Ετικέτες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΝΑΛΥΣΗ: «Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα»

\
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Ο «πατέρας» της Ιστορίας, Ηρόδοτος, τα είπε όλα με μία φράση, η οποία και εμπεριέχει την ουσία του προβλήματος της χώρας μας αυτή τη στιγμή το οποίο δεν σχετίζεται τόσο με το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά με το θέμα της μετατροπής ενός χρηματοοικονομικού ζητήματος σε ένα μείζων ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κρατικής επιβίωσης.

Τo SPD γιορτάζει το παρελθόν του... μεταλλάσσοντας το μέλλον του


Μπαλή Κάκη
Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή μεγάλη γιορτή, πλήθος οι επιφανείς καλεσμένοι από όλο τον κόσμο. Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες γιορτάζουν τα 150ά τους γενέθλια με πληθώρα εκδηλώσεων στη Λειψία, εκεί όπου, στις 23 Μαΐου του 1863 ο Φέρντιναντ Λασάλ ίδρυσε το Κίνημα Γερμανών Εργατών.

Ενας απογοητευμένος δάσκαλος: «Μην φέρνετε τα παιδιά στα όριά τους»


Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένα κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένας δάσκαλος με αφορμή το τραγικό χθεσινό περιστατικό στο Αγρίνιο, όταν ένας μαθητής, υποψήφιος των πανελλαδικών, μαχαίρωσε τη μητέρα του επειδή του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση.

Δεν χαλάει καρδιά σε κανένα η Βόρεια Κορέα




«Η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει τις συμβουλές της Κίνας και να δεχθεί τελικά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γύρω από τα πυρηνικά», σύμφωνα με δήλωση που φέρεται να έκανε ο βορειοκορεάτης Kim Jong-un που επισκέφθηκε την Κίνα ως επίσημος απεσταλμένος.
Ωστόσο, αυτή η εκδοχή δείχνει εξαιρετικά απίθανη, καθώς η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα κάτι το οποίο οι ΗΠΑ έχουν θέσει ως (ελάχιστο) προαπαιτούμενο για την έναρξη οποιασδήποτε περαιτέρω διαπραγμάτευσης.
Πηγή :  http://www.zougla.gr

Μουσουλμάνες σοκάρουν - "Σκλάβες του σεξ οι φυλακισμένες" και "ναι στο ξύλο στις γυναίκες"


Δύο απίστευτες δηλώσεις από μουσουλμάνες, δημόσια πρόσωπα στις χώρες τους. Η μία από πολιτικό του Κουβέϊτ η οποία υποστηρίζει ότι οι φυλακισμένες γυναίκες πρέπει να “γίνουν σκλάβες του σεξ”!
Η άλλη από την Τουρκία, η οποία υπερασπίζεται την βία κατά των γυναικών που στην γειτονική χώρα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Διαβάστε τις δηλώσεις όπως έχουν μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr
Η Κουβετιανή πολιτικός Σαλβά Αλ Μουταγιρί είπε : “Τις γυναίκες που βρίσκονται στις φυλακές μας ως ¨κρατούμενες πολέμου¨ να τις κάνουμε σκλάβες του σεξ για τους άντρες μας” .

Η Μουταγιρί ζήτησε να νομιμοποιηθεί η σκλαβιά του σεξ, και είπε πως οι μη μουσουλμάνες κρατούμενες των φυλακών είναι ιδανικές για αυτήν την δουλειά.
Πρόσθεσε πως η “εισαγωγή” μιας σεξουαλικής παρτενέρ στο σπίτι, θα αποτρέπει τον άντρα από την μοιχεία, και έτσι δεν θα διαταράσσεται η κοινωνική τάξη.
Η Μουταγιρί είπε πως η ιδέα αυτή θα είναι καλή για τις αλλοδαπές “κρατούμενες πολέμου”, καλύτερη από το να πεθάνουν από την πείνα, και πρόσθεσε : “Δεν υπάρχει κάτι το ντροπιαστικό σε αυτό και δεν είναι αμαρτία”.

