τίποτα δεν προοιωνίζει, πως αυτή τουλάχιστον τη φορά, οι γνωστοί «χασάπηδες» δεν θα τον αποτελειώσουν!
Και μη φανταστεί κανείς, ότι ο ταλαίπωρος δε διαμαρτυρήθηκε αρκούντως! Φώναξε, έκλαψε, αντιστάθηκε επί ματαίω! Όσο είχε και τα δύο πόδια προσπάθησε να φύγει από το κολαστήριο των «σωτήρων» του. Δεν τα κατάφερε όμως, αφού οι εξελίξεις τον πρόλαβαν και τον καθήλωσαν στο κρεβάτι, ανήμπορο ακόμη και να κλάψει. Έπειτα, δεν ήταν τόσο απλό, αφού οι «σωτήρες» περιέγραφαν την κατάσταση του με τα πιο μελανά χρώματα. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, να τον εκβιάζουν και να τον απειλούν: «Που θα πας; Εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα «εμπειρογνωμόνων», μετά από εμάς μόνο το χάος! Και πρόσεξε, γιατί αν μας τσατίσεις πολύ με τις διαμαρτυρίες σου, θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί σου, οπότε θα πας σίγουρα χαμένος!». Ήταν έπειτα και οι φοβισμένοι και συγχυσμένοι συγγενείς του, που πίστευαν όλα όσα τους έλεγαν. Αυτοί, λοιπόν, υπέγραφαν όλα τα χαρτιά που τους έδιναν οι «σωτήρες», τα οποία θα τους απάλλασσαν από τυχόν ευθύνες, στην απευκταία περίπτωση, που ο άνθρωπος τους θα τίναζε τα πέταλα!
Με αυτά και με άλλα, κατάφεραν οι «σωτήρες» να τον φτάσουν μέχρι το πέμπτο χειρουργείο! Ο πρώτος-πρώτος «σωτήρας», ένα δυσλεκτικό και ζαβό ανθρωπάκι, μαζί με έναν αδίστακτο τυχοδιώκτη ως βοηθό, του έκαναν τη σκόπιμη εισαγωγή στο πρώτο χειρουργείο, όπου του εκποίησαν το ένα του νεφρό. Τώρα, λίγο πριν τη νάρκωση, βλέπει ο ασθενής πάλι τον χοντρό με την πράσινη χειρουργική μάσκα και τον αναγνωρίζει από την τεράστια σαπιοκοιλιά του. Αυτός, ήταν που του είχε «φάει» το δεύτερο νεφρό και του είχε βάλει την παρά φύσει έδρα. Τώρα, θα βοηθούσε απλώς τον ψηλό, ξερακιανό, μύωπα, που συνεργαζόμενος με εκείνον, του είχαν κόψει μαζί το πόδι. Αυτός, πλέον, θα αναλάμβανε ως νέος επικεφαλής της «χειρουργικής ομάδας» και ας μη βλέπει καθόλου καλά. Οι νοσοκόμοι, είναι οι ίδιοι, μόνο ο «αναισθησιολόγος» με το γκρίζο μουστάκι και με τη σιγανή, καταπραϋντική φωνή, που κάνει την ένεση, ήταν ο νέος «σωτήρας» στην ομάδα! Ο ασθενής ανατρίχιασε σύγκορμος, ήταν βέβαιος, πως αυτή τη φορά, δε θα τη βγάλει καθαρή!
Κάθε του προσπάθεια για να αλλάξει τη «χειρουργική ομάδα» απέτυχε. Απλά, τα ίδια άτομα άλλαξαν πάλι ρόλους. Ο «αγγειοχειρούργος» έγινε τώρα «καρδιοχειρουργός» και ο «νοσοκόμος» «αναισθησιολόγος»! Τελικά, όλοι μαζί φαίνονται, σα να είναι σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι, και πως έχουν αγοράσει τις ποδιές και τα στηθοσκόπια από τα Jumbo! Κάποιοι άλλοι «σωτήρες», του είπαν όλη την αλήθεια, μα όταν τους ζήτησε να τον αναλάβουν εκείνοι, του είπαν με νόημα πως δε θέλουν να το κάνουν, για να μη χρεωθούν αυτοί το θάνατο του και τις κομπογιαννίτικες πρακτικές των προκατόχων τους «σωτήρων». Μάταιος κόπος, και αυτοί του φέρθηκαν σαν κομπογιαννίτες έμποροι ελπίδας.