Τουρκάλα υπέρ …του ξύλου κατά γυναικών

Η Σιμπέλ Ουρεσίν που είναι σύμβουλος στους δήμους του Φάτιχ και του Εγιούπ του ΑΚΡ, και είχε έρθει στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις της που υπερασπιζόταν την πολυγαμία, συνεχίζει τις παράδοξες δηλώσεις της.

Η Σιμπέλ Ουρεσίν που παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη ως “οδηγός ζωής των συντηρητικών”, σε συνέντευξη της στο περιοδικό Ίκρα, υπερασπίστηκε την βία σε βάρος των γυναικών. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Βατάν, όταν ρωτήθηκε “για ποιο λόγο φτάνει ένας άντρας να γίνει φονιάς και να σκοτώσει ; Για ποιο λόγο αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει βία ;”, απάντησε :
“Σίγουρα επειδή οι γυναίκες βγάζουν γλώσσα ! Οι γυναίκες απέκτησαν χρήματα και το εγώ τους ανέβηκε πολύ. Ξέρουν πολλά και μιλάνε πολύ, ενώ στην γυναίκα πάει να είναι αφελής και ευγενική. Έτσι είναι στην θρησκεία μας.
Ναι μπορεί να ξέρει πολλά η γυναίκα, αλλά το σωστό δεν είναι να λέει αυτά που ξέρει, πιστεύω πως της πάει πολύ περισσότερο να σωπαίνει. Πραγματικά γνωρίζω τέτοιες νύφες και γυναίκες που εγώ εκνευρίζομαι, το να τρελαθεί ο άντρας τους είναι πολύ φυσιολογικό. Εσύ στα καλά καθούμενα θα με βαρούσες; Είναι φανερό πως υπάρχει κάποια πρόκληση.

Γιατί χτυπάνε οι άντρες ; Διότι οι γυναίκες συνεχώς μιλάνε, για αυτό και εγώ πιστεύω πως σε τέτοιες γυναίκες, τους πρέπει το ξύλο.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στις οποίες κάποιος μεθυσμένος ή ψυχολογικά άρρωστος δέρνει την γυναίκα του, αλλά αυτά είναι πολύ σπάνια”.
Μάλιστα τραβώντας το θέμα ακόμη περισσότερο, η Σιμπέλ Ουρεσίν αναφερόμενη στις δολοφονίες γυναικών δήλωσε πως “μα τι να κάνει ο άνθρωπος, η γυναίκα τον τρέλανε”.

Η Χρυσή Αυγή ξεπέρασε κάθε όριο: Βγάζει φασίστα τον δολοφονηθέντα βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη


Ξεπέρασαν κάθε όριο οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς σε ανάρτησή της στο site της, κατηγορεί ευθέως τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς ακροδεξιούς ότι ήταν οπαδός του Χίτλερ, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανάρτηση στον ιστότοπο xryshaugh.com, η Χρυσή Αυγή έχει ανεβάσει μια παλιά φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες, στην οποία φέρεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης να έχει υψωμένο το δεξί χέρι σε χαιρετισμό που παραπέμπει στον αντίστοιχο του Χιτλερικού καθεστώτος.

Πέθανε ο "μέτοικος" Ζoρζ Μουστακί

Την τελευταία του πνοή στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια άφησε ο μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης, Ζoρζ Μουστακί σε ηλικία 79 ετών.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 3 Μαΐου 1934. Η οικογένειά του ήταν Έλληνες Σεφαραδίτες Εβραίοι από την Κέρκυρα και το αρχικό του όνομα ήταν Γιουσέφ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αρνητές της ιστορίας και της κληρονομιας μας!

20130523-235808.jpg

Παρατημενοι θησαυροί στα νυχια και τη ιδεολογική ασέβεια των εχθροπαθών κλεφτών και καταχραστων της ιστορίας.

Να κλέψουν ήθελαν ή να καταστρέψουν τα στοιχεία και την υπογραφή καταγωγής του «αλβανού» ζωγράφου που υπέγραφε ως “Protopapas” (Ελληνικά Πρωτόπαππας),

Στην Αθήνα η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν

Στην Αθήνα η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν

Θα μιλήσει στο Φεστιβάλ B-Fest στην Πανεπιστημιούπολη το βράδυ του Σαββάτου ως καλεσμένη του Εκδοτικού Οίκου Α.Α. Λιβάνη…

Στην Αθήνα η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν
H διάσημη Καναδή συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν, που έγινε διεθνώς γνωστή ως «πρωθιέρεια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα για να μιλήσει στο Φεστιβάλ B-Fest στην Πανεπιστημιούπολη το βράδυ του Σαββάτου (στις 21:00), ως καλεσμένη του Εκδοτικού Οίκου Α.Α. Λιβάνη.
Η γνωστή συγγραφέας ετοιμάζει, μάλιστα, ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση στις χώρες του Νότου και στο πλαίσιο αυτό πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ??? ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Μ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ…


Βαρέθηκα να γράφω και να λέω για την Ισλανδία.
Είναι η μόνη χώρα που δεν έσωσε τις τράπεζες αλλά έσωσε το λαό.
Και φυσικά τα σπουδαγμένα βουλευτικά παπαγαλάκια σου λένε τη μνημειώδη φράση: ” μα πως συγκρίνεις την Ισλανδική οικονομία με την ελληνική?”.
Αν το πάτε έτσι, σας ρωτώ: “Τι σχέση είχε ή έχει η ελληνική οικονομία με την ιρλανδική, την πορτογαλική και την ισπανική?”.
Το γελοίο αυτό επιχείρημα μου το είπε κι εμένα σε συζήτηση, πρόσφατα, ένας φίλος μου που δυστυχώς είναι η νέα έκδοση, η συνέχεια αυτού που λέμε “κομματόσκυλο“.
Του είπα, δεν πειράζει, σε κατανοώ.
Αν κάτι περιμένεις από τους προδότες τότε δε σου φαίνονται και πολύ προδότες…μη σου πω τους βλέπεις ως σωτήρες.
Οι δηλώσεις του Ισλανδού Προέδρου είναι 3 λεπτά περίπου.
Προσέξτε ΤΙ λέει, με ποιον τρόπο ήρθε η ανάπτυξη σε καινοτόμες τεχνολογίες και ποιος έφταιγε για τη μη ανάπτυξη της Ισλανδίας σε αυτούς τους τομείς τεχνολογίας.
Αφιερωμένο στα νεοκομματόσκυλα που σου λένε να συγκρίνεις την Ελλάδα με χώρες που έχουν ΗΔΗ προσκυνήσει τους παγκόσμιους τοκογλύφους, γιατί απλά έτσι ΤΟΥΣ βολεύει.
Οι ελάχιστες χώρες που δεν προσκύνησαν ΑΠΛΑ δεν είναι συγκρίσιμες…
Απλά. Χωρίς γιατί. 
Γιατί το Μνημόνιο είναι ευλογία.
Μη τα ξαναλέμε…

Υ.Γ. Σε ποιο ελληνικό κανάλι είπατε ότι έπαιξαν αυτές οι δηλώσεις? Αν όμως έβριζε τους Έλληνες ή έλεγε ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά έχει ακόμη ΑΝΗΦΟΡΑ και να μ η χαλαρώνουμε, θα έπαιζε πρώτο θέμα σε όλα τα ξεπουλημένα καθεστωτικά ΜΜΕ που ακόμη και σήμερα παρακολουθείς και πιστεύεις.
(Ευχαριστώ τον καλό μου φίλο που μου το έστειλε. Κώστα, να σαι καλά, κράτα γερά! Εγώ κρατώ…)
by ago

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η νέα τακτική στο Λονδίνο, συμπεράσματα και για την Ελλάδα


 undefined
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Κι ενώ η βρετανική, η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινή γνώμη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που προκάλεσε η χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική – κατά πάσα πιθανότητα – επίθεση εναντίον Βρετανού στρατιώτη σε κεντρικό δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου που κυριολεκτικά τον κατακρεούργησε, είναι ώρα να επιχειρηθεί η πρώτη προσέγγιση των συμπερασμάτων που προκύπτουν και αφορούν στην ασφάλεια των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.