Έκλεισε τα μάτια για να αποδράσει στα όνειρα του. Πού ήταν τώρα η χαμένη του υγεία, ακόμη και αν συνοδευόταν κάποτε από τη φτώχεια; Φτωχός μεν, αλλά υγιής, με τα δύο γερά ποδάρια να ανεβοκατεβαίνει στα βουνά και να κολυμπάει στη θάλασσα! Ξαφνικά, έβαλαν στα χέρια του δανεικά λεφτά και πίστεψε, πως τούτο μοναχά, θα αρκούσε για τη ζωή που ονειρευόταν! Τώρα, οι «σωτήρες», μαζί με τα νεφρά, του έφαγαν και όλη την περιουσία στα «χειρουργεία» και αυτός απόμεινε φτωχός και μισερός να περιμένει το τέλος! Οσονούπω, στο πέμπτο χειρουργείο που πρόκειται να μπει, δεν αποκλείεται να του κόψουν και το κεφάλι!
Μόνη του διέξοδος, τώρα, μοιάζει ο «από μηχανής θεός», που θα τον σώσει από τους «σωτήρες». Πού, πώς; Αλίμονο! Μια τελευταία του ελπίδα, είναι να προσευχηθεί, αν όχι για την ζωή του, τουλάχιστον για την ψυχή του. Έτσι, αν και είχε πολλά χρόνια να προσευχηθεί και είχε ξεχάσει το πώς, κατάφερε στο τέλος να ψελλίσει λίγα λόγια, πριν χαθεί μέσα στη νάρκη της αναισθησίας. Λίγα λεπτά πριν τον πάρουν για το μοιραίο «χειρουργείο». Τότε, του φάνηκε, σα να άνοιξε ξαφνικά η πόρτα του δωματίου, και πως οι τοίχοι του εξαφανίστηκαν μονομιάς, μέσα σε ένα λαμπρό φως! Το σκοτάδι, που τον είχε τυλίξει διαλύθηκε, και μια φωνή δυνατή και σταθερή, του φώναξε: «Έλληνα!! Εγέρθητι!!»
Εκεί που αποτυγχάνουν οι άνθρωποι, τη λύση τη δίνει πάντα ο θεός! Και πάντα με όργανα του τους ανθρώπους! Πνέει και εμφυσεί με ζωή τα πνεύματα των Αγώνων, τα οράματα και τα «θαύματα». Ανασταίνει τις νεκρές συνειδήσεις και οδηγεί τελικά τους «σωτήρες», στην άφευκτη απώλεια, κάθε ελπίδας σωτηρίας τους.
(ΥΓ: Όπως οι αρχαίοι ημών τραγωδοί, έδιναν τη λύση-κάθαρση, δια της εμφανίσεως στα δρώμενα της ιστορίας, του «από μηχανής θεού», έτσι έκανα και εγώ, ο σύγχρονος, ασήμαντος «ιλαροτραγωδός». Με την πεποίθηση, ότι η ιδέα του «από μηχανής θεού», δεν είναι ένα απλό θεατρικό εύρημα που είχαν εφεύρει κάποτε οι αρχαίοι, για να δώσουν ένα μεταφυσικό βάθος στην ιστορία τους. Αλλά πως πρόκειται για μια αλήθεια της πραγματικής ζωής των ανθρώπων, που τη γνώριζαν-όπως και οι θεατές τους- και που απλά τη μετέφεραν στη σκηνή με όρους θεατρικούς)
peritexnisologos.blogspot.com