Τα “Σουχόϊ” πέμπτης γενιάς έτοιμα για δράση

Παγκόσμια πρώτη για το «Σουχόϊ-35» στο Le Bourget


Παγκόσμια πρώτη για το «Σουχόϊ-35» στο Le Bourget
Πηγή: sukhoi.org

Το 50ο αεροδιαστημικό σαλόνι του Le Bourget θα φιλοξενήσει 27 περίπτερα από διάφορες χώρες και θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 110 αεροσκάφη. Η συμμετοχή 30 ακόμη αεροσκαφών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Έκθεση ελικοπτέρων στη Μόσχα

Έκθεση ελικοπτέρων στη Μόσχα
Πηγή: ITAR-TASS
Πρόκειται για τη νέα εκσυγχρονιμένη μορφή της επιβατικής έκδοσης του ελικοπτέρου Ka-60 «Kasatka», το οποίο πρωτοδημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα για τις ανάγκες της αστυνομίας και του στρατού.

Το δεξί ημισφαίριο του μητροπολίτη.


Left_brain_right_brain-300x217
Του Γελωτοποιού.  Χθες σηκώθηκα από το κρεβάτι με μια αποκάλυψη, μια ιδέα που μόλις την ανακοίνωσα στο φίλο-ψυχολόγο μου είπε: «Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στη μεγαλοφυΐα και την παράνοια», αλλά δεν κατάλαβα αν μιλούσε ειρωνικά.
Σκέφτηκα, έτσι όπως ήμουν ακόμα στο μεταίχμιο ανάμεσα στην εγρήγορση και τον ύπνο, ότι όλη μου τη ζωή κοιμάμαι με τη δεξιά πλευρά.
Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αιμάτωση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μου.

ΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ Πυρρίχιος: Ο Πολεμικός χορός των Αρχαίων Ελλήνων


Για πολλούς αιώνες η φλόγα του πυρρίχιου έκαιγε άσβεστη. Ο χορός χορευόταν σε μεγάλες γιορτές όπως αυτή των Παναθηναίων αλλά και αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης των αρχαίων Ελλήνων.  

Η «Παγκόσμια Εξτρεμιστική Ισλαμική Αυτοκρατορία» του Donald Rumsfeld

Delivering Serbs to the Wolves


File:CK building on fire 1999.jpg
By on 5.21.13 @ 6:07AM
In Kosovo, one more round of Europe’s human rights hypocrisy
The Balkans Wars may be over, but the European Union continues its biased attempt at geopolitical social engineering. As always, the principal victims are ethnic Serbs.
Serbia and Kosovo last month announced an agreement for Belgrade’s de facto recognition of Kosovo’s independence. The parties have been squabbling over the pact’s implementation, but the delay likely is merely temporary.

Εξαγωγη ιερων λειψανων! Τα “αποτελεσματα” των ερευνων ποτε θα τα πληροφορηθουμε;


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2013
Ενας αρχαίος έλληνας πολεμιστής στο Λονγκ Αϊλαντ
Ακτινογραφία στα λείψανα άνδρα του 4ου π.Χ. αιώνα

“Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γίνεται ακτινογραφία στα λείψανα ενός αρχαίου έλληνα πολεμιστή του 4ου π.Χ. αιώνα, όταν όμως συμβεί, επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Την ευκαιρία έδωσε ο έλληνας καθηγητής και διευθυντής της Σχολής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης κ. Αναγνώστης Αγελαράκης, ο οποίος μετέφερε υπό μορφή δανείου φυσικά και με άδεια της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τα λείψανα του αρχαίου πολεμιστή στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Αϊλαντ προκειμένου να εξετασθούν. Το ερώτημα ήταν, πώς αυτός ο άνδρας είχε κατορθώσει να επιζήσει από ένα σοβαρό τραύμα, που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας μάχης.
Συγκεκριμένα ένα χάλκινο βέλος είχε τρυπήσει την αριστερή ωλένη του πολεμιστή (το ένα από τα δύο μακρά οστά του πήχυ του χεριού) και παρέμεινε εκεί ως τον θάνατό του, πολλά χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με την ακτινολόγο του Ιατρικού Κέντρου, που έκανε την ακτινογραφία στα οστά δρ. Ελίζ Κούπερσμιθ οι αρχαίοι έλληνες χειρουργοί ήταν αδύνατον να αφαιρέσουν το βέλος, επειδή θα προξενούσαν μεγαλύτερη ζημιά στο τραύμα. Κι αυτό, γιατί όπως έδειξε η ακτινογραφία θα έπρεπε να τραβήξουν το αγκυλωτό στοιχείο του βέλους, που είχε παραμείνει στο χέρι του άτυχου πολεμιστή. Αυτό μάλιστα ήταν κάτι, που «θα μπορούσε να μην έχουν παρατηρήσει με γυμνό μάτι», όπως σημειώνει η ίδια.
«Πρόκειται για ένα εύρημα πιο σπάνιο κι από διαμάντι» αναφέρει εξάλλου ο κ. Αγελαράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο τα οστά είχαν βρεθεί σε έναν τάφο που ανασκάφηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην Βόρεια Ελλάδα και όπως εκτιμούν οι ειδικοί ο πολεμιστής είχε πληγωθεί στα χρόνια του Φιλίππου Β ‘, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εξάλλου τα οστά θα επιστρέψουν στο Μουσείο Καβάλας.
Η εξέταση των οστών όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς η κυρία Αρτζι Αγελαράκη, σύζυγος του καθηγητή και μέλος επίσης της πανεπιστημιακής σχολής με την συνεργασία μιας δευτεροετούς φοιτήτριας, της Κίμπερλι Λομπάρντι αποκατέστησαν σχεδιαστικά το πρόσωπο του πολεμιστή με βάση το κρανίο του. Όπως λέει η ίδια ο πολεμιστής έζησε «παρέα» με το βέλος ως την ηλικία των 58 – 62 ετών ενώ ο πόνος που του προκαλούσε ήταν παρόμοιος μιας βλάβης στον καρπιαίο σωλήνα. Η φροντίδα που του δόθηκε και η διατήρηση του τραύματος καθαρού υπήρξαν αποφασιστικοί παράγοντες για την επιβίωσή του.
Να σημειωθεί εξάλλου ότι ο καθηγητής κ. Αγελαράκης εκ Κρήτης ορμώμενος, την οποία επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο έχει πραγματοποιήσει πολλές μελέτες σε αρχαία λείψανα με πρώτη τον εντοπισμό της αρχαιότερης κρανιακής, χειρουργικής επέμβασης στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στα αρχαία Άβδηρα της Θράκης στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα με επιτυχία! Είναι συνεργάτης πολλών ελλήνων αρχαιολόγων, όπως του καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη, ο οποίος ανασκάπτει την αρχαία Ελεύθερνα και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια την νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, λείψανα από ταφές της οποίας εξετάζει ο κ. Αγελαράκης.”
Αλλα ο κυριος Αγγελαρακης ειναι παλιο γνωριμος…
Στο περιοδικο Archaeology, τον Φεβρουαριο του 2000 περγραφεται η αποστολη στο ιδιο πανεπιστημιο και στον ιδιο Ελληνα καθηγητη των οστων των πεσοντων Σαλαμινομαχων, που βρεθηκαν στο Σημα των Αθηνων, οταν το… ανεσκαψε ο μετροποντικας, το 1998.
Με τον τιτλο Fallen Heroes το γνωστο περιοδικο κανει μια εκτενη αναφορα στα σπουδαια ευρηματα και δινει την ιστορια τους.
Γεγονος ειναι παντως οτι ο τοτε Υπουργος Πολιτισμου, κυριος Βενιζελος, ειχε επικριθει για την εξοδο των ιερων αυτων κειμηλιων και την τυχη τους.
Αληθεια επεστραφησαν; Ποια τα αποτελεσματα των ερευνων του κυριου Αγγελαρακη;
“Fallen Heroes”
February 16, 2000
Αργα τον Δεκεμβρη του 1998, ο Αναγνωστης Αγκγελαρακης που εργαζοταν στην Ελλαδα ως το 1978, Στην ΑνθρωποΑρχαιολογια, επιλεχτηκε να μελετησει τα οστα. Πηγε στην Ελλαδα το επομενο καλοκαιρι να εποπτευσει το πακεταρισμα τους που τυλιχτηκαν προσεχτικα και πεταξαν στην Νεα Υορκη κατω απο την επιβλεψι του.

arefully packed, heavily cushioned bags containing the bones were identified with waterproof ink on tyvek labels. © ARCHAEOLOGY/Joshua Nefsky[image]
[image]Πολλα απο τα οστα ηρθαν απο τρια Πολυανδρεια. Τα ευρηματα ηταν αναγνωρισιμα κομματια απο οστα χεριων και ποδιων. Τα Πουανδρεια ειχαν συλληθει στην αρχαιοτητα και τα οστα μεταφερθηκαν απο αλλες θεσεις. Μια γρηγορη ματια στα οστα, απο 10 μοναδες ανασκαφων, τυχαια επιλεγμενα, ηταν ολα οστα ανδρων.
That the bodies were cremated poses great difficulties for forensic analysis. The chalky, white appearance of the bones indicates they were exposed to temperatures of around 800 degrees Celsius. At such temperatures bones warp and shrink up to one-third, enamel layers on teeth explode, and the organic component of the bone, including DNA, is destroyed. If there is an upside to this, it is that any pathogens from the plague that swept through Athens–Agelarakis suspects it was typhus or typhoid–would have been destroyed as well.Agelarakis measures the thickness of cortical bone on a mid-shaft tibia fragment. © ARCHAEOLOGY/Joshua Nefsky[image]
[image]Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει να είναι δυνατό να συγκεντρωθούν σημαντικές πληροφορίες από τα οστά για τους ανθρώπους τους θαμμένους στα Πολυανδρεια: τον αριθμό των ατόμων σήμερα, την ηλικιακή ομάδα και το φύλο (από τη μορφολογία και την αναλυση)Agelarakis uses a probe to indicate tooth sockets on a maxilla fragment. © ARCHAEOLOGY/Joshua Nefsky
http://archive.archaeology.org/online/features/athens/2.html
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=514097
About these ads .

ΝεοΖηλανδός Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης …Πλήρωσε 14.000 δολάρια για να έρθει να καταθέσει στεφάνι στη Κρήτη !


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2013
extra_121557_neozhlandos.JPG 

ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ
Εδωσε τη σύνταξη του για να έρθει στην Κρήτη να καταθέσει ενα στεφάνι
Πλήρωσε από την τσέπη του 14.000 Νεοζηλανδικά δολάρια για να έλθει στα 94 του μαζί με τη συνοδό του στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης….
Θα πληρώσει και το ξενοδοχείο, το αυτοκίνητο για τις μεταφορές του και όλα τα έξοδα του. Ο 94χρονος βετεράνος της Μάχης της Κρήτης Ρόι Χάμμοντ (Roye Hammond) ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί και πάλι στα μέρη όπου πολέμησε πριν από 72 χρόνια